Verbinding met ons

navorsing

Internasionale samewerking in navorsing en wetenskap sal sterker ekonomiese en sosiale opbrengste vir Europa lewer

gepubliseer

on

Op 2 Februarie het die bekendstelling van die Horizon Europe-program vir navorsing, innovasie en wetenskap 2021-2027 plaasgevind. Hierdie bekendstelling word aangebied deur die Europese Kommissie en die Portugese voorsitterskap van die EU. Horizon Europe is 'n belangrike beleidsinstrument wat die EU gaan instel om die mededingendheid van die EU te bevorder, die VN se volhoubare ontwikkelingsdoelwitte aan te pak en die implementering van die EU-groenooreenkoms te ondersteun. Die finale ooreengekome begroting vir Horizon Europe vir die volgende sewe jaar is € 95.5 miljard, skryf David Harmon, direkteur van EU-sake vir Huawei Technologies.

Die gebruik van nuwe en ontwikkelende tegnologieë is belangrike elemente binne die infrastruktuur van Horizon Europe. Trouens, al die belangrikste boustene van Horizon Europe bevat sterk samewerkende IKT-navorsingskomponente ter ondersteuning van belangrike EU-beleidsdoelstellings. Die Europese Navorsingsraad (ERC) sal voortgaan om die Nobelpryswenners van die toekoms onder pilaar 1 van Horizon Europe te ondersteun. Baie suksesvolle ERC-toekennings sal vooruitgang op die gebied van tegnologiese navorsing insluit as deel van hul vooraanstaande navorsingsvoorstelle.

Die hoofdoel van Pilaar 2 van Horizon Europe is om die ekonomiese groei in Europa te bevorder en om groot wêreldwye uitdagings aan te pak. Weer eens sal samewerkingsaksies op die gebied van inligting- en kommunikasietegnologieë (IKT) die Horizon Europe-oproepe van die EU ondersteun wat die sektore vir gesondheid, energie, klimaat, landbou en industrie dek. 'N Kerndoelstelling van die EU-instellings is om 'n beleidsraamwerk op te stel wat Europa geskik sal maak vir die digitale era. Europa huisves reeds 20% van alle wêreldwye navorsings- en ontwikkelingsaktiwiteite in die wêreld. Dit lê die grondslag vir die bou van die nodige digitale en volhoubare vervaardigingsinstrumente wat sterker waardekettings en 'n meer innoverende sirkulêre ekonomie in Europa sal lewer.

Pilaar 3 van Horizon Europe sal verseker dat innoverende IKT-produkte toegang tot die mark kan kry. Die Europese innovasieraad (EIC) en die Europese instituut vir innovasie en tegnologie (EIT) versterk sinergieë en samewerking tussen ondernemings, onderwysinstellings en navorsingsorganisasies. Hierdie onderskeie instansies sal help om maatskappye in Europa op te skerp en sterker vlakke van finansiële ondersteuning aan tegnologiese ondernemings en klein en mediumgrootte ondernemings te bied.

Die instelling van nuwe standaarde vir tegnologiese produkte van die toekoms begin op die basiese wetenskaplike navorsingsvlak. Dit is baie belangrik dat daar sterk internasionale samewerking is in die opstel van nuwe standaarde vir tegnologiese produkte en dienste van die toekoms. Internasionale samewerking en samewerking kan verseker dat eenheid, in teenstelling met ontkoppelde standaarde, van toepassing kan wees op die ontwikkeling van die volgende generasie slim netwerke en dienste. Eenheidstandaarde vir produkte in die algemeen, insluitend die tegnologiese sektor, verlaag koste, bevorder hoër doeltreffendheid en bevorder innovasie.

Die navorsings- en wetenskaplike beleidsareas is in werklikheid ekonomiese instrumente. Lande en maatskappye wat hoër beleggingsvlakke in basiese samewerkende navorsingsaktiwiteite belê, lewer op medium termyn sterker ekonomiese opbrengste. Horizon Europe ondersteun wel individuele wetenskaplike uitnemendheid. Maar beleidmakers wil tereg die deelnamevlakke van klein en mediumgrootte maatskappye aan Horizon Europe-navorsings- en innovasie-inisiatiewe verhoog. Dit sal sterker ekonomiese vooruitgang ondersteun, en let op dat die EU meer as 25 miljoen klein en mediumgrootte ondernemings huisves.

David Harmon is direkteur van die EU-aangeleenthede by Huawei Technologies en is 'n voormalige lid in die kabinet van die Europese kommissaris vir navorsing, innovasie en wetenskap 2010-2014.

