Te midde van handel oorloë bly lande soos Kasakstan oop vir besigheid

| Januarie 11, 2019

Die stryd tussen openheid en isolasie in die wêreldhandel is niks nuuts nie. Globale belangstelling in sogenaamde 'handelsoorloë' het egter te laat toegeneem weens die toename in spanning tussen China en die VSA. Onlangs het albei lande 'n reeks tariewe op produkte opgelê, te midde van waarskuwings van die IMF en ander dat hierdie 'oorlog' die globale groei aansienlik kan verminder, skryf Yerkin Tatishev, stigterslid van die Kusto-groep.

Vir my inwoner Kazakhstan is 'n sterk verbintenis tot openheid en 'n samewerkende benadering tot handel fundamentele elemente van ons opkomende sukses en deel van wat Kazakhstan uniek maak. Ekonomiese integrasie met al ons nabye bure, en selfs 'n paar lande verder as Vietnam, het ons in staat gestel om beduidende VDI te vestig en ons ontwikkeling te bevorder, terwyl ons ons geografiese nabyheid tot meer as 2 miljard verbruikers gebruik.

Natuurlik is Kazakhstan die bekendste vir sy kommoditeitsuitvoere, veral olie, uraan en ander kritiese metale. As gevolg van hierdie hulpbronne, is die land diep geïntegreer in die wêreldekonomie - maar soos ons weet, kan dit afhang van die kommoditeite vir ekonomiese groei sy risiko's kan hê. Vandag moet ons meer doen om die Kazakh-ekonomie te diversifiseer deur volhoubare hulpbronne te gebruik en die krag van vergelykende voordeel om langtermynbronne van welvaart en inkomstegroei te skep, veral in onderontwikkelde areas van ons ekonomie. Kortom, ons moet ons ongelooflike ryk land weer aan die werk sit en ons trotse erfenis onthou om die land te gebruik en te respekteer - 'n moderne en geïntegreerde landbou-ekonomie te bou.

Kasakstan het vandag meer as 180 miljoen hektaar grondgebied wat geskik is vir landbouproduksie, en daarom word slegs 20 miljoen aktief gekweek. Hierdie statistiek alleen maak ons ​​uniek in die wêreld en spel net hoe diep die geleenthede is. Langs ons is miljoene verbruikers in Rusland, China, die Midde-Ooste en elders dors vir hoë gehalte en gesonde landbouprodukte. Dit wissel van nie-GMO-gewasse en vrugte tot gesonde natuurlike vleis, lam en ander proteïene.

Daar is min sektore meer wêreldwyd onderling verbind as landbou - waarin boere, boere, verskaffers en verspreiders elk verantwoordelikheid vir 'n volledige uitkoms deel. Die vermoë om vrylik te bedryf en te handel, is dus noodsaaklik vir hierdie lewensonderhoudende bedryf. Namate bevolkings en koopkrag toeneem, het die wêreldwye behoefte om uit te brei en te belê in streke met onbenutte landboupotensiaal, soos Kasakstan.

By Kusto Group het ons daarom besluit om die duik te neem en te belê om te help om 'n moderne landbou-ekonomie te vestig. Gebaseer op die geweldige sukses van plekke soos Nebraska, in die Midde-Ooste van die Verenigde State, waar 'n enkele staat in staat is om tot $ 30 miljard in ekonomiese produksie per jaar by te dra, is ons daarvan oortuig dat Kazakhstan dieselfde of selfs beter kan doen.

Onlangs het ons 'n gesamentlike onderneming-vennootskap aangegaan met die Amerikaanse firma Baumgartner Landbou Wetenskap en -diens (BASS), 'n toonaangewende nie-GMO saadprodusent wat in staat is om presies die regte sade vir plaaslike groeitoestande oor 'n verskeidenheid produkte te verskaf. Die regte sade, gekombineer met die regte boerderymetodes - insluitend moderne besproeiing - beteken hoë kwaliteit en betroubare voer vir ons Swart Angus-rasse by KazBeef, 'n landbou-afdeling van Kusto Group. Langs hierdie komplekse waardeketting sien ons geleenthede vir die groei van ander ondersteunende besighede wat sal help om nuwe werkgeleenthede in die sektor te bring.

Natuurlik kan maatskappye in 'n oop ekonomie hul eie beleid van openheid najaag en vennootskappe en samewerking soek - net soos ons gedoen het. En vir Kazakhstan om werklik sy groot landbou potensiaal te bereik, moet hierdie produkte uitvoermarkte en nuwe verbruikers bereik. Daarom verwelkom ons ons regering se benadering om 'n oop, handelsgebaseerde ekonomie te bou en te ondersteun.

Handels openheid is 'n tweerigting straat. Wanneer lande vryelik handel, volg ander vorme van samewerking en word positiewe verhoudings gevorm. Vir opkomende ekonomieë bied handelsgekoppelde belegging die middele om armoede te bestry, laer werkloosheid en produktiwiteit en geleenthede vir inwoners te verhoog.

In Kusto Group het ek saam met my kollegas 'n maatskappy gestig en ontwikkel wat 'n internasionale siening geniet terwyl hulle voordeel trek uit plaaslike kundigheid. Oop handel, sowel in ons land as in Kasakstan, en die baie lande van ons bedrywighede, is nou noodsaaklik vir ons groei. Hierdie ervaring het getoon dat dit heeltemal moontlik is om beide binnelandse ondernemings te ondersteun en te verken en uit te brei na nuwe markte - hetsy deur middel van gesamentlike ondernemings of die uitruil van beste praktyke.

Tags: , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, ekonomie, Gewilde, Gewilde artikel, Kazakstan