Verbinding met ons

Verdediging

Meer as €1 miljard in 54 verdedigingsindustrieprojekte deur die Europese Verdedigingsfonds

DEEL:

Gepubliseer

on


Die Europese Kommissie het aangekondig dat die resultate van die 2023-oproepe vir voorstelle onder die Europese Verdedigingsfonds (EDF) ten bedrae van € 1,031 miljoen van EU-befondsing om 54 uitstaande gesamentlike Europese verdedigingsnavorsings- en ontwikkelingsprojekte te ondersteun. Die geselekteerde projekte sal tegnologiese uitnemendheid oor 'n wye reeks verdedigingsvermoëns in kritieke gebiede ondersteun, insluitend kuberverdediging, grond-, lug- en vlootgevegte, beskerming van ruimtegebaseerde bates of Chemiese, Biologiese, Radiologiese en Kernverdediging (CBRN).

Hulle sal bydra tot die EU se vermoëprioriteite, soos beter situasiebewustheid om toegang tot ruimte te verseker, en tot tegnologieë vir 'n toekomstige hoofgevegtenk. Die MARTE- en FMBTech-projekte sal byvoorbeeld meer as 70 industriële spelers en navorsingsorganisasies byeenbring om te werk aan die ontwerp en stelsels vir die hoofgevegtenkplatform wat regoor Europa gebruik sal word.

Hulle sal ook strategiese lugvervoer van groot vrag ondersteun, wat 'n kernvermoë is vir vinnige ondersteuning aan missies wêreldwyd. Byvoorbeeld, in kontinuïteit met die voorheen befondsde JEY-CUAS-projek, sal E-CUAS 24 begunstigdes van 12 lidlande en Noorweë bymekaarbring om verdedigingstegnologieë te bevorder wat onbemande lugstelsels, soos hommeltuie, teenwerk. Op die gebied van grondvermoëns, voortbouend op die resultate wat ontwikkel is onder die Europese Verdediging Industriële Ontwikkelingsprogram, sal projek SRB2 verbeter op 'n nuwe veringstelsel vir swaar gepantserde voertuie. EDC2 sal lei tot 'n prototipe van die Europese patrolliekorvet, gebaseer op 'n aanvanklike ontwerp wat ontwikkel is onder EDF-oproepe van 2021. Die TALOS-TWO-navorsingsprojek, met 19 deelnemers uit 8 lande, sal Europese uitnemendheid op die gebied van lasergebaseerde na vore bring. gerigte energiewapens.

Onder die EU-verdediginginnovasieskema (EUDIS) van die EOF-program het KMO's, beginnerondernemings en nuwe toetreders tot die verdedigingsektor 'n aantal geleenthede benut wat in die 2023 EOF-befondsingsronde gebied is. Vir die eerste keer sal 4 projekte die oordrag van burgerlike innovasie na verdediging ondersteun. Daarbenewens sal die MaJoR-projek tegnologie-ontwikkeling kombineer met 'n korttermyn tegniese en finansiële ondersteuning aan tot 60 beginnerondernemings en KMO's tydens die implementeringsfase, wat hulle eenvoudiger en makliker toegang tot die program bied.

Die Kommissie beweer dat die sukses van hierdie derde uitgawe van EDF-oproepe die sterk en voortdurend groeiende belangstelling van die EU-verdedigingsindustrie en navorsingsorganisasies, van alle groottes en geografiese, toon om oor grense heen saam te werk en gesamentlik by te dra tot die EU-strategiese vermoë-ontwikkeling:

 • Hoogs aantreklike program met sterk belangstelling deur die EU-industrie: 236 voorstelle ontvang deur diverse konsortia, wat groot nywerhede, KMO's, midcaps en Navorsings- en Tegnologie-organisasies insluit, en dek alle oproepe en onderwerpe wat gepubliseer is.
 • Wye geografiese dekking: 581 regsentiteite van 26 EU-lidstate en Noorweë neem deel aan die geselekteerde voorstelle.
 • Wye samewerking binne projekte: gemiddeld, geselekteerde voorstelle behels 17 entiteite uit 8 lande.
 • Sterk betrokkenheid van klein en mediumgrootte ondernemings (KMO's): KMO's verteenwoordig meer as 42% van alle entiteite in geselekteerde voorstelle wat meer as 18% van die totale gevraagde EU-finansiering ontvang.
 • Goeie balans tussen navorsing en vermoë-ontwikkelingsaksies: €265 miljoen om 30 navorsingsprojekte te finansier en €766 miljoen om 24 vermoënsontwikkelingsprojekte te finansier.
 • Ondersteuning vir ontwrigtende tegnologieë vir verdediging: 4% van die begroting word gewy aan die befondsing van spelveranderende idees wat innovasie sal bring om die konsepte en uitvoering van verdedigingsprojekte radikaal te verander.
 • Gebalanseerde ondersteuning vir strategiese verdedigingsvermoëns en nuwe, belowende tegnologie-oplossings.
 • Ooreenstemming met ander EU-verdedigingsinisiatiewe: deur die EU Strategiese Kompas, EU-vermoëprioriteite en Permanente Gestruktureerde Samewerking (PESCO), met 14 van die geselekteerde ontwikkelingsvoorstelle gekoppel aan PESCO.

Die Kommissie sal nou die voorbereiding van toekenningsooreenkomste aangaan met die konsortia agter die geselekteerde voorstelle. Na die suksesvolle afsluiting van hierdie proses en die aanvaarding van die Kommissie se toekenningsbesluit, sal die toekenningsooreenkomste voor die einde van die jaar onderteken word en die projekte sal die samewerking afskop. Oor die komende jare sal hierdie koöperatiewe projekte instrumenteel wees in die vorming van die toekomstige landskap van Europese verdedigingstegnologie, die bevordering van samewerking oor grense heen, en die bevordering van die innovasievermoë van die Europese verdedigingstegnologiese en industriële basis.

Margrethe Vestage, uitvoerende vise-president van die kommissie, het gesê dat “die EU-verdedigingsbedryf se entoesiastiese deelname, met 76% meer voorstelle wat in vergelyking met verlede jaar ingedien is, weereens die belangrikheid van die Europese Verdedigingsfonds ten toon stel. Veral groot belangstelling is deur KMO's geregistreer, wat bevestig dat die EDF steeds baie aantreklik is vir kleiner maatskappye en nuwelinge in die verdedigingsektor. Met hierdie rondte van EDF sien ons dat die nuwe EU-verdedigingsinnovasieskema die aanpassing van burgerlike tegnologieë in die verdedigingsgebied fasiliteer en die Europese verdedigingstegnologiese en industriële basis as gevolg daarvan meer mededingend maak.

advertensie

Die Europese verdedigingsindustrie het teen 22 November 2023 236 voorstelle vir gesamentlike verdediging R&D-projekte ingedien in reaksie op die 2023 Europese Verdedigingsfonds (EDF) oproepe vir voorstelle, wat al die tematiese prioriteite weerspieël wat deur die lidlande geïdentifiseer is met die ondersteuning van die Kommissie.

Die EOF is die EU se sleutelinstrument om verdediging-R&D-samewerking in Europa te ondersteun. Voortbou op lidlande se pogings, bevorder dit samewerking tussen maatskappye van alle groottes en navorsingsakteurs regdeur die EU en Noorweë (as 'n geassosieerde land). Die EDF ondersteun samewerkende verdedigingsprojekte deur die hele siklus van navorsing en ontwikkeling, en fokus op projekte wat lei tot die nuutste en interoperabele verdedigingstegnologieë en -toerusting. Dit bevorder ook innovasie en stimuleer die grensoverschrijdende deelname van KMO's. Projekte word gekies na aanleiding van oproepe om voorstelle wat gedefinieer word op grond van die EU-vermoë-prioriteite wat algemeen ooreengekom word deur lidlande binne die raamwerk van die gemeenskaplike veiligheids- en verdedigingsbeleid (CSDP) en veral in die konteks van die vermoë-ontwikkelingsplan (CDP). 

Thierry Breton, Kommissaris vir die Interne Mark, het gesê dat die Kommissie “die finansiering deur die Europese Verdedigingsfonds van 54 verdedigingssamewerkingsprojekte met meer as €1 miljard euro aankondig. Met die EDF moedig ons nywerhede regoor lidlande aan om hul samewerking en innovasie op kritieke gebiede te bevorder en verdedigingsvermoëns te ontwikkel wat nodig is, insluitend kuberverdediging, grond-, lug-, vlootgevegte en ruimte - en om saam te antisipeer. Dit dra by om in ons verdedigingsveiligheidsbehoeftes te voorsien in die lig van die nuwe veiligheidsomgewing en om voor te berei vir Europa se tegnologiese leierskap”.

Die EOF is toegerus met 'n begroting van €7,953 miljard vir die tydperk 2021-2027, met 1/3 geoormerk vir samewerkende verdedigingsnavorsing om ontluikende en toekomstige veiligheidsbedreigings aan te spreek en 2/3 vir medefinansiering van samewerkende vermoë ontwikkelingsprojekte. Tussen 4% en 8% van die EOF-begroting word aan ontwikkeling of navorsing vir ontwrigtende tegnologieë gewy met die potensiaal om spelveranderende innovasies in die verdedigingsektor te skep. Met die aanvaarding in Maart 2024 van die jaarlikse werkprogram 2024, het die Kommissie nou daartoe verbind om meer as € 4 miljard van die EOF-begroting in samewerkende verdediging R&D te belê. Die EOF word geïmplementeer deur jaarlikse werkprogramme wat gestruktureer is volgens 17 stabiele tematiese en horisontale kategorieë van aksies gedurende die Meerjarige Finansiële Raamwerkperiode 2021-2027, met die fokus op:

 • Opkomende uitdagings om 'n multidimensionele en holistiese benadering tot die hedendaagse gevegsruimte te vorm, soos mediese ondersteuning vir verdediging, Chemiese Biologiese Radiologiese Kern (CBRN) bedreigings, biotegnologie en menslike faktore, inligtingsuperioriteit, gevorderde passiewe en aktiewe sensors, kuber en ruimte.
 • Boosters en instaatstellers vir verdediging om 'n sleuteltegnologiestoot na die EOF te bring en wat oor vermoëdomeine heen relevant is, soos digitale transformasie, energieveerkragtigheid en omgewingsoorgang, materiale en komponente, ontwrigtende tegnologieë en oop oproepe vir innoverende en toekomsgerigte verdedigingsoplossings, insluitend toegewyde oproepe vir KMO's.
 • Uitnemendheid in oorlogvoering om die vermoë te versterk en ambisieuse verdedigingstelsels te ondersteun, soos luggevegte, lug- en missielverdediging, grondgevegte, kragbeskerming en mobiliteit, vlootgevegte, onderwateroorlogvoering en simulasie en opleiding.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings