Waar ekonomie misluk #EUAgriculture beleid, studeer die wetenskap stilweg

| Februarie 22, 2018

Na-2020, die balansering van die Europese Unie se landboukompetisie teen die dringende kwessies van voedselsekuriteit en omgewingsvolhoubaarheid gaan 'n formidabele vertoning van bordspinning vereis.

Hierdie kritiese bespreking sal hoog op die agenda wees wanneer die Europese staatshoofde in Februarie op 23 in Brussel vergader om die EU se langtermynbegroting te bespreek. Met die post-Brexit-begrotingsdruk wat waarskynlik sal lei tot die vermindering van subsidies aan boere aan die een kant en groeiende bevolkings wat 'n verdubbeling van voedselproduksie deur 2050 vereis, sal die Europese Kommissaris vir Landbou, Phil Hogan, moet demonstreer hoe die blok kan produseer. meer vir minder - die vermindering van die omgewingsvoetspoor soos hy gaan - wanneer hy die komende maande meer besonderhede gee oor sy planne om die GLB te moderniseer en te stroomlyn.

Sy aas in die gat kan net die kunsmismaatskappye wees.

BASF, Yara International, K + S, Israel Chemicals en Nutrien belê baie in nuwe navorsing en ontwikkeling om die algehele doeltreffendheid van hul produkte te verhoog. Nuwe tegnologie lei tot produkte wat boere in staat stel om hoë opbrengs te behaal, terwyl hulle die invloed van die landbou op die omgewing beperk of verminder.

EuroChem Group, 'n toonaangewende globale kunsmismaatskappy, het produkte soos slow-release, nie-chloried- en inhibeerbehandelbare kunsmis ontwikkel wat beter voedingstofopname in plante verseker. Inhibeerders vertraag die omskakeling van ureum na ammonium en ammoniak, wat die stikstofverlies moontlik met tot 50 persent kan sny.

"Ons belê in die beste beskikbare tegnologie om ons omgewingsvoetspoor te bestuur," verduidelik Alexander Landia, voorsitter van die direksie by EuroChem. "Maar ons verbintenis tot R & D is noodsaaklik. Ons glo meer doeltreffende, omgewings sensitiewe kunsmis sal noodsaaklik wees, aangesien demografiese tendense beteken dat ons meer kos moet produseer van bestaande voorraad landbougrond. "

Kunsmismaatskappye maak volhoubaarheidsverpligtinge om omgewingsdoelwitte te bereik. Dit sluit in die vermindering van water en doeltreffendheid en die voorsiening van waterinfrastruktuur in plaaslike gemeenskappe en die toepassing van die beste beskikbare tegnologieë (BAT), veral in produksie, om uitstoot, hulpbronverbruik en afvalvlakke te bestuur.

Hierdie pogings blyk te wees op die regte spoor: byvoorbeeld boere in Switserland, is geregtig op 'n subsidie ​​van 'n stigting vir klimaatbeskerming wat die gebruik van meer omgewingsvriendelike kunsmis bevorder. Die subsidie ​​is van toepassing op boere wat die maatskappy se nitrifikasie-inhibitor ENTEC toepas, aangesien dit meer stikstof direk aan gewasse voorsien, wat die ophoping van nitrate in die grond verminder en 'n daling in die uitstoot van stikstofoksied, 'n kweekhuisgas, ook bekend as N2O, in die atmosfeer. Entec is tans die enigste kunsmis wat deur die program erken word.

Die kunsmisbedryf sal belangrik bly om boere te help om opbrengs en uitset te verhoog terwyl die omgewingsvoetspoor van landbou bestuur word. Hierdie rol weerspieël verskeie konvergerende tendense, veral strenger klimaatsverandering en die doeltreffendheid van hulpbronne, tesame met groter gemeenskapsbelang in volhoubaarheid en 'n groeiende openbare fokus op die omgewingsimpak van landbou. Die pogings van die bedryf sal in die omgewingslandskap wat deur beleidmakers bestudeer word by die Europese Kommissie en meer wyd beskou word, aangesien hulle nuwe maatreëls oorweeg om die behoefte aan verhoogde volhoubare voedselproduksie aan te spreek.

Volgens die VN se Voedsel- en Landbou-organisasie sal die wêreld se bevolking 9.1 miljard bereik deur 2050, 34% hoër as vandag. Handelsliggaam Misstowwe Europa beraam dat met die huidige tegnologie die Europese landbou bydraes tot 9.2% van die totale GHG-uitstoot, in vergelyking met 13.5% vir landbou wêreldwyd.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Landbou, ekonomie, EU

Kommentaar gesluit.