Verbinding met ons

digitale ekonomie

Oorbrug van geslag en stedelike-landelike gaping

Guest bydraer

gepubliseer

on

Verbindings is nou in wese 'n basiese reg wat kan help om ander basiese regte in die hele EU te ontsluit. Die dorpe in Europa is immers die hart van ons kontinent. Laat 2021 dus die jaar van Europese plattelandse konneksie wees, want die versekering van toegang tot die netwerk vir alle burgers sal die Europese Unie sterker, meer verenig en veerkragtiger maak.

Berta Herrero, senior EU-bestuurder van openbare sake in Huawei, verduidelik hoe konnektiwiteit die dubbele kloof kan help oorbrug: die gaping in netwerktoegang tussen stede en platteland, sowel as die gaping wat voorkom dat die samelewing die volle potensiaal van vroulike talent benut.

Vir meer inligting oor die oorbrugging van die gaping op die platteland, haal die konferensie oor vroue in die digitale era in Landelike verbinding op 11 Desember 2020 in Portugal gehou, wat Berta toegespreek het.

Kyk ook na die verslag van die Europese Komitee oor vroueregte en geslagsgelykheid, Die sluiting van die digitale geslagsgaping: deelname van vroue aan die digitale ekonomie.

Rapporteur: Maria da Graça Carvalho, parlementslid

digitale ekonomie

Kan vroue gedy in omgewings wat deur mans oorheers word?

Guest bydraer

gepubliseer

on

By Huawei is die antwoord ja!

Lees verder

digitale ekonomie

Meer vroueleiers is nodig in die digitale era

Algemene Nuus

gepubliseer

on

Die direksie van Huawei en korporatiewe senior vise-president Catherine Chen (foto) het met die Webberaad van 2020 in Lissabon gesels oor haar 26 jaar in die tegnologie-industrie en haar persoonlike reis na die top van Huawei.

Chen het gesê dat ons meer vroulike leiers nodig het, wat nie net die sterkte van vroue illustreer nie, maar ook 'n unieke en innoverende krag wat die digitale ekonomie sal bevorder.

“Geslagsgelykheid gaan nie daaroor dat vroue en mans dieselfde gedagtes en gedrag deel nie. Dit gaan eerder oor gelyke geleenthede en regte, wat net uit 'n meer inklusiewe, diverse en gesonde samelewing kan kom, '' het sy gesê op die beraad wat op 3 Desember aanlyn gehou is.

Vroue beslaan byna die helfte van die vyf miljard werkende bevolking ter wêreld, maar slegs ongeveer die helfte van hulle neem deel aan die arbeidsmag. "In die digitale era het ons nie net meer vroue nodig wat in die bedryf verteenwoordig word nie, maar ook vroueleiers," het sy daarop gewys.

Lees meer oor wat sy gesê het tydens die 2020 Web Summit in hierdie verslag of Die Ierse Times.

Lees verder

digitale ekonomie

Vroue is steeds minder geneig om te werk of vaardig te wees in IKT

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Nuwe data wat deur die Europese Kommissie versamel is Vroue in digitale telbord toon aan dat dit minder waarskynlik is dat mans spesialiste in digitale vaardighede en mans in die veld van digitale tegnologie as mans het.

Slegs as ons na basiese digitale vaardighede kyk, het die geslagsgaping vernou - van 10.5% in 2015 tot 7.7% in 2019.

"Vroue se bydrae tot die digitale ekonomie van Europa is van kardinale belang," het die uitvoerende vise-president van die Kommissie gesê Margrethe Vestager.

“Die telbord toon dat slegs 18% van die spesialiste in die EU vir inligting- en kommunikasietegnologie vroue is. Ons moet dus steeds meer doen om die volgende te verseker Ada Lovelace word die geleenthede gegee wat sy tereg verdien. ”

Die Europese Kommissie beoog om hierdie tekortkominge aan te spreek deur middel van 'n vyfjaar-aksieplan wat aangebied word in verband met die Europese vaardigheidsagenda.

Intussen het die Kommissie ook 'n inklusiewe strategie om geslagsgelykheid aan te spreek in sy herstelplan vir koronavirus. Die effek van die pandemie op die ekonomie het vermoedelik die geslagsgaping op gebiede soos werk en betaling vergroot.

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings