Piebalgs om presidensiële inhuldiging in Paraguay woon

| Augustus 15, 2013 | 0 Comments

Andris Piebalgs--_595_394_208199Europese Kommissaris vir Ontwikkeling, Andris Piebalgs, Sal die Europese Unie verteenwoordig in die seremonie van inhuldiging van die president van Paraguay, Horacio Cartes, in Asunción op 15 Augustus nadat hy verkies is in April vanjaar. Terwyl hy in Paraguay, sal die Kommissaris die stand van sake en uitdagings van die land se neem en sal prioriteite vir toekomstige ontwikkeling EU samewerking te bespreek.

Piebalgs het gesê: "Ons is bly Paraguay het vergesel in 'n paar van sy mees kritieke hervormings in die laaste jaar, soos onderwys, beleid sosiale beskerming, die vermindering van armoede en die verbetering van sake-omgewing. Nou het ons om vorentoe te kyk en om te verseker dat toekomstige samewerking spreek die ware prioriteite vir die Paraguay mense en bou voort op verlede EU aksies. Ek is vol vertroue dat my gesprekke in Asunción met die nuwe regering vrugbaar sal wees en sal ons langs die pad te wys die pad. "

Betrekkinge en samewerking tussen die EU en Paraguay het verskerp gedurende die laaste jaar, nie net in die ontwikkeling samewerking en handel, maar ook deur middel van dialoog wat gemik is op die bevordering van gedeelde waardes en beginsels. Die ontplooiing van 'n EU Verkiesing waarnemingsmissie om Paraguay vir die algemene verkiesing op 21 April 2013 - wat gelei het tot die verkiesing van president Cartes en vise-president Juan Afara - asook die aanstelling vir die eerste keer van 'n hoof van die EU-afvaardiging gebaseer in Asunción is seine van toewyding EU om te stap tot sy verhoudinge met Paraguay.

Benewens deelname aan die vieringe van die inhuldiging van die nuwe president en vise-president, sal Piebalgs vergaderings met Paraguay owerhede en met verteenwoordigers van die burgerlike samelewing te hou om standpunte oor uitdagings en prioriteite Paraguay se verruil vir die volgende jaar. Piebalgs sal ook 'n besoek twee EU befonds ontwikkelingsprojekte in die gebiede van onderwys en maatskaplike ontwikkeling, twee van die belangrikste gebiede van die EU-hulp in Paraguay.

agtergrond

bilaterale hulp EU Paraguay gedurende die jaar 2007-2013 beloop € 130 miljoen onder die Ontwikkeling Samewerking Instrument (DCI). Die belangrikste gebiede van samewerking sluit in:

  • Onderwys, deur ondersteuning EU om Onderwysbeleid Paraguay se;
  • armoedevermindering, deur die ondersteuning van Paraguay se Maatskaplike Ontwikkeling beleid, en;
  • ekonomiese integrasie, deur die bevordering van die ontwikkeling en diversifisering van die Paraguay ekonomie, beide plaaslik en in verhouding tot internasionale markte.

Paraguay is ook betrokke by al die tematiese en plaaslike programme in Latyns-Amerika, die belangrikste deelname wat in die onderwys, waar meer as 20 hoëronderwysinstellings deelneem aan akademiese projekte samewerking deur die ALFA-program; maatskaplike samehorigheid met 'n belangrike implikasie van Paraguay in EuroSocial wat verband hou met sosiale beleid (arbeid, gelyke toegang tot gesondheidsdienste, fiskale onderwys); hernubare energie as 45 afgeleë gemeenskappe in Paraguay ontvang fotovoltaïese kits om energie te verskaf vir basiese dienste; en klimaatsverandering belegging projekte ondersteun in die raamwerk van die Latyns-Amerika Investment Facility (LAIF).

Danksy die EU-steun oor die afgelope paar jaar meer as 70 skole is gerehabiliteer, oor 3400 onderwysers is opgelei en die dekking van die skool toevoer kits het uitgebrei van 32% in 2008 om% 100 in 2012. In die gebied van sosiale beskerming, steun van die EU toegelaat verbetering van toegang tot drinkwater meer as 28000 mense en het bygedra tot die verhoging van die aantal begunstigdes van die voorwaardelike kontant oordrag program van 19000 gesinne in 2008 om 90570 in 2012.

Vir meer inligting:

EU-Paraguay verhoudings.

Unie verkiesings in Paraguay waarneem op 21 April 2013.

Webwerf van EuropeAid Ontwikkeling en DG Samewerking.

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, ekonomie