Is Europa se "# Industrial Renaissance" in gevaar?

| Junie 12, 2019

Die uittredende Juncker-kommissie het volhard in die noodsaaklikheid om 'n "Industriële Renaissance" in die Europese Unie aan te dring, erkenning so vroeg as 2014 dat die Europese nywerhede intiem verweef is met die hele ekonomiese struktuur van die blok en 'n ambisieuse teiken van 20% van die BBP van die Unie uit 2020 vervaardig.

Is die huidige Europese nywerheidsbeleid egter 'n verdere verbetering van hierdie renaissance - of lei dit in die mark verstorings wat 'n skadelike slag op die klein en middelgrote ondernemings (KMO's) vorm wat die grondslag van die EU se ekonomie is? Hierdie kernvraag was in die middel van 'n POLITIEK paneelbespreking hierdie Dinsdag, Junie 11th, in Brussel. Europese beleidmakers en bedryfsleiers het by die geleentheid bygewoon, wat deur die Federasie van Aluminiumverbruikers in Europa (FACE) geborg is, 'n organisasie wat gevestig is in die Europese aluminiumstroombedryf in Brussel.

Roger Bertozzi, hoof van EU- en WTO-sake by FACE, het in aanvangsopmerkings voorgestel dat die aluminiumbedryf 'n lakmoes-toets is van hoe die Europese nywerheidsbeleid daadwerklik die stroomafwaartse vervaardiging belemmer. Die aluminium industrie in die EU, Bertozzi het aangedui, is 'n konkreet voorbeeld van 'n strategiese en volhoubaarheidsgeoriënteerde sektor wat die teendeel van handels- en nywerheidsbeleid ly, in teenstelling met die holistiese en sinergistiese benadering wat die beste moet wees om die mededingendheid doeltreffend te bevorder.

Behalwe die gebeurtenis, wat intervensies van die Duitse parlementslid Reinhard Bütikofer (Groene / EFA), Carsten Bermig van die Europese Kommissie, dinkskrum-direkteur Hosuk Lee-Makiyama en Yvette van Eechoud, Direkteur vir Europese en Internasionale Aangeleenthede by die Ministerie van Ekonomiese Sake -FACE gepubliseer 'n studie wat hy in opdrag van die LUISS Guido Carli Universiteit in Rome. Die studie, wat die mees omvattende analise tot op datum van die mededingendheid van die Europese stroomafwaartse aluminiumbedryf is, beweer die doeltreffendheid van sekere EU-beleidsmaatreëls wat oënskynlik geneem is om die aluminiumsmelters van die Europese blok te beskerm, spesifiek invoer tariewe van tussen 3% en 6% op rou aluminium.

Soos die LUISS-studie geïllustreer het, het hierdie tariewe nie net die stewige afname in aluminiumsmelting in die EU verhoed nie, maar hulle het aansienlike negatiewe gevolge gehad vir die afwaartse aluminiumsektor van die vasteland. As die smelters van die EU voortgaan om hul deure te sluit, danksy hoë bedryfskoste en duur energie, het die tariewe 'n kumulatiewe 18 miljard euro in ekstra koste op die stroomaf veroorsaak, wat veroorsaak dat dit agter die groeiende wêreldwye vraag daal. Inderdaad, terwyl ander lande, veral China en die Midde-Ooste, hul produksie van halffabrikate gesien het, bly die EU-aluminium stroomaf onder die voorfinansiële krisisvlakke.

Hierdie stagnasie is veral verwoestend as gevolg van die afwaartse stroom se relatiewe gewig in die aluminiumbedryf in die EU. Van die een miljoen werksgeleenthede wat die bedryf in Europa verteenwoordig, is die stroomafwaarts verantwoordelik vir 'n verstommende 92%. Van die bedryf se jaarlikse omset van € 40 miljard, kan die stroomafwaartse krediet vir ongeveer 70% neem.

Die KMO's wat die leeue-aandeel van hierdie stroomaf-bedryf verteenwoordig, stry reeds in die gesig van stewige en dikwels onbillike mededinging van oorsee, 'n kwessie wat herhaaldelik by die paneel opgevoed is. Soos die Duitse parlementslid Reinhard Bütikofer opgemerk het, "China speel nie volgens die reëls nie. Dit lag in ons oë ".

Aangesien hierdie KMO's addisioneel sterk afhanklik is van die invoer van onbewerkte aluminium en dat hulle in 'n lae-marge-bedryf bedryf word, waarby grondstowwe tot die helfte van die koste van die vervaardiging van semi-finale goedere kan uitmaak, het die tariewe ernstig gedemp die stroomafwaartse mededingendheid.

In sy opmerkings Woensdag het Bertozzi die huidige tariefregime as 'n "de facto subsidie ​​meganisme" veroordeel wat 'n klein groepie primêre aluminiumprodusente bevoordeel het. Die aard van die tarief skema beteken in praktyk dat EU-gebruikers en verbruikers nie toegang tot enige onbewerkte aluminium teen die belastingvrye prysvlak het nie, omdat die markpremie vir alle onbewerkte aluminium wat in die EU verkoop word, ongeag die oorsprong daarvan, die volle waarde van die 6% tarief.

FACE het aangekondig dat dit 'n veldtog begin met die oproep om die totale opskorting of verlaging van die tariewe op rou aluminium. Sonder so 'n beleidsverskuiwing, het die vereniging gewaarsku, kan die voortbestaan ​​van die EU se stroomafwaartse aluminiumbedryf dalk 'n verlies wees wat 'n waarskuwingsbrief sal skep vir die vooruitsigte van 'n breër industriële renaissance in Europa.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, ekonomie

Kommentaar gesluit.