Verbinding met ons

ekonomie

Die voltooiing van die Europese ruimte vir Justisie: Vertel Kommissie wat volgende kom

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Hand gebons hamer op klinkende blok'N Kykie na die kristalbal: Wat sal beleid geregtigheid EU lyk in 2020? Dit is die tema van 'n Europese debat die Europese Kommissie het vandag van stapel gestuur (7 Oktober). Die beginpunt vir die bespreking is 'n pakket van Vyf bespreking vraestelle aangebied deur die Kommissie oor die Europese burgerlike, strafregtelike en administratiewe reg, sowel as die oppergesag van die reg en fundamentele regte in die EU. Hierdie artikels loods 'n debat oor moontlike optrede in die EU se geregtigheidsbeleid in die komende jare wat daarop gemik is om die fondamente waarop die Europese Unie gebou is, te versterk en die Europese gebied van geregtigheid in die belang van die Europese burgers en ondernemings te voltooi. Onder die idees wat ter tafel gelê word, is verdere stappe om wedersydse vertroue in burgerlike geregtigheid te bevorder, versterkte prosedurele regte rakende die verskaffing van dokumente, asook die verdere gebruik van opsionele Europese regsstukke vir materiële reg en 'n nuwe meganisme om die oplossing van enige toekomstige regskrisis te vergemaklik. in lidlande.

Almal wat belangstel, kan aan die debat deelneem en toekomstige geregtigheidsbeleid help vorm. Die Kommissie het 'n oproep vir insette geloods wat tot einde 2013 oop sal wees met die moontlikheid om voorlopige insette teen 11 November te stuur. Die dokumente van die Kommissie en die voorlopige insette sal dan op 'n Europese forum oor die toekoms van die EU-geregtigheidsbeleid op 21 - 22 November in Brussel bespreek word (sien die program in die aanhangsel). Vooraanstaande sprekers sluit in nasionale ministers, lede van die Europese parlement, regters van die Europese Hof van Justisie en nasionale hooggeregshowe, akademici en vooraanstaande verteenwoordigers van die regsberoep. Die geleentheid is ook oop vir joernaliste wat kan registreer deur 'n e-pos aan te stuur [e-pos beskerm].

'Ons het 'n lang pad geloop om 'n Europese gebied van geregtigheid binne 'n kort tydjie te ontwikkel. Inderdaad, geregtigheidsbeleid het op die voorgrond getree as 'n veld van hoë aktiwiteite op Europese vlak - vergelykbaar met die interne mark in die negentigerjare. Maar daar is meer werk om te doen, "het Viviane Reding, die EU-kommissaris vir justisie, gesê." Ons moet 'n Europese gebied van geregtigheid bou wat volledig en solied is. Burgers en besighede sal die volle vrugte daarvan trek van ons interne mark as hulle vol vertroue is dat hul regte oral beskerm word. Dit gaan hier oor wedersydse vertroue in mekaar se regstelsels. Ons moet aanhou om daardie vertroue op te bou. '

advertensie

Die insette wat ingesamel word, sal die Kommissie help om die EU se geregtigheidsbeleid na die Stockholm Program. Soos aangekondig deur President Barroso in sy brief Europese president Parlement Martin Schulz van 11 September 2013, sal die Europese Kommissie 'n Kommunikasie op toekomstige inisiatiewe op die gebied van geregtigheid en Binnelandse Sake beleid in die lente 2014 wat op die Europese Raad in Junie 2014 sal bespreek word aan te bied; die insette sal dus bydra tot die reg deel van daardie kommunikasie.

Die vyf vraestelle vandag uitgereik deur die Kommissie uiteengesit sy idees vir die volgende gebiede:

  1. Siviele reg

Die EU het brûe gebou tussen nasionale siviele regstelsels, om te verseker dat uitsprake van een hof outomaties in 'n ander lidstaat erken word, wat besighede in grensoverschrijdende insolvensiesake beskerm, en help om vas te stel wie jurisdiksie het in grensoverschrijdings, erfopvolging en huwelike . Die dokument van die Kommissie beklemtoon verdere gebiede waar optrede nodig mag wees om burgers, verbruikers en ondernemings ten volle te laat voordeel trek uit die Europese gebied van geregtigheid, wanneer hulle met hul gesin na 'n ander lidstaat verhuis of die interne mark ten volle wil benut. Die beoogde aksies sluit in verbeterde reëls vir die verskaffing van dokumente, die verbetering van die toepassing van uitsprake en groeibevorderende maatreëls om teenstrydighede tussen nasionale insolvensiewette aan te pak of om tred te hou met die mark- en tegnologiese ontwikkeling soos kontraktuele aangeleenthede rakende wolkrekenaars.

advertensie
  1. Kriminele wet

Burgers verwag dat hul lewens, fundamentele regte en veiligheid in die hele EU beskerm moet word. Met die inwerkingtreding van die Lissabon-verdrag, kon die Unie nuwe stappe neem op die gebied van die strafreg, soos om definisies van ernstige misdade te harmoniseer, gemeenskaplike standaarde in te stel om persone wat verdink of beskuldig word van 'n misdaad te beskerm en die waarborg van die hele EU te waarborg slagoffers van misdade te beskerm, asook 'n nuwe vervolgingstelsel op die Unie-vlak voor te stel om die EU-begroting teen bedrog te beskerm. Die dokument van die Kommissie ondersoek hoe die nuwighede van die Lissabon-verdrag verder kan gebruik word, byvoorbeeld deur die konsolidering en standaardisering van sekere instrumente soos bevriesings- en konfiskeringsbevele.

  1. administratiefreg

Die EU vertrou in 'n beduidende mate op nasionale administrasies om die EU-wetgewing effektief te administreer en sodoende die korrekte implementering daarvan te verseker. Dit maak dit vir burgers en besighede belangrik dat hierdie deel van die EU-argitektuur ook goed werk. Die dokument van die Kommissie ondersoek verdere moontlikhede, soos die versterking van administratiewe prosedurele regte en die verbetering van die samewerking tussen administratiewe owerhede.

  1. Die oppergesag van die reg

Die ervaring het getoon dat dit nuttig sal wees om die EU se vermoë om krisisse met die oppergesag te hanteer, te versterk. Dit sal 'n toegewyde regstaatmeganisme vir die EU inhou (sien SPRAAK / 13 / 677). Die dokument van die Kommissie poog om terugvoer aan te moedig oor hoe so 'n meganisme ontwerp kan word.

  1. fundamentele regte

Die EU het reeds 'n lang pad geloop om 'n fundamentele regte-kultuur te ontwikkel: die Handves van die Fundamentele Regte van die EU is die kompas van die Unie en lei elke voorstel. Die referaat bevat idees oor hoe om die nakoming van die Handves te versterk, sowel in die aktiwiteite van die Unie-instellings as in die lidstaten wanneer hulle die EU-wetgewing implementeer.

agtergrond

Die EU se geregtigheidsbeleid het die afgelope paar jaar diep verander. Eers in 2010, met die aanvang van die mandaat van die huidige Europese Kommissie, is 'n justisieportefeulje geskep. Sedertdien het die Kommissie meer as 50 inisiatiewe op hierdie gebied aangevoer en die boustene gelê van 'n ware Europese gebied van vryheid, geregtigheid en veiligheid tot diens van die burgers van Europa - een van die belangrikste doelstellings van die EU soos uiteengesit in die Verdrag van Lissabon.

Groot stappe gedoen is in 'n paar jaar: Nuwe EU regte vir slagoffers van misdaad (IP / 12 / 1200) En makliker erkenning van besluite (IP / 12 / 1321) Het toegang tot die regstelsel verbeter, terwyl voorstelle Kommissie op persoonlike data beskerming is ingestel op fundamentele regte en die digitale interne mark te versterk (MEMO / 13 / 39). Daarbenewens inisiatiewe soos die telbord EU Justisie (IP / 13 / 285) Het beklemtoon hoe doeltreffend geregtigheid stelsels en beleid is noodsaaklik vir ekonomiese groei.

Die doel is nou om 'n bestekopname te maak oor die vordering wat gemaak is en om die belangrikste uitdagings wat voorlê te identifiseer. Vir hierdie doel organiseer die Kommissie die forum 'Assises de la Justice' op 21-22 November. Dit is 'n tweedaagse konferensie wat beoordelaars, advokate, skoliere, beleidmakers en sakeverteenwoordigers van regoor Europa sal saambring.

Met die doel van 'n wye debat oor die rol van die reg in die Europese Unie betrokke, is die Kommissie versoek om idees uit alle belanghebbendes oor hoe om te voldoen aan die verwagtinge van die burgers en besighede en 'n ware Europese reg ruimte te bereik. Stuur jou voorlopige bydraes tot [e-pos beskerm] deur 11 November en sluit aan by die debat oor die sosiale media met behulp van die hashtag #EUJustice.

Vir meer inligting oor die vyf kwessies vraestelle, kliek hier.

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OECD)

Die EU werk saam met ander OESO-lande om 'n verbod op uitvoerkrediete vir steenkoolkragprojekte voor te stel

gepubliseer

on

Lande van die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OESO) hou vandag (15 September) en Donderdag (16 September) 'n buitengewone vergadering om 'n moontlike verbod op uitvoerkrediete vir internasionale steenkoolkragopwekkingsprojekte sonder vergoeding te bespreek. Besprekings sal fokus op 'n voorstel wat die EU en ander lande (Kanada, Republiek van Korea, Noorweë, Switserland, die Verenigde Koninkryk en die VSA) vroeër hierdie maand aangebied het. Die voorstel ondersteun die vergroening van die wêreldekonomie en is 'n belangrike stap om die aktiwiteite van uitvoerkredietagentskappe aan te pas by die doelwitte van die Parys -ooreenkoms.

Uitvoerkrediete is 'n belangrike deel van die bevordering van internasionale handel. As deelnemer aan die OESO -ooreenkoms oor amptelik ondersteunde uitvoerkrediete, speel die EU 'n belangrike rol in pogings om 'n gelyke speelveld op internasionale vlak te verseker en om die samehang van die gemeenskaplike doelwit van die stryd teen klimaatsverandering te verseker. Die EU het belowe om steun vir uitvoerkrediete vir steenkool te beëindig sonder om maatreëls te verreken, en verbind terselfdertyd op internasionale vlak tot 'n regverdige oorgang.

In Januarie 2021 het die Raad van die Europese Unie 'n beroep gedoen op die globale uitfasering van omgewingsskadelike subsidies vir fossielbrandstof op 'n duidelike rooster en vir 'n resolute en regverdige wêreldwye transformasie. na klimaatneutraliteit, insluitend die geleidelike uitfasering van steenkool sonder kompenserende maatreëls in die produksie van energie en, as 'n eerste stap, die onmiddellike einde van alle befondsing vir nuwe steenkoolinfrastruktuur in derde lande. In sy handelsbeleidoorsig in Februarie 2021 het die Europese Kommissie onderneem om onmiddellik 'n einde te maak aan kredietondersteuning vir die steenkoolkrag-elektrisiteitsektor.

advertensie

In Junie vanjaar het G7-lede ook erken dat voortgesette wêreldwye belegging in die opwekking van steenkoolaangedrewe elektrisiteit nie in stryd was met die doel om aardverwarming tot 1.5 ° C te beperk nie en het belowe om nuwe direkte regeringsteun vir wêreldwye steenkoolkragopwekking te beëindig internasionaal teen die einde van 2021, insluitend deur staatsfinansiering.

advertensie
Lees verder

EU

Week vooruit: die toestand waarin ons is

gepubliseer

on

Die belangrikste punt van hierdie week is die president van die Europese Kommissie, von der Leyen, se toespraak 'State of the EU' (SOTEU) aan die Europese Parlement in Straatsburg. Dit is 'n verwaandheid wat uit die VSA geleen is, toe die president van die Verenigde State aan die begin van elke jaar die kongres toespreek en sy planne vir die komende jaar uiteensit. 

Ek is altyd verbaas oor Amerikaanse selfvertroue en byna onvernietigbare oortuiging dat Amerika die grootste nasie op aarde is. Alhoewel jy dink dat jy net wonderlik is, 'n aangename gemoedstoestand moet wees, laat die slegte toestand van die VSA op soveel vlakke my op die oomblik dink dat die buitensporig kritiese oog wat Europeërs op hul lot werp 'n gesonder perspektief kan wees. Soms is dit egter lekker as ons die vele voordele van die EU kan erken en 'meer' Europees en trots 'kan wees.

Dit is moeilik om te bepaal hoeveel belangstelling SOTEU uitoefen buite diegene wat die meeste betrokke is by die EU -aktiwiteite. Europeërs, behalwe 'n klein groepie van die mees godsdienstige, gaan gewoonlik nie rond en huil oor hoe groot die EU is nie, of oor die algemeen opgewonde oor die rigting daarvan. Alhoewel ons moontlik oor die kontrafaktuele gedink het, het die Verenigde Koninkryk aan elke EU -burger 'n baie skerp blik gegee van 'wat as?' 

advertensie

As ons kyk na waar die wêreld lyk, lyk die EU asof dit in 'n gesonder toestand is as die meeste - dit het ook hierdie jaar letterlike betekenis; ons is waarskynlik die mees ingeëntde vasteland op aarde; daar is 'n ambisieuse plan om ons ekonomie uit turbo te laai sy pandemiese insinking en die vasteland het sy ken uitgesteek en besluit om niks anders as die wêreld te lei om klimaatsverandering aan te pak nie. Persoonlik voel ek 'n groot hoop hoop van die feit dat ons blykbaar gesamentlik besluit het genoeg is genoeg vir diegene binne die EU wat wil terugval op demokratiese waardes en die oppergesag van die reg. 

Verskeie voorstelle sal hierdie week van die Kommissie kom: Vestager sal die plan vir 'Europa se digitale dekade' voorlê; Borrell sal die EU se planne vir bande met die Indo-Stille Oseaan-streek uiteensit; Jourova sal die EU -plan vir die beskerming van joernaliste uiteensit; en Schinas sal die EU -pakket oor noodreaksie en paraatheid op gesondheid aanbied. 

Dit is natuurlik 'n plenêre sitting van die Parlement. Behalwe SOTEU, sal die humanitêre situasie in Afghanistan en die betrekkinge van die EU met die Taliban -regering gedebatteer word; mediavryheid en die oppergesag van die reg in Pole, die Europese Gesondheidsunie, die EU -bloukaart vir hoogs geskoolde migrante en LGBTIQ -regte word bespreek.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings