Verbinding met ons

Kompetisie

Kommissie loods ondersoek na Facebook Marketplace

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het vandag (4 Junie) 'n formele ondersoek geopen om te bepaal of Facebook die EU-mededingingsreëls oortree, skryf Catherine Feore. 

Aanlynverskaffers van geklassifiseerde advertensies adverteer hul dienste via Facebook, terselfdertyd ding hulle mee met Facebook se eie aanlyn-advertensie-diens, 'Facebook Marketplace'. Die Kommissie ondersoek of Facebook moontlik aan Facebook Marketplace 'n onregverdige mededingingsvoordeel gegee het deur data te gebruik wat van mededingende verskaffers verkry is terwyl hulle op Facebook adverteer. 

Die formele ondersoek sal ook bepaal of Facebook sy aanlyn-advertensiediens 'Facebook Marketplace' aan sy sosiale netwerk verbind. Die Kommissie sal ondersoek of die manier waarop Facebook Marketplace in die sosiale netwerk ingebed is, 'n vorm van vasmaak is wat die voordeel bied om klante te bereik. As 'n 'sosiale mark' kan u ook breër profiele sien, gesamentlike vriende hê en kan u gesels deur middel van Facebook messenger.

Die Kommissie wys daarop dat Facebook, byna drie miljard mense wat maandeliks Facebook gebruik en byna sewe miljoen ondernemings adverteer, toegang het tot groot hoeveelhede data oor die aktiwiteite van gebruikers van sy sosiale netwerk en daarbuite, wat dit moontlik maak om spesifieke klantegroepe te teiken .

Margrethe Vestager, uitvoerende vise-president, met die hoof van die mededingingsbeleid, het gesê: 'Ons sal in detail kyk of Facebook 'n onnodige mededingingsvoordeel het, veral in die aanlyn advertensie-sektor, waar mense elke dag goedere koop en verkoop, en waar Facebook ding ook mee met maatskappye waarvandaan dit data versamel. In die hedendaagse digitale ekonomie moet data nie op maniere gebruik word wat mededinging verwring nie. ” 

UK: 'Ons sal nou saamwerk met die Europese Kommissie'

Die Britse mededingings- en bemarkingsