Tjeks, boetes, krisisreserwe: MEPs stem oor #EUFarmPolicy hervorming

| April 11, 2019

Die landbou commissie het die laaste pakket voorstel goedgekeur om die landbouwbeleid van die EU te verbeter, sodat dit beter kan voldoen aan die verwagtinge van boere en verbruikers.

Die wysigings van die Landboukomitee oor die sogenaamde Finansierings-, Bestuurs- en Moniteringsregulasie is goedgekeur deur 28 stemme ten gunste van sewe teen, met twee onthoudings.

Verlede week het die parlementslede nuwe reëls goedgekeur gemeenskaplike mark organisasie en strategiese planne.

Krisisreserwe gefinansier van buite die GLB-begroting

Die boerderykrisisreserwe, om boere te help met prys- of markonstabiliteit, behoort gefinansier te word as 'n toevoeging tot die direkte betalings van die GLB en finansiering van landelike ontwikkeling. Die aanvanklike begroting moet € 400 miljoen wees, terwyl verdere fondse jaarliks ​​bygevoeg kan word tesame met enige ongebruikte geld van die vorige jaar totdat dit € 1.5 miljard bereik, sê lede. As dit nie genoeg is nie, moet die sogenaamde finansiële dissiplinemeganisme, wat direkte betalings vir boere verminder, geaktiveer word, maar slegs as 'n laaste uitweg en die eerste € 2 000 van betalings uitgesluit.

Groter straf vir herhaalde nie-nakoming van streng EU-reëls

As begunstigdes herhaaldelik nie aan die voorwaardelike reëls voldoen nie, dws met wetlike vereistes vir die omgewing, dierewelsyn of voedselkwaliteit, moet hulle 10% van hul regte verloor (vanaf vandag se 5%). Begunstigdes sal voortgaan om 15% van die bedrag waarop hulle geregtig is, te verloor as hulle die reëls doelbewus verontagsaam.

Minder tjeks op prestasie van lidlande

MEP's onderskryf die verskuiwing van 'n stelsel wat gebaseer is op die kontrole dat begunstigdes voldoen aan gedetailleerde reëls op 'n nuwe prestasiegebaseerde een, gefokus op die bereiking van resultate soos omskryf in nasionale strategiese planne. Om te voorkom dat die nasionale owerhede en boere oorlaai word, moet die lidstaten elke twee jaar hul prestasies aan die Kommissie rapporteer, nie elke jaar soos voorgestel nie.

As die nasionale beheer stelsels ernstig gebrekkig is, moet die Kommissie risiko-gebaseerde kontrole op die proef stel, wat lede van die Parlement bygevoeg het.

"Ek het my verslag opgestel op grond van twee doelwitte - die administrasie vereenvoudig en institusies deursigtig maak. Die verslag wat vandag aangeneem word, lewer aan albei hierdie doelwitte, ten bate van lidlande, boere en burgers, "het die rapporteur gesê Ulrike Müller (ALDE, DE).

Volgende stappe

Die teks wat deur die MEP's van die Landboukomitee goedgekeur is, moet deur die Parlement as geheel ondersoek word. Dit kan net gebeur ná die Europese verkiesings van 23-26. Die Konferensie van Presidente (EP-president en leiers van politieke fracties) mag besluit dan om die teks na die volle Huis te stuur. Anders sal die nuwe Landboukomitee weer die saak moet ondersoek.

Meer inligting

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Landbou, ekonomie, EU, Europees Parlement

Kommentaar gesluit.