Verbinding met ons

interne mark

Nuwe EU-reëls oor speelgoedveiligheid beweeg 'n stap nader

DEEL:

Gepubliseer

on

Die Raad van die EU het sy standpunt (onderhandelingsmandaat) oor die speelgoedveiligheidsregulasie aanvaar wat die reëls bywerk om kinders te beskerm teen risiko's wat verband hou met die gebruik van speelgoed. Terwyl die huidige wetgewing EU-speelgoedveiligheidsreëls van die strengste ter wêreld maak, is die voorgestelde wetgewing daarop gemik om beskerming teen skadelike chemikalieë (bv. endokriene ontwrigters) te verhoog en die toepassingsreëls met 'n nuwe digitale produkpaspoort te versterk.

Die Raad se standpunt ondersteun die algemene doelwitte van die voorstel, maar stel verskeie verbeterings in om die verpligtinge van ekonomiese operateurs en aanlynmarkplekke te verduidelik; dit sit die inhoud van die digitale produkpaspoort en waarskuwings uiteen en verhoog die aantal stowwe waarvan die teenwoordigheid in speelgoed verbied word.

Alhoewel die huidige reëls van die veiligste ter wêreld is, het ons onder die Belgiese presidentskap daarin geslaag om die vereistes vir ekonomiese operateurs en verskaffers van aanlynmarkplekke te versterk. Besondere veiligheidsvereistes, insluitend chemiese vereistes, is verbeter deur nuwe of bestaande risiko's te verfyn. Veiligheid van speelgoed verdien ons uiterste aandag en ons moet beslis aanhou om ons kinders te beskerm teen produkte wat nie aan voldoening voldoen nie wat vervaardig of ingevoer word.
Pierre-Yves Dermagne, Belgiese adjunkpremier en minister van ekonomie en indiensneming 

Die onderhandelingsmandaat sit die Raad se standpunt uiteen oor 'n voorstel wat deur die Kommissie in Julie 2023 ter tafel gelê is. Die Kommissie se voorstel vir 'n speelgoedveiligheidsregulasie het ten doel om die bestaande richtlijn op te dateer met maatreëls om beskerming teen skadelike chemiese produkte te verhoog, en die verbod op kankerverwekkende, mutageniese en produkte wat giftig is vir voortplanting (CMR's) vir ander gevaarlike chemiese produkte soos endokriene ontwrigters en chemikalieë wat die respiratoriese stelsel of ander organe beïnvloed. 

Die voorgestelde wetgewing het ten doel om die aantal nie-voldoenende en onveilige speelgoed op die EU-mark te verminder deur die afdwinging van die wetlike vereistes te versterk, veral vir ingevoerde speelgoed. Die voorstel van die Kommissie stel 'n digitale produkpaspoort (DPP) bekend wat inligting oor die veiligheid van die speelding sal insluit, sodat grensbeheerowerhede alle digitale paspoorte met behulp van 'n nuwe IT-stelsel kan skandeer. Die Kommissie sal die regulasie kan opdateer en beveel dat sekere speelgoed van die mark verwyder word indien enige nuwe risiko's wat nie in die huidige teks voorsien word nie in die toekoms ontstaan.  

In die Raad se onderhandelingsmandaat is die verpligtinge van ekonomiese operateurs in lyn gebring met die algemene produkveiligheidsregulasie (GPSR) en met die nuwe realiteite van die toenemende volume aanlynverkope. Vir daardie doel sal vervaardigers vereis word om die waarskuwings te merk in 'n taal of tale wat maklik deur verbruikers en ander eindgebruikers verstaan ​​kan word, soos bepaal deur die lidlande. Vervaardigers sal ook ander ekonomiese operateurs in die verspreidingsketting moet inlig oor enige produkkonformiteitskwessies. Verder sal speelgoedinvoerders die produsent en die marktoesigowerhede moet inlig indien hulle vermoed dat 'n speelding 'n risiko inhou.

Die Raadsmandaat verduidelik ook die verpligtinge van 'nakomingsdiensverskaffers' (die maatskappye wat sorg vir die logistieke elemente van die verkoop van produkte, soos pakhuis, pluk, verpakking of versending). Hulle word as ekonomiese operateurs beskou, aangesien diensverskaffers 'n belangrike rol speel in die plasing van speelgoed op die mark, en veral speelgoed van derde lande of dié wat aanlyn gekoop word. Hul verpligtinge sal beperk word tot hul rol in die voorsieningsketting, aangesien die Raad se standpunt van mening is dat verskaffers van aanlyn markplekke 'n belangrike rol speel wanneer die verkoop of bevordering van speelgoed tussen handelaars en verbruikers bemiddel word.

advertensie

Speelgoed wat nie aan die speelgoedveiligheidsregulasie voldoen nie, sal dus vir die doeleindes van die Wet op Digitale Dienste (DSA) as onwettige inhoud beskou word. Die onderhandelingsmandaat sit ook speelgoedspesifieke verpligtinge vir verskaffers van aanlynmarkplekke uiteen, benewens dié wat deur die bestaande wetlike raamwerk (soos die DSA en die GPSR) vereis word. Dit vereis byvoorbeeld dat die koppelvlakke van aanlynmarkplekke ontwerp en georganiseer word op 'n manier wat ekonomiese operateurs in staat stel om die CE-merk te vertoon, enige waarskuwing wat nodig is vir die verbruiker voor aankoop en die webskakel of datadraer (bv. QR of strepieskode). wat 'n skakel na die digitale produkpaspoort verskaf. Die onderhandelingsmandaat bring die bepalings wat verband hou met die digitale produkpaspoort verder in lyn met die eko-ontwerp vir regulering van volhoubare produkte (ESPR).

Die Raad se standpunt stel 'n definisie van 'digitale produkpaspoort' in om te verduidelik watter inligting in die digitale produkpaspoorte vervat moet word en die tegniese kenmerke van die datadraer. Die omvang van die tegniese vereistes met betrekking tot die digitale produkpaspoort vir speelgoed sal bepaal word deur die implementeringswette wat deur die Kommissie aangeneem is.

Die Raad se standpunt verduidelik ook die vereistes ten opsigte van die minimum grootte, sigbaarheid en leesbaarheid van waarskuwingskennisgewings, sodat dit visueel toeganklik is vir die algemene bevolking. Die Raad se standpunt bring die speelgoedveiligheidsregulasie in lyn met die regulasie oor die klassifikasie, etikettering en verpakking (CLP) van chemiese produkte. Vir daardie doel beperk dit die algemene verbod op die teenwoordigheid van stowwe wat as kankerverwekkend, mutageen of giftig vir voortplanting (CMR-stowwe) in speelgoed geklassifiseer is tot dié wat aan geharmoniseerde klassifikasie onderhewig is.

Verder stel dit 'n verbod in op sekere kategorieë velsensiteerders (chemiese stowwe wat 'n allergiese reaksie uitlok na velkontak), 'n verbod op speelgoed wat 'n biocidale funksie het, en 'n verbod op die behandeling van speelgoed met biocidale produkte (behalwe vir speelgoed). wat bedoel is om permanent buite geplaas te word). Biocidale produkte is stowwe insluitend preserveermiddels, insekdoders, ontsmettingsmiddels en plaagdoders wat gebruik word vir die beheer van skadelike organismes. Sekere preserveermiddels word toegelaat in een of ander soort speelgoedmateriaal. Ten slotte, wat allergene geure betref, werk die onderhandelingsmandaat die spesifieke reëls by wat die gebruik daarvan in speelgoed reguleer (insluitend 'n verbod op die doelbewuste gebruik van geure in speelgoed), asook die etikettering van sekere allergene geure.

Die algemene benadering waaroor vandag ooreengekom is, formaliseer die Raad se onderhandelingsposisie. Dit gee die Raadspresidentskap 'n mandaat vir onderhandelinge met die Europese Parlement, wat sal begin sodra die nuut geïnstalleerde Parlement sy standpunt inneem.  

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings