€ 191 miljoen om #AgriFoodProducts by die huis en in die buiteland te bevorder

| November 20, 2018

Die 2019-programme vir die bevordering van EU-agro-voedselprodukte sal hoofsaaklik fokus op markte buite die EU met die grootste potensiaal vir groei.

Die Europese Kommissie het die 2019-bevorderingsbeleidwerkprogram op 14 November aangeneem, met € 191.6 miljoen beskikbaar gestel vir programme wat gekies is vir EU-medefinansiering. 'N Verhoging van € 12.5m in vergelyking met 2018. € 89m sal toegeken word aan veldtogte in lande met hoë groeikoers soos Kanada, China, Colombia, Japan, Korea, Mexiko en die Verenigde State. Van die geld sal geoormerk word vir die bevordering van spesifieke produkte, soos tafel olywe.

Kommissaris van Landbou en Landelike Ontwikkeling, Phil Hogan, het gesê: "Europa is die wêreld se voorste vervaardiger van gehalte kos en drank. Dit is my gelukkig om te sê dat ons, met 'n groter klem op bevordering pogings in 2019, ons bewustheid sal verhoog in die EU en in derde lande met 'n hoë groeipotensiaal, tot voordeel van ons boere en landbouers. Ons toenemende aantal handelsooreenkomste beteken meer geleenthede vir ons produsente om in te skakel en die Kommissie staan ​​ten volle agter hulle om hulle te ondersteun in die bevordering en uitvoer van hul produkte. "

Binne die EU self fokus die fokus op veldtogte wat die verskillende EU-kwaliteitskemas en etikette bevorder, insluitend beskermde oorsprongbenaming (PDO's), beskermde geografiese aanduidings (BGA's) en gewaarborgde tradisionele spesialiteite (TSG's), sowel as organiese produkte. Daarbenewens is 'n deel van die befondsing gerig op sekere spesifieke sektore, soos volhoubare rys, en groente en vrugte. Laasgenoemde is spesifiek gekies om gesonde eetgewoontes onder EU-verbruikers te bevorder.

Die oproepe om voorstelle vir spesifieke veldtogte sal in Januarie 2019 gepubliseer word. Hulle sal oop wees vir 'n wye verskeidenheid liggame, soos handelsorganisasies, produsentorganisasies en agro-voedselgroepe wat verantwoordelik is vir promosie-aktiwiteite.

Meer inligting

Skakel na Jaarlikse Werkprogram 2019 (insluitende aanhangsel met die besonderhede van die toegekende begroting)

Meer oor EU-beleid vir die bevordering van landbouprodukte

Aanhangsel

Repartisie van die begrotings per prioriteit vir medefinansierde programme in die 2019 Jaarlikse werkprogram

Bedrae voorsien (in miljoen €)
Eenvoudige programme in die interne mark 20
Onderwerp 1. Programme op EU-kwaliteitskemas (BOB, BGA, TSG, OQT), organiese, RUP 12
Onderwerp 2. Programme wat die spesifieke eienskappe van landbouproduksiemetodes in die Unie beklemtoon (voedselveiligheid, naspeurbaarheid, egtheid, etikettering, voedings- en gesondheidsaspekte, dierewelsyn, respek vir die omgewing en volhoubaarheid) en die eienskappe van EU-produkte in terme van gehalte, smaak, diversiteit of tradisies (=buite EU-kwaliteitskemas) 8
Eenvoudige programme in Derde Lande 75
Onderwerp 3. China, Japan, Korea, Suid-Oos Asië, Suid-Asië 25.25
Onderwerp 4. Kanada, VSA, Mexiko, Colombia 22
Onderwerp 5. Ander geografiese gebiede 25.25
Onderwerp 6. Tafel olywe 2.5
Eenvoudige programme vir markversteuring / addisionele oproep vir voorstelle
5
Multi-programme in die Interne Mark 43.3
Onderwerp A. Programme op EU-kwaliteitskemas [(BOB, BGA, TSG, OQT), organies, RUP] of

Programme wat die spesifieke eienskappe van landbouproduksiemetodes in die Unie beklemtoon (voedselveiligheid, naspeurbaarheid, egtheid, etikettering, voedings- en gesondheidsaspekte, dierewelsyn, respek vir die omgewing en volhoubaarheid) en die eienskappe van EU-produkte in terme van gehalte, smaak, diversiteit of tradisies

32.8
Onderwerp B. Gesonde eet: vrugte en groente 8
Onderwerp C. Volhoubare rys 2.5
Multi-programme in Derde Lande 43.3
Onderwerp D. Programme op EU-kwaliteitskemas [(BOB, BGA, TSG, OQT), organies, RUP] of

Programme wat die spesifieke eienskappe van landbouproduksiemetodes in die Unie beklemtoon (voedselveiligheid, naspeurbaarheid, egtheid, etikettering, voedings- en gesondheidsaspekte, dierewelsyn, respek vir die omgewing en volhoubaarheid) en die eienskappe van EU-produkte in terme van gehalte, smaak, diversiteit of tradisies.

38.3
Onderwerp E. Beef 5
Multi-programme vir markversteuring / addisionele oproep vir voorstelle 5
Kommissie se eie inisiatiewe 9.5
Totale bevorderingsaksies 201.1

NB

'N Eenvoudige program is 'n promosieprogram wat deur een of meer voornemende organisasies van dieselfde lidstaat ingedien word.

'N Multi-program is 'n program wat deur ten minste twee voornemende organisasies van minstens twee lidstaten of een of meer Europese organisasies ingedien word.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Landbou, ekonomie, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.