Verbinding met ons

ekonomie

EU-fondse vir die diversifisering van landelike ekonomie te lewer slegs 'n beperkte waarde vir geld sê EU ouditeure

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

200213603-001Lidstaten is dikwels gedryf deur die behoefte om die toegewysde begroting te bestee eerder as deur 'n beoordeling van die toepaslikheid van die diversifikasieprojekte self. In sommige lidstaten is alle subsidiabele projekte gefinansier waar voldoende begroting beskikbaar was, ongeag hoe die projek beoordeel is ten opsigte van doeltreffendheid en doeltreffendheid. Eers later in die tydperk van befondsing was beter projekte verwerp.

EU landelike ontwikkeling besteding vir die diversifisering van die landelike ekonomie is bedoel vir geïdentifiseerde probleme in landelike gebiede soos ontvolking, skaarsheid van ekonomiese geleenthede en werkloosheid aan te spreek. Dit bied finansiering aan mense en landelike besighede vir projekte te steun groei, indiensneming en volhoubare ontwikkeling te help. Beplan EU uitgawes vir hierdie maatreëls was € 5 miljard vir die 2007-2013 tydperk en € 2 miljard is ook geoormerk van nasionale fondse die lidlande. Die oudit bedek die verantwoordelikhede Kommissie en ses lidlande (die Tsjeggiese Republiek, Frankryk - Aquitaine, Italië - Campania, Pole, Swede (Västra Gotland) en die Verenigde Koninkryk - Engeland (Yorkshire en Humber).

Die oorkoepelende prioriteit van werkskepping is nie behoorlik geteiken. Die metodes van monitering en evaluering in plek het die ware beeld van werkgeleenthede geskep en in stand gehou word deur hierdie maatreëls nie toelaat om vasgestel. Die monster van projekte geoudit het getoon dat hulle slegs matig suksesvol in die opwekking van die indiensneming hulle bedoel is om.

advertensie

In baie gevalle het die EU-ouditeure bevind dat die projekte selfs sonder EU-befondsing sou voortgaan, wat gevolglik 'n ondoeltreffende gebruik van beperkte EU-fondse tot gevolg gehad het. Die lidstaten se kontrole op die redelikheid van projekte het die risiko van oorbesteding nie genoegsaam verminder nie. Verder is voorbeelde van oormatige administratiewe las en betalingsvertragings geïdentifiseer.

"Die feit dat lidlande en streke geouditeer nie duidelik gespesifiseer wat hulle wil bereik dui op 'n strategie wat die vraag gelei eerder as objektiewe bestuur word. In praktiese terme, dit het gelei tot situasies waar byna enige soort projek onder die doelwitte kan geakkommodeer word, "sê Jan Kinšt, die ECA lid verantwoordelik vir die verslag.

Die ECA beoordeel of die maatreëls is ontwerp en in so 'n manier om 'n doeltreffende bydrae tot groei en werksgeleenthede te maak en of die mees doeltreffende en doelmatige projekte is gekies vir die finansiering geïmplementeer. Verder is die Hof beoordeel of die beskikbare monitering en evaluering inligting verskaf betroubare, volledige en tydige inligting oor die uitkomste van die maatreëls.

advertensie

Uit die oudit is gebleken dat die Commissie en die lidstaten oor die algemeen slegs in beperkte mate waarde vir geld het behaald deur middel van maatregelen om die plattelandseconomie te diversifiëren, aangesien die steun nie stelselmatig was gerig op die projekte wat die meeste waarskynlik sou bereik Doel van die maatreëls.

Dit was te wyte aan die gebrek aan duidelike behoeftes vir ingryping of spesifieke doelwitte wat in die program vir landelike ontwikkeling (HOP's) gestel is. Daar is aanvaarbare aanvaarbaarheidskriteria wat nie die projekte beperk het tot diegene wat waarskynlik die diversifikasie- en seleksiekriteria bereik wat nie die meeste gekies het nie. Effektiewe projekte of glad nie toegepas nie. Te dikwels, en veral aan die begin van die programmeringstydperk, is die keuse van projekte meer aangewend deur die toegewysde begroting te spandeer as deur die kwaliteit van die projekte self. In sommige lidstaten is alle subsidiabele projekte gefinansier waar voldoende begroting beskikbaar was, ongeag hoe die projek geassesseer is.

Die ECA dus aanbeveel dat:

In hul landelike ontwikkelingsprogramme, moet lidlande duidelik te identifiseer hoe en waarom openbare ingryping vir beleggings in nie-landbou-aktiwiteite sal jou help om te herstel vir mislukkings voorbeeld markverwante om hindernisse tot indiensneming en groei. Die lid-state moet dan stel spesifieke en meetbare doelwitte met betrekking tot hierdie behoeftes. Die Kommissie moet net die PPO's wat teenwoordig gestaaf en omvattende strategieë met 'n duidelike rasionaal wat wys hoe beleid ingryping sal bydra tot strategiese doelwitte van die skep van groeitoestande en werksgeleenthede te keur.

Lidstaten moet vestig en konsekwent kriteria is van toepassing op die keuse van die mees doeltreffende, volhoubare projekte te verseker ten opsigte van spesifieke doelwitte van die lidstaten. Die Kommissie moet verseker dat hierdie kriteria korrek en voortdurend toegepas word, nie net in die geval van die begroting tekort.

Die Kommissie en lidlande moet die goedkeuring van die beste praktyke te bevorder ten opsigte van die verligting van die risiko's van massa en verplasing. Die Kommissie moet die lidstaten aan te moedig om die praktyk waarvolgens uitgawes vir beleggings in aanmerking kom net soos op die datum van goedkeuring te verleen sou wees aanvaar.

Die Kommissie moet verseker dat die lid-state doeltreffende stelsels het om tjeks op redelikheid van koste uit te voer.

Die Kommissie en die lidlande moet verseker dat relevante en betroubare inligting vir die komende programperiode verkry word om bestuur en monitering van die maatreël te vergemaklik en om te demonstreer in hoeverre die hulpverlening bydra tot die bereiking van EU-prioriteite. Die doelwitte vir werkskepping moet realisties wees en die aantal werkgeleenthede wat geskep word, moet akkuraat gemonitor word. Die maatreëls moet beter bestuur word dwarsdeur die programmeringsperiode en veral as dit duidelik word dat gestelde teikens nie bereik sal word nie.

Die Kommissie en die lidlande moet hul pogings verhoog om die administratiewe las te verminder en te verseker dat betalings binne 'n redelike tydsbestek gemaak word.

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OECD)

Die EU werk saam met ander OESO-lande om 'n verbod op uitvoerkrediete vir steenkoolkragprojekte voor te stel

gepubliseer

on

Lande van die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OESO) hou vandag (15 September) en Donderdag (16 September) 'n buitengewone vergadering om 'n moontlike verbod op uitvoerkrediete vir internasionale steenkoolkragopwekkingsprojekte sonder vergoeding te bespreek. Besprekings sal fokus op 'n voorstel wat die EU en ander lande (Kanada, Republiek van Korea, Noorweë, Switserland, die Verenigde Koninkryk en die VSA) vroeër hierdie maand aangebied het. Die voorstel ondersteun die vergroening van die wêreldekonomie en is 'n belangrike stap om die aktiwiteite van uitvoerkredietagentskappe aan te pas by die doelwitte van die Parys -ooreenkoms.

Uitvoerkrediete is 'n belangrike deel van die bevordering van internasionale handel. As deelnemer aan die OESO -ooreenkoms oor amptelik ondersteunde uitvoerkrediete, speel die EU 'n belangrike rol in pogings om 'n gelyke speelveld op internasionale vlak te verseker en om die samehang van die gemeenskaplike doelwit van die stryd teen klimaatsverandering te verseker. Die EU het belowe om steun vir uitvoerkrediete vir steenkool te beëindig sonder om maatreëls te verreken, en verbind terselfdertyd op internasionale vlak tot 'n regverdige oorgang.

In Januarie 2021 het die Raad van die Europese Unie 'n beroep gedoen op die globale uitfasering van omgewingsskadelike subsidies vir fossielbrandstof op 'n duidelike rooster en vir 'n resolute en regverdige wêreldwye transformasie. na klimaatneutraliteit, insluitend die geleidelike uitfasering van steenkool sonder kompenserende maatreëls in die produksie van energie en, as 'n eerste stap, die onmiddellike einde van alle befondsing vir nuwe steenkoolinfrastruktuur in derde lande. In sy handelsbeleidoorsig in Februarie 2021 het die Europese Kommissie onderneem om onmiddellik 'n einde te maak aan kredietondersteuning vir die steenkoolkrag-elektrisiteitsektor.

advertensie

In Junie vanjaar het G7-lede ook erken dat voortgesette wêreldwye belegging in die opwekking van steenkoolaangedrewe elektrisiteit nie in stryd was met die doel om aardverwarming tot 1.5 ° C te beperk nie en het belowe om nuwe direkte regeringsteun vir wêreldwye steenkoolkragopwekking te beëindig internasionaal teen die einde van 2021, insluitend deur staatsfinansiering.

advertensie
Lees verder

EU

Week vooruit: die toestand waarin ons is

gepubliseer

on

Die belangrikste punt van hierdie week is die president van die Europese Kommissie, von der Leyen, se toespraak 'State of the EU' (SOTEU) aan die Europese Parlement in Straatsburg. Dit is 'n verwaandheid wat uit die VSA geleen is, toe die president van die Verenigde State aan die begin van elke jaar die kongres toespreek en sy planne vir die komende jaar uiteensit. 

Ek is altyd verbaas oor Amerikaanse selfvertroue en byna onvernietigbare oortuiging dat Amerika die grootste nasie op aarde is. Alhoewel jy dink dat jy net wonderlik is, 'n aangename gemoedstoestand moet wees, laat die slegte toestand van die VSA op soveel vlakke my op die oomblik dink dat die buitensporig kritiese oog wat Europeërs op hul lot werp 'n gesonder perspektief kan wees. Soms is dit egter lekker as ons die vele voordele van die EU kan erken en 'meer' Europees en trots 'kan wees.

Dit is moeilik om te bepaal hoeveel belangstelling SOTEU uitoefen buite diegene wat die meeste betrokke is by die EU -aktiwiteite. Europeërs, behalwe 'n klein groepie van die mees godsdienstige, gaan gewoonlik nie rond en huil oor hoe groot die EU is nie, of oor die algemeen opgewonde oor die rigting daarvan. Alhoewel ons moontlik oor die kontrafaktuele gedink het, het die Verenigde Koninkryk aan elke EU -burger 'n baie skerp blik gegee van 'wat as?' 

advertensie

As ons kyk na waar die wêreld lyk, lyk die EU asof dit in 'n gesonder toestand is as die meeste - dit het ook hierdie jaar letterlike betekenis; ons is waarskynlik die mees ingeëntde vasteland op aarde; daar is 'n ambisieuse plan om ons ekonomie uit turbo te laai sy pandemiese insinking en die vasteland het sy ken uitgesteek en besluit om niks anders as die wêreld te lei om klimaatsverandering aan te pak nie. Persoonlik voel ek 'n groot hoop hoop van die feit dat ons blykbaar gesamentlik besluit het genoeg is genoeg vir diegene binne die EU wat wil terugval op demokratiese waardes en die oppergesag van die reg. 

Verskeie voorstelle sal hierdie week van die Kommissie kom: Vestager sal die plan vir 'Europa se digitale dekade' voorlê; Borrell sal die EU se planne vir bande met die Indo-Stille Oseaan-streek uiteensit; Jourova sal die EU -plan vir die beskerming van joernaliste uiteensit; en Schinas sal die EU -pakket oor noodreaksie en paraatheid op gesondheid aanbied. 

Dit is natuurlik 'n plenêre sitting van die Parlement. Behalwe SOTEU, sal die humanitêre situasie in Afghanistan en die betrekkinge van die EU met die Taliban -regering gedebatteer word; mediavryheid en die oppergesag van die reg in Pole, die Europese Gesondheidsunie, die EU -bloukaart vir hoogs geskoolde migrante en LGBTIQ -regte word bespreek.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings