Verbinding met ons

Breëband

Tyd vir die #EuropeanUnion om langdurige # geslagsgapings te sluit

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Unie het onlangs sy Europese Vaardigheidsagenda bekendgestel, 'n ambisieuse skema om die arbeidsmag van die blok op te gradeer en te herwin. Die reg op lewenslange leer, vasgelê in die Europese pilaar van sosiale regte, het in die nasleep van die koronavirus-pandemie nuwe belang gekry. Soos Nicolas Schmit, die kommissaris vir werk en sosiale regte, verduidelik: “Die vaardigheid van ons personeel is een van ons belangrikste reaksies op die herstel, en om mense die kans te bied om die vaardighede te bou wat hulle nodig het, is die sleutel tot voorbereiding op die groen en digitale oorgange ”.

Inderdaad, hoewel die Europese blok gereeld opslae gemaak het vir sy omgewingsinisiatiewe - veral die middelpunt van die Von der Leyen-kommissie, die Europese Green Deal - is dit moontlik dat digitalisering effens langs die pad kan val. Volgens een skatting benut Europa slegs 12% van sy digitale potensiaal. Om hierdie verwaarloosde gebied te benut, moet die EU eers aandag gee aan die digitale ongelykhede in die blok se 27 lidlande wat aangespreek word.

Die 2020 Digital Economy and Society Index (DESI), 'n jaarlikse saamgestelde assessering wat die digitale prestasie en mededingendheid van Europa saamvat, bevestig hierdie bewering. Die jongste DESI-verslag, wat in Junie uitgereik is, illustreer die wanbalanse wat die EU in die gesig gestaar het van 'n digitale digitale lapwerk. Die sterk verdeeldheid wat deur DESI se data geopenbaar word - verdeeldheid tussen een lidstaat en die volgende, tussen landelike en stedelike gebiede, tussen klein en groot ondernemings of tussen mans en vroue - maak dit baie duidelik dat sommige dele van die EU voorbereid is op die volgende generasie van tegnologie, is ander beduidend agter.

advertensie

'N gapende digitale skeiding?

DESI evalueer vyf hoofkomponente van digitalisering - konnektiwiteit, menslike kapitaal, die gebruik van internetdienste, die integrasie van digitale tegnologie deur ondernemings en die beskikbaarheid van digitale openbare dienste. In hierdie vyf kategorieë word 'n duidelike skeuring geopen tussen die lande wat die beste presteer en die lande onderaan die punt. Finland, Malta, Ierland en Nederland presteer as sterpresteerders met uiters gevorderde digitale ekonomieë, terwyl Italië, Roemenië, Griekeland en Bulgarye baie grond moet uitmaak.

Hierdie geheelbeeld van 'n groter gaping in terme van digitalisering word bevestig deur die gedetailleerde afdelings van die verslag oor elk van hierdie vyf kategorieë. Aspekte soos breëbanddekking, internetsnelheid en toegangsvermoë van die volgende generasie, byvoorbeeld, is almal van kritieke belang vir persoonlike en professionele digitale gebruik - tog kom dele van Europa in hierdie gebiede kort.

advertensie

Wild uiteenlopende toegang tot breëband

Breëbanddekking in landelike gebiede bly 'n besondere uitdaging — 10% van huishoudings in die landelike gebiede in Europa word steeds nie deur enige vaste netwerk gedek nie, terwyl 41% van landelike huise nie deur die volgende generasie toegangstegnologie gedek word nie. Dit is dus nie verbasend dat aansienlik minder Europeërs wat in landelike gebiede woon, die basiese digitale vaardighede het wat hulle benodig nie, vergeleke met hul landgenote in groter stede en dorpe.

Alhoewel hierdie verbindingsgapings in landelike gebiede kommerwekkend is, veral gegewe hoe belangrik digitale oplossings soos presisieboerdery sal wees om die Europese landbousektor meer volhoubaar te maak, is die probleme nie beperk tot landelike gebiede nie. Die EU het ten doel gestel dat ten minste 50% van die huishoudings teen die einde van 100 ultra vinnige breëband-abonnemente (2020 Mbps of vinniger) moet hê. Volgens die DESI-indeks van 2020 is die EU egter baie minder as die punt: slegs 26 % van Europese huishoudings het ingeteken op sulke vinnige breëbanddienste. Dit is 'n probleem met die gebruik eerder as met infrastruktuur - 66.5% van die Europese huishoudings word gedek deur 'n netwerk wat minstens 100 Mbps breëband kan lewer.

Weereens is daar 'n radikale divergensie tussen die voorlopers en die agterstande in die digitale kontinent van die vasteland. In Swede het meer as 60% van huishoudings ingeteken op ultra vinnige breëband — terwyl minder as 10% van huishoudings in Griekeland, Ciprus en Kroasië so vinnig diens doen.

KMO's val agter

'N Soortgelyke verhaal teister die klein en medium ondernemings van Europa (KMO's), wat 99% van alle ondernemings in die EU verteenwoordig. Slegs 17% van hierdie ondernemings gebruik wolkdienste en slegs 12% gebruik groot data-ontleding. Met so 'n lae aannemingskoers vir hierdie belangrike digitale instrumente, loop die Europese KMO's die risiko om nie net agter te bly by maatskappye in ander lande nie - 74% van die KMO's in Singapoer, byvoorbeeld, het wolkrekenaars geïdentifiseer as een van die beleggings met die mees meetbare impak op hul besigheid - maar verloor veld teen groter EU-ondernemings.

Groter ondernemings verdwyn KMO's oorweldigend oor hul integrasie van digitale tegnologie - ongeveer 38.5% van die groot ondernemings pluk al die vrugte van gevorderde wolkdienste, terwyl 32.7% vertrou op groot data-ontleding. Aangesien MKB as die ruggraat van die Europese ekonomie beskou word, is dit onmoontlik om 'n suksesvolle digitale oorgang in Europa voor te stel sonder dat kleiner ondernemings die pas verhoog.

Digitale skeiding tussen burgers

Alhoewel Europa daarin slaag om hierdie gapings in digitale infrastruktuur te sluit, beteken dit weinig
sonder die menslike kapitaal om dit te rugsteun. Sowat 61% van die Europeërs het ten minste basiese digitale vaardighede, hoewel hierdie syfer in sommige lidlande kommerwekkend laag daal - in Bulgarye, byvoorbeeld, het slegs 31% van die burgers selfs die mees basiese sagtewarevaardighede.

Die EU sukkel nog steeds om sy burgers toe te rus met bogenoemde basiese vaardighede wat al hoe meer 'n voorvereiste word vir 'n wye verskeidenheid werksrolle. Tans besit slegs 33% van die Europeërs meer gevorderde digitale vaardighede. Inligtings- en kommunikasietegnologie-spesialiste (IKT) vorm intussen 'n skamele 3.4% van die totale arbeidsmag van die EU - en slegs 1 uit 6 is vroue. Verbasend genoeg het dit probleme geskep vir KMO's wat sukkel om hierdie uiters gevraagde spesialiste te werf. Sowat 80% van die ondernemings in Roemenië en Tsjeggië het probleme gerapporteer om poste te vul vir IKT-spesialiste, 'n probleem wat die lande se digitale transformasies ongetwyfeld sal vertraag.

In die jongste DESI-verslag word die uiterste ongelykhede uiteengesit wat die digitale toekoms van Europa sal stuit totdat dit aangespreek word. Die Europese vaardigheidsagenda en ander programme wat bedoel is om die EU voor te berei op die digitale ontwikkeling daarvan, is welkome stappe in die regte rigting, maar Europese beleidmakers moet 'n omvattende skema opstel om die hele blok op dreef te bring. Hulle het ook die perfekte geleentheid om dit te doen - die herstelfonds van € 750 miljard wat voorgestel word om die Europese blok weer op die been te bring ná die pandemie in die coronavirus. Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie, het reeds benadruk dat hierdie ongekende belegging bepalings vir die digitalisering van Europa moet insluit: die DESI-verslag het duidelik gemaak watter digitale leemtes eers aangespreek moet word.

Kunsmatige intelligensie

Internasionale samewerking op die gebied van #ICT-navorsing is 'n sentrale tandwiel in die aanpak van die wêreldwye uitdagings van vandag

gepubliseer

on

 

Navorsers en wetenskaplikes van oor die hele wêreld werk saam om 'n entstof vir die bestryding van Coronavirus te vind. Maatskappye uit Europa, China, die VSA, Australië en Kanada is op die voorpunt om mediese oplossings te vind om Covid-19 aan te pak. Maar daar is een gemene deler in die werk van al hierdie spesifieke navorsingsprogramme. Hulle bring wetenskaplikes uit verskillende wêrelddele bymekaar om aan hierdie ongelooflike belangrike veld van gesondheidsnavorsing te werk, skryf Abraham Liu, die Huawei-hoofverteenwoordiger by die EU-instellings.

advertensie

 

Abraham Liu, die Huawei-hoofverteenwoordiger van die EU-instellings.

Abraham Liu, die Huawei-hoofverteenwoordiger van die EU-instellings.

Die strewe na wetenskaplike uitnemendheid stop nie by 'n bepaalde geografiese grens nie. As regerings of ondernemings die innoverendste produkte en oplossings op die mark wil lewer, moet hulle 'n beleid van internasionale samewerking en betrokkenheid volg.

Met ander woorde, om te verseker dat die beste wetenskaplikes ter wêreld saamwerk om 'n gemeenskaplike doel te bereik. Dit kan byvoorbeeld verband hou met navorsingsaktiwiteite in samewerking met die bekamping van chroniese gesondheidsversteurings, die aanpak van klimaatsverandering en die opbou van die mees omgewingsvriendelike en energiedoeltreffende stede van die toekoms.

advertensie

Die vooruitgang op die gebied van inligting- en kommunikasietegnologie (IKT) ondersteun vandag die innoverende ontwikkeling van alle vertikale bedrywe. Die energie-, vervoer-, gesondheids-, nywerheids-, finansiële en landbousektore word gemoderniseer en getransformeer deur die proses van digitale vindingrykheid.

  • 5G kan nou verseker dat mediese operasies op 'n afstand uitgevoer kan word.
  • Vooruitgang in kunsmatige intelligensie (AI) kan help om Covid-19 via wolktoepassings te identifiseer.
  • Innovasies op die gebied van die Internet of Things (IOT) verseker die doeltreffender werking van watervoorsieningstelsels deur foute en lekkasies outomaties te identifiseer.
  • 25% van alle verkeersopeenhopings in stede word tans veroorsaak deur mense wat parkeerplekke soek. Deur datasentrums behoorlik te gebruik en die gebruik van video-, spraak- en datadienste te integreer, is verkeerslig en parkeerstelsels doeltreffender.
  • 5G sal selfbestuurde motors lewer, want die vertragingstye vir die uitvoering van instruksies is nou baie laer in vergelyking met 4G. Motorondernemings gebruik nou rekenaars van rekenaars om nuwe voertuigmodelle te toets, in plaas daarvan om fisieke motors vir sulke demonstrasies te ontplooi.
  • 85% van alle tradisionele bankdienste word nou aanlyn uitgevoer. Vooruitgang in AI lei ook die stryd in die bekamping van kredietkaartbedrog.
  • Deur sensors korrek te gebruik om die bloeddruk en hartklopvlakke by beeste te identifiseer, kan melkproduksie met 20% styg.

Die kern van al hierdie vooruitgang is 'n baie sterk verbintenis deur sowel die openbare as die private sektor om in basiese navorsing te belê. Dit sluit gebiede in soos wiskundige algoritmes, omgewingswetenskappe en energie-doeltreffendheid. Maar internasionale samewerking en betrokkenheid is die sleutelkomponent in die lewering van die digitale transformasie wat ons vandag sien.

Die beleidsdoelstellings van Horizon Europe (2021-2027) sal suksesvol bereik word deur positiewe internasionale samewerking. Hierdie navorsingsprogram van die EU sal help om Europa geskik te maak vir die digitale era, 'n groen ekonomie te bou, klimaatsverandering aan te pak en die Verenigde Nasies se volhoubare ontwikkelingsdoelstellings te implementeer. Huawei kan en sal die EU help om hierdie uiters belangrike maatskaplike en ekonomiese beleidsdoelstellings te bereik.

Huawei is daartoe verbind om voort te gaan met ons internasionale beleid om nuwe innoverende produkte en oplossings op die mark te lewer. Huawei het meer as 2400 navorsers in Europa in diens, waarvan 90% plaaslike rekrute is. Ons maatskappy werk saam met meer as 150 universiteite in Europa aan verskillende navorsingsaktiwiteite. Huawei is 'n aktiewe deelnemer aan EU-navorsings- en wetenskaplike inisiatiewe soos Horizon 2020.

Die privaat en openbare navorsings- en opvoedingsgemeenskappe van alle wêrelddele - deur saam te werk - met 'n gesonde doelgerigtheid - kan en sal die ernstige wêreldwye uitdagings waarmee ons vandag te kampe het, aanpak.

Waar ons verenig is, sal ons slaag. Waar ons verdeeld is, sal ons misluk.

Lees verder

Breëband

#Coronavirus-krisis vertraag Europa se # 5G-ontplooiings

gepubliseer

on

5G

5G

Die COVID-19-pandemie wat die grootste deel van Europa beïnvloed het en landwyd tot stilstand gebring het in Italië, Spanje, Frankryk en die Verenigde Koninkryk, het ook die Europese 5G-uitrol, veral in Frankryk, uitgestel. Frankryk se telekommunikasie-owerheid, ARCEP, was veronderstel om te begin die land se langverwagte 5G-spektrumopsies middel April; die reguleerder het nou toegelaat hy sal nie in staat wees om 'n bod te bied terwyl die land besig is om die verspreiding van die koronavirus in die tweede grootste ekonomie van die EU te vertraag nie.

Die vier hoofoperateurs in Frankryk - Orange, Bouygues, SFR en Free - is voorlopig nie te veel gepla deur die vertraging. Hulle is eerder besig om tred te hou met a skerp toename in dataverkeer van tienduisende miljoene professionele persone wat gedwing is om telewerk te doen, om nie te praat van die vraag na stromingsdienste soos Netflix, YouTube en Amazon Prime nie. Na 'n versoek van die Franse regering moes Disney + dit selfs doen vertraag die implementering daarvan in Frankryk met twee volle weke om oorversadiging van die netwerk te vermy.

advertensie

Oor die langer termyn maak die vertraging met die hou van die veiling egter baie onwaarskynlik dat Frankryk se telekommunikasie-sektor in 5 sy teikens vir 2020G-ontplooiing sal kan bereik. Die Franse regering het die operateur gedwing om 5G-netwerke in minstens twee stede te ontplooi die einde van die jaar, met die veronderstelling dat die bod in April sou plaasvind en dat die implementering in Julie kan begin.

 

Net die nuutste hindernis

advertensie

Voordat die pandemie oor Europa heen gevloei het, sukkel die EU-lande reeds om tred te hou met ander markte om 5G-infrastruktuur aanlyn te bring. Volgens GSMA en Ericsson word daar gesamentlik van Europa verwag slegs 30% behaal 5G-markpenetrasie oor die volgende vyf jaar. Ter vergelyking is dat Suid-Korea 66% op koers is en die Verenigde State na verwagting 50% sal haal.

Selfs binne die Europese Unie neem die gaping tussen lidlande toe. Terwyl Frankryk sukkel om vas te stel wanneer hy 5G-spektrum sal kan toewys, is die twee grootste operateurs in Italië al gemaak Die 5G-diens is verlede jaar in groot stede soos Milaan, Turyn, Rome en Napels beskikbaar. In Spanje het Vodafone reeds in 5 begin met die implementering van 2018G en het sy 5G-netwerk reeds uitgebrei na 15 stede voor die einde van 2019.

Die vermoë van Europa om 5G-tegnologieë te implementeer, is natuurlik beïnvloed deur die onheilspellendhede van wêreldwye geopolitiek. Die EU se pogings om die telekommunikasie-markte in Oos-Asië en Noord-Amerika in te haal, is ongelukkig in die brandstapel van die land vasgevang VSA-China handelsoorlog, nou twee jaar aan die gang.

Die Trump-administrasie, besorg oor die veiligheidsimplikasies van die gebruik van tegnologie en toerusting van die Chinese telekommunikasie-reuse Huawei of ZTE, het sy Europese vennote daartoe gedwing om sluit hierdie firmas uit vanaf hul opkomende 5G-netwerke. Ongelukkig het Europa se telekommunikasieverskaffers tans geen ander alternatiewe nie.

 

Huawei: die enigste wedstryd in die stad?

Amerikaanse besware - gelei deur president Donald Trump self - teen die gebruik van Chinese telekommunikasietegnologieë is nie ongegrond nie. Die ondeursigtige verhouding tussen maatskappye soos Huawei en die Chinese regering bied regte gronde vir kommer. Amerikaanse, Australiese en ander amptenare het aangevoer dat Beijing Huawei kan dwing om data oor te gee of Huawei andersins as 'n 'agterdeur' te gebruik in belangrike inligtingstelsels wat Huawei-toerusting gebruik.

Terwyl die maatskappy beweer dat sy verhouding met die Chinese staat is nie anders nie van enige ander private firma wat verslag doen van die Wall Street Journal het verlede jaar bevind dat Huawei voordeel getrek het uit soveel as $ 75 miljard se regeringshulp van verskillende vorme.

As Huawei se posisie teenoor die Chinese regering belaai is, is dit prakties onmoontlik om Europa om Huawei-komponente uit sy telekommunikasienetwerke te onttrek. Huawei-produkte is reeds in Europa beskikbaar 3G- en 4G-netwerke, die basis waarop die kontinent se 5G-netwerke gebou moet word. Soos bedryfsontleders daarop wys dat dit die onderneming uit die bestaande netwerke sou verwyder benodig fondse dat nóg Europese regerings nóg operateurs moes spaar nog voor die huidige ekonomiese krisis.

Sonder Huawei kan die 5G-oorgang van Europa in werklikheid 18 maande van ekstra vertragings en bykomende koste van $ 62 miljard in die gesig staar. Dit help verklaar waarom die Europese leiers dit doen nie toetree nie volgens Amerikaanse eise, kies eerder 'n benadering wat riskante verskaffers sal uitsluit van 'kritieke dele' van hul netwerke, maar geen spesifieke maatskappy verbied nie.

Dit was reeds 'n omstrede onderwerp tussen die VSA en sy belangrikste bondgenote voor die COVID-19-krisis, wat gelei het tot 'n hewige uitruiling tussen president Trump en premier Boris Johnson in Februarie, nadat Johnson besluit het om toe te laat dat die Huawei van China ten minste 'n deel van die VK se 5G-netwerk.

Beteken dit dat Europese en Amerikaanse amptenare en reguleerders geen ander keuse het as om 'n sentrale rol vir Huawei te aanvaar nie? Nie noodwendig.

Sommige voorstanders van Europese “digitale soewereiniteit”- 'n groep wat veral die Franse president Emmanuel Macron insluit - gaan erken dat die Europese verskaffers van primêre 5G-tegnologie, die Swede Ericsson en die Nokia van Finland, 'n mededingende nadeel gelaat het in vergelyking met die mededinger van Huawei tot Chinese staatshulp. Daardie beteken niedat Huawei se voorsprong in die wedloop vir markaandeel egter onoorkomelik is.

Die Europese telekommunikasieoperateurs wat tussen Chinese en Europese verskaffers moet besluit, word self benadeel deur die omwentelde struktuur van die Europese mark. Anders as China of die Verenigde State, waar verenigde interne markte toelaat dat die operateur die skaal bereik om honderde miljoene kliënte te bedien, bly die Europese telekommunikasie-sektor gebreek langs die nasionale grense.

Elke EU-land het sy eie stel operateurs, en nie een van hulle kan ooreenstem met veel groter Asiatiese en Amerikaanse markte in terme van die ruimte wat hulle bied vir groei nie. Alhoewel konsolidasie deur die hele EU hierdie wanverhouding kan verlig, is daar tog bewegings in die rigting gestimuleer deur reguleerders in Brussel.

Kan die huidige krisis-oomblik 'n geleentheid meebring om die strukturele nadele van Europa in 5G te herstel? Die EU, en inderdaad die hele wêreldekonomie, sal ernstige ekonomiese stimulus benodig in die nasleep van die pandemie. 'N Gesamentlike poging om Europa se tegnologiese onafhanklikheid en mededingendheid binne die telekommunikasiesektor weer te laat geld, kan daartoe bydra dat die toekomstige groei, as Europese leiers gereed is om dit te onderneem.

Lees verder

Breëband

#EuropeChina handel en belegging: Omskakeling van uitdagings in samewerking

gepubliseer

on

Soos die Europese persepsies teenoor China ontwikkel en volwasse is, laat ons die lesse van die verlede onthou terwyl ons optimisties bly oor die toekoms, skryf Vise-president Simon Lacey, wêreldwye regeringsake. 

Verlede week is 'n paneel in Brussel byeengeroep deur die nuutgestigte Interlink-inisiatief Europa-Asië om 'handel en belegging tussen Europa en China: omskakeling van uitdagings in samewerking' te bespreek. Ek het die eer gehad om langs sulke opvallende armaturen te sit soos mev. Helena Koenig van die Europese Kommissie, Jacques Pelkmans van die Centre for European Policy Studies, Pascal Kerneis van die European Services Forum en Duncan Freeman van die College of Europe. Professor Miryong Kim van die VUB het die geleentheid gereël, waarin 'n lewendige bespreking oor 'n hele reeks sake aangebied is. Hier is 'n paar wegneemetes.

advertensie

Vise-president Simon Lacey, wêreldwye regeringsake

Europa en China het elk hul eie vergelykende sterk punte

Een ding wat beleidsmakers en handelsonderhandelaars moet voortdurend in gedagte hou, is die skerp feit dat lande nie vriende het nie. net belange. Enige poging om 'n etiket op China as 'n strategiese mededinger te plaas of die verhouding onder enige ander klank-bytgrootte formule op te som, sal onvermydelik die komplekse stel mededingende en komplimentêre belange verwerp wat hierdie verhouding behels en word dus beter vermy. Ja China voer baie vervaardigde goedere na die EU, maar die EU voer ook 'n groot aantal dienste en meer ontasbare dinge aan China soos bestuurskundigheid en die gesofistikeerde sagtevaardighede wat nodig is om interkontinentale voorsieningskettings en verspreidingsnetwerke te bou en te bestuur. Alhoewel Europa dalk voel dat dit 'n mate van basiese produksie verloor, word dit in 'n baie groot mate vergoed in die indrukwekkende winste wat dit oor 'n baie wye verskeidenheid van ander belangrike ekonomiese sektore gemaak het.

Die oorsake van China se suksesvolle transformasie is veelvuldig en kompleks

advertensie

Te dikwels word China en sy maatskappye gekritiseer omdat hulle slegs gesukkel het met regeringsondersteuning en omdat hulle op een of ander manier nie daarin geslaag het om deur die reëls te speel nie. Dit is onregverdig teenoor die miljoene baie hardwerkende mense wat oor die afgelope 30-jare onvoorstelbare offers gemaak het om hul eie lewens te verbeter. Dit kyk ook na die feit dat China 'n groot en ekonomies belangrike private sektor het (waarvan Huawei 'n goeie voorbeeld is) wat gestyg het om suksesvol te kompeteer op uitvoermarkte regoor die wêreld. Dit het beide die Chinese ekonomie meer in die algemeen bevoordeel, maar ook besighede in die res van die wêreld wat die massiewe skaalvoordele kon benut. China bied rykdom vir hul aandeelhouers en waarde vir hul kliënte. Natuurlik het Chinese maatskappye baie voordeel getrek uit die openheid wat hulle in buitelandse markte ondervind het, wat die eerste keer in China se uitvoergedrewe groeimodel moontlik gemaak het. Dit is dus net natuurlik dat nou dat China so ver so vinnig gekom het, dat sy handelsvennote die openheid van hul mark versoek om deur China terugbetaal te word.

Ontkoppeling uit China en omkering dekades van globale ekonomiese integrasie is in niemand se belang nie.

Na die verwoesting wat Europa tydens die Tweede Wêreldoorlog gely het, het visioenêre leiers en die skrywers van die Europese projek erken dat die beste manier om toekomstige oorloë te vermy was om die grootste oorlogsmense saam te bind in al hoe meer ekonomiese samewerking inisiatiewe wat begin het met die Europese Kolen- en Staal Gemeenskap en vandag het hoogtepunt bereik in die Europese Unie en die eurosone. Dit is 'n belangrike les uit die verlede wat ons nie moet vergeet nie. Om China as 'n bedreiging en ontkoppeling daarvan ekonomies te hanteer, is presies die teenoorgestelde van wat die wêreld nou nodig het en hier kan Europa die rigting van konstruktiewe betrokkenheid met China wys.

Partnering om die grense van die tegnologiese grens te stoot

Europa is Huawei se tweede huismark, nie net omdat dit onmiddellik na China die tweede grootste deel van sy inkomste in die EU genereer nie, maar as gevolg van die belangrike plek wat Europa vir die onderneming se navorsings- en ontwikkelingspogings het. Hierdie punt ondersteun wat hierbo gesê is oor ekonomiese komplementariteit tussen die EU en China. Die EU is 'n uiters belangrike plek vir die skepping, verspreiding en kommersialisering van nuwe idees. Dit verklaar nie net waarom Huawei gekies het om so belangrike hulpbronne te belê in die vestiging van sy eie navorsingsentrums sowel as gesamentlike innovasiesentrums met sy telekliënte nie, maar ook waarom dit miljarde befondsing bestee en basiese en toegepaste navorsing in Europese universiteite ondersteun en tegniese instellings. Op hierdie baie belangrike manier werk Europese en Chinese hulpbronne, kundigheid en talent saam om 'n beter verbonde wêreld te bou en die grense van die tegnologiese grens te stoot om die lewe beter vir almal te maak.

Dit is my opregte hoop dat Europa getrou bly aan die ideale wat dit aangewakker het en in die loop van sy eie ekonomiese integrasie geskiedenis 'n wêreldwye kampioen word.

Simon Lacey is wêreldwye regeringsadministrateur by Huawei Technologies en werk oor kwessies van handelsfasilitering en marktoegang van die maatskappy se hoofkwartier in Shenzhen.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings