Verbinding met ons

ekonomie

#Antitrust: Kommissie wil terugvoer oor verpligtinge wat deur houer lijnvaartondernemingen

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Kommissie nooi kommentaar van belanghebbende partye uit oor die verbintenisse wat deur vyftien skeepsvragondernemings vir vraghouersvaartuie aangebied word om die probleme rakende gesamentlike praktyke aan te spreek. Die Kommissie is bekommerd dat die skeepvaartondernemings vir vragmotors om hul toekomstige voornemens vir prysverhoging te publiseer, mededinging en klante kan benadeel deur pryse vir hul dienste van en na Europa te verhoog, in stryd met die EU se antitrustreëls.

Containervoering is die vervoer van houers per skip volgens 'n vaste tydskedule op 'n spesifieke roete tussen 'n reeks hawens aan die een kant (bv. Sjanghai - Hong Kong - Singapoer) en 'n ander reeks hawens aan die ander kant (bv. Rotterdam - Hamburg - Southampton). Vaartuie vir vraghouers is verantwoordelik vir die oorgrote meerderheid van nie-grootmaatvrag per see.

advertensie

Vyftien skeepvaartmaatschappye vir vraghouers ('draers') het gereeld hul beoogde toekomstige verhogings van vragpryse op hul webwerwe, via die pers of op ander maniere, aangekondig. Die vervoerondernemings is China Shipping (China), CMA CGM (Frankryk), COSCO (China), Evergreen (Taiwan), Hamburg Süd (Duitsland), Hanjin (Suid-Korea), Hapag Lloyd (Duitsland), HMM (Suid-Korea), Maersk (Denemarke), MOL (Japan), MSC (Switserland), NYK (Japan), OOCL (Hongkong), UASC (VAE) en ZIM (Israel).

Hierdie prysaankondigings, bekend as Algemene tariefverhogings of GRI-aankondigings, dui nie die vaste finale prys vir die betrokke diens aan nie, maar slegs die bedrag van die toename in Amerikaanse dollar per vervoerde vraghouereenheid (ekwivalente eenheid van twintig voet, 'TEU') ), die betrokke handelsroete en die beplande datum van implementering. Dit gaan oor die algemeen om aansienlike verhogings van enkele honderde Amerikaanse dollars per TEU.

Algemene koersverhoging aankondigings is tipies gemaak 3 om weke 5 voor die beoogde datum implementering, en gedurende daardie tyd 'n paar of al die ander draers aankondig soortgelyke beoogde tariefverhogings vir dieselfde of soortgelyke roete en dieselfde of soortgelyke implementeringsdatum. Aangekondig Algemene tarief verhogings soms uitgestel of verander word deur 'n paar draers, hulle moontlik die aanpassing met die Algemene tarief verhoog met ander draers aangekondig.

advertensie

Die Kommissie is bekommerd dat aankondigings oor Algemene Koersverhoging moontlik nie volledige inligting oor nuwe pryse aan klante bied nie, maar bloot dat vervoerondernemings mekaar se prysbedoelings kan ondersoek en hul gedrag kan koördineer. Sodanige optrede sou die verbod op die mededingingsreëls van die EU en die Europese Ekonomiese Ruimte (EER) op gesamentlike praktyke tussen maatskappye oortree (artikel 101 van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie (VWEU) en artikel 53 van die EER-ooreenkoms).

voorgestelde verpligtinge

Om die kommer van die Kommissie aan te spreek, het die draers die volgende verpligtinge aangebied:

  • die draers sal ophou publiseer en te kommunikeer Algemene koersverhoging aankondigings, dws veranderings aan pryse uitsluitlik uitgedruk as 'n bedrag of persentasie van die verandering;
  • ten einde vir kliënte in staat wees om te verstaan ​​en vertrou op prys aankondigings, die prys syfers wat die draers aankondig sal voordeel trek uit verdere deursigtigheid en sluit minstens die vyf belangrikste elemente van die totale prys (basis koers, bunker aanklagte, sekuriteit aanklagte, terminale hantering koste en piek seisoen aanklagte indien van toepassing);
  • enige sodanige toekomstige aankondigings sal bindend wees op die draers as maksimum pryse vir die aangekondigde geldigheidstydperk (maar draers sal vry wees om pryse onder hierdie plafonne bied bly);
  • prys aankondigings sal nie gemaak word meer as 31 dae voor hul inwerkingtreding, wat gewoonlik wanneer kliënte begin bespreking in 'n beduidende volumes en
  • die deur die partye voorgestelde verpligtinge sluit in twee uitsonderings in situasies wat waarskynlik aanleiding gee tot mededinging probleme sou wees. Naamlik, sal die verpligtinge nie van toepassing op: (i) kommunikasie met kopers wat op daardie datum 'n bestaande koers ooreenkoms in werking tree op die pad na wat die kommunikasie verwys en (ii) kommunikasie tydens bilaterale onderhandelinge of kommunikasie aangepas by die behoeftes van spesifieke geïdentifiseer kopers.

Die verpligtinge van toepassing sal wees vir 'n tydperk van drie jaar.

'N Opsomming van die voorgestelde verpligtinge is gepubliseer in die EU se amptelike joernaal. Belangstellendes kan kommentaar binne een maand vanaf die datum van publikasie. Die volledige teks van die verpligtinge sal beskikbaar wees by die wees geval webwerf.

agtergrond

Artikel 101 van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie (VWEU) en artikel 53 van die EER-ooreenkoms verbied ooreenkomste en onderling afgestemde praktyke wat handel kan beïnvloed en mededinging kan voorkom of beperk. Artikel 9 (1) van Regulasie 1/2003 stel ondernemings wat betrokke is by 'n ondersoek van die Kommissie in staat om verbintenisse aan te bied om aan die Kommissie se besorgdheid te voldoen, en bemagtig die Kommissie om sodanige verbintenisse per besluit bindend te maak vir die ondernemings. Artikel 27 (4) van Regulasie 1/2003 vereis dat die Kommissie belanghebbende derde partye die geleentheid bied om kommentaar te lewer op die aangebied verbintenisse voordat hy of sy sodanige besluit neem.

Die Kommissie het formele antitrustprosedures geopen om die praktyk van die publisering van algemene tariefverhoging aankondigings te ondersoek November 2013. Die ondersoek het begin met onaangekondigde inspeksies in Mei 2011.

As die marktoets aandui dat die verbintenisse geskik is om die probleme reg te stel, kan die Kommissie 'n besluit neem wat die verbintenisse regtens bindend maak vir die vervoerder (kragtens artikel 9 van die EU se antitrustverordening 1/2003). So 'n besluit sal tot die gevolgtrekking kom dat daar nie meer gronde is vir optrede deur die Kommissie sonder om die gevolgtrekking te maak of daar 'n oortreding van die EU-antitrustreëls was of nie, maar die draers wettig bind om die verbintenisse wat dit aangebied het, na te kom.

As 'n maatskappy sulke verbintenisse nakom, kan die Kommissie 'n boete oplê van tot 10% van die wêreldwye omset van die maatskappy, sonder om 'n oortreding van die EU-antitrustreëls te vind.

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OECD)

Die EU werk saam met ander OESO-lande om 'n verbod op uitvoerkrediete vir steenkoolkragprojekte voor te stel

gepubliseer

on

Lande van die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OESO) hou vandag (15 September) en Donderdag (16 September) 'n buitengewone vergadering om 'n moontlike verbod op uitvoerkrediete vir internasionale steenkoolkragopwekkingsprojekte sonder vergoeding te bespreek. Besprekings sal fokus op 'n voorstel wat die EU en ander lande (Kanada, Republiek van Korea, Noorweë, Switserland, die Verenigde Koninkryk en die VSA) vroeër hierdie maand aangebied het. Die voorstel ondersteun die vergroening van die wêreldekonomie en is 'n belangrike stap om die aktiwiteite van uitvoerkredietagentskappe aan te pas by die doelwitte van die Parys -ooreenkoms.

Uitvoerkrediete is 'n belangrike deel van die bevordering van internasionale handel. As deelnemer aan die OESO -ooreenkoms oor amptelik ondersteunde uitvoerkrediete, speel die EU 'n belangrike rol in pogings om 'n gelyke speelveld op internasionale vlak te verseker en om die samehang van die gemeenskaplike doelwit van die stryd teen klimaatsverandering te verseker. Die EU het belowe om steun vir uitvoerkrediete vir steenkool te beëindig sonder om maatreëls te verreken, en verbind terselfdertyd op internasionale vlak tot 'n regverdige oorgang.

In Januarie 2021 het die Raad van die Europese Unie 'n beroep gedoen op die globale uitfasering van omgewingsskadelike subsidies vir fossielbrandstof op 'n duidelike rooster en vir 'n resolute en regverdige wêreldwye transformasie. na klimaatneutraliteit, insluitend die geleidelike uitfasering van steenkool sonder kompenserende maatreëls in die produksie van energie en, as 'n eerste stap, die onmiddellike einde van alle befondsing vir nuwe steenkoolinfrastruktuur in derde lande. In sy handelsbeleidoorsig in Februarie 2021 het die Europese Kommissie onderneem om onmiddellik 'n einde te maak aan kredietondersteuning vir die steenkoolkrag-elektrisiteitsektor.

advertensie

In Junie vanjaar het G7-lede ook erken dat voortgesette wêreldwye belegging in die opwekking van steenkoolaangedrewe elektrisiteit nie in stryd was met die doel om aardverwarming tot 1.5 ° C te beperk nie en het belowe om nuwe direkte regeringsteun vir wêreldwye steenkoolkragopwekking te beëindig internasionaal teen die einde van 2021, insluitend deur staatsfinansiering.

advertensie
Lees verder

EU

Week vooruit: die toestand waarin ons is

gepubliseer

on

Die belangrikste punt van hierdie week is die president van die Europese Kommissie, von der Leyen, se toespraak 'State of the EU' (SOTEU) aan die Europese Parlement in Straatsburg. Dit is 'n verwaandheid wat uit die VSA geleen is, toe die president van die Verenigde State aan die begin van elke jaar die kongres toespreek en sy planne vir die komende jaar uiteensit. 

Ek is altyd verbaas oor Amerikaanse selfvertroue en byna onvernietigbare oortuiging dat Amerika die grootste nasie op aarde is. Alhoewel jy dink dat jy net wonderlik is, 'n aangename gemoedstoestand moet wees, laat die slegte toestand van die VSA op soveel vlakke my op die oomblik dink dat die buitensporig kritiese oog wat Europeërs op hul lot werp 'n gesonder perspektief kan wees. Soms is dit egter lekker as ons die vele voordele van die EU kan erken en 'meer' Europees en trots 'kan wees.

Dit is moeilik om te bepaal hoeveel belangstelling SOTEU uitoefen buite diegene wat die meeste betrokke is by die EU -aktiwiteite. Europeërs, behalwe 'n klein groepie van die mees godsdienstige, gaan gewoonlik nie rond en huil oor hoe groot die EU is nie, of oor die algemeen opgewonde oor die rigting daarvan. Alhoewel ons moontlik oor die kontrafaktuele gedink het, het die Verenigde Koninkryk aan elke EU -burger 'n baie skerp blik gegee van 'wat as?' 

advertensie

As ons kyk na waar die wêreld lyk, lyk die EU asof dit in 'n gesonder toestand is as die meeste - dit het ook hierdie jaar letterlike betekenis; ons is waarskynlik die mees ingeëntde vasteland op aarde; daar is 'n ambisieuse plan om ons ekonomie uit turbo te laai sy pandemiese insinking en die vasteland het sy ken uitgesteek en besluit om niks anders as die wêreld te lei om klimaatsverandering aan te pak nie. Persoonlik voel ek 'n groot hoop hoop van die feit dat ons blykbaar gesamentlik besluit het genoeg is genoeg vir diegene binne die EU wat wil terugval op demokratiese waardes en die oppergesag van die reg. 

Verskeie voorstelle sal hierdie week van die Kommissie kom: Vestager sal die plan vir 'Europa se digitale dekade' voorlê; Borrell sal die EU se planne vir bande met die Indo-Stille Oseaan-streek uiteensit; Jourova sal die EU -plan vir die beskerming van joernaliste uiteensit; en Schinas sal die EU -pakket oor noodreaksie en paraatheid op gesondheid aanbied. 

Dit is natuurlik 'n plenêre sitting van die Parlement. Behalwe SOTEU, sal die humanitêre situasie in Afghanistan en die betrekkinge van die EU met die Taliban -regering gedebatteer word; mediavryheid en die oppergesag van die reg in Pole, die Europese Gesondheidsunie, die EU -bloukaart vir hoogs geskoolde migrante en LGBTIQ -regte word bespreek.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings