Verbinding met ons

Bank

COVID-19 onthul die tekortkominge van 'n papiergebaseerde handelstelsel

gepubliseer

on

Volgens 'n onlangse verslag deur die International Chamber of Commerce, aangesien COVID-19 die tekortkominge van 'n papiergebaseerde handelsstelsel onthul, is finansiële instellings besig om maniere te vind om handel te laat sirkuleer. Dit verklaar dat die probleem waarmee ons vandag te kampe het, gesetel is in die hardste kwesbaarheid van die handel: papier. Papier is die achilleshiel van die finansiële sektor. Die ontwrigting sou altyd plaasvind, die enigste vraag was wanneer, skryf Colin Stevens.

Voorlopige ICC-data toon dat finansiële instellings reeds voel dat hulle geraak word. Meer as 60% van die respondente op die onlangse COVID-19-aanvulling tot die handelsopname verwag dat hul handelsvloei in 20 met minstens 2020% sal daal.

Die pandemie lei of vererger uitdagings vir die handelsfinansieringsproses. Om die praktiese aspekte van handelsfinansiering in 'n COVID-19-omgewing te bekamp, ​​het baie banke aangedui dat hulle hul eie maatreëls tref om interne reëls vir oorspronklike dokumentasie te verslap. Slegs 29% van die respondente rapporteer egter dat hul plaaslike reguleerders steun verleen het om deurlopende handel te help vergemaklik.

Dit is 'n kritieke tyd vir die opgradering van infrastruktuur en verhoogde deursigtigheid, en hoewel die pandemie baie negatiewe gevolge veroorsaak, is dit 'n potensiële positiewe impak dat dit aan die bedryf duidelik gemaak het dat daar wel veranderinge aangebring moet word om prosesse te optimaliseer en die algehele verbetering te verbeter. funksionering van internasionale handel, handelsfinansiering en geldbeweging.

Ali Amirliravi, die uitvoerende hoof van LGR Global van Switserland en stigter van Silk Road Coin, het verduidelik hoe sy firma oplossings vir hierdie probleme gevind het.

'Ek dink dit kom daarop neer dat nuwe tegnologieë op slim maniere geïntegreer word. Neem my maatskappy, byvoorbeeld, LGR Global, wat geldbeweging betref, is ons gefokus op drie dinge: spoed, koste en deursigtigheid. Om hierdie probleme aan te spreek, lei ons met tegnologie en gebruik ons ​​dinge soos blockchain, digitale geldeenhede en algemene digitalisering om die bestaande metodieke te optimaliseer.

Ali Amirliravi, die uitvoerende hoof van LGR Global van Switserland en stigter van Silk Road Coin,

Ali Amirliravi, die uitvoerende hoof van LGR Global van Switserland en stigter van Silk Road Coin

'Dit is baie duidelik die impak wat nuwe tegnologieë kan hê op dinge soos spoed en deursigtigheid, maar as ek sê, is dit belangrik om die tegnologieë op 'n slim manier te integreer, wat belangrik is, want jy moet altyd jou kliënt in gedagte hou - die laaste ding wat ons wil doen wil doen, is om 'n stelsel in te stel wat ons gebruikers eintlik verwar en sy of haar werk ingewikkelder maak. Die oplossing vir hierdie probleme word aan die een kant gevind in nuwe tegnologie, maar aan die ander kant gaan dit oor die skep van 'n gebruikerservaring wat Dit is maklik om te gebruik en interaksie met dit te hê, en kan soomloos in die bestaande stelsels geïntegreer word. Dit is 'n bietjie balans tussen tegnologie en gebruikerservaring, dit is waar die oplossing geskep gaan word.

"Wat die breër onderwerp van finansiering in die voorsieningsketting betref, is die behoefte aan verbeterde digitalisering en outomatisering van die prosesse en meganismes wat deur die hele lewenssiklus bestaan. In die handelsbedryf met veel kommoditeite is daar soveel verskillende belanghebbendes. tussengangers, banke, ens. en elkeen van hulle het hul eie manier om dit te doen - daar is 'n algemene gebrek aan standaardisering, veral in die Silk Road Area. Die gebrek aan standaardisering lei tot verwarring in die nakoming van vereistes, handelsdokumente, briewe van krediet, ensovoorts, en dit beteken vertragings en verhoogde koste vir alle partye. Verder het ons die groot probleem van bedrog, wat u moet verwag as u so 'n verskil in die kwaliteit van prosesse en verslagdoening het. weer om tegnologie te gebruik en soveel as moontlik van hierdie prosesse te digitaliseer en outomatiseer - dit moet die doel wees om menslike foute uit die vergelyking te haal.

'En hier is die baie opwindende ding om digitalisering en standaardisering in die voorsieningskettingfinansiering te bring: dit sal nie net sake vir die ondernemings self baie eenvoudiger maak nie, hierdie verhoogde deursigtigheid en optimalisering sal ook die ondernemings baie aantrekliker maak vir buite beleggers. Dit is 'n wen-wen vir almal wat hier betrokke is. ”

Hoe glo Amirliravi dat hierdie nuwe stelsels in bestaande infrastruktuur geïntegreer kan word?

'Dit is regtig 'n belangrike vraag, en daar is baie tyd aan LGR Global gewy. Ons het besef dat u 'n uitstekende tegnologiese oplossing kan hê, maar as dit ingewikkeldheid of verwarring vir u kliënte skep, sal u uiteindelik meer probleme veroorsaak as wat u oplos.

In die handelsfinansierings- en geldbewegingsbedryf beteken dit dat nuwe oplossings in staat moet wees om direk by bestaande kliëntestelsels in te skakel - met behulp van API's is dit alles moontlik. Dit gaan daaroor om die gaping tussen tradisionele finansies en fintech te oorbrug en te sorg dat die voordele van digitalisering met 'n soomlose gebruikerservaring gepaard gaan.

Die ekostelsel vir handelsfinansiering het 'n aantal verskillende belanghebbendes, elk met hul eie stelsels. Wat ons regtig nodig het, is 'n end-tot-end oplossing wat deursigtigheid en spoed in hierdie prosesse bied, maar steeds kan skakel met die nalatenskap en bankstelsels waarop die bedryf staatmaak. Dit is dan wanneer u werklike veranderinge sal sien aanbring. ”

Waar is die wêreldwye brandpunte vir verandering en geleenthede? Ali Amirliravi sê dat sy maatskappy, LGR Global, om 'n paar hoofredes op die Silk Road Area fokus - tussen Europa, Sentraal-Asië en China:

'Eerstens, dit is 'n gebied van ongelooflike groei. As ons byvoorbeeld na China kyk, het hulle die afgelope jaar die BBP-groei van meer as 6% gehandhaaf, en sentraal-Asiatiese ekonomieë plaas soortgelyke getalle, indien nie hoër nie. Hierdie soort groei beteken verhoogde handel, groter buitelandse eienaarskap en filiaalontwikkeling. Dit is 'n gebied waar u regtig die kans kan sien om baie outomatisering en standaardisering in die prosesse binne die voorsieningskettings te bring. Daar word baie geld rondgeskuif en nuwe handelsvennootskappe word deurgaans gemaak, maar daar is ook baie pynpunte in die bedryf.

Die tweede rede het te make met die realiteit van wisselvalligheid in die gebied. As ons sê Silk Road Area-lande, dan praat ons oor 68 lande, elk met hul eie geldeenhede en die geïndividualiseerde waardeskommelings wat as 'n neweproduk daarvan voorkom. Oorgrenshandel op hierdie gebied beteken dat die maatskappye en belanghebbendes wat aan die finansiële kant deelneem, allerlei probleme moet hanteer wat valuta-uitruil betref.

En hier is waar die bankvertragings wat in die tradisionele stelsel gebeur, 'n negatiewe uitwerking het op sake in die gebied: omdat sommige van hierdie geldeenhede baie wisselvallig is, kan dit so wees dat die transaksie teen die tyd Die werklike waarde wat oorgedra word, sal uiteindelik aansienlik anders wees as wat aanvanklik ooreengekom is. Dit veroorsaak allerhande hoofpyne as daar rekening gehou word met alle kante, en dit is 'n probleem wat ek direk gedurende my tyd in die bedryf hanteer het. ”

Amirliravi glo dat wat ons tans sien, 'n bedryf is wat gereed is vir verandering. Selfs met die pandemie groei maatskappye en ekonomieë, en daar word nou meer gedruk na digitale, outomatiese oplossings as ooit tevore. Die volume grensoverschrijdende transaksies groei nou al jare lank met 6%, en net die internasionale betalingsbedryf is 200 miljard dollar werd.

Nommers soos die toon die impakpotensiaal aan wat optimalisering in hierdie ruimte kan hê.

Onderwerpe soos koste, deursigtigheid, spoed, buigsaamheid en digitalisering is tans in die bedryf, en namate aanbiedings en verskaffingskettings steeds meer waardevol en kompleks word, sal die eise aan infrastruktuur ook toeneem. Dit is regtig nie 'n vraag van 'as' nie, dit is 'n vraag van 'wanneer' - die bedryf staan ​​tans op 'n kruispunt: dit is duidelik dat nuwe tegnologieë die prosesse sal stroomlyn en optimaliseer, maar partye wag op 'n veilige en betroubare oplossing. genoeg om gereelde, groot volume transaksies te hanteer, en soepel genoeg om aan te pas by die komplekse transaksiestrukture wat binne handelsfinansiering bestaan. '

Amirliravi en sy kollegas van LGR Global sien 'n opwindende toekoms vir die b2b-geldbewegings- en handelsfinansieringsbedryf.

'Ek dink iets wat ons gaan sien, is die impak van opkomende tegnologieë op die bedryf', het hy gesê. 'Dinge soos blockchain-infrastruktuur en digitale geldeenhede sal gebruik word om meer deursigtigheid en vinniger transaksies te gee. Daar word ook digitale geldeenhede van die sentrale bank wat deur die regering uitgereik word, geskep, en dit gaan ook 'n interessante impak hê op die grensbeweging van geld.

"Ons kyk na hoe digitale slim kontrakte in handelsfinansiering gebruik kan word om nuwe outomatiese kredietbriewe te skep, en dit word regtig interessant as u die IoT-tegnologie gebruik. Ons stelsel kan transaksies en betalings outomaties veroorsaak op grond van inkomende datastrome. Dit beteken byvoorbeeld dat ons 'n slim kontrak kan opstel vir 'n kredietbrief wat outomaties betaling vrystel sodra 'n skeepsvraghouer of 'n skeepvaartuig 'n sekere plek bereik. Of 'n eenvoudiger voorbeeld: betalings kan een keer per stel nakomingsdokumente word geverifieer en na die stelsel gelaai. Outomatisering is so 'n groot neiging - ons gaan sien dat al hoe meer tradisionele prosesse onderbreek word.

"Data gaan 'n groot rol speel in die vorming van die toekoms van die voorsieningskettingfinansiering. In die huidige stelsel word baie data opgespoor, en die gebrek aan standaardisering beïnvloed regtig die algehele data-insamelingsgeleenthede. opgelos is, sou 'n end-to-end digitale handelsfinansieringsplatform groot datastelle kon genereer wat gebruik kan word om allerhande teoretiese modelle en insigte in die bedryf te skep. Natuurlik beteken die kwaliteit en sensitiwiteit van hierdie data dat databestuur en sekuriteit sal ongelooflik belangrik wees vir die bedryf van môre.

"Die toekoms vir die geldbewegings- en handelsfinansieringsbedryf is vir my blink. Ons betree die nuwe digitale era, en dit gaan allerlei nuwe sakegeleenthede beteken, veral vir die ondernemings wat die volgende generasie tegnologieë omarm."

Bank

Hoe digitale handelsfinansieringsoplossings werk om COVID-19-probleme die hoof te bied

gepubliseer

on

Namate COVID-19 oor die hele wêreld versprei het, het koerierdienste en die verskuiwing van papierdokumente vertraag. 'N Onlangse oorsig van die oorlewing van menslike koronavirusse op oppervlaktes het groot wisselvalligheid gevind, wat wissel van twee uur tot nege dae, skryf Colin Stevens.

Die oorlewingstyd hang af van 'n aantal faktore, insluitend die tipe oppervlak, temperatuur, relatiewe humiditeit en spesifieke spanning van die virus.

Aangesien verskepingsroetes en hawens ontwrig word, meer lande wat toesluit en die druk op uitvoerders, logistieke netwerke en banke toeneem, is daar 'n sterk aansporing vir ondernemings wat internasionaal handel dryf om hul dokumente te digitaliseer.

Die handelsbedryf met baie kommoditeite is baie ingewikkeld - daar is 'n aantal belanghebbendes, tussengangers en banke wat saam werk om transaksies te laat plaasvind. Hierdie transaksies is baie waardevol en kom baie gereeld voor - dit is 'n groot besigheid.

In 'n tipiese internasionale handel word tot 36 dokumente wat deur verskillende partye uit verskillende lande uitgereik word, eers aan 'n produsent of handelsonderneming gestuur, verder hanteer en daarna na banke gestuur, wat die verspreiding van die virus vererger.

Daarom moet partye wat by die wêreldhandel betrokke is, hulself toespits op digitale oplossings, soos elektroniese handtekeninge en platforms wat gedigitaliseerde dokumente aanbied, om te verseker dat hul handelsfinansieringstransaksies en -dokumente feitlik ingekleur kan word.

In die sogenaamde 'Silk Road Countries' - die gebiede tussen Europa, Sentraal-Asië en China, sommige maatskappye wat alle manuele prosesse gebruik en ander wat besig is om digitaal te beweeg - daar is geen standaardisering nie.

'N Internasionale organisasie met die doel om die handel onder lede en state te vergroot, is die Silk Road Chamber of International Commerce.

Een van sy voorste lede is Ali Amirliravi, die uitvoerende hoof van LGR Global van Switserland en stigter van Silk Road Coin, 'n kripto-geldeenheid wat ontwerp is om internasionale grensoverschrijdende handel langs die Belt- en Road-lande te vergemaklik.

Op hierdie webwerf het hy gesê:

Ali Amirliravi, die uitvoerende hoof van LGR Global van Switserland

Ali Amirliravi, uitvoerende hoof van LGR Global van Switserland

'Die COVID-pandemie het baie van die probleme wat tans in wêreldwye voorsieningskettings bestaan, beklemtoon. Om mee te begin, het ons die risiko's van die sogenaamde 'just-in-time' produksiestyl gesien en wat kan gebeur as maatskappye hul eie verskaffingskettings as pakhuisfasiliteite gebruik. Almal het die onderbrekings en vertragings in die toevoer van chirurgiese maskers en persoonlike beskermende toerusting gesien - die algehele gebrek aan deursigtigheid in tradisionele stelsels is regtig aan die lig gebring.

"Ons het die behoefte gesien aan datakontrole en -dokumentasie van hoë gehalte - mense wou presies weet waar hul produkte vandaan kom en watter raakpunte langs die voorsieningsketting bestaan. En dan het ons natuurlik die behoefte aan spoed gesien - die vraag was daar, maar die tradisionele voorsieningskettings het 'n aantal probleme ondervind om die produkte betyds te produseer en af ​​te lewer - veral sodra die wetlike en nakomingsvereistes nagekom is.

"Wat die geldbeweging betref, het ons gesien hoe verhoogde fooie, tekorte aan muntstukke en vertragings in die bank regtig inmeng met kritieke sakebedrywighede. In krisistye kan selfs klein ondoeltreffendheid 'n geweldige negatiewe uitwerking hê - dit geld veral in die handel in kommoditeite waar die transaksiegrootte en volume is so groot.

"Dit is alles probleme waarvan die bedryf al 'n geruime tyd bewus is, maar die COVID-krisis het getoon dat daar nou opgetree moet word sodat ons hierdie probleme kan oorkom. Dit is 'n kritieke tyd vir die opgradering van infrastruktuur en verhoogde deursigtigheid. pandemie het baie negatiewe gevolge veroorsaak, en 'n potensiële positiewe impak is dat dit aan die bedryf duidelik gemaak het dat daar wel veranderinge aangebring moet word om prosesse te optimaliseer en die algehele funksionering van internasionale handel, handelsfinansiering en geldbeweging te verbeter. ”

Ali Amirliravi stel 'n paar oplossings vir hierdie probleme voor:

'Ek dink dit kom daarop neer dat nuwe tegnologieë op slim maniere geïntegreer word. Neem my maatskappy byvoorbeeld, LGR Global. Wat geldbeweging betref, fokus ons op drie dinge: spoed, koste en deursigtigheid. Om hierdie probleme aan te spreek, lei ons met tegnologie en gebruik ons ​​dinge soos blockchain, digitale geldeenhede en algemene digitalisering om die bestaande metodieke te optimaliseer.

'Dit is baie duidelik die impak wat nuwe tegnologieë kan hê op dinge soos spoed en deursigtigheid, maar as ek sê, is dit belangrik om die tegnologieë op 'n slim manier te integreer, wat belangrik is, want jy moet altyd jou kliënt in gedagte hou - die laaste ding wat ons wil doen wil doen, is om 'n stelsel in te stel wat ons gebruikers eintlik verwar en sy of haar werk ingewikkelder maak. Die oplossing vir hierdie probleme word aan die een kant gevind in nuwe tegnologie, maar aan die ander kant gaan dit oor die skep van 'n gebruikerservaring wat is maklik om te gebruik en daarmee te kommunikeer en kan soomloos in die bestaande stelsels geïntegreer word. ”

In 'n wêreldwye noodgeval kan internasionale handel vertraag, maar dit mag nie stop nie. Alhoewel COVID-19 die tekortkominge van 'n papiergebaseerde handelsstelsel openbaar, bied dit ondernemings soos LGR Crypto Bank die geleentheid om die funksie en aard van handel te moderniseer.

"In die handelsfinansiering- en geldbewegingsbedryf beteken dit dat nuwe oplossings direk by bestaande kliëntestelsels moet kan inskakel," het Amirliravi gesê. 'Dit is alles moontlik om API's te gebruik. Dit gaan daaroor om die gaping tussen tradisionele finansies en fintech te oorbrug, en om seker te maak dat die voordele van digitalisering gepaard gaan met 'n soomlose gebruikerservaring. ”

 

 

Lees verder

Bank

Big-tech se stalmuntstowwe kan privaatheid en innovasie benadeel - ECB

gepubliseer

on

By

Voorstellings van virtuele geldeenheid word voor die Libra-logo getoon in hierdie illustrasiefoto, 21 Junie 2019. REUTERS / Dado Ruvic / Illustration

'N Stal-munt wat deur 'n groot tegnologiese maatskappy, soos Facebook, bestuur word FB.O voorgestelde weegskaal, sal kommer wek oor die beskerming van data en selfs finansiële innovasie kan verstik, het Fabio Panetta, raadslid van die Europese Sentrale Bank, Woensdag (4 November) gesê: skryf Francesco Canepa.

"Die kwessies wat hier op die spel is, wissel van data-sekuriteit en die nakoming van die EU-wetgewing op die beskerming van data tot die lewensbloed van Europese finansiële innovasie," het Panetta gesê.

Lees verder

Bank

Ons kan nie belastingparadys bekostig in die ouderdom van #Coronavirus nie

gepubliseer

on

Die Britse kanselier Rishi Sunak, wat net 'n maand gelede aangestel is, aangekondig die belangrikste Britse beleidsmaatreël sedert die Tweede Wêreldoorlog op Vrydag, 20 Maart.  Die vee-pakket - wat sluit 'n belastingvakansie van £ 30 miljard vir ondernemings en 'n regeringsverbintenis om 'n deel van die burgers se lone vir die eerste keer in die Britse geskiedenis te betaal - sou 'n konserwatiewe administrasie net ondenkbaar gewees het. Die ongekende aard van die maatreëls, sowel as die gravitas waarmee Sunak hulle aangekondig het, het die realiteit van die ekonomiese tsoenami wat die pandemie van coronavirus ontketen het, na die huis gebring.

Die wêreldekonomie, as een kommentator opgemerk, is besig met 'n hartstilstand. Sentrale banke van Tokio tot Zürich het gekap rentekoerse — maar dit kan net soveel doen om die pyn te verlig van miljoene werkers wat tuisbly, monteerlyne tot stilstand kom en aandelemarkte in vrye val beland.

Dit is bykans onmoontlik om die volle omvang van ekonomiese skade te voorspel, terwyl die grootste deel van die wêreld nog steeds veg om die eksponensiële verspreiding van die virus te bevat, en hoewel soveel onseker is. Sal die virus byvoorbeeld vervaag danksy 'n kombinasie van streng kwarantynmaatreëls en warmer weer — net om terug te keer met 'n wraak in die herfs, wat 'n verwoestende dubbele daling in ekonomiese aktiwiteit veroorsaak?

Wat amper seker is, is dat Europa 'n nuwe finansiële krisis is. “Buitengewone tye verg buitengewone maatreëls,” toegelaat Christine Lagarde, hoof van die ECB, onderstreep dat "daar geen grense is vir ons verbintenis tot die euro nie." Die belangrikste ekonomieë van die blok, waarvan sommige die geval was flirt met 'n resessie nog voor die pandemie, sal hulle sekerlik die afgelope 3% -tekortgrense laat waai. Hulle is Waarskynlik om ook vinnig en los te speel met die EU-reëls vir staatshulp, aangesien firmas wat hard getref word, veral groot lugdienste, waaronder Air France en Lufthansa, moontlik genasionaliseer moet word om te keer dat hulle vou.

Terwyl beleidmakers probeer om hul ekonomieë op die vloer te hou gedurende - en na - hierdie akute fase van die pandemie, benodig hulle elke hoeveelheid inkomste. Dit is verregaande dat 'n privaat rykdom van ongeveer 7 biljoen dollar is verborge weg in geheimhoudende jurisdiksies, terwyl vermyding van ondernemingsbelasting via buitelandse belastingparadys soveel as $ 600 miljard per jaar van die regeringskoffers afvoer. Nuwe navorsing aangedui dat 40% van die winste van multinasionale ondernemings in die buiteland weggeslinger word.

Die Tax Justice Network het 'n 'vermydingsas' geïdentifiseer - die Verenigde Koninkryk, Nederland, Switserland en Luxemburg - wat gesamentlik die helfte van die wêreld se belastingontduiking uitmaak. Die Verenigde Koninkryk dra veral die verantwoordelikheid om nie die wydverspreide finansiële wanorde in sy oorsese gebiede te bestry nie. Terwyl NHS-personeel aan die frontlinies van die koronavirus-epidemie uitgedruk Die Britse oorsese gebiede is besorg oor die feit dat hulle behandel word as 'kanonvoer' te midde van 'n groot tekort aan beskermende toerusting.

Die bekendste is waarskynlik die Kaaimanseilande, wat die EU is geplaas op die swartlys van sy belastingparade vroeër vanjaar. Dekades lank is onheilspellende firmas van Enron tot Lehman Brothers gestamp hul problematiese bates op die idilliese eilande, terwyl firmas soos die mynreus Glencore na bewering omkoopgeld deur die Britse Oorsese Gebied gesmag het.

Die Caymans het 'n onlangse poging aangewend om hierdie reputasie as 'n fiskale Wilde Weste te beëindig, en belowe om korporatiewe eienaars teen 2023 te openbaar - 'n stap wat die eilandnasie in ooreenstemming met die EU-riglyne sal bring. Intussen bly daar egter verhale wat illustreer hoe gewetenlose ondernemings die Caymans se laksregulering benut.

Net 'n paar maande gelede het die Gulf Investment Corporation (GIC) —een fonds wat gesamentlik deur die ses Golflande besit word—Op 'n vraag howe in beide die Caymans en die Verenigde State om die “honderde miljoene dollars” wat oënskynlik uit die Port Fund, 'n finansiële voertuig in Caymans, verdwyn het, te ondersoek.

Luidens die hofsaak is die borg van die Port Fund, KGL Investment Company, moontlik betrokke by die afskaffing van die opbrengs uit die verkoop van Port Fund-bates in die Filippyne. Die GIC beweer dat die hawe-fonds 'n Filippynse infrastruktuurprojek vir ongeveer $ 1 miljard verkoop het - maar slegs $ 496 miljoen se opbrengste openbaar gemaak het en 'n skamele $ 305 miljoen aan die fonds se beleggers uitbetaal het.

Die 'ontbrekende' $ 700 miljoen het natuurlik nie net in die eter verdamp nie. Dit lyk baie aanneemlik dat die teenstrydigheid ten minste gedeeltelik gegaan het in die duur lobbywerk wat die hawe-fonds aangewend het om sy voormalige bestuurders, Marsha Lazareva en Saeed Dashti, uit die gevangenis in Koeweit te vestig, waar hulle opgesluit is nadat hulle skuldig bevind is van die misbruik van openbare fondse. Die lobby met groot krag veldtog het 'n boekie van miljoene dollars opgelewer en almal van Louis Freeh, die hoof van die FBI van 1993 tot 2001, afgeruk tot Cherie Blair, die vrou van die voormalige Britse premier Tony Blair.

Die sage saga is die perfekte illustrasie van hoe slim ondernemings die gebrek aan regulatoriese toesig in fiskale paradys soos die Caymans kan benut om geld uit openbare koffers te hou. Daar is talle sulke voorbeelde. Netflix het na berig word verskuif geld deur drie verskillende Nederlandse ondernemings om sy wêreldwye belastingrekening laag te hou. Tot net 'n paar maande gelede, tegnologie titan Google voordeel getrek het van 'n skuiwergat wat die 'Double Irish, Dutch sandwich' genoem word, en enorme bedrae deur Ierland na 'spookondernemings' in belastingparadys, waaronder Bermuda en Jersey, beide Britse afhanklikheid, kanaliseer.

Europese leiers kan dit nie langer bekostig om hierdie finansiële swart gate uit te stamp nie. Ibrahim Mayaki, die medevoorsitter van 'n pas opgerigte VN-paneel oor onwettige finansiële vloei, hertroud dat die geld wat in die buitelandse belastingparadys weggesteek word, wat deur skulpondernemings gewas word en wat reg uit openbare koffers gesteel word, aangewend moet word om armoede te beëindig, om elke kind op te voed en infrastruktuur te bou wat werk sal skep en ons afhanklikheid van fossielbrandstowwe sal beëindig. '

Op die oomblik moet daar gekyk word na die aanvulling van kritieke versorgingsbeddens om te verseker dat Italiaanse dokters wat koronaviruspasiënte behandel, die handskoene het wat hul eie lewens kan red, en ondersteuning kan bied aan die kleinsakeondernemings in Europa, sodat hulle nie op hul hoede kan gaan nie.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings