Verbinding met ons

data

Spioenasie en datadiefstal, die Europese stryd

gepubliseer

on

data

Die Europese Kommissie neem nuwe instrumente aan vir veilige uitruil van persoonlike data

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het twee stelle standaardkontrakklousules aangeneem, een vir gebruik tussen beheerders en verwerkers en een vir die oordrag van persoonlike data na derde lande. Dit weerspieël nuwe vereistes ingevolge die Algemene Verordening Gegevensbeskerming (AVG) en neem die Schrems II-uitspraak van die Hof in ag, wat 'n hoë vlak van databeskerming vir burgers verseker. Hierdie nuwe instrumente bied meer wettige voorspelbaarheid vir Europese ondernemings en help veral KMO's om te verseker dat daar aan die vereistes vir veilige data-oordragte voldoen word, terwyl die data vrylik oor grense kan beweeg, sonder wettige hindernisse.

Vera Jourová, vise-president van die waardes en deursigtigheid, het gesê: “In Europa wil ons oop bly en data laat vloei, mits die beskerming daarmee saamvloei. Die gemoderniseerde standaardkontrakklousules sal help om hierdie doel te bereik: hulle bied besighede 'n nuttige hulpmiddel om te verseker dat hulle aan die wetgewing oor databeskerming voldoen, sowel vir hul aktiwiteite binne die EU as vir internasionale oordragte. Dit is 'n nodige oplossing in die onderling gekoppelde digitale wêreld waar die oordrag van data 'n kliek of twee kos.

Justisiekommissaris Didier Reynders het gesê: “In ons moderne digitale wêreld is dit belangrik dat data met die nodige beskerming gedeel kan word - binne en buite die EU. Met hierdie versterkte klousules gee ons meer veiligheid en regsekerheid aan maatskappye vir data-oordragte. Na die uitspraak oor Schrems II was dit ons plig en prioriteit om met gebruikersvriendelike instrumente vorendag te kom waarop maatskappye ten volle kan staatmaak. Hierdie pakket sal ondernemings aansienlik help om die GDPR na te kom. ”

Meer inligting is beskikbaar hier afgelaai word.

Lees verder

data

Die Nederlandse owerheid vir databeskerming beboet Booking.com € 475,000 XNUMX

gepubliseer

on

Die Nederlandse owerheid vir databeskerming (AP) het Booking.com 'n boete opgelê van € 475,000 vir 'n oortreding van data waar misdadigers toegang tot die persoonlike data van meer as 4,000 kliënte verkry het, insluitend die verkryging van die kredietkaartbesonderhede van byna 300 gebruikers van die gewilde reiswebwerf.

Die misdadigers het aanmeldingsgegewens by die rekeninge van werknemers van 40 hotelle in die Verenigde Arabiese Emirate getrek.

Phishing

"Booking.com-kliënte het die risiko geloop om hier beroof te word," het Monique Verdier, vise-president van die Nederlandse agentskap vir databeskerming, gesê. "Selfs al het die misdadigers nie kredietkaartinligting gesteel nie, maar slegs iemand se naam, kontakbesonderhede en inligting oor sy of haar hotelbespreking. Die scammers het die gegewens gebruik vir phishing.

"Deur voor te gee dat hulle per telefoon of e-pos aan die hotel behoort, het hulle probeer om geld van mense af te neem. Dit kan baie geloofwaardig wees as so 'n bedrieër presies weet wanneer u watter kamer bespreek het. En vra of u vir daardie nagte wil betaal. Die skade kan dan aansienlik wees, ”het Verdier gesê.

Booking.com is op 13 Januarie in kennis gestel van die oortreding van die inligting, maar het dit nie binne die verpligte tydperk van drie dae gerapporteer nadat hy 'n oortreding ontdek het nie. In plaas daarvan het hulle nog 22 dae gewag.

'Dit is 'n ernstige oortreding,' het Verdier gesê. "Ongelukkig kan 'n data-inbreuk op enige plek plaasvind, selfs as u goeie voorsorgmaatreëls getref het. Maar om skade aan u kliënte te voorkom en die herhaling van so 'n data-oortreding, moet u dit betyds rapporteer. Spoed is baie belangrik." 

Lees verder

data

Europese strategie vir data: wat lede wil hê

gepubliseer

on

Ontdek hoe parlementslede die EU-reëls vir die deel van nie-persoonlike data wil vorm om innovasie en die ekonomie te bevorder, terwyl hulle privaatheid beskerm.

Data is die kern van die digitale transformasie van die EU wat alle aspekte van die samelewing en die ekonomie beïnvloed. Dit is nodig vir die ontwikkeling van kunsmatige intelligensie, wat een van die prioriteite van die EU is, en belangrike geleenthede bied vir innovasie, herstel na die Covid-19-krisis en groei, byvoorbeeld in gesondheids- en groen tegnologieë.

Lees meer oor groot data geleenthede en uitdagings.

Reageer op die van die Europese Kommissie Europese strategie vir data, Het die parlement se nywerheids-, navorsings- en energiekomitee aangedring op wetgewing wat op mense gebaseer is gebaseer op Europese waardes van privaatheid en deursigtigheid wat Europeërs en EU-gebaseerde ondernemings in staat sal stel om voordeel te trek uit die potensiaal van industriële en openbare data in 'n verslag wat op 24 Februarie 2021 aanvaar is.

Die voordele van 'n EU-ekonomie

Parlementslede het gesê dat die krisis die behoefte aan doeltreffende wetgewing oor data toon wat navorsing en innovasie sal ondersteun. Daar bestaan ​​reeds groot hoeveelhede data van gehalte, veral nie-persoonlik - industrieel, publiek en kommersieel, in die EU en hul volle potensiaal moet nog ondersoek word. In die komende jare sal baie meer data gegenereer word. MEP's verwag dat wetgewing oor data sal help om hierdie potensiaal te benut en data beskikbaar te stel aan Europese ondernemings, insluitend klein en mediumgrootte ondernemings, en navorsers.

Deur data-vloei tussen sektore en lande moontlik te maak, sal Europese ondernemings van alle groottes help om te vernuwe en te floreer in Europa en daarbuite, en sal dit help om die EU as 'n leier in die data-ekonomie te vestig.

Die Kommissie beplan dat die data-ekonomie in die EU van € 301 miljard in 2018 tot € 829 miljard in 2025 kan groei, met die aantal data-professionele persone wat van 5.7 tot 10.9 miljoen sal styg.

Europa se wêreldwye mededingers, soos die VSA en China, innoveer vinnig en pas hul maniere om toegang tot en gebruik van data toe. Om 'n leier in die data-ekonomie te word, moet die EU 'n Europese manier vind om potensiaal te ontgin en standaarde te stel.

Reëls om privaatheid, deursigtigheid en fundamentele regte te beskerm

Parlementslede het gesê dat reëls gebaseer moet wees op privaatheid, deursigtigheid en respek vir fundamentele regte. Die gratis deel van data moet beperk word tot nie-persoonlike data of onomkeerbare data. Individue moet die volle beheer oor hul data hê en beskerm word deur die EU-reëls vir die beskerming van data, veral die Algemene Data-beskermingsregulasie (AVG).

Die komitee het 'n beroep op die Kommissie en EU-lande gedoen om saam met ander lande te werk aan globale standaarde om die EU-waardes en -beginsels te bevorder en te verseker dat die mark van die Unie mededingend bly.

Europese dataruimtes en grootdata-infrastruktuur

Parlementslede dring daarop aan dat die vrye vloei van data die leidende beginsel is en die Kommissie en die EU-lande versoek om sektorale dataruimtes te skep wat die uitwisseling van data moontlik maak, terwyl die algemene riglyne, wetlike vereistes en protokolle nagekom word. In die lig van die pandemie het EP-lede gesê dat spesiale aandag aan die Common European Health Data Space gegee moet word.

Aangesien die sukses van die datastrategie grotendeels afhang van infrastruktuur vir inligting en kommunikasietegnologie, het EP-lede gevra om tegnologiese ontwikkelings in die EU te versnel, soos kuberveiligheidstegnologie, optiese vesels, 5G en 6G, en het hulle voorstelle verwelkom om die rol van Europa in superrekenaars en kwantumrekenaars te bevorder. . Hulle het gewaarsku dat die digitale skeiding tussen streke aangepak moet word om gelyke moontlikhede te verseker, veral in die lig van die herstel ná die Covid.

Omgewingsvoetspoor van groot data

Alhoewel data die potensiaal het om groen tegnologieë en die EU se doel om teen 2050 klimaatneutraal te word, is die digitale sektor verantwoordelik vir meer as 2% van die wêreldwye uitstoot van kweekhuisgasse. Soos dit groei, moet dit fokus op die verlaging van sy koolstofvoetspoor en vermindering van E-afval, Het lede gesê.

EU-wetgewing oor die deel van data

Die Kommissie het in Februarie 2020 'n Europese strategie vir data aangebied. Die strategie en die Witskrif oor kunsmatige intelligensie is die eerste pilare van die digitale strategie van die Kommissie.

Lees meer oor geleenthede vir kunsmatige intelligensie en wat die parlement wil hê.

Die nywerheids-, navorsings- en energiekomitee verwag dat die verslag in ag geneem sal word in die nuwe wet op data wat die Kommissie in die tweede helfte van 2021 sal voorlê.

Die parlement werk ook aan 'n verslag oor die Wet op data-bestuur wat die Kommissie in Desember 2020 aangebied het as deel van die strategie vir data. Dit beoog om die beskikbaarheid van data te verhoog en die vertroue in die deel van data en tussengangers te versterk.

Die parlement gaan tydens 'n plenêre sitting in Maart oor die komiteeverslag stem.

'N Europese strategie vir data 

Wet op data-bestuur: Europese data-bestuur 

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

advertensie

Neigings