Besigheid

Navorsing en wetenskaplike innovasie noodsaaklik vir ekonomiese herstel in Europa

gepubliseer

on

Die volgende EU-begroting 2021-2027 sal die weg baan vir sterk EU-steun vir die navorsings-, innovasie- en wetenskaplike sektore - uiters belangrik in die lewering van ekonomiese herstel in Europa, skryf David Harmon.

Die Europese Parlement gaan op 23 November volgende stem oor die bepalings van die hersiene EU-begrotingsraamwerk vir die periode 2021-2027.

Van nou af word 94 miljard euro opsy gesit om Horizon Europe, nextGenerationEU en Digital Europe te finansier. Dit is belangrike EU-inisiatiewe wat sal verseker dat die EU op die voorgrond bly met die ontwikkeling van nuwe digitale tegnologieë. Dit is nou belangriker as ooit tevore. Digitale transformasie is 'n belangrike rol in die ontwikkeling van tegniese sleutelvertikale nywerhede en toekomstige slimroosters in Europa.

En Europa het die kundigheid om sy belangrikste beleidsdoelwitte onder hierdie belangrike EU-vlagskipprogramme te bereik en dit op 'n omgewingsvaste manier te doen.

Die uiteinde is dat ons nou in die 5G-era leef. Dit beteken dat nuwe produkte soos hoëdefinisie-video en selfbestuurvoertuie 'n werklikheid in die alledaagse lewe gaan word. 5G dryf hierdie proses van IKT-innovasie aan. Maar EU-lidlande moet wel saamwerk om 5G 'n sukses te maak om Europa ekonomies te ontwikkel en om breër maatskaplike behoeftes omvattend aan te spreek.

IKT-standaarde moet gestruktureerd en onderling gekoppel wees. Regerings moet toesien dat spektrumbeleide op so 'n manier bestuur word dat selfbestuurde motors naatloos oor grense heen kan ry.

Beleid op EU-vlak wat uitmuntendheid in wetenskap bevorder deur middel van die Europese Navorsingsraad en via die Europese Innovasieraad, verseker nou dat hoogs innoverende IKT-produkte suksesvol die EU-mark betree.

Maar die openbare en private sektor moet steeds nou saamwerk in die lewering van EU-beleidsdoelstellings wat die navorsings-, innovasie- en wetenskaplike sektore volledig insluit en integreer.

Reeds onder Horizon Europe word 'n aantal openbare-private vennootskappe ingestel wat die ontwikkeling van belangrike digitale tegnologieë en slim netwerke en dienste sal dek. Die innovasieproses werk op sy beste as die private, openbare, opvoedkundige en navorsingsgemeenskappe saamwerk en saamwerk om gemeenskaplike beleidsdoelstellings te bereik.

In selfs 'n breër verband kan die 17 VN-volhoubare ontwikkelingsdoelwitte bereik word deur wetenskaplikes en navorsers regoor die wêreld wat aan gemeenskaplike projekte deelneem.

Europa speel sterk by die Horizon Europe-program.

Europa is die tuiste van van die beste sagteware-ontwikkelaars ter wêreld. Meer as 'n kwart van alle wêreldwye [e-pos beskerm] word in Europa uitgevoer.

Horizon Europe en sy voorgangerprogram Horizon 2020 word erken as toonaangewende wêreldwye navorsingsinisiatiewe. Maar die industrie moet op die been kom as Horizon Europe 'n sukses gaan wees.

Horizon Europe moet en sal die proses van innovasie ondersteun.

Dit is die sleutel as tradisionele bedrywe soos die energie-, vervoer- en gesondheids- en vervaardigingsektor geskik sal wees vir die digitale era.

Internasionale samewerking en samewerking kan en sal die implementering van die strategiese outonome beleidsdoelstellings van die EU ondersteun.

Ons leef deur 'n digitale rewolusie. Ons moet almal saamwerk om van hierdie revolusie 'n positiewe sukses vir almal te maak, en dit sluit die oorbrugging van die digitale kloof in.

David Harmon, direkteur vir EU-regeringsake by Huawei Technologies

David Harmon is direkteur van EU-regeringsake by Huawei Technologies

Noudat Europa op die punt staan ​​om die bepalings van die nuwe EU-begroting 20210—2027 te verseker, kan belangstellendes voorberei op die eerste oproep vir voorstelle onder Horizon Europe. Die publikasie van sulke oproepe sal binne die eerste kwartaal van 2021 plaasvind. Vooruitgang op die gebied van KI, big data, wolkrekenaar en hoëprestasie-rekenaars sal almal 'n belangrike rol speel om nuwe innoverende IKT-produkte en -dienste op die mark te bring. Ons het vanjaar eerstehands gesien die baie positiewe rol wat nuwe tegnologieë kan speel in die ondersteuning van hoëspoed-aanlynplatforms en in die verbetering van verbindings vir besighede, vriende en gesinne.

Beleidsraamwerke sal natuurlik ingestel moet word om voorsiening te maak vir die ontwikkelende tegnologieë wat aan die gang is. Die burgerlike samelewing, die industrie, die onderwys- en navorsersektor moet ten volle betrokke wees by die ontwikkeling van hierdie wetgewende padkaart.

Ons ken die uitdagings wat vir ons voorlê. Laat ons dus almal hierdie uitdagings aktief aanpak in 'n gees van vasberadenheid, vriendskap en internasionale samewerking.

David Harmon is direkteur van EU-regeringsake by Huawei Technologies en hy was 'n voormalige lid van die kabinet van die Europese kommissaris vir navorsing, innovasie en wetenskap gedurende die periode 2010-2014.

Lees verder

Kunsmatige intelligensie

Internasionale samewerking op die gebied van #ICT-navorsing is 'n sentrale tandwiel in die aanpak van die wêreldwye uitdagings van vandag

gepubliseer

on

 

Navorsers en wetenskaplikes van oor die hele wêreld werk saam om 'n entstof vir die bestryding van Coronavirus te vind. Maatskappye uit Europa, China, die VSA, Australië en Kanada is op die voorpunt om mediese oplossings te vind om Covid-19 aan te pak. Maar daar is een gemene deler in die werk van al hierdie spesifieke navorsingsprogramme. Hulle bring wetenskaplikes uit verskillende wêrelddele bymekaar om aan hierdie ongelooflike belangrike veld van gesondheidsnavorsing te werk, skryf Abraham Liu, die Huawei-hoofverteenwoordiger by die EU-instellings.

 

Abraham Liu, die Huawei-hoofverteenwoordiger van die EU-instellings.

Abraham Liu, die Huawei-hoofverteenwoordiger van die EU-instellings.

Die strewe na wetenskaplike uitnemendheid stop nie by 'n bepaalde geografiese grens nie. As regerings of ondernemings die innoverendste produkte en oplossings op die mark wil lewer, moet hulle 'n beleid van internasionale samewerking en betrokkenheid volg.

Met ander woorde, om te verseker dat die beste wetenskaplikes ter wêreld saamwerk om 'n gemeenskaplike doel te bereik. Dit kan byvoorbeeld verband hou met navorsingsaktiwiteite in samewerking met die bekamping van chroniese gesondheidsversteurings, die aanpak van klimaatsverandering en die opbou van die mees omgewingsvriendelike en energiedoeltreffende stede van die toekoms.

Die vooruitgang op die gebied van inligting- en kommunikasietegnologie (IKT) ondersteun vandag die innoverende ontwikkeling van alle vertikale bedrywe. Die energie-, vervoer-, gesondheids-, nywerheids-, finansiële en landbousektore word gemoderniseer en getransformeer deur die proses van digitale vindingrykheid.

  • 5G kan nou verseker dat mediese operasies op 'n afstand uitgevoer kan word.
  • Vooruitgang in kunsmatige intelligensie (AI) kan help om Covid-19 via wolktoepassings te identifiseer.
  • Innovasies op die gebied van die Internet of Things (IOT) verseker die doeltreffender werking van watervoorsieningstelsels deur foute en lekkasies outomaties te identifiseer.
  • 25% van alle verkeersopeenhopings in stede word tans veroorsaak deur mense wat parkeerplekke soek. Deur datasentrums behoorlik te gebruik en die gebruik van video-, spraak- en datadienste te integreer, is verkeerslig en parkeerstelsels doeltreffender.
  • 5G sal selfbestuurde motors lewer, want die vertragingstye vir die uitvoering van instruksies is nou baie laer in vergelyking met 4G. Motorondernemings gebruik nou rekenaars van rekenaars om nuwe voertuigmodelle te toets, in plaas daarvan om fisieke motors vir sulke demonstrasies te ontplooi.
  • 85% van alle tradisionele bankdienste word nou aanlyn uitgevoer. Vooruitgang in AI lei ook die stryd in die bekamping van kredietkaartbedrog.
  • Deur sensors korrek te gebruik om die bloeddruk en hartklopvlakke by beeste te identifiseer, kan melkproduksie met 20% styg.

Die kern van al hierdie vooruitgang is 'n baie sterk verbintenis deur sowel die openbare as die private sektor om in basiese navorsing te belê. Dit sluit gebiede in soos wiskundige algoritmes, omgewingswetenskappe en energie-doeltreffendheid. Maar internasionale samewerking en betrokkenheid is die sleutelkomponent in die lewering van die digitale transformasie wat ons vandag sien.

Die beleidsdoelstellings van Horizon Europe (2021-2027) sal suksesvol bereik word deur positiewe internasionale samewerking. Hierdie navorsingsprogram van die EU sal help om Europa geskik te maak vir die digitale era, 'n groen ekonomie te bou, klimaatsverandering aan te pak en die Verenigde Nasies se volhoubare ontwikkelingsdoelstellings te implementeer. Huawei kan en sal die EU help om hierdie uiters belangrike maatskaplike en ekonomiese beleidsdoelstellings te bereik.

Huawei is daartoe verbind om voort te gaan met ons internasionale beleid om nuwe innoverende produkte en oplossings op die mark te lewer. Huawei het meer as 2400 navorsers in Europa in diens, waarvan 90% plaaslike rekrute is. Ons maatskappy werk saam met meer as 150 universiteite in Europa aan verskillende navorsingsaktiwiteite. Huawei is 'n aktiewe deelnemer aan EU-navorsings- en wetenskaplike inisiatiewe soos Horizon 2020.

Die privaat en openbare navorsings- en opvoedingsgemeenskappe van alle wêrelddele - deur saam te werk - met 'n gesonde doelgerigtheid - kan en sal die ernstige wêreldwye uitdagings waarmee ons vandag te kampe het, aanpak.

Waar ons verenig is, sal ons slaag. Waar ons verdeeld is, sal ons misluk.

Lees verder

corona

#Kazakhstan verhoog sy # bioveiligheidskapasiteit

gepubliseer

on

Sedert 16 Maart leef Kazakstan in 'n noodtoestand. In die land is taai kwarantynmaatreëls ingestel, openbare vervoer is opgeskort, die meeste organisasies en instellings het oorgeskakel na 'n afgeleë werkswyse, strate en residensiële fasiliteite word ontsmet, terwyl COVID-positiewe pasiënte mediese sorg ontvang.

Die noodtoestand is ingestel om die verspreiding van die gevaarlike virus in Kazakstan te voorkom. Ons het grootliks daarin geslaag. Die pandemie groei nie eksponensieel nie: die aantal gevalle is vandag nie meer as 4,000 mense per bevolking van 18 miljoen Kazakstan nie.

Benewens kwarantyn, werk die hele gesondheidsorgstelsel in Kazakstan tans aan die ontwikkeling van gereedskap om die verspreiding van die COVID-19-koronavirus teen te werk. 'N Belangrike element van hierdie werk is die ontwikkeling van 'n huishoudelike toetsstelsel en die vorming van 'n groep reagensstelle vir die opsporing van COVID-19-koronavirus deur real-time polimerase-kettingreaksie (PCR).

Die Central Reference Laboratory (CRL), 'n tak van die Nasionale Sentrum vir Biotegnologie in Almaty, saam met die eenhede van die Nasionale Wetenskaplike Sentrum vir veral gevaarlike infeksies vernoem na M. Aykimbayev, het begin met die ontwikkeling van sulke toetsstelsels vir die opsporing van die COVID- 19 coronavirus om ondergeskikte instellings van die Ministerie van Gesondheidsorg verder toe te rus en 'n strategiese reservaat te skep in geval van infeksie oor die hele land versprei.

Daar is 'n aantal voordele wat spruit uit die feit dat hierdie ontwikkeling binnelandse is: die beskikbaarheid van tegniese en adviesondersteuning, die aanpassing van die kits by die toerusting beskikbaar by die departemente van die Ministerie van Gesondheidsorg in die Republiek Kazakstan, en die voorsiening van 'n paar ander soorte ondersteuning van die ontwikkelaars. Danksy sy eie laboratorium kon Kazakstan dus nasionale toetse ontwikkel en implementeer.

Hierdie Sentrale Verwysingslaboratorium (СRL) het nie uit die lug verskyn nie, en die Kazakse wetenskaplike sentrum vir kwarantyn- en zoönotiese infeksies vernoem na M. Aykimbayev, wat in Sowjet-tye tot stand gebring is as die Almaty-plaagstasie, was die basis ( tegniese en personeel) vir die skepping daarvan.

Dit is algemeen bekend dat natuurlike omgewingsfaktore die verspreiding en werking van natuurlike fokusareas van infeksies wat menslike siektes veroorsaak, beïnvloed. Vanweë geologiese en klimaatseienskappe (woestyn- en bergagtige terrein) was en is daar natuurlike fokusplekke van plaag, cholera en ander aansteeklike siektes in 'n beduidende deel van die grondgebied van Kazakstan.

In hierdie verband het Kazakstan 'n laboratorium op CRL-vlak nodig om huidige bedreigings vir biologiese veiligheid effektief teen te werk. Die konstruksie van die CRL is in April 2010 begin en in September 2017 voltooi. Dit is gebou in die raamwerk van die Uitvoerende Ooreenkoms vir die Uitwissing van die Infrastruktuur van Massavernietigingswapens, onderteken deur die regerings van die Republiek van Kazakstan en die Verenigde State of America op 23 Augustus 2005.

Die laboratorium is gebou en toegerus ten koste van Amerikaanse fondse as deel van 'n gesamentlike program vir die vermindering van bedreigings. Die program word geïmplementeer deur die agentskap vir bedreiging vir bedreiging van die Amerikaanse ministerie van Verdediging en is daarop gemik om die nie-verspreidingsregime van massavernietigingswapens in Belo-Rusland, Kazakhstan, Rusland en verskeie ander GOS-lande te versterk.

Na voltooiing van die konstruksie, is die CRL deur die Amerikaners oorgedra na volle beheer van Kazakstan. Vanaf 1 Januarie 2020 is die laboratorium volledig befonds uit die begroting van Kazakstan. Die Central Reference Laboratory (CRL) is vandag 'n internasionale gevorderde navorsingsentrum van die derde vlak van biologiese beskerming. Die laboratorium behoort aan Kazakstan en is nie Amerikaans nie. Die hoofdoel is om die versameling van patogene en virusse te bewaar.

Die versameling van patogene en virusse in Kazakstan word jare lank versamel (een van die grootste ter wêreld). Die stoor van hierdie versamelings benodig spesiale voorwaardes, met sekerheidsvereistes. Die ou gebou van die laboratorium wat gedurende die Sowjet-tyd gebou is, het nie aan die vereistes ten opsigte van ontwerp en toerusting voldoen nie. Die nuwe gebou het al hierdie probleme opgelos. Dit het aparte laboratoriums, bied ventilasie, die lug gaan deur veelvuldige filtrasie; alle prosedures is in ooreenstemming met internasionale standaarde.

Die laboratorium se take sluit in die versterking van diagnostiese en navorsingsvermoëns vir die ontwikkeling en implementering van staatsbeleid in epidemiologiese en epizootologiese monitering. Spesiale ingenieurs- en tegniese personeel is opgelei en voorberei vir die instandhouding van die laboratorium. Die personeel van die CRL bevat Kazakstaniese spesialiste van ondergeskikte organisasies van drie ministeries: gesondheidsorg, wetenskap en onderwys en landbou.

Sedert die CRL in samewerking met die Verenigde State tot stand gebring is, verskyn daar verskillende spekulasies van tyd tot tyd op verskeie Russiese media oor die biologiese wapens wat na bewering by die CRL geskep is, asook kunsmatige koronavirus-stamme van die COVID-19-tipe wat versprei is in die Chinese stad Wuhan.

In 'n onlangse amptelike verklaring het die Kazakse ministerie van Buitelandse Sake gesê dat dit onwaar is weens die gebrek aan sulke vermoëns by die CRL. In sommige mediabronne wat gepubliseer is dat die Kazakhstani-laboratorium na bewering 'n biologiese wapen skep om verteenwoordigers van Slawiese etniese groepe en volke te verslaan, is 'n samesweringsfiksie.

Internasionale belang is om die epidemiologiese situasie van aansteeklike siektes te beheer. In hierdie opsig is die CRL in Kazakstan 'n waarborg dat verskillende infeksies wat veral vir mense gevaarlik is, noukeurig bestudeer en betroubaar gemaak word deur tydige maatreëls wat deur Kazakse wetenskaplikes getref word. Die voorbeeld van die huidige COVID-19-pandemie bewys dit.

 

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings