Verbinding met ons

ekonomie

Teenoor 'n doeltreffende BTW-stelsel: 7th Brussel belasting forum

DEEL:

Gepubliseer

on

article-2310591-0F08C25400000578-314_634x420Op Maandag 18 November sal die 7th Brussels Tax Forum Forum 250 deelnemers van 37 lande versamel om die EU-BTW-stelsel te bespreek en hoe om die doeltreffendheid daarvan te verbeter. Onderwerpe wat bespreek word, is die stryd teen BTW-bedrog, die verbetering van die BTW-nakoming en die rol van BTW in fiskale konsolidasie. Kommissaris Šemeta sal die Forum aanbied en die opening adres aflewer. Onder die ander hoogsprekende sprekers is die Staatsekretaris, John Crombez, die Portugese staatsekretaris, Paulo Nuncio en die Sharon Bowles, die parlementslid. Hierdie jaarlikse gebeurtenis is 'n belangrike geleentheid vir beleidmakers, belanghebbendes en kundiges om bymekaar te kom, menings te wissel en oplossings te bespreek oor sleutelkwessies op die gebied van die EU-belasting.

Taxation Commissioner Algirdas Šemeta said: “Value Added Tax (VAT) is paid for by citizens, collected by businesses and accounts for over 20% of national revenues. It therefore has a significant impact on every EU citizen and every member state’s budget. Our reform of the EU VAT system is already well underway, but we still have some way to go in making VAT as fraud-proof, efficient and business friendly as it can be. The Brussels Tax Forum is the perfect opportunity to gather expertise, experience and ideas to feed into the continuing reform.”

Die eerste sessie by die Forum sal fokus op hoe om beter te veg teen BTW-bedrog. BTW-bedrog lei nie net tot aansienlike inkomsteverliese nie, maar skep ook mededingende wanprestasies en ekstra belasting vir eerlike belastingbetalers. Belangrike nuwe wetgewing om karrouselbedrog te voorkom, is vanjaar aangeneem. Deelnemers sal egter gevra word om ander maatreëls te oorweeg wat hierdie probleem verder kan verminder. Besprekings is op innoverende maniere geskeduleer om bedrogbestryding te verbeter, soos gesamentlike optrede tussen ondernemings en belastingadministrasies, beide binnelands en oor grense.

The second session will examine how improving the design of VAT can contribute to fiscal consolidation. VAT represents 20% of all taxes collected in the EU, and therefore plays a significant role in the quality of Member States’ revenues. Improving the efficiency of VAT could help Member States better meet their fiscal needs without the need for further tax rises. Discussions will include a look at the concrete example of Portugal, and also consider the question of how effective reduced VAT rates actually are.

Die derde sessie van die Forum sal fokus op die fasilitering van nakoming en die vermindering van laste vir besighede. Die verbetering van die BTW-stelsel kan aansienlik verminder die administratiewe las vir besighede, soos uitgewys in die onlangse mededeling van die Commissie op Regulerende fiksheid (IP / 13 / 891). Onlangse positiewe inisiatiewe die nuwe faktuur reëls, wat in Januarie 2013 in werking is geloop, en die voorstel vir 'n standaard BTW verklaring (IP / 13 / 988). 'N eenvoudiger BTW-stelsel is eenvoudiger om te voldoen aan, en kan dus 'n positiewe impak op BTW kwitansies ook as meer belastingbetalers betaal wat hulle skuld.

Konteks

Die Nederlandse exportkredietverzekering is 'n jaarlikse konferensie wat beleidmakers, kundiges, belanghebbendes en die algemene publiek saam bring van regoor die wêreld om belasting kwessies van besondere politieke en algemene belang te bespreek. 'N Ander tema is elke jaar gekies, gewoonlik op grond van die mees dringende politieke en praktiese uitdagings op die gebied van belasting.

advertensie

Die Forum sal plaasvind in Centre de Konferensie Albert Borschette in Brussel van 10-17h.

Nuttige skakels

Web streaming van die konferensie sal beskikbaar wees op 18 November vanaf hierdie web skakel.

Verdere inligting oor die Forum sowel as die program kan ook gevind word by hierdie web skakel.

Tuisblad van EU-belasting- en doeane-unie, kommissaris vir oudit en bedrog teen bedrog Algirdas Šemeta.

EU-begroting toesig beweeg in volle rat.

Volg Kommissaris Algirdas Šemeta op Twitter.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.
advertensie

Neigings