#EUMercosur handelsooreenkoms risiko's brandstof belasting dodging - studie

| Desember 6, 2018

Die jongste in 'n reeks studies in opdrag van die linkse groep van die Europees Parlement (GUE / NGL) wat die EU-belasting aansien, word begin met die fokus op die probleme wat kan ontstaan ​​as gevolg van 'n vrijhandel ooreenkoms tussen die EU en die Mercosur, MEFTA .

Geskryf deur drie Argentinië - finansiële ondersoeker Magdalena Rua plus ekonome Martin Burgos en Verónica Grondona - 'MERCO-SCAM - Hoe die EU-Mercosur Vryhandelsooreenkoms onwettige finansiële vloei sal aanmoedig' ontbloot die groot potensiaal vir belastingontduiking en ander onwettige finansiële vloei indien 'n ooreenkoms tussen die EU en Argentinië, Brasilië, Paraguay en Uruguay gesluit moet word.
Die sleutelbevinding sluit in:

  • Die uitgelekte konsep MEFTA blyk om los fiskale, finansiële en uitruilregulasies te bevoordeel;
  • In wese sal die voorgestelde MEFTA baie ooreenstem met die Vryhandelsooreenkoms tussen die EU en Andes-gemeenskap oor goedere, dienste, finansiële dienste en die kapitaalverkeer;
  • Die doelwitte van die onderhandelaars is om beheermeganismes te liberaliseer en te dereguleer. Dit is gerieflik met baie aspekte in die onderhandelende artikels wat die belastingdodende en geldwassery moontlik maak, moontlik te maak.
  • kapitaalkontrole sal beperk word en spekulatiewe finansiële dienste sal geliberaliseer word. Terselfdertyd kan dit die moontlikhede vir lande in die ooreenkoms beperk om die state te identifiseer met hoë vlakke van belastingontduiking en finansiële geheimhouding, asook ander maatreëls om onwettige finansiële vloei, belastingontduiking en witwassen van geld te voorkom.
  • met die Mercosur se vier ontwikkelende lande se voorraad van buitelandse finansiële welvaart in 2017 oorskry US $ 853.7 miljard, terwyl tussen 2008-2017 die gemiddelde jaarlikse uitvloei van hierdie lande sowat $ 56.4 miljard was. Dit is baie geld wat die blok verlaat, die lande ontneem. van belasting wat nie weer herbelê kan word nie;
  • Net so is die voorraad van buitelandse welvaart vir sommige EU-lande in triljoene (Luxemburg: $ 12.6 triljoen, wat 20185% van die BBP verteenwoordig, Nederland se $ 10.1 triljoen, 1228% van BBP), die risiko van finansiële onstabiliteit is hoog wanneer groot hoeveelheid in en uitvloei bly onbelasbaar. MEFTA kan dus die probleem vir beide kante vererger;
  • Die studie ondersoek ook die verskillende komponente van onwettige finansiële vloei en bied 'n beraming van die probleem van die moontlike toename in kapitaal, dienste en goedere wat binne MEFTA sou plaasvind, en;
  • Die bestaande en hoogs buigsame belastingstelsels en geliberaliseerde finansiële en uitruilregimes kan hierdie strome, asook EU- en Mercosur-lande wat bekende belastingparadies en / of finansiële geheimhouding jurisdiksies is, fasiliteer.

Die studie sluit ook beleidsaanbevelings in oor die sluiting van die skuiwergate om belastingontduiking, onwettige finansiële vloei en geldwassery te bestry.

Gue / NGL se Matt Carthy (Sinn Fein, Ierland) het gesê: "Die gerugte van die dood van die vryhandelsooreenkoms tussen die EU en Mercosur is baie oordrewe. Daar is reeds aangekondig dat 'n tegniese vergadering tussen die vennote plaasvind op 10th Desember, na informele besprekings tydens die G20-beraad.

"Ek het baie probleme met die voorgestelde transaksie, wat ek teen die Ierse boere en die burgerlike samelewing gekampagneer het - nie die minste die beleide van die Brasiliaanse regering en die regs militaris Jair Bolsonaro nie. Die EU kan nie aanspraak maak op die bevordering van universele waardes van menseregte en gelykheid nie, en terselfdertyd handel dryf met so 'n regering, "het hy bygevoeg.

"Die verslag wat ons vandag bekendstel, maak dit duidelik dat hierdie ooreenkoms ook 'n ernstige nadelige uitwerking sal hê op albei vennote in terme van die liberalisering van die finansiële dienste sektor, afbreekmeganismes wat ingestel is om kapitaalvlug te voorkom en belasting te bekamp. -dodging en geldwassery. "

"Die skrywers demonstreer hoe hierdie liberalisering meer miljarde euro's moontlik maak om na die buiteland te verskuif na belastingparadies en geheime jurisdiksies, terwyl die bedreigings vir finansiële stabiliteit onder beide handelsblokke ook verhoog word," het hy afgesluit.

Hierdie studie dui op die jongste in 'n reeks GUE / NGL-opdragte wat ondersoek ingestel het na belastingontduiking en belastingregtigheid wat die rol van die Groot Vier rekeningkundige firmas, CCCTB, die EU se belastingverdrae met ontwikkelende lande, Apple se belasting dodging en die Panama Papers oor die afgelope jaar. U kan meer van die dekking lees deur die spesiale webwerf oor belasting geregtigheid.

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Korporatiewe belasting reëls, misdaad, ekonomie, EU, Geldwassery, belasting dodging, Belasting