Verbinding met ons

digitale tegnologie

Kunsmatige intelligensie: EU moet die pas optel

DEEL:

Gepubliseer

on

EU-belegging in kunsmatige intelligensie hou nie tred met wêreldleiers nie en die resultate van EU-befondsde KI-projekte word nie sistematies gemonitor nie. Koördinasie tussen EU en lidlande is ondoeltreffend weens 'n gebrek aan bestuursinstrumente en die EU het tot dusver min sukses behaal in die ontwikkeling van Europa se kunsmatige intelligensie-ekosisteem, volgens 'n verslag deur die Europese Rekenhof.


Sedert 2018 het die Europese Kommissie verskeie stappe gedoen en aan sleutelboustene gewerk om die EU se KI-ekosisteem te bevorder, soos regulering, infrastruktuur, navorsing en belegging. Daarbenewens het die EU vroeë stappe geneem om KI-risiko's te ondersoek, wat gelei het tot die wêreld se eerste algemene reëls oor KI-gebruik.

EU-maatreëls was egter nie goed gekoördineer met dié van die lidlande nie, en monitering van belegging was nie sistematies nie. Voortaan sal sterker bestuur en meer – en beter geteikende – openbare en private investering in die EU van kardinale belang wees as die EU sy KI-ambisies wil bereik.

Die EU staar uitdagings in die wêreldwye wedloop vir KI-belegging in die gesig. Sedert 2015 was waagkapitaalbeleggings laer as in die ander KI-leierstreke: die Verenigde State en China. Volgens ramings het die algehele KI-beleggingsgaping tussen die VSA en die EU meer as verdubbel tussen 2018 en 2020 (met die EU wat met meer as € 10 miljard agterbly).

Teen hierdie agtergrond het die EU geleidelik stappe gedoen om 'n raamwerk te ontwikkel vir die koördinering van KI oor die hele blok deur beleggings op te skaal en regulering aan te pas. In 2018 en 2021 het die Kommissie en die EU se lidlande ooreengekom oor maatreëls om 'n KI-ekosisteem van uitnemendheid en vertroue te ontwikkel, wat die EU op die pad sal plaas van 'n wêreldleier in die nuutste, etiese en veilige KI.

"Aangename en gefokusde KI-belegging is 'n spelwisselaar om die spoed van ekonomiese groei in die EU in die komende jare te bepaal," het ECA-lid Mihails Kozlovs gesê wat die oudit gelei het. “6In die KI-wedren is daar 'n risiko dat die wenner alles neem. As die EU in sy ambisie wil slaag, moet die Europese Kommissie en die lidlande meer effektief kragte saamsnoer, die pas optel en die EU se potensiaal ontsluit om in hierdie voortslepende groot tegnologiese revolusie te slaag.”

Die Kommissie se KI-planne vir 2018 en 2021 is omvattend en in die breë in ooreenstemming met internasionale beste praktyke. Meer as vyf jaar na die eerste plan is die raamwerk vir die koördinering en regulering van EU-belegging in KI egter steeds aan die gang. Die ouditeure is krities oor die Kommissie se koördinering met lidlande, wat slegs “beperkte gevolge” gehad het. Dit was omdat die uitvoerende gesag nie die nodige bestuursinstrumente en inligting gehad het nie.

advertensie

Die geloofwaardigheid van EU-planne het verder gely omdat die Kommissie nie 'n behoorlike stelsel opgestel het om te monitor hoe KI-beleggings presteer nie. Dit was ook nie duidelik hoe die lidlande tot algehele EU-beleggingsteikens sou bydra nie, wat beteken dat daar geen EU-oorsig was nie. 

Die EU se beleggingsteikens bly te vaag en verouderd: dit het nie verander sedert 2018 nie, en die gebrek aan ambisie vir beleggingsteikens staan ​​in kontras met die doelwit om 'n wêreldwyd mededingende KI-ekosisteem te bou. Alhoewel die Kommissie oor die algemeen daarin geslaag het om die EU-begrotingsbesteding aan KI-navorsingsprojekte op te skaal, het dit nie private medefinansiering aansienlik bevorder nie. Die Kommissie moet ook meer doen om te verseker dat die resultate van EU-befondsde navorsingsprojekte in KI ten volle gekommersialiseer of ontgin word. 

Die Kommissie het stappe gedoen om finansiële en infrastruktuur-bemiddelaars in plek te stel vir KI-ontwikkeling en -opname. EU-befondsde infrastruktuur – soos toetsfasiliteite, dataruimtes of 'n KI-op-aanvraag-platform – was egter stadig om van die grond af te kom. Inderdaad, KI-planne het tot dusver slegs beskeie EU-kapitaalsteun (soos aandelefinansiering) vir innoveerders veroorsaak. Die onlangse EU-maatreëls om 'n enkele mark vir data te bewerkstellig is nog in die beginfase en kan nie onmiddellik KI-belegging 'n hupstoot gee nie.

KI omvat opkomende tegnologieë in vinnig-ontwikkelende gebiede, insluitend robotika, groot data en wolkrekenaarkunde, hoëprestasie-rekenaarkunde, fotonika en neurowetenskap. Die VSA is lank reeds 'n voorloper in KI, terwyl China beplan om teen 2030 die wêreldwye KI-leier te word, met albei lande wat op aansienlike private investering deur hul tegnologiereuse staatmaak.

Die EU se KI-teikens vir openbare en private investering was € 20 miljard oor die 2018-2020-tydperk, en € 20 miljard elke jaar oor die volgende dekade; die Kommissie het beoog om EU-KI-befondsing te verhoog tot € 1.5 miljard in die 2018-2020-tydperk en € 1 miljard per jaar in 2021-2027.

Die aandeel van besighede in die EU wat KI gebruik, verskil aansienlik tussen lidlande. Frankryk en Duitsland het die grootste openbare KI-beleggings aangekondig, terwyl vier lande nog glad nie enige KI-strategieë het nie. Die EU het 'n ambisieuse teiken om 75 % van ondernemings wat KI gebruik teen 2030 te bereik. In 2021 was Europa en Sentraal-Asië saam verantwoordelik vir slegs 4 % van KI-patentaansoeke wêreldwyd.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings