Verbinding met ons

Europese Jeug Inisiatief

Kommissie begin werk om 2022 die Europese Jeugjaar te maak

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Na die aankondiging deur president von der Leyen in haar 2021 State of the adres Unie, het die Kommissie sy formele voorstel aangeneem om van 2022 die Europese Jaar van die Jeug te maak. Europa het die visie, betrokkenheid en deelname van alle jongmense nodig om 'n beter toekoms te bou, wat groener, meer inklusief en digitaal is. Met hierdie voorstel streef Europa daarna om jongmense meer en beter geleenthede vir die toekoms te gee. Die Kommissie publiseer ook sy nuutste EU -jeugverslag, wat 'n oorsig gee van die situasie van jong Europeërs wat onderwys, opleiding, leer, werk en burgerlike en politieke deelname betref.

Met die Europese Jaar van die Jeug beoog die Kommissie, in samewerking met die Europese Parlement, lidlande, streeks- en plaaslike owerhede, belanghebbendes en jongmense self: 

  • Om die geslag te eer en te ondersteun wat die meeste opgeoffer het tydens die pandemie, wat hulle nuwe hoop, krag en vertroue in die toekoms gegee het deur te beklemtoon hoe die groen en digitale oorgange hernieude perspektiewe en geleenthede bied;
  • om alle jongmense aan te moedig, veral diegene met minder geleenthede, uit agtergeblewe agtergronde, uit plattelandse of afgeleë gebiede, of wat aan kwesbare groepe behoort, om aktiewe burgers en rolspelers van positiewe verandering te word;
  • geleenthede te bevorder EU -beleid verskaf vir jongmense om hul persoonlike, sosiale en professionele ontwikkeling te ondersteun. Die Europese Jaar van die Jeug gaan gepaard met die suksesvolle implementering van VolgendeGenerasieEU in die verskaffing van kwaliteit werk, opvoedings- en opleidingsgeleenthede, en;
  • inspirasie te put uit die optrede, visie en insigte van jongmense om die gemeenskaplike EU -projek verder te versterk en te versterk, voortgebou op die Konferensie oor die toekoms van Europa.

Die Kommissie ontwikkel tans sy aktiwiteitsprogram en alle belangstellendes sal genooi word om hul idees en voorstelle in te dien. 'N Toegewyde opname oor die Jeugportaal sal in die komende dae bekendgestel word. In samewerking met ander EU -instellings, lidlande, burgerlike organisasies en jongmense, sal die Kommissie gedurende die jaar 'n aantal aktiwiteite op Europese, nasionale, streeks- en plaaslike vlak organiseer en nuwe inisiatiewe oorweeg. Die omvang van die aktiwiteite dek kwessies wat meestal jongmense raak, na aanleiding van die prioriteite wat in die Jeugdoelwitte, soos gelykheid en insluiting, volhoubaarheid, geestesgesondheid en welstand, en kwaliteit werk. Dit sal jongmense buite die EU betrek. Die Kommissie doen 'n beroep op lidlande om 'n nasionale koördineerder aan te stel wat verantwoordelik is vir die organisering van hul deelname aan die Europese Jaar van Jeug.

Die voorstel van die Kommissie sal nou deur die Parlement en die Raad bespreek word, met inagneming van die menings van die Europese Ekonomiese en Sosiale Komitee en die Komitee van die Streke. Die geleenthede en aktiwiteite sal na verwagting in Januarie begin.

advertensie

Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie, het gesê: 'Die pandemie het jongmense van vele geleenthede beroof - om nuwe vriende te ontmoet, nuwe vriende te maak, nuwe kulture te beleef en te verken. Alhoewel ons hulle nie die tyd kan teruggee nie, stel ons vandag voor om 2022 die Europese Jaar van die Jeug aan te wys. Van klimaat tot sosiaal tot digitaal, jongmense is die kern van ons beleid en politieke prioriteite. Ons belowe om na hulle te luister, soos ons doen tydens die konferensie oor die toekoms van Europa, en ons wil saamwerk om die toekoms van die Europese Unie te vorm. 'N Unie wat sterker is as dit die aspirasies van ons jongmense omhels - gegrond op waardes en dapper in aksie. ”

Onder die bevordering van ons Europese lewenswyse het vise -president Margaritis Schinas gesê: 'Ons unie is 'n gebied van vryheid, waardes, geleenthede en solidariteit wat uniek is in die wêreld. Namate ons saam sterker uit die pandemie kom, sal die Europese Jaar van die Jeug in 2022 hierdie beginsels vir en met ons jonger geslagte in Europa bevorder. Dit is ons plig om hulle te beskerm en te bemagtig, want hul diversiteit, moed en vrymoedigheid is noodsaaklik vir ons toekoms as Europeërs. ”

Kommissaris van Innovasie, Navorsing, Kultuur, Onderwys en Jeug, Mariya Gabriel, het gesê: 'Die Europese Jaar van die Jeug behoort 'n paradigmaskuif te bring in die manier waarop ons jongmense by beleid en besluitneming insluit. Die doelwitte van die Jaar is om te luister, betrokke te raak en konkrete geleenthede vir die jeug te bevorder. Ons moet ook die gaping tussen generasies oorbrug. Vandag se jongmense is minder geïnteresseerd in tradisionele vorme van deelname, maar hulle is aktief om op te staan ​​vir dit waarin hulle glo en op nuwe maniere betrokke te raak. Hierdie jaar wil hulde bring en die toewyding van jongmense erken. Met hierdie besluit begin ons 'n samewerkingsproses met alle belanghebbende partye om by te dra tot die suksesvolle organisasie van die jaar. " 

advertensie

agtergrond

Die Europese Jeugjaar gaan hand aan hand VolgendeGenerasieEU, wat perspektiewe vir jongmense heropen, insluitend kwaliteit werk en opvoedings- en opleidingsgeleenthede vir die Europa van die toekoms, en die deelname van jongmense aan die samelewing ondersteun.

Die Jaar van Jeug streef na sinergieë en komplementariteit met ander EU -programme wat jongmense oor die hele beleidspektrum gerig is - van landelike ontwikkelingsprogramme wat op jong boere gerig is tot navorsings- en innovasieprogramme, en van samehorigheid tot aksies oor klimaatsverandering - insluitend EU -programme met internasionale uitreik of 'n transnasionale aard.

Behalwe, Erasmus + en die Europese Solidariteitskorps, met begrotings van onderskeidelik € 28 miljard en € 1 miljard vir die huidige finansiële tydperk, die EU jeug Guarantee en Jeug Employment Initiative skep meer geleenthede vir jongmense. Terwyl ook in 2022 'n nuwe program genaamd ALMA van stapel gestuur word om grensoverschrijdende professionele mobiliteit vir minderbevoorregte jongmense te ondersteun.

Die EU-jeugdstrategie 2019-2027 is die raamwerk vir EU-jeugbeleid samewerking. Dit ondersteun jeugdeelname aan die demokratiese lewe en is daarop gemik om te verseker dat alle jongmense aan die samelewing deelneem. Die EU -jeugdialoog is 'n sentrale hulpmiddel in hierdie pogings.

Ten slotte, die Konferensie oor die toekoms van Europa, wat ook in 2022 sy gevolgtrekkings sal maak, verseker dat jong mense se standpunte en opinies oor die toekoms van ons Unie gehoor word. Een derde van die deelnemers aan die Europese burgerpanele en van paneelverteenwoordigers aan die Vergadering Plenaries is ook jongmense, terwyl die president van die European Youth Forum ook aan die plenaries deelneem.

Meer inligting

EU -jeugverslag

Europese Jeug Portal

Deel hierdie artikel:

Europese Kommissie

Europese Jeugjaar 2022: Idees en verwagtinge van jongmense gesoek!

gepubliseer

on

Na aanleiding van die aanvaarding van die formele voorstel om 2022 die Europese Jaar van Jeug 'n werklikheid te maak, doen die Kommissie nou 'n beroep op jongmense om hul verwagtinge, belangstellings en idees te deel van wat hulle wil hê die Jaar moet bereik en moet lyk. Die opname wat vandag bekendgestel is, sal help om die temas, tipe aktiwiteite sowel as die blywende nalatenskap wat jongmense van die Europese Jeugjaar wil sien, te verduidelik. Dit sal oop bly tot 17 November 2021. Europa het die visie, betrokkenheid en deelname van alle jongmense nodig om 'n beter toekoms te bou, dit is groener, meer inklusief en digitaal. Deur 'n Europese Jeugjaar te organiseer, streef Europa daarna om jongmense meer en beter geleenthede vir die toekoms te gee. Voorgestel deur president von der Leyen in haar staatsrede, sal die Jaar 'n reeks geleenthede en aktiwiteite vir jongmense insluit. Die idee is om die pogings van die EU, lidlande, streeks- en plaaslike owerhede 'n hupstoot te gee om die jeug se pogings tydens die pandemie te erken en jongmense te ondersteun en betrokke te raak soos ons daaruit kom. Verdere oproepe regdeur 2022 sal ons in staat stel om meer idees in te samel om in die proses in te sluit en die temperatuur te neem oor hoe die jaar vorder. Jongmense sal die proses voor en gedurende die Jaar lei sodat hulle ten volle by die Jaar kan baat.

Deel hierdie artikel:

Lees verder

Europese Kommissie

Die Europese Jeugweek bring jong mense regoor Europa saam

gepubliseer

on

Vanaf vandag (24 Mei) word die Europese jeugweek (24-30 Mei) bied verskillende geleenthede en inspirerende sessies regoor Europa aan met die fokus op die tema "Ons toekoms in ons hande". Die Europese Jeugweek skep 'n ruimte vir jongmense om relevante onderwerpe te bespreek, by te dra tot inisiatiewe en meer te wete te kom oor EU-geleenthede op die gebied van die jeug. Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, sal op Woensdag 26 Mei aan 'n paneldebat deelneem en reageer op jongmense se vrae oor hoe die nuwe Erasmus + en Europese Solidariteitskorps programme sal meer geleenthede vir die jeug skep en die herstel van Europa verhoog.

Kommissaris Gabriel het gesê: “Hierdie Europese Jeugweek het ten doel om jeugdeelname te bevorder deur jong mense te betrek, te verbind en te bemagtig. Dit is die perfekte wegspringplek vir hul idees oor hoe die EU vir hulle werk, en oor die rol wat hulle kan speel in ons herstel na COVID. Die nuwe Erasmus + en European Solidarity Corps-programme bied 'n magdom geleenthede wat ware spelveranderers vir jongmense in hierdie proses kan wees. Ek sien daarna uit om die komende week met jongmense in verskillende formate om te gaan en saam te werk om hul toekoms te vorm. ”

Tydens die paneldebat 'Jeugdeelname begin hier', Kommissaris Gabriel sal met MEP Michaela Šojdrová, met die vise-president van die Europese Jeugforum en met 'n voormalige vrywilliger van die Europese Solidariteitskorps bespreek hoe die nuwe programme jong burgers se betrokkenheid by besluitneming kan versterk, insluiting en diversiteit kan omarm, en die groen en digitale kan versterk transformasies. Vrae vir die paneldebat kan voor die geleentheid geplaas word hier afgelaai word en op sosiale media met behulp van #EUYouthWeek. Volg die regstreekse geleentheid hier, vanaf 13:30 op 26 Mei. Meer inligting oor die Europese Jeugweek is beskikbaar aanlyn.

advertensie

Deel hierdie artikel:

Lees verder

ekonomie

Die jaarlikse verslag oor arbeidsmobiliteit binne die EU toon dat die mobiliteit in die EU in 2019 toegeneem het, hoewel dit in 'n stadiger tempo was

gepubliseer

on

Die Kommissie het gepubliseer die jaarverslag oor arbeidsmobiliteit binne die EU - 2020. Dit identifiseer tendense in vrye verkeer van werkers en hul familielede, gebaseer op die nuutste beskikbare data (2019/2018). Die verslag toon dat die mobiliteit in die EU in 2019 steeds gegroei het, maar in 'n stadiger tempo in vergelyking met vorige jare. In 2019 het 17.9 miljoen Europeërs in 'n ander EU-land gewoon, vergeleke met 17.6 miljoen in die vorige jaar. Die bestemmingslande vir ongeveer die helfte van die EU-bewegers in die werkende ouderdom (46%) was Duitsland en die Verenigde Koninkryk, met nog 28% in Frankryk, Italië en Spanje. Roemenië, Pole, Italië, Portugal en Bulgarye bly die top vyf lande van herkoms. Die belangrikste bedryfsektore van EU-verhuizers in 2019 was vervaardiging en groothandel en kleinhandel.

Die aandeel van hoogs geskoolde persone wat na 'n ander EU-land verhuis, het met verloop van tyd toegeneem: in 2019 was een uit drie (34%) EU-28-bewegers hoogs vaardig, vergeleke met een uit vier in 2008. As ons kyk na die ouderdomsgroepe van EU-verhuizers, die verslag toon dat hulle heel waarskynlik aan die begin van hul loopbaan sal trek. Onder diegene wat sterk van plan is om te verhuis, is 75% onder 35 jaar oud. Retoormobiliteit is ook baie belangrik: vir elke drie persone wat vertrek, keer twee terug na hul land van herkoms. Aangesien hierdie verslag verwys na data uit die verwysingsperiode 2018-2019, is mobiliteit na en van die Verenigde Koninkryk ingesluit. Raadpleeg asseblief die Jaarverslag oor arbeidsmobiliteit binne die EU - 2020 fof meer besonderhede. Die belangrikste bevindings van die verslag, sowel as 'n oorsig van die inligting, kan gevind word in die meegaande Arbeidsmobiliteit in 'n oogopslag papier.

Deel hierdie artikel:

Lees verder
advertensie
advertensie

Neigings