Verbinding met ons

Besigheid

Die EU kan teen 2 € 2030 beter daaraan toe wees as data-oordragte beveilig word

gepubliseer

on

DigitalEurope, die toonaangewende handelsvereniging wat digitaal transformerende nywerhede in Europa verteenwoordig en met 'n lang lys korporatiewe lede, insluitend Facebook, vra vir 'n hersiening van die Algemene Verordening Gegevensbeskerming (GDPR). 'N Nuwe studie in opdrag van die lobby toon dat beleidsbesluite oor internasionale data-oordragte nou teen 2030 'n beduidende uitwerking op groei en werksgeleenthede in die hele Europese ekonomie sal hê, wat die doelwitte van die digitale dekade van Europa beïnvloed.

Oor die algemeen kan Europa aan die einde van die digitale dekade € 2 biljoen beter daaraan toe wees as ons huidige tendense omkeer en die krag van internasionale data-oordragte benut. Dit is ongeveer die grootte van die hele Italiaanse ekonomie elke jaar. Die grootste deel van die pyn in ons negatiewe scenario sal self toegedien word (ongeveer 60%). Die gevolge van die EU se eie beleid oor data-oordragte, onder die AVG en as deel van die datastrategie, weeg swaarder as dié van beperkende maatreëls wat deur ons belangrikste handelsvennote geneem word. Alle sektore en groottes van die ekonomie word deur alle lidlande beïnvloed. Sake van data afhanklik is ongeveer die helfte van die BBP in die EU. Wat die uitvoer betref, sal vervaardiging waarskynlik die hardste getref word deur beperkings op datavloei. Dit is 'n sektor waar KMO's 'n kwart van alle uitvoer uitmaak. "Europa staan ​​by 'n kruispad. Dit kan nou die regte raamwerk vir die digitale dekade stel en die internasionale datastrome wat noodsaaklik is vir sy ekonomiese sukses, vergemaklik, of dit kan die huidige tendens stadig volg en in die rigting van databeskerming. Ons studie toon dat ons teen 2 ongeveer 2030 biljoen euro se groei kan mis, dieselfde as die Italiaanse ekonomie. Die groei van die digitale ekonomie en die sukses van Europese ondernemings hang af van die vermoë om data oor te dra. Dit is veral so as ons opmerk dat daar na verwagting reeds in 2024 85 persent van die wêreld se BBP-groei van buite die EU sal kom. Ons doen 'n beroep op beleidmakers om die AVG-data-oordragmeganismes te gebruik soos dit bedoel is, naamlik om internasionale data te vergemaklik - nie te verhinder nie - vloei, en om te werk aan 'n reëlgebaseerde ooreenkoms oor datavloei by die WHO. ' Cecilia Bonefeld-Dahl
Direkteur-generaal van DIGITALEUROPE
Lees die volledige verslag hier Beleidsaanbevelings
Die EU moet: Handhaaf die lewensvatbaarheid van die AVG-oordragmeganismes, byvoorbeeld: standaard kontraktuele klousules, toereikendheidsbesluite Beskerm internasionale oordragte van data in die datastrategie Prioritiseer die verkryging van 'n transaksie oor datastrome as deel van die WTO-e-handelsonderhandelinge
Belangrike bevindings
In ons negatiewe scenario, wat ons huidige pad weerspieël, Europa kan misloop: € 1.3 ekstra groei teen 2030, gelykstaande aan die grootte van die Spaanse ekonomie; € 116 miljard uitvoer jaarliks, wat gelykstaande is aan die uitvoer van Swede buite die EU, of dié van die tien kleinste lande in die EU saam; en 3 miljoen poste. In ons optimistiese scenario, die EU kan wen: € 720 miljard ekstra groei teen 2030 of 0.6 persent BBP per jaar; € 60 miljard uitvoer per jaar, waarvan die helfte afkomstig is van vervaardiging; en Werk 700,000, waarvan baie hoogs vaardig is. Die verskil tussen hierdie twee scenario's is: € 2 triljoen in terme van die BBP vir die EU-ekonomie teen die einde van die digitale dekade. Die sektor wat die meeste verloor, is vervaardiging, ly aan 'n verlies van € 60 miljard aan uitvoer. Proporsioneel verloor media, kultuur, finansies, IKT en die meeste sakedienste, soos konsultasie, die meeste - ongeveer 10 persent van hul uitvoer. Maar dieselfde sektore is dié wat die meeste verdien sou ons daarin slaag om ons huidige rigting te verander. A meerderheid (ongeveer 60 persent) van die uitvoerverliese van die EU in die negatiewe scenario kom van 'n toename in sy eie beperkings eerder as uit die optrede van derde lande. Die vereistes vir datalokalisering kan ook sektore benadeel wat nie sterk aan internasionale handel deelneem nie, soos gesondheidsorg. Tot 'n kwart van die insette in die verskaffing van gesondheidsorg bestaan ​​uit data-afhanklike produkte en dienste. In die grootste sektore wat geraak word, beslaan KMO's ongeveer 'n derde (vervaardiging) en twee derdes (dienste soos finansies of kultuur) van die omset. Euitvoere deur data-afhanklike vervaardigings-MKB's in die EU is ongeveer € 280 miljard werd. In die negatiewe scenario sal die uitvoer van MKB's van die EU met € 14 miljard daal, terwyl dit in die groeiscenario met € 8 sal styg Data-oordragte sal teen 3 ten minste € 2030 biljoen vir die EU-ekonomie werd wees. Dit is 'n konserwatiewe skatting, want die model se fokus is op internasionale handel. Beperkings op interne datavloei, byvoorbeeld internasionaal binne dieselfde onderneming, beteken dat hierdie syfer waarskynlik baie hoër is.
Meer inligting oor die studie
Die studie kyk na twee realistiese scenario's, wat nou aansluit by die huidige beleidsdebatte. Die eerste 'negatiewe' scenario (in die hele studie 'uitdagingscenario' genoem) hou die huidige beperkende interpretasies van die Schrems II uitspraak van die Hof van Justisie van die EU, waarin meganismes vir die oordrag van data ingevolge die AVG grotendeels onbruikbaar gemaak word. Dit neem ook 'n EU-datastrategie in ag wat beperkings plaas op die oordrag van nie-persoonlike data na die buiteland. Verder beskou dit 'n situasie waarin groot handelsvennote beperkings op die vloei van data verskerp, onder meer deur datalokalisering. Die studie identifiseer sektore in die EU wat sterk op data staatmaak, en bereken die impak van beperkings op grensoverschrijdende oordragte op die EU-ekonomie tot 2030. Hierdie digitaliseringsektore, in verskillende bedrywe en sakegroottes, insluitend 'n groot deel van die KMO's, maak die helfte van die BBP uit die EU uit.
Lees die volledige verslag hier

Lees verder

Aviation / aanbied

Die Kommissie keur die Italiaanse skema van € 800 miljoen goed om lughawens en grondbehandelingsoperateurs te vergoed vir die skade wat gely is weens die uitbreking van die koronavirus

gepubliseer

on

Volgens die EU-reëls vir staatssteun het die Europese Kommissie 'n Italiaanse skema van € 800 miljoen goedgekeur om lughawens en grondhanteerders te vergoed vir die skade wat gely is as gevolg van die koronavirus-uitbreking en die reisbeperkings wat Italië en ander lande moes implementeer om die verspreiding van die virus.

Uitvoerende vise-president, Margrethe Vestager, belas met mededingingsbeleid, het gesê: "Lughawens is een van die ondernemings wat veral swaar getref is deur die uitbraak van die koronavirus. Hierdie skema van € 800 miljoen sal Italië in staat stel om hulle te vergoed vir die skade wat gely is as gevolg van die reisbeperkings wat Italië en ander lande moes implementeer om die verspreiding van die virus te beperk. Ons werk steeds in noue samewerking met lidlande om werkbare oplossings te vind om die ekonomiese impak van die uitbraak van die koronavirus te versag, in ooreenstemming met die EU-reëls. ”

Die Italiaanse skema

Italië het 'n steunmaatreël aan die Kommissie in kennis gestel om lughawens en grondbehandelingsoperateurs te vergoed vir die skade wat gely is gedurende die periode tussen 1 Maart en 14 Julie 2020 as gevolg van die uitbraak van die koronavirus en die reisbeperkings.

Ingevolge die skema sal die steun die vorm aanneem van direkte toelaes. Die maatreël sal oop wees vir alle lughawens en grondbehandelingsoperateurs met 'n geldige bedryfsertifikaat wat deur die Italiaanse burgerlugvaartowerheid afgelewer word.

'N Terugskakelingsmeganisme sal verseker dat die openbare steun wat die begunstigdes ontvang wat meer is as die werklike skade, aan die Italiaanse staat moet terugbetaal.  

Die Kommissie beoordeel die maatreël onder Artikel 107 (2) (b) van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie (VWEU), wat die Kommissie in staat stel om staatssteunmaatreëls wat deur lidlande toegestaan ​​word, goed te keur om spesifieke maatskappye of spesifieke sektore te vergoed vir die skade wat direk veroorsaak word deur uitsonderlike gebeure, soos die uitbraak van die koronavirus.

Die Kommissie is van mening dat die uitbraak van die coronavirus as 'n buitengewone gebeurtenis kwalifiseer, aangesien dit 'n buitengewone, onvoorspelbare gebeurtenis is wat 'n beduidende ekonomiese impak het. As gevolg hiervan is buitengewone ingrypings deur die lidlande ter vergoeding van die skade wat verband hou met die uitbraak geregverdig. 

Die Kommissie het bevind dat die Italiaanse maatreël skadevergoeding sal vergoed wat direk aan die koronavirus-uitbraak gekoppel is, en dat dit eweredig is, aangesien die vergoeding nie meer sal wees as wat nodig is om die skade te vergoed nie, in ooreenstemming met artikel 107 (2) (b). ) VWEU.

Op grond hiervan het die Kommissie die maatreël goedgekeur kragtens die EU-reëls vir staatshulp.

agtergrond

Finansiële steun van EU- of nasionale fondse wat aan gesondheidsdienste of ander openbare dienste toegestaan ​​word om die koronavirussituasie die hoof te bied, val buite die bestek van staatssteunbeheer. Dieselfde geld vir openbare finansiële ondersteuning wat direk aan burgers verleen word. Net so val openbare ondersteuningsmaatreëls wat beskikbaar is vir alle maatskappye, soos byvoorbeeld loonsubsidies en opskorting van betalings van korporatiewe belasting en toegevoegde waarde of maatskaplike bydraes, nie onder staatssteunbeheer nie en is die goedkeuring van die Kommissie nie onder die EU-reëls vir staatssteun nodig nie. In al hierdie gevalle kan lidlande onmiddellik optree.

Wanneer reëls vir staatssteun van toepassing is, kan lidlande voldoende steunmaatreëls ontwerp om spesifieke ondernemings of sektore te ondersteun wat ly onder die gevolge van die koronavirus-uitbraak, in lyn met die bestaande EU-raamwerk vir staatssteun.

Op 13 Maart 2020 het die Kommissie a Kommunikasie oor 'n gekoördineerde ekonomiese reaksie op die COVID-19-uitbraak stel hierdie moontlikhede uiteen.

In hierdie opsig, byvoorbeeld:

  • Lidstate kan spesifieke ondernemings of spesifieke sektore (in die vorm van skemas) vergoed vir die skade wat gely is en direk veroorsaak is deur buitengewone voorvalle, soos dié wat deur die uitbraak van die coronavirus veroorsaak is. Dit word voorsien in artikel 107 (2) (b) VWEU.
  • Staatshulpreëls gebaseer op artikel 107 (3) (c) VWEU stel lidlande in staat om ondernemings te help om likiditeitstekorte te hanteer en dringende reddingshulp nodig te hê.
  • Dit kan aangevul word deur 'n verskeidenheid addisionele maatreëls, soos onder die de minimis-verordening en die Algemene Groepvrystellingsverordening, wat ook onmiddellik deur die lidstaten ingestel kan word, sonder die betrokkenheid van die Kommissie.

In die geval van besonder ernstige ekonomiese situasies, soos die situasie wat alle lidlande tans in die gesig staar weens die uitbreking van die koronavirus, laat die EU-reëls vir staatshulp toe dat lidlande steun verleen om 'n ernstige versteuring van hul ekonomie te herstel. Dit word voorsien in artikel 107 (3) (b) VWEU van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie.

Op 19 Maart 2020 het die Kommissie a Tydelike raamwerk vir staatshulp gebaseer op artikel 107 (3) (b) VWEU om die lidstaten in staat te stel om die volle buigsaamheid wat in die reëls van staatssteun voorsien word, te gebruik om die ekonomie te ondersteun in die konteks van die uitbraak van die koronavirus. Die Tydelike Raamwerk, soos gewysig op 3 April, 8 Mei, 29 Junie, 13 Oktober 2020 en 28 Januarie 2021, maak voorsiening vir die volgende soorte hulp wat deur lidlande verleen kan word: (i) Direkte toelaes, kapitaalinspuitings, selektiewe belastingvoordele en vooruitbetalings; (ii) Staatswaarborge vir lenings wat deur ondernemings aangegaan word; (iii) Gesubsidieerde openbare lenings aan maatskappye, insluitend agtergestelde lenings; (iv) Waarborge vir banke wat staatshulp na die reële ekonomie kanaliseer; (v) Openbare korttermyn-uitvoerkredietversekering; (vi) Ondersteuning vir koronavirus-verwante navorsing en ontwikkeling (O&O); (vii) Ondersteuning vir die konstruksie en opskaling van toetsfasiliteite; (viii) Ondersteuning vir die produksie van produkte wat relevant is om die uitbraak van die koronavirus aan te pak; (ix) Doelgerigte steun in die vorm van uitstel van belastingbetalings en / of opskorting van sosiale bydraes; (x) Gerigte ondersteuning in die vorm van loonsubsidies vir werknemers; (xi) Gerigte ondersteuning in die vorm van ekwiteits- en / of basterkapitaalinstrumente; (xii) Ondersteuning vir onbedekte vaste koste vir ondernemings wat 'n afname in omset in die konteks van die koronavirus-uitbreking het.

Die tydelike raamwerk sal bestaan ​​tot einde Desember 2021. Met die oog op die versekering van regsekerheid, sal die Kommissie voor hierdie datum beoordeel of dit verleng moet word.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.63074 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar is gelys in die Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander stappe wat die Kommissie gedoen het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word.

Lees verder

Kopiereg wetgewing

Die Kommissie doen 'n beroep op lidlande om aan die EU-reëls oor outeursreg in die digitale interne mark te voldoen

gepubliseer

on

Die Kommissie het Oostenryk, België, Bulgarye, Ciprus, Tsjeggië, Denemarke, Estland, Griekeland, Spanje, Finland, Frankryk, Kroasië, Ierland, Italië, Litaue, Luxemburg, Letland, Pole, Portugal, Roemenië, Swede, Slowenië en Slowakye versoek om te kommunikeer. inligting oor hoe die reëls vervat in die richtlijn oor outeursreg in die digitale interne mark (Richtlijn 2019 / 790 / EU) word in hul nasionale wetgewing verorden. Die Europese Kommissie het ook Oostenryk, België, Bulgarye, Ciprus, Tsjeggië, Estland, Griekeland, Spanje, Finland, Frankryk, Kroasië, Ierland, Italië, Litaue, Luxemburg, Letland, Pole, Portugal, Roemenië, Slowenië en Slowakye versoek om inligting oor die land te kommunikeer. hoe Richtlijn 2019/789 / EU op aanlyn-televisie en radioprogramme word in hul nasionale wetgewing verorden.

Aangesien die lidlande hierbo nie nasionale transponeringsmaatreëls gekommunikeer het nie, of dit slegs gedeeltelik gedoen het, het die Kommissie vandag besluit om inbreukprosedures te open deur formele kennisgewingbriewe te stuur. Die twee riglyne is daarop gemik om EU-kopieregreëls te moderniseer en om verbruikers en skeppers in staat te stel om die beste van die digitale wêreld te benut. Hulle versterk die posisie van kreatiewe bedrywe, maak meer digitale gebruik moontlik in kernareas van die samelewing, en vergemaklik die verspreiding van radio- en televisieprogramme oor die hele EU. Die sperdatum vir die omskakeling van hierdie riglyne in nasionale wetgewing was 7 Junie 2021. Hierdie lidlande het nou twee maande tyd om op die briewe te reageer en die nodige maatreëls te tref. By gebreke van bevredigende reaksie, kan die Kommissie besluit om beredeneerde opinies uit te reik.

Lees verder

entrepreneurs

Wenners van Europa se grootste jeugondernemingsfees onthul

gepubliseer

on

370,000 40 jong entrepreneurs uit 2021 lande het op die Verenigde Nasies se Wêreldvaardigheidsdag XNUMX meegeding om Europa se maatskappy en aanvang van die jaar te word.

Swim.me en Scribo is aangewys as die wenners van die JA Europe Enterprise Challenge en die Kompanjie van die Jaar-kompetisie, nadat hulle die stryd aangesê het met Europa se beste jong entrepreneurs vandag in Gen-E 2021, die grootste ondernemingsfees in Europa.

Die Gen-E-fees word georganiseer deur JA Europe en word vanjaar aangebied deur JA Lithuania. Dit kombineer twee jaarlikse toekennings, die Kompetisie van die Jaar-kompetisie (CoYC) en die European Enterprise Challenge (EEG).

Na aanbiedings van 180 maatskappye onder leiding van die jongste jong ondernemers in Europa, is die wenners tydens 'n virtuele seremonie aangekondig.

Die wenners van die European Enterprise Challenge vir entrepreneurs in die universiteitsouderdom was as volg:

  • 1st - Swim.me (Griekeland) wat 'n slim draagbare toestel geskep het wat die oriëntasie van blinde swemmers in die swembad behou. Die stelsel bestaan ​​uit 'n omgewingsvriendelike swempet en 'n bril en is bedoel vir gebruik in oefenomstandighede.
  • 2nd - Demp (Portugal), 'n klankabsorpsiemodule wat die eggo / galm en ongewenste frekwensies in 'n kamer kan elimineer deur materiaalreste te gebruik. Vertrou as 'n professionele, volhoubare en innoverende oplossing wat 'n sirkulêre ekonomie bevorder.
  • 3rd - Hjárni (Noorweë), wie se doel is om die wêreld se voorkeurverskaffer te word van omgewingsvriendelike looierye vir volhoubare leerproduksie. Hoewel die leer van Europa 'n jaarlikse waardekettingomset van 125 miljard euro lewer, word 85% van hierdie leer vervaardig met chroom, wat gevaarlik is vir ons gesondheid en ons omgewing.

Die wenners van die Kompanjie van die Jaar-kompetisie was as volg:

  • 1st - Scribo (Slowakye), 'n oplossing vir droë-vee-merkers wat nie herwin word nie en produseer elke jaar 'n vermorsing van 35 miljard plastiekmerkers. Hulle het 'n nul-afval droogbordbordmerkers van herwinde was ontwikkel.
  • 2nd - FlowOn (Griekeland), 'n innoverende adapter wat krane buite omskakel in 'slim krane' wat die vloei van water reguleer, wat die waterverbruik tot 80% verminder en die blootstelling aan virusse en kieme met meer as 98% verminder.
  • 3rd - Lazy Bowl (Oostenryk), is 'n vroulike onderneming wat spesialiseer in gevriesdroogde 'smoothiebowls' wat vry is van kleur- en preserveermiddels.

Vir die eerste keer ooit word op die Gen-E-fees 'n “JA Europe Teacher of the Year Award” aangekondig. Die toekenning wil die rol van onderwysers erken om jongmense te inspireer en motiveer, om hulle te help om hul potensiaal te ontdek en hulle te laat glo in hul vermoë om op te tree en die toekoms te verander.

Sedipeh Wägner, 'n onderwyser van Swede, het die prys gewen. Me Wägner is 'n ervare JA-onderwyser wat klas gee by die Inleidingsprogram, toegewy aan migrante en weerlose studente om vir die nasionale program voor te berei, hulle Sweeds te leer en moontlik hul vorige opleiding aan te vul om aan die Sweedse hoërskoolvlakke en -standaarde te voldoen. 

JA Europe, wat die fees gereël het, is die grootste nie-winsgewende Europa in Europa, toegewy aan die skep van paaie vir indiensneembaarheid, werkskepping en finansiële sukses. Die netwerk is in 40 lande bedrywig en verlede jaar het sy programme byna 4 miljoen jongmense bereik met die ondersteuning van meer as 100,000 140,000 sakevrywilligers en XNUMX XNUMX onderwysers en opvoeders.

Salvatore Nigro, uitvoerende hoof van JA Europe, het gesê: “Ons is verheug om vanjaar se wenners van die JA Company of the Year Competition en Enterprise Challenge aan te kondig. Jaarliks ​​veg meer as 370,000 XNUMX studente regoor Europa dit deur hul eie mini-ondernemings en start-ups te ontwerp om mee te ding op Gen-E, Europa se grootste ondernemingsfees.

"Ons bedoeling is altyd om loopbaanambisies te bevorder en indiensneembaarheid, ondernemingsvaardighede en houdings te verbeter. Jong entrepreneurs het soveel om ons samelewing te bied, en ons sien elke jaar 'n nuwe golf van entoesiasme om maatskaplike probleme met hul eie entrepreneurskap op te los. Dit word ook vanjaar weer by die wenners weerspieël dat jong entrepreneurs nie net sake as 'n middel tot finansiële doel sien nie, maar ook as 'n platform om die samelewing te verbeter en mense rondom hulle te help. ”

JA Europe is die grootste nie-winsgewende organisasie in Europa wat gewy is aan die voorbereiding van jongmense op indiensneming en entrepreneurskap. JA Europe is 'n lid van JA Worldwide® wat al 100 jaar ervaring oplewer in ervaringsleer in entrepreneurskap, werkgereedheid en finansiële geletterdheid.

JA skep weë vir indiensneembaarheid, werkskepping en finansiële sukses. Verlede skooljaar het die JA-netwerk in Europa byna 4 miljoen jongmense in 40 lande bereik met die ondersteuning van byna 100,000 140,000 sakevrywilligers en meer as XNUMX XNUMX onderwysers / opvoeders.

Wat is die COYC en JA Company Program? Die JA Europe Company of the Year-kompetisie is die jaarlikse Europese kompetisie van die beste JA Company Program-spanne. Die JA-bedieningsprogram bemagtig hoërskoolleerlinge (15 tot 19 jaar) om 'n behoefte te bevredig of 'n probleem in hul gemeenskap op te los, en leer hulle praktiese vaardighede wat nodig is om hul eie onderneming te konseptualiseer, te kapitaliseer en te bestuur. Studente werk tydens hul eie onderneming saam, neem belangrike sakebesluite, kommunikeer met verskeie belanghebbendes en ontwikkel kennis en vaardighede oor ondernemings. Jaarliks ​​neem meer as 350,000 studente in Europa deel aan hierdie program en skep meer as 30,000 mini-ondernemings.

Wat is die EEG- en JA-opstartprogram?? Die European Enterprise Challenge is die jaarlikse Europese kompetisie van die beste JA Start Up Program-spanne. Die Start Up-program stel post-sekondêre studente (19 tot 30 jaar) in staat om hul eie onderneming te bestuur en hulle te wys hoe om hul talente te gebruik om hul eie onderneming op te rig. Studente ontwikkel ook gesindhede en vaardighede wat nodig is vir persoonlike sukses en indiensneembaarheid, en verkry noodsaaklike begrip van selfwerksaamhede, die skepping van sake, die neem van risiko's en die hantering van teëspoed, alles saam met ervare sakevrywilligers. Jaarliks ​​neem meer as 17,000 studente van 20 lande regoor Europa aan hierdie program deel en skep meer as 2,500 nuwe ondernemings per jaar.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings