Verbinding met ons

ekonomie

# Oekraïens korrupsie in infrastruktuur? Wat is die resultaat vir #EU-geld?

gepubliseer

on

Die Europese Unie voorsien die Oekraïne van finansiële hulpbronne vir hervorming en ekonomiese ontwikkeling. Oekraïne is geleë op die kruispunt van baie gangkorridors wat Europa met ander lande verbind. Die ontwikkeling van deurgangskorridors vir verskillende vervoermiddele is 'n belangrike taak vir Oekraïense amptenare. Die EU en sy finansiële instellings voorsien Oekraïne in die algemeen ongeveer 6 miljard euro aan verskillende programme vir die ontwikkeling van projekte vir infrastruktuur.

 

EU-hulp

Oorspronklik is sommige van hierdie fondse nie in die Oekraïne gebruik nie, omdat die EU wil sorg dat hierdie fondse deursigtig gebruik word sonder die korrupsiekomponent. https://mtu.gov.ua/news/31407.html  .

Ten einde effektiewe gebruik van die beskikbare fondse te bewerkstellig, het die Oekraïense regering 'n omvattende plan van aksie vir die implementering van die lewensiklusbestuurstrategie vir infrastruktuurprojekte in die Oekraïne vir 2020-2024 opgestel. http://surl.li/apkg .

In Desember 2017 het die Europese Unie 'n nuwe program vir strategiese hulp aan die Oekraïne vir 2018-2020 (Single Support Framework) goedgekeur, wat ontwikkel is met betrekking tot drie sleuteldoelstellings van Oekraïne se ondersteuning: die versterking van die openbare administrasie, die versterking van die ekonomie en die versterking van die samelewing. Die Europese Gemeenskap ondersteun Oekraïne in die strewe na hervorming en finansier hierdie projekte.

Die totale EU-hulp aan die Oekraïne gedurende hierdie periode moet 430-530 miljoen euro wees. Befondsing sal voorsien word volgens 'n "more for more" -beginsel, dws daar is 'n direkte afhanklikheid van befondsing deur die implementering van projekte en die implementering van die hervormings waarop die program ooreengekom het.

Dit is belangrik vir Europese beleggers om te verstaan ​​wie en hoe die internasionale bystandsfondse aangewend sal word vir die doel van die vervoerbedryf en die gang van die gang.

Strategie van die hervormings deur die "nuwe gesigte"

Die bestuur van snelweë en die skepping van hubs in die Oekraïne word deur die Ministerie van Infrastruktuur van Oekraïne voorsien http://mtu.gov.ua/en/ . Hierdie afdeling is verantwoordelik vir pad-, lug-, spoor-, seewater- en rivierroetes.

Dit gebeur dikwels so dat 'n paar goeie idees gebruik word om formele gebruik van bronne of arbitrêre besluitneming te dek. Vladislav Krykliy, minister van infrastruktuur, volg die beginsel van personeelkeuse en aanstelling, gebaseer op die hoofkriteria vir hom - "nuwe gesigte". Tussen professionele mense en nuwe mense met 'n onbekende vlak van kundigheid en opleiding word die voorkeur gegee aan nuwe mense, en die vlak van hul professionaliteit stem dikwels nie ooreen met die posisies en verantwoordelikhede van sulke aanstellings nie.

Terselfdertyd implementeer die Minister van Infrastruktuur, wat die senior amptenaar is met betrekking tot baie ondergeskikte ondernemings en onderafdelings in staatsbesit, 'n personeelbeleid wat die bereiking van die Europese integrasiedoelwitte belemmer. Ongeveer 60 hoofde van ondernemings, ondergeskik aan die ministerie, is in die status van waarnemende ondernemings; sommige strukturele eenhede het glad nie bestuur nie.

Die geval van 'n "Delphi" tenkskip is tekenend. Hierdie skip, onder die vlag van Moldawië, het die anker laat in November 2019 verloor. As gevolg hiervan het die tenkwa 'n oewer naby die stadstrand "Dolphin" in Odessa bereik, wat gelei het tot die storting van petroleumprodukte en ander skadelike stowwe in die voorstedelike watergebiede. Nou het die skip 'n plaaslike trekpleister geword - teen die agtergrond maak mense foto's en selfies. Dit is nie bekend hoe die Ministerie van Infrastruktuur beplan om hierdie probleem op te los nie.

Bedryfskenners benadruk dat die ministerie en baie hoofde van sy eenhede nie voldoende ervaring het nie, maar wel aansienlike verantwoordelikheid dra vir die ontwikkeling van die Oekraïne se vervoerinfrastruktuur.

'N Voorbeeld van suksesvolle besigheid

In die vervoersektor Oekraïne is daar ondernemings wat werk aan die ontwikkeling van ekonomiese potensiaal, soos die staatsonderneming "Derzhhidrographia", wat sorg vir die verskaffing van hidrografiese en navigasiedienste vir die veiligheid van die navigasie in die seegebied en binnelandse waterweë van Oekraïne. Die onderneming onderhou vuurtorings en boeie, sowel as ander tegniese middele wat help om die roete vir see- en riviervaartuie te navigeer.

Die afgelope paar jaar het die span die elektroniese navigasiestelsel gemoderniseer met behulp van drones om navigasiekaarte te digitaliseer. 'N Belangrike aktiwiteitsgebied is die bestel van die navigasiestelsel en die veiligheid van navigasie op binnelandse waterweë. Die maatskappy implementeer innoverende oplossings wat saam met die Nasionale Akademie vir Wetenskappe van Oekraïne ontwikkel word om die vlak van veiligheid te verhoog en die transito-potensiaal van die Oekraïense ekonomie te verhoog.

"Derzhhidrographia" beskerm nasionale belange konsekwent: dit werk voort om aggressie en veiligheid van seevaart teë te werk; op versoek van die instelling is die plaaslike elektroniese kaartsentrums van die International Hydrographic Organization PRIMAR (Noorweë) en IC-ENC (Verenigde Koninkryk) uitgesluit Russiese elektroniese navigasiekaarte (ENC) van Oekraïense waters uit sy katalogusse https://hydro.gov.ua/?p=1919 .

Die instelling word gelei deur 'n ervare professionele Oleksandr Shchyptsov https://hydro.gov.ua/?page_id=2026  , wat die herorganisasie van die onderneming bestuur het, waardeur fondse in die ontwikkeling van menslike kapitaal belê word, personeelopleiding uitgevoer word, toerusting en vaartuie opgedateer word.

Die direkteur van die Instituut vir Energienavorsing, ontleder en politieke kenner Dmitri Marunich in Facebook beklemtoon in die openbaar http://surl.li/apkx  dat hierdie onderneming 'n aantal innoverende projekte kon implementeer wat aan die beste wêreldmodelle voldoen.

Desondanks is die maatskappy en sy bestuur aangeval deur middel van 'n inligtingsveldtog wat daarop gemik was om die bestuur van die maatskappy te verander. Voormalige hoof van die instelling Dmytro Padakin en hoof van vakbonde vir maritieme vervoerwerkers van Oekraïne Mykhailo Kireyev het stelselmatig vals inligting aan die Minister van Infrastruktuur gegee, en die leiding van "Derzhhidrographia" en werklike prestasies van die onderneming in diskrediet gebring. Dit wil voorkom asof 'n groep individue daarin belangstel om die leierskap van die onderneming in sy guns te verander en beheer oor die sfeer van strategiese belang vir die ekonomie en veiligheid van Oekraïne te vestig.

'N Mens kan net hoop dat die Ministerie van Infrastruktuur die situasie behoorlik sal beoordeel en besluite neem slegs in die belang van die Oekraïne.

Werklike probleme van die bedryf

Die Ministerie van Infrastruktuur moet let op die werklike probleme waarvan die meeste kundiges bewus is. Fokus byvoorbeeld op die feit dat die Maritieme Administrasie van Oekraïne, wat verantwoordelik is vir die akkreditering van matrose-opleidingskole, hierdie akkreditasie volgens onduidelike kriteria uitvoer. Korrupsie is wydverspreid in hierdie gebied. 'N Mens moet skaduwee geld betaal om 'n profielopleiding, kwalifikasiesertifisering, permitte en toelatings te verwerf.

Kundiges en bloggers skryf daaroor, soos Ivan Niyaky http://surl.li/apip , wat besonderhede gee oor manifestasies van korrupsie in die sertifisering van Oekraïense matrose.

Spesialiste wat poog om 'n matroospaspoort te verwerf en kwalifikasies te verifieer, kom met verskillende korrupte kringe te staan. Almal wat by die bedryf betrokke is, is bewus van hierdie verskynsels, maar dit blyk dat die ministerie en infrastruktuur nie hiervan bewus is nie.

Die ministerie verklaar 'n hoë vlak van deursigtigheid in sy bedrywighede, maar geen kommentaar op die soektog wat in die kantoor van die staatsekretaris van die Ministerie Andriy Halaschuk deur die Staatsburo vir ondersoek en die nasionale polisie gehou is nie http://surl.li/apne .

Die Europese Unie het voorheen die instelling van staatssekretarisposte in die ministeries in die Oekraïne ondersteun. Die idee was dat hierdie amptenare nie by die beleid en kwota-beginsel van die vorming van 'n regering betrokke moes wees nie. Maar soos dit geblyk het, is apolitieke staatssekretarisse nie altyd teenkorrupsie nie.

Dus kan ons aflei dat die bekendstelling van nuwe tegnologieë in die vervoersektor van Oekraïne afhang van die vertroue van die Europese instellings in die Oekraïne. Die finansiële hulpbronne wat deur Europese vennote geoormerk is vir hervormings in die Oekraïne se vervoerbedryf, moet gebruik word om innovasie en moderne benaderings tot die skep van trans-Europese vervoerkorridors en spilpunte in Oekraïne te bevorder. Vir hierdie doel moet die Oekraïense owerhede werklike stappe toon in die stryd teen korrupsie en die beste voorbeelde van aktiwiteite in die Oekraïne en in die buiteland volg.

Korrupte praktyke: beslaglegging op staatshidrografie

Ten spyte van die werklike prestasies van die staatshidrografiese instelling, het die Ministerie van Infrastruktuur van Oekraïne op 18 Februarie 'n voorlegging aan die kabinet van ministers van Oekraïne gestuur deur die waarnemende hoof van die staatsinstelling, Dmitry Padakin. Dit is presies die voormalige hoof van die Staatshidrografie, wat in Maart 2019 afgedank is en 'n figuur in strafsake is.

Kenners verklaar dat http://surl.li/apyl eintlik plaasvind vooraf voorbereide klopjag vang van "Staatshidrografie" deur die Minister van Infrastruktuur Vladislav Krykliy, staatsekretaris van hierdie Ministerie Andriy Galuschuk persone. Hierdie stokperdjie is beplan en is in stryd met die ekonomiese belange van Oekraïne, gerig op kundiges in die bedryf. Die enigste motief vir die aanstelling van Dmitry Padakin is om die gevestigde belange te bereik van 'n groep belangstellendes wat aan die hoof staan ​​van die Ministerie van Infrastruktuur, en met behulp van hul amptelike posisie hul beskermers in bestuursposte aanstel.

Petro Oleschuk, politieke kenner http://surl.li/apyf die beoordeling van die situasie sê in 'n Facebook-gehoor dat Dmitry Padakin nie die indruk van 'n "Noah's face" maak nie omdat hy reeds as 'n staatshidrografie opgetree het en met betrekking tot hom het die Unified Register of Pre-trial Investigations herhaaldelik inligting oor verskillende oortredings van korrupsie.

Die kenner wys ook daarop dat die sentrale owerhede van die Oekraïne http://surl.li/apyj en veral die Ministerie van Infrastruktuur is onlangs vasgevang in korrupsie-nuus.

Daar is 'n blatante en onbesonne oortreding van die prosedures vir die aanstelling van uitvoerende beamptes, daar is geen kwalifikasietoets van die kandidaat nie en geen oop kompetisie word aangekondig nie.

Daar moet aandag geskenk word aan die personeelbeleid wat deur die Ministerie van Infrastruktuur van die Nasionale Veiligheids- en Verdedigingsraad en die Veiligheidsdiens van Oekraïne gevolg word, aangesien dit 'n instelling is wat nasionale belange op die gebied van hidrografie en navigasie bied. Dit is voor die hand liggend dat die menslike hulpbron-situasie in die Ministerie van Infrastruktuur die vertroue van die Oekraïense samelewing in die kabinet van ministers en sy beleid teen korrupsie ondermyn, wat dit in die oë van die internasionale gemeenskap skaam.

EU

Belangrike tegnologiegroepe span kragte saam om die bekendstelling van Open Radio Access Network te ondersteun

gepubliseer

on

Deutsche Telekom AG, Orange SA, Telefónica SA en Vodafone Group Plc span kragte saam om die bekendstelling van Open Radio Access Network (Open RAN) te ondersteun as die tegnologie van keuse vir toekomstige mobiele netwerke tot voordeel van verbruikers en ondernemings in Europa..

In 'n memorandum van verstandhouding (MvV) het die vier ondernemers hul individuele toewyding uitgespreek vir die implementering en implementering van Open RAN-oplossings wat gebruik maak van nuwe oop gevirtualiseerde argitekture, sagteware en hardeware om beweegliker en buigsamer mobiele netwerke in die 5G-era te bou.

Die vier operateurs sal saamwerk met bestaande en nuwe ekosisteemvennote, bedryfsinstansies soos die O-RAN ALLIANCE en die Telecom Infra Project (TIP), sowel as Europese beleidsmakers, om te verseker dat Open RAN vinnig mededingende pariteit bereik met tradisionele RAN-oplossings. Hierdie inisiatief is 'n belangrike mylpaal in die rigting van 'n uiteenlopende, nuutgevorderde verskaffersekosisteem en die beskikbaarheid van draaggraadse Open RAN-tegnologie vir 'n tydige kommersiële implementering in Europa.

Enrique Blanco, Chief Technology & Information Officer (CTIO) by Telefónica, het gesê: “Open RAN is die natuurlike evolusie van radiotoegangstegnologieë en dit sal die sleutel wees vir 5G-netwerke. Telefónica glo dat die hele bedryf moet saamwerk om dit te laat realiseer. Ek is opgewonde om saam te werk met groot Europese operateurs om die ontwikkeling van 'n oop tegnologie te bevorder wat sal help om die buigsaamheid, doeltreffendheid en veiligheid van ons netwerke te verbeter. Dit is 'n buitengewone geleentheid vir die Europese industrie om nie net die ontwikkeling van 5G te bevorder nie, maar ook om deel te neem aan die volhoubare tegnologiese ontwikkeling daarvan. ”

Michaël Trabbia, Chief Technology & Information Officer (CTIO) by Orange, het gesê: "Open RAN is die volgende belangrike evolusie van 5G RAN. Orange glo dat dit 'n sterk geleentheid is vir bestaande en opkomende Europese akteurs om op O-RAN gebaseerde produkte en dienste te ontwikkel. , wat begin met binnenshuise en landelike gebiede. Hierdie evolusie moet ondersteun word deur 'n groot Europese ekosisteem (akademici en navorsing, sagteware- en hardeware-ontwikkelaars, integrators, openbare befondsing vir navorsing en ontwikkeling), aangesien dit 'n unieke geleentheid is om die Europese mededingendheid en leierskap in die wêreldmark. ”

“Open RAN gaan oor netwerkinnovasie, buigsaamheid en vinniger implementering. Deutsche Telekom is verbind tot die bevordering, ontwikkeling en aanneming daarvan om die beste netwerkervaring vir ons klante te verseker. Om hierdie geleentheid te benut, is dit van kritieke belang dat ons saam met ons toonaangewende Europese vennote 'n diverse, mededingende en veilige 4G / 5G-ekosisteem moet kweek wat gebaseer is op oop RAN-oplossings ”, het Claudia Nemat, hoof tegnologie-beampte van Deutsche Telekom, gesê. “Deur middel van ons oop laboratoriums en gemeenskapsaktiwiteite vergemaklik ons ​​kleiner spelers om met hul oplossings die mark te betree. Om voort te bou op hierdie fundamentele werk, doen ons 'n beroep op regeringsteun en befondsing vir gemeenskapsaktiwiteite wat die Europese ekosisteem en leierskap in 5G sal versterk. ”

Johan Wibergh, hoof tegnologiese beampte van die Vodafone-groep, het gesê: "Open RAN het die mag om Europese tegnologiese innovasie te stimuleer deur gebruik te maak van die kundigheid van die ondernemings wat dit ontwikkel en die regerings wat dit ondersteun. Die opening van die mark vir nuwe verskaffers, met ons ambisie en voorspraak van die regering , sal vinniger 5G-ontplooiing, kostebesparende netwerkdoeltreffendheid en dienste van wêreldgehalte beteken. Ons bly daartoe verbind om ons Open RAN-program in Europa te implementeer, en ons wil dit nog verder voer. Ons streef daarna om R & D-laboratoriums vir nuwe, kleiner te open verskaffers om hul produkte te ontwikkel, maar om dit te doen, het ons 'n ondersteunende beleggingsomgewing en politieke steun nodig, en ons versoek Europese regerings om saam met ons die Open RAN-ekosisteem te skep. ”

Daar word algemeen verwag dat die ontwikkeling en implementering van Open RAN 'n positiewe uitwerking op die Europese mark vir telekommunikasie sal hê. In tradisionele RAN word die netwerke gebruik met behulp van volledig geïntegreerde selfone, waar die radio's, hardeware en sagteware deur 'n enkele verskaffer as 'n beslote oplossing voorsien word. Mobiele operateurs beoordeel vandag die manier waarop hul netwerke ontplooi word.

Met Open RAN werk die bedryf aan standaarde en tegniese spesifikasies wat oop koppelvlakke binne die radiostelsel definieer, insluitend hardeware en sagteware, sodat netwerke ontplooi en bedryf kan word op grond van meng-en-pas-komponente van verskillende verskaffers. Operateurs sal die vernuwende verskafferinnovasie kan benut om kostedoeltreffendheid te bevorder en soepeler dienste te lewer in reaksie op die veranderende klantebehoeftes.

Die bekendstelling van Open RAN, virtualisering en outomatisering sal 'n fundamentele verandering moontlik maak in die manier waarop operateurs netwerke bestuur en dienste lewer. Operateurs is in staat om vinniger kapasiteit by te voeg of te skuif vir eindgebruikers, netwerkvoorvalle outomaties op te los of dienste op bedryfsvlak op aanvraag vir bedryf 4.0 te lewer.

Die vier ondernemers is van mening dat die Europese Kommissie en die nasionale regerings 'n belangrike rol moet speel om die Open RAN-ekosisteem te bevorder en te ontwikkel deur vroeë ontplooiing, navorsing en ontwikkeling, oop laboratoriumfasiliteite te finansier en die bevordering van die verskaffingskettingdiversiteit deur die hindernisse tot toegang te verminder. klein verskaffers en beginnerondernemings wat gebruik kan maak van hierdie laboratoriums om oop en interoperatiewe oplossings te bekragtig.

Lees verder

EU

Von der Leyen prys Joe Biden se boodskap van genesing

gepubliseer

on

Vanoggend (20 Januarie) het die president van die Europese Kommissie, Ursula von der Leyen, 'n toespraak gehou tydens die plenêre debat van die Europese Parlement oor die inhuldiging van die nuwe president van die Verenigde State en die huidige politieke situasie.

In haar opmerkings prys sy die eed van Joe Biden as 'n "boodskap van genesing vir 'n diep verdeelde nasie", maar ook as 'n "boodskap van hoop vir 'n wêreld wat wag dat die VSA weer in die kring van eendersdenkende state sal wees. ”.

President von der Leyen het dit duidelik gestel dat leierskap tussen die EU en die VSA nodig is om die vele wêreldwye uitdagings aan te spreek wat hernieude en verbeterde wêreldwye samewerking benodig. Die president het gesê: 'En ek is verheug dat die Verenigde State op die eerste dag - soos hulle aangekondig het', weer sal aansluit by die Parys-ooreenkoms. Dit sal 'n baie sterk beginpunt wees vir ons hernieude samewerking. ”

Die EU sien daarna uit om te sien dat die Verenigde State deelneem aan die algemene poging om die pandemie te beveg en om entstowwe vir lande met lae en middelinkomste te beveilig.

Stry teen haat en disinformasie

President von der Leyen het die skokkende beelde van die storm op Capitol Hill in herinnering gebring en gewaarsku dat sommige mense in Europa soortgelyke gevoelens kan koester en tot aksie geroep om te voorkom dat boodskappe van haat en disinformasie versprei: 'Ons moet hierdie beelde uit die VSA neem as ontnugterende waarskuwing. Ondanks ons diepgewortelde vertroue in ons Europese demokrasie, is ons nie immuun vir soortgelyke gebeure nie. Ook in Europa is daar mense wat benadeel word, wat baie kwaad is. Ons moet probeer om die kommer en probleme van elkeen van ons burgers aan te spreek, soos die - heeltemal geregverdigde - vrees om ekonomies agter te bly in die pandemie. Ons moet demokratiese perke oplê aan die onbeteuelde en onbeheerde politieke mag van die internetreuse. ”

Digitale samewerking

Die president het ook gepraat oor samewerking op die gebied van tegnologie. Sy het veral verwys na die onlangs aangebied Wet op Digitale Dienste en die Wet op die Digitale Mark, wat sal verseker dat die mag van groot platforms oor openbare debat onderhewig is aan duidelike beginsels, deursigtigheid en aanspreeklikheid; dat gebruikers se fundamentele regte beskerm word; en bied gelyke speelveld vir innoverende digitale ondernemings. Ursula von der Leyen het vanoggend in die halfrond in Brussel gesê en het 'n aanbod aan die nuwe Amerikaanse regering uitgebrei om 'n algemene wêreldbenadering te definieer: 'Saam kan ons 'n digitale ekonomie-reëlboek skep wat wêreldwyd geldig is: van databeskerming en privaatheid tot die veiligheid van kritieke infrastruktuur. 'N Reglement gebaseer op ons waardes: menseregte en pluralisme, insluiting en beskerming van privaatheid. ”

Lees verder

EU

Britse en EU-27 burgers in die Verenigde Koninkryk sal deel bly van die kommunikasieprogramme van die Europese Parlement 

gepubliseer

on

Die Europese Parlement bevestig weer sy wil om voort te gaan met jong geslagte Britse burgers en burgers van die EU27 wat in die Verenigde Koninkryk woon. Na sy besluit in Februarie 2019 om die teenwoordigheid van die Europese Parlement in die Verenigde Koninkryk te handhaaf, veral deur die Londense kantoor, het die Buro van die Parlement (president Sassoli en vise-presidente) gisteraand ingestem om sy kommunikasieprogramme aan te pas om te verseker dat Britse burgers in veral die jonger geslag en die miljoene burgers van die EU27 wat in die land woonagtig is, kan steeds deelneem.

Meningsvermenigvuldigingsgroepe, jeuggroepe en organisasies kan deelneem aan debatte en geleenthede wat deur die Europese Parlement aangebied word, soos die European Youth Event, wat elke twee jaar duisende jong Europeërs in Straatsburg en aanlyn bymekaarbring (8,000 2018 jongmense het aan die XNUMX deelgeneem gebeurtenis). UK skole kan ook deelneem aan Euro Cola, 'n meeslepende ervaring wat plaasvind in die Kamer van die Europese Parlement in Straatsburg, wat hoërskoolleerlinge in staat stel om Europese integrasie te leer deur dit eerstehands te ervaar. Britse skole kan ook deelneem aan die Ambassadeur Skoleprogram van die Europese Parlement.

Meer inligting 

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings