Verbinding met ons

data

Europese strategie vir data: Wet op Databestuur word van toepassing

DEEL:

Gepubliseer

on

Die Wet op data-bestuur aansoek getree op 24 September 2023. Die Verordening skep 'n nuwe Europese manier van databestuur gebaseer op toenemende vertroue in die deel van data.

Dit het ten doel om 'n veilige omgewing te skep vir die deel van data oor sektore en lidlande tot voordeel van die samelewing en die ekonomie. Die Wet op Databestuur laat ook nuwe data-tussengangers toe om as betroubare rolspelers in die data-ekonomie op te tree. Entiteite wat betrokke is by data-altruïsme kan vrywillig registreer as data-altruïsme-organisasies. Dit sal maksimum vertroue met minimum administratiewe las verskaf. Die reëls wat verband hou met data-altruïsme sal individue en maatskappye help om data op 'n veilige en betroubare manier te skenk om by te dra tot wyer maatskaplike doelwitte soos die bekamping van 'n pandemie. Die hergebruik van openbare sektordata wat nie as oop data beskikbaar gestel kan word nie, sal ook verbeter word. Al hierdie instrumente sal datavloei verhoog en sodoende die ontwikkeling van gemeenskaplike Europese dataruimtes ondersteun, soos vervaardiging, kulturele erfenis, landbou en gesondheid.

Die Regulasie stel ook die Europese Data-innovasieraad in. Dit sal riglyne uitreik oor die ontwikkeling van gemeenskaplike Europese dataruimtes en sal standaarde en interoperabiliteitsvereistes identifiseer vir die deel van data deur die sektor.

Waardes en deursigtigheid Visepresident Věra Jourová het gesê: "Om 'n werklik innoverende kontinent te word, het ons 'n billike data-gedrewe ekonomie nodig. Die Wet op Databestuur sal help om vertroue te bou sodat enige data in ooreenstemming met Europese waardes gedeel sal word. Die wet is ’n mylpaal vir die skep van ’n veilige en betroubare digitale interne mark.”

Thierry Breton, kommissaris vir die interne mark, het bygevoeg: “Vandag is 'n mylpaal in die bou van 'n Europese interne mark vir data. Met die Wet op Databestuur wat van toepassing word, verhoog ons vertroue in die deel van data en skep 'n data-ekonomie wat innoverend en oop is op ons omstandighede.”

Die Wet op Databestuur was voorgestelde in November 2020. 'n Voorstel vir 'n Datawet, die tweede groot wetgewende inisiatief onder die Europese strategie vir data, is in Februarie 2022 aangeneem en 'n politieke ooreenkoms is op 28 Junie 2023 bereik. Terwyl die Wet op Databestuur die prosesse en strukture skep om die deel van data te vergemaklik, maak die Datawet duidelik wie waarde uit data kan skep en onder watter omstandighede.

advertensie

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.
advertensie

Neigings