Verbinding met ons

Besigheid

Het die glans die belegging van aktiviste verswak?

gepubliseer

on

'N Paar onlangse gevalle dui daarop dat die gety uiteindelik die aktivistiese belegging kan aanskakel, wat tot onlangs gelyk het asof dit 'n verskansde deel van die sakewêreld word. Alhoewel die waarde van aktiviste wat deur beleggers gehou word, die afgelope paar jaar toegeneem het (in die Verenigde Koninkryk het hierdie syfer met 43% gegroei tussen 2017 en 2019 om Van $ 5.8 miljard), het die aantal veldtogte gedaal 30% in die jaar wat voorlê tot September 2020. Natuurlik kan die aflewering deels verklaar word deur die neerslag van die voortdurende koronavirus-pandemie, maar die feit dat al hoe meer toneelstukke blykbaar op dowe ore val, kan 'n donkerder lang tyd gee. termynvooruitsigte vir aktivistiese agitators wat vorentoe gaan.

Die jongste voorbeeld hiervan kom uit Engeland, waar die welvaartbestuursfonds St James's Place (SJP) die onderwerp was van 'n poging tot aktivistiese ingryping aan die kant van PrimeStone Capital verlede maand. Na die aankoop van 'n 1.2% -belang in die maatskappy, het die fonds 'n aandeel gestuur ope brief aan die SJP-direksie wat hul onlangse prestasiegeskiedenis uitdaag en versoek om geteikende verbeterings. Die gebrek aan insnyding of oorspronklikheid in die PrimeStone-manifes het egter daartoe gelei dat dit relatief gemaklik deur SJP afgeskakel is, en dat die aandeelprys weinig beïnvloed het. Die oorweldigende aard en uitkoms van die veldtog is 'n aanduiding van 'n groeiende tendens in die afgelope jaar - en dit kan meer uitgesproke word in 'n post-Covid-19 samelewing.

PrimeStone kan nie inspireer nie

Die toneelstuk PrimeStone het die tradisionele vorm aangeneem wat deur aktivistiese beleggers bevoordeel is; nadat die fonds 'n minderheidsbelang in SJP verkry het, het hy probeer om sy spiere te verlig deur die tekortkominge van die huidige raad in 'n missie van 11 bladsye uit te lig. Die brief het onder meer die maatskappy se opgeblase korporatiewe struktuur (meer as 120 departementshoofde op die betaalstaat) geïdentifiseer, wat die Asiatiese belange aandui en die aandeelprys val 7% geval sedert 2016). Hulle het ook 'n “hoë-koste kultuur”In SJP se agterkamer en ongunstige vergelykings getref met ander welvarende platformondernemings soos AJ Bell en Integrafin.

Alhoewel sommige van die kritiek elemente van geldigheid gehad het, was geen van hulle veral nuut nie - en het hulle nie 'n volledige prentjie geskets nie. In werklikheid het verskeie derde partye kom tot die verdediging van die bestuur van SJP, en daarop gewys dat die afswaai van die maatskappy met die opkoms van belange soos AJ Bell onregverdig en té eenvoudig is, en dat dit teenoor meer redelike toetsstene soos Brewin Dolphin of Rathbones goed is.

PrimeStone se vermanings oor die hoë uitgawes van SJP hou moontlik water in, maar hulle besef nie dat baie van hierdie uitgawes onvermydelik was nie, aangesien die firma gedwing is om aan die regulatoriese veranderinge te voldoen en onder sy winde te swig. Die indrukwekkende vertoning teenoor sy mededingers bevestig dat die onderneming te doen het met sektorwye kwessies wat vererger is deur die pandemie, iets wat PrimeStone nie daarin kon slaag om volledig te erken of aan te spreek nie.

Momentele stem op hande vir URW

Dit is 'n soortgelyke verhaal regoor die Kanaal, waar die Franse miljardêr Xavier Niel en die sakeman Léon Bressler 'n belang van 5% in die internasionale winkelsentrumonderneming Unibail-Rodamco-Westfield (URW) versamel het en die Anglo-Saksiese aktivistiese beleggersaktiek aanvaar om URW te probeer beveilig. bestuur vir hulself en sit URW in 'n riskante strategie om sy aandeelprys op kort termyn te verhoog.

Dit is duidelik dat, net soos die meeste maatskappye in die kleinhandelsektor, URW 'n nuwe strategie nodig het om die resessie wat deur pandemies veroorsaak word, die hoof te bied, veral gegewe die relatiewe hoë skuldvlak (meer as € 27 miljard). URW se direksie is hoopvol om dit te begin projek RESET, wat 'n kapitaalverhoging van € 3.5 miljard beoog om die maatskappy se goeie beleggingsgraadkredietgradering te handhaaf en voortgesette toegang tot alle belangrike kredietmarkte te verseker, terwyl die winkelsentrums geleidelik verminder word.

Niel en Bressler wil egter afsien van die kapitaalverhoging van € 3.5 miljard ten gunste van die verkoop van die Amerikaanse portefeulje - 'n versameling gesogte winkelsentrums wat oor die algemeen beskik bewese bestand teen die veranderende kleinhandelomgewing — om skuld af te betaal. Die plan van die aktivisbeleggers word deur 'n aantal advieskantore van derdepartye soos Proxinvest en Glass Lewis, met laasgenoemde wat dit 'n buitensporig riskante gambit 'noem. Aangesien die kredietgraderingsagentskap Moody's wel voorspel 'n insinking van 18 maande in huurinkomste wat winkelsentrums waarskynlik sal tref - en selfs so ver gegaan het om te waarsku dat die versuim om die kapitaalverhoging wat die RESET ondersteun, kan lei tot 'n afgradering van URW se gradering - dit lyk waarskynlik dat Niel en Bressler se ambisies word op 10 November afgewysth aandeelhouersvergadering, op dieselfde manier as wat PrimeStone was.

Langtermyngroei bo korttermynwins

Elders blyk dit ook Jack Dorsey, uitvoerende hoof van Twitter oorkom 'n poging van die hoëprofiel-aktivisbelegger Elliott Management om hom van sy rol af te sit. Alhoewel 'n onlangse komiteevergadering wel aan sommige van die eise van Elliott toegegee het, soos om die bestuurstermyn van drie jaar tot een te verminder, het hy verkies om trou te verklaar aan 'n uitvoerende hoof wat toesig gehou het oor die totale aandeelhouersopbrengste van 19% voor Elliott se betrokkenheid by die sosiale media-vroeëre jaar.

Behalwe die tipies oninspirerende veldtogte wat elders in die mark aangebied word, en die retrogressie van die sektor as geheel, kan dit wees dat aktivistiese beleggers hul invloed verloor? Vir 'n lang tyd het hulle die aandag op hul ondernemings gevestig deur spoggerige manewales en gewaagde voorspellings, maar dit lyk asof maatskappye sowel as aandeelhouers die feit agterkom dat hul benaderings dikwels noodlottige gebreke bevat. 'N Fokus op korttermyninflasie van die aandeelprys tot nadeel van langtermynstabiliteit word blootgelê as die onverantwoordelike waagstuk wat dit is - en in 'n wankelrige post-Covid-ekonomie sal oordeelkundige omsigtigheid waarskynlik hoog op prys gestel word wins met toenemende reëlmaat.

digitale ekonomie

#DigitalServicesAct, #DigitalMarketsAct - Tyd vir ons demokrasie om tegnologie in te haal, sê Margrethe Vestager op die EESC-plenaire vergadering

gepubliseer

on

Die komende inisiatiewe van die Europese Kommissie om digitale dienste en markte te reguleer, sal verseker dat verskaffers verantwoordelikheid aanvaar vir die dienste wat hulle aanbied en dat digitale reuse nie hul eie reëls op die Europese markte afdwing nie, het Margrethe Vestager, uitvoerende vise-president van die Kommissie, gesê.

Vestager het gister gesê dat die Europese Kommissie se wet op digitale dienste en die wet op digitale markte, wat na verwagting binnekort vrygestel sal word, sal help om die demokrasie in te haal met die afgelope twintig jaar van digitale ontwikkeling. Desember) aan die Europese Ekonomiese en Sosiale Komitee se plenaire vergadering tydens 'n debat oor 'n Europa wat geskik is vir die digitale era.

Die EESC-president Christa Schweng benadruk dat die digitale oorgang belangriker geword het as ooit tevore as een van die twee boustene van Europa se herstel na die COVID-19-krisis, tesame met die groen oorgang.

Die EESC-president het 'n onlangse studie aangehaal wat beraam het dat die kumulatiewe bykomende BBP-bydrae van nuwe digitale tegnologieë teen 2030 EUR 2.2 biljoen in die EU kan beloop - die ekwivalent van die gesamentlike BBP van Spanje en Nederland vir 2019.

Schweng het gesê: "Ons het 'n Europese, mensgerigte benadering tot digitalisering nodig. Sonder die vertroue van die burgers en besighede, sal ons nie die geleenthede wat digitalisering bied, kan benut nie. Daarom is dit belangrik om 'n ware Europese databasis te bou waar ons data word beskerm en privaatheid en selfbeskikking word verseker. Ons moet ook die tegnologiese soewereiniteit van die EU bou, terwyl ons wêreldwye digitale handel handhaaf. "

Vestager het die belangrikste elemente van die digitale strategie van die Kommissie uiteengesit, sy fokus op die gebruik van private beleggings, sy afhanklikheid van vlagskipinisiatiewe (op digitale vaardighede, digitale openbare dienste en kuberveiligheid) en die bou en gebruik van digitale kapasiteite.

"Nou sal die Wet op Digitale Dienste sorg dat digitale diensverskaffers verantwoordelikheid aanvaar en verantwoordelik is vir die dienste wat hulle lewer en dat vertroue herbou kan word," het Vestager gesê. "Onwettige aanlyn-inhoud en produkte wat nie aan die reëls vir fisiese produkte voldoen nie, is die probleem. Albei moet reggestel word en moet op Europese skaal reggestel word."

'Die Digital Markets Act', het sy verder gesê, 'sal aan reuse-ondernemings sê: u is meer as welkom om in Europa sake te doen, u is meer as welkom om suksesvol te wees, maar daar is 'n lys van doen en late' ts wanneer u die poortwagterposisie bereik om billike mededinging daar te wees en verbruikers op die beste moontlike manier te bedien. Die fundamentele punt hier is dat die mark ons ​​as verbruikers moet dien en dat ons tegnologie wil hê waarop ons werklik kan vertrou.

Stefano Mallia, president van die EESC Employers 'Group, het gesê: "Europese werkgewers ondersteun die sleuteldoel om Europa se digitale soewereiniteit te herstel. Dit is ons vaste mening dat belegging in digitalisering die beste manier is om vir die EU en sy lidlande uit te kom. van die huidige ekonomiese probleme, ondersteun die herstel en skep nuwe werkgeleenthede. '

Hy het die steun van die sakegemeenskap uitgespreek vir die Kommissie se doelwit om jaarliks ​​meer as € 20 miljard in AI in AI te belê, en het 'n pas gepubliseerde McKinsey-studie aangehaal wat toon dat, alhoewel net 'n kwart van die ondernemings wêreldwyd die impak van die gebruik op die onderste linie meld van AI, blyk dit dat die impak hoofsaaklik te wyte is aan die generering van nuwe inkomste eerder as om koste te verminder - 'n bevinding wat die moeite werd is om te ondersoek in gesprekke tussen die Kommissie, die sakegemeenskap en vakbonde.

Oliver Röpke, president van die EESC Workers 'Group, het gesê: "As werknemersverteenwoordigers is ons oortuig dat digitalisering 'n geleentheid is buite die huidige pandemie om beter werk en werksomstandighede te hê. Daar is egter duidelike en regverdige reëls nodig om digitale te voorkom platforms om wetgewing te omseil en 'n slimfoonweergawe van 19 te skepth eeuse kapitalisme. Om te verseker dat ons ten volle kan baat vind by die enorme potensiaal van digitalisering, moet ons die maatskaplike vennote ten volle betrek deur 'n duidelike raamwerk met regte op alle vlakke van inligting, raadpleging en deelname van werknemers. '

Hy het ook gesê dat die vind van regverdige en effektiewe maniere om die digitale ekonomie te belas 'n fundamentele bloudruk is om die regte herverdeling van welvaart te verseker namate nuwe tegnologieë ontwikkel en robotisering versprei.

Seamus Boland, president van die EESC Diversity Europe Group, het benadruk dat die pandemie die digitalisering van ons lewens geopenbaar het en terselfdertyd die lot van mense wat nie weet hoe om die tegnologie te gebruik nie, na vore gebring het.

"Digitalisering moet op 'n billike manier afgehandel word en wat almal saambring," het hy gesê. "Dit is my vaste oortuiging dat Europa die transformasie na die digitale era suksesvol sal bestuur as ons voortbou op ons sterk punte en op ons waardes. Alle oë is gerig op Europa om so te lei, sodat die EU-regulasies die wêreldwye standaard word. So nie net om 'Europa geskik te maak vir die digitale era' nie, maar ook om die 'digitale era geskik vir Europa en die wêreld' te maak. "

Lees verder

digitale ekonomie

Nuwe EU-reëls: Digitalisering om toegang tot regspleging te verbeter

gepubliseer

on

Grensoverschrijdende videokonferensies en veiliger en makliker uitruil van dokumente: leer hoe nuwe EU-reëls vir die digitalisering van geregtigheid mense en ondernemings sal bevoordeel. Op 23 November het die parlement twee voorstelle aangeneem wat daarop gemik is modernisering van regstelsels in die EU, wat sal help om vertragings te verminder, regsekerheid te verhoog en toegang tot die regter goedkoper en makliker te maak.

Nuwe regulasies sal verskeie digitale oplossings vir die versameling van bewyse en die verskaffing van dokumente implementeer met die doel om samewerking tussen nasionale howe in verskillende EU-lande doeltreffender te maak.

Die onderskrywing van kommunikasietegnologieë op afstand sal koste verlaag en bewyse vinniger neem. Om byvoorbeeld iemand in 'n grensoverschrijdende proses te hoor, kan videokonferensies gebruik word in plaas daarvan om fisiese teenwoordigheid te benodig.

'N Gedesentraliseerde IT-stelsel wat nasionale stelsels bymekaarbring, sal ingestel word sodat dokumente vinniger en veiliger elektronies uitgeruil kan word. Die nuwe reëls bevat bykomende bepalings om data en privaatheid te beskerm wanneer dokumente versend word en bewyse geneem word.

Die regulasies help om prosedures te vereenvoudig en regsekerheid aan mense en ondernemings te bied, wat hulle sal aanmoedig om by internasionale transaksies betrokke te raak, wat nie net die demokrasie versterk nie, maar ook die interne mark van die EU.

Die twee voorstelle werk bestaande EU-regulasies oor die verskaffing van dokumente en bewyse in om sodoende te verseker dat dit moderne digitale oplossings is.

Hulle is deel van die EU se pogings om regstelsels te digitaliseer. Terwyl digitale oplossings in sommige lande reeds doeltreffend geblyk het, vind grensregtelike geregtelike prosedures steeds meestal op papier plaas. Die EU beoog om die samewerking op EU-vlak te verbeter om mense en besighede te help en die vermoë van wetstoepassing te behou mense effektief te beskerm.

Die COVID-19 krisis het baie probleme vir die regstelsel geskep: daar was vertragings met persoonlike verhore en van die oorhandiging van geregtelike dokumente; onvermoë om persoonlike regshulp te bekom; en die verstryking van sperdatums as gevolg van vertragings. Terselfdertyd maak die toenemende aantal insolvensiesake en afdankings weens die pandemie die howe se werk nog meer kritiek.

Die voorstelle tree in werking 20 dae na die publikasie daarvan in die EU-amptelike tydskrif.

Lees verder

Besigheid

Die Kommissie stel maatreëls voor om die deel van data te bevorder en Europese dataruimtes te ondersteun

gepubliseer

on

Vandag (25 November) bied die Kommissie die Wet op Gegevensbestuur aan, die eerste wat gelewer kan word onder die datastrategie wat in Februarie aanvaar is. Die verordening sal die deel van data regdeur die EU en tussen sektore vergemaklik om welvaart vir die samelewing te skep, die beheer en vertroue van beide burgers en ondernemings ten opsigte van hul data te verhoog, en 'n alternatiewe Europese model bied vir die hantering van data vir groot tegnologiese platforms.

Die hoeveelheid data wat deur openbare liggame, besighede en burgers gegenereer word, groei voortdurend. Daar word verwag dat dit tussen 2018 en 2025 met vyf sal vermenigvuldig. Hierdie nuwe reëls sal dit moontlik maak om hierdie data te benut en sal die weg baan vir sektorale Europese dataruimtes tot voordeel van die samelewing, burgers en ondernemings. In die datastrategie van die Kommissie van Februarie vanjaar is nege sulke ruimtes voorgestel, wat wissel van nywerheid tot energie, en van gesondheid tot die Europese Green Deal. Hulle sal byvoorbeeld bydra tot die groen oorgang deur die bestuur van energieverbruik te verbeter, die lewering van gepersonaliseerde medisyne 'n werklikheid te maak en toegang tot openbare dienste te vergemaklik.

Volg die perskonferensie deur uitvoerende vise-president Vestager en kommissaris Breton voort EbS.

Meer inligting is aanlyn beskikbaar

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings