#Ierland - Leo Varadkar nomineer Phil Hogan vir 'n tweede termyn as Ierland se kommissaris

| Julie 10, 2019

Ierse Taoiseach Leo Varadkar het bevestig sy voorneme om Phil Hogan vir 'n tweede termyn as Ierland se lid van die Europese Kommissie te nomineer. Phil Hogan gedien as Kommissaris Landbou en Landelike Ontwikkeling in die huidige Kommissie en word beskou as 'n vaardige onderhandelaar en alliansie bouer.

Praat vandag (10 Julie) het die Taoiseach gesê dat Hogan ook as 'n baie belangrike stem op Brexit beskou word, en verseker dat sy kollegas 'n goeie begrip het van die moontlike negatiewe impak wat die VK se uittrede op Ierland sal hê.

Hogan is gekritiseer deur die Ierse vleisboere vir sy rol in die onderhandeling van die Mercosur-handelsooreenkoms met die EU. Die vier Mercosur-lande - Brasilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay - is groot beesvleisprodusente. Vandag het Ierse beesboere op Leinster House (die setel van die Ierse parlement) opgeruk om die transaksie te beskerm. Hulle het by hul poorte by die poorte van die parlement gesê dat hulle nie meer nodig was nie.

Volgens die Ierse Boerevereniging (IFA) se president, Joe Healy, sal die Ierse parlement die transaksie teenstaan ​​wanneer dit voor dit gebring word. Die vryhandelsooreenkoms is 'n "gemengde ooreenkoms" wat die goedkeuring van elke regering in die EU vereis. In sommige EU-lande, veral in België, sal ratificatie die toestemming van die plaaslike parlementen vereis.

Die IFA is skepties oor Mercosur wat EU-standaarde nakom. Met voorbeeld het Brasilië aangevoer dat Brasiliaanse beeste nie gemerk is nie, daar is geen databasis en geen spoorbaarheid nie. Hy het ook beweer dat hormone en ander groeibevorderers wyd gebruik word.

Groene groepe het ook kommer uitgespreek oor omgewingsdegradasie. Die Amazone-reënwoud word steeds teen 'n skerp tempo vernietig om plek te maak vir beesboerdery. Daar is ander bekommernisse wat verder gaan as die beesvleis sektor, soos die hoë voorkoms van salmonella by pluimvee.

Hogan het 'n boerdery-agtergrond en is nie bewus van die behoeftes van die boerderygemeenskap nie. In die afgelope maande het hy 'n hulppakket vir Ierse beesboere gekry ter erkenning van die beduidende uitdagings wat die sektor in die gesig staar as gevolg van voortgesette markturbulensie wat grotendeels verband hou met Brexit. Dit is nie duidelik watter portefeulje die Ier op hom sal fokus nie, maar Hogan is van mening dat hy belangstel om in die landbou te bly of om te verhandel, 'n gebied waarvan hy reeds vertroud is.

Catherine Feore

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Dierewelsyn, Brexit, Klimaatverandering, CO2 uitstoot, Gemeenskaplike Landboubeleid (CAP), ekonomie, EU, Europese Kommissie, Uitvoere, Kos, politiek, landelike ontwikkeling, handel, handelsooreenkomste

Kommentaar gesluit.