Verbinding met ons

ekonomie

Uitgelek Kommissie navorsing dokumente in te samel vrae oor wie se belange word geprioritiseer

DEEL:

gepubliseer

on

mediese

Wetenskaplikes, openbare gesondheid navorsers en nie-regeringsorganisasies het gereageer met ernstige kommer in die lig van uitgelek afskrifte van die Europese Kommissie se voorgestelde Health Research Program 2014-2015 (deel van Horizon 2020) sirkuleer in Brussel. Hulle het vrae oor die voorbereiding van hierdie konsep opgewek, gegewe sy versuim om die groot persoonlike, sosiale, omgewings- en beroeps- risikofaktore van die siekte aan te spreek ten gunste van smal navorsing parameters fokus op biotegnologie en persoonlike medisyne.

"Hierdie program draai terug na navorsing wat ontwerp is om die publieke gesondheidsimpak van die ekonomiese krisis te verminder en die belangrikheid van gesondheidstelsels onderskat. Al met al, hierdie voorstel doen baie min om die gesondheidsprobleme waarmee mense in Europa wakker bly, snags aan te spreek Europese Openbare Gesondheidsvereniging (EUPHA) President Walter Ricciardi.

advertensie

Luidens 'n verklaring wat uitgereik is deur 'n groot koalisie van wetenskaplikes en navorsers, die konsep in sirkulasie is in die behoefte van groot hervorming as Europa se voorneme om te lei in gesondheid navorsing is nie om ondermyn. Die konsep is aansienlik bevooroordeeld teenoor biotegnologie en persoonlike medisyne, terwyl erg verwaarloos navorsing oor die voorkoming van siektes, gesondheidsdienste en intervensieprogramme. As gevolg hiervan, is hierdie program is ernstig buite-touch met wat help mense woon gesonde, produktiewe en 'n lang lewe.

Die koalisie het gesê dat indien die Gesondheidsnavorsingsprogram navorsing oor die volhoubaarheid en gelykheid van Europese gesondheidsorgstelsels moet bevorder, waaraan Europa alreeds bykans 10% BBP bestee, die huidige konsep nie die meeste van die faktore wat hulle in gevaar stel, aanspreek nie.

As 'n brief wat deur die EPHA-state uitgereik is, word hierdie ongeskiktheidsverskille nie genoegsaam aangespreek nie, aangesien die huidige epidemie van nie-oordraagbare siektes in Europa veroorsaak word deur faktore soos armoede, die omgewing, ongelykheid en gebrek aan Bekostigbare openbare vervoer, sowel as faktore soos dieet, oefening, tabak en alkohol.

advertensie

Internasionale Vereniging vir Environmental epidemiologie (iSee) President Professor Annette Peters het gesê: "iSee se kommer oor die konsep werksprogram 2014-2015 op Gesondheid, Horizon 2020, is dat die momentum en vitaliteit van die Europese-wye samewerking in omgewingsgesondheid, wat begin in FP5 en wat gelei het tot belangrike vooruitgang in omgewingsgesondheid navorsing, moet bewaar word. As voldoende befondsing is nie beskikbaar in die toekoms en as voldoende prioriteit nie gegee word aan dié gebied, suksesvolle Europese-wye navorsing sal nie mededingend internasionaal bly. "

Dit is onduidelik hoe die Europese Kommissie tot dusver kon afwyk van 'n inklusiewe benadering tot gesondheid navorsing wat deur die Europese regerings bekragtig. Professor Barbara Hoffmann, vise-voorsitter van ISee-Europa gesê: "Ons het dr Draghia-Akli, Direkteur Gesondheid, Navorsing en Innovasie (EG) spesifieke kommentaar wat ontwikkel is deur die iSee dat die omvang van die teks uit te brei om navorsing in omgewingsgesondheid sluit eerder as om meestal fokus op navorsing oor genetika gestuur / genomika in omgewingsgesondheid. "

Internasionale Epidemiologiese Vereniging (IEA) President Cesar Victora het bygevoeg: 'Die eng benadering wat deur Horizon2020 gevolg word, is nie net kommerwekkend vir Europese epidemioloë nie, maar ook vir epidemioloë en ander gesondheidsnavorsers wêreldwyd. Europa het die wêreld gelei in die ontwikkeling van samewerkingsprojekte wat die maatskaplike en omgewingsdeterminante van gesondheid ondersoek, en dit was van groot voordeel en het rolmodelle verskaf vir navorsers in die res van die wêreld. Hoe kan ons verwag dat navorsers van regoor die wêreld hul grootste gesondheidsprobleme moet aanpak as ons dit nie in Europa doen nie? '

"Die Europese Unie moet kontak maak met sy burgers. Horizon 2020 het 'n uitstekende geleentheid gebied om navorsing te ondersteun wat die grootste uitdagings vir hul gesondheid sou aanpak, maar wat ons tot dusver gesien het, dui daarop dat hy hierdie geleentheid misgeloop het," het Martin McKnee, verkies president van die European Public Health Association (EUPHA).

Betekenisvolle insette van wetenskaplike en burgerlike samelewing is nodig om te verseker dat hierdie Gesondheidsnavorsingsprogram relevant is en van toepassing is op almal wat in Europa woon, die eerste en belangrikste belanghebbendes van die projek van die Europese Unie. Professor Manolis Kogevinas, voorsitter van ISEE-Europe, het opgemerk: "Die reaksie wat ons van die Europese Kommissie ontvang het, was teleurstellend. Ons het eenvoudig gesê dat ISEE (en vermoedelik ander wetenskaplike verenigings) in die eerste plek nie toegang tot die konsepvoorstel gehad het nie. Dit is 'n ernstige kwessie van openheid vir die wetenskaplike en burgerlike samelewing in die EU van die proses om prioriteite in navorsing te stel. "

"Die mislukking van die Europese Kommissie na die toepaslike prioriteite vir die gesondheid navorsing in hierdie konsep spesifiseer 'n demonstrasie van die behoefte om die gesprekke oor hoe Europese geld bestee moet nie gebeur agter geslote deure te verseker. Groter deursigtigheid sal nie net verseker dat die groot gaping tussen navorsing en die gesondheidsprobleme van die Europese bevolking vernou, maar sal ook 'n manier om die verbetering van vertroue van die burgers in die Europese projek gaan, "sê EPHA se sekretaris-generaal Monika Kosińska.

Gesamentlike verklaring van die openbare gesondheid verenigings van Europa (IEA, iSee, EUPHA) oor die gesondheidsnavorsingsprogram 2014 - 2015 (Horizon2020) voorgestel deur die Europese Kommissie.

EPHA letter- Kommer oor die ontwerp van gesondheid navorsingsprogram 2014-2015 (Horizon 2020) deur die Europese Kommissie voorgestel

Die onlangse Wene verklaring van die WHO ministeriële konferensie oor voeding en Nie oordraagbare siektes (Julie 2013) voer aan dat die meeste voortydige sterftes as gevolg van nie-oordraagbare siektes kan voorkom word as toepaslike beleid in behalwe gesondheidsektore aanvaar, eerder as om te probeer om die probleem deur middel van gesondheidsbeleid alleen aan te pak.

Lees verder
advertensie

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OECD)

Die EU werk saam met ander OESO-lande om 'n verbod op uitvoerkrediete vir steenkoolkragprojekte voor te stel

gepubliseer

on

Lande van die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OESO) hou vandag (15 September) en Donderdag (16 September) 'n buitengewone vergadering om 'n moontlike verbod op uitvoerkrediete vir internasionale steenkoolkragopwekkingsprojekte sonder vergoeding te bespreek. Besprekings sal fokus op 'n voorstel wat die EU en ander lande (Kanada, Republiek van Korea, Noorweë, Switserland, die Verenigde Koninkryk en die VSA) vroeër hierdie maand aangebied het. Die voorstel ondersteun die vergroening van die wêreldekonomie en is 'n belangrike stap om die aktiwiteite van uitvoerkredietagentskappe aan te pas by die doelwitte van die Parys -ooreenkoms.

Uitvoerkrediete is 'n belangrike deel van die bevordering van internasionale handel. As deelnemer aan die OESO -ooreenkoms oor amptelik ondersteunde uitvoerkrediete, speel die EU 'n belangrike rol in pogings om 'n gelyke speelveld op internasionale vlak te verseker en om die samehang van die gemeenskaplike doelwit van die stryd teen klimaatsverandering te verseker. Die EU het belowe om steun vir uitvoerkrediete vir steenkool te beëindig sonder om maatreëls te verreken, en verbind terselfdertyd op internasionale vlak tot 'n regverdige oorgang.

In Januarie 2021 het die Raad van die Europese Unie 'n beroep gedoen op die globale uitfasering van omgewingsskadelike subsidies vir fossielbrandstof op 'n duidelike rooster en vir 'n resolute en regverdige wêreldwye transformasie. na klimaatneutraliteit, insluitend die geleidelike uitfasering van steenkool sonder kompenserende maatreëls in die produksie van energie en, as 'n eerste stap, die onmiddellike einde van alle befondsing vir nuwe steenkoolinfrastruktuur in derde lande. In sy handelsbeleidoorsig in Februarie 2021 het die Europese Kommissie onderneem om onmiddellik 'n einde te maak aan kredietondersteuning vir die steenkoolkrag-elektrisiteitsektor.

advertensie

In Junie vanjaar het G7-lede ook erken dat voortgesette wêreldwye belegging in die opwekking van steenkoolaangedrewe elektrisiteit nie in stryd was met die doel om aardverwarming tot 1.5 ° C te beperk nie en het belowe om nuwe direkte regeringsteun vir wêreldwye steenkoolkragopwekking te beëindig internasionaal teen die einde van 2021, insluitend deur staatsfinansiering.

advertensie
Lees verder

EU

Week vooruit: die toestand waarin ons is

gepubliseer

on

Die belangrikste punt van hierdie week is die president van die Europese Kommissie, von der Leyen, se toespraak 'State of the EU' (SOTEU) aan die Europese Parlement in Straatsburg. Dit is 'n verwaandheid wat uit die VSA geleen is, toe die president van die Verenigde State aan die begin van elke jaar die kongres toespreek en sy planne vir die komende jaar uiteensit. 

Ek is altyd verbaas oor Amerikaanse selfvertroue en byna onvernietigbare oortuiging dat Amerika die grootste nasie op aarde is. Alhoewel jy dink dat jy net wonderlik is, 'n aangename gemoedstoestand moet wees, laat die slegte toestand van die VSA op soveel vlakke my op die oomblik dink dat die buitensporig kritiese oog wat Europeërs op hul lot werp 'n gesonder perspektief kan wees. Soms is dit egter lekker as ons die vele voordele van die EU kan erken en 'meer' Europees en trots 'kan wees.

Dit is moeilik om te bepaal hoeveel belangstelling SOTEU uitoefen buite diegene wat die meeste betrokke is by die EU -aktiwiteite. Europeërs, behalwe 'n klein groepie van die mees godsdienstige, gaan gewoonlik nie rond en huil oor hoe groot die EU is nie, of oor die algemeen opgewonde oor die rigting daarvan. Alhoewel ons moontlik oor die kontrafaktuele gedink het, het die Verenigde Koninkryk aan elke EU -burger 'n baie skerp blik gegee van 'wat as?' 

advertensie

As ons kyk na waar die wêreld lyk, lyk die EU asof dit in 'n gesonder toestand is as die meeste - dit het ook hierdie jaar letterlike betekenis; ons is waarskynlik die mees ingeëntde vasteland op aarde; daar is 'n ambisieuse plan om ons ekonomie uit turbo te laai sy pandemiese insinking en die vasteland het sy ken uitgesteek en besluit om niks anders as die wêreld te lei om klimaatsverandering aan te pak nie. Persoonlik voel ek 'n groot hoop hoop van die feit dat ons blykbaar gesamentlik besluit het genoeg is genoeg vir diegene binne die EU wat wil terugval op demokratiese waardes en die oppergesag van die reg. 

Verskeie voorstelle sal hierdie week van die Kommissie kom: Vestager sal die plan vir 'Europa se digitale dekade' voorlê; Borrell sal die EU se planne vir bande met die Indo-Stille Oseaan-streek uiteensit; Jourova sal die EU -plan vir die beskerming van joernaliste uiteensit; en Schinas sal die EU -pakket oor noodreaksie en paraatheid op gesondheid aanbied. 

Dit is natuurlik 'n plenêre sitting van die Parlement. Behalwe SOTEU, sal die humanitêre situasie in Afghanistan en die betrekkinge van die EU met die Taliban -regering gedebatteer word; mediavryheid en die oppergesag van die reg in Pole, die Europese Gesondheidsunie, die EU -bloukaart vir hoogs geskoolde migrante en LGBTIQ -regte word bespreek.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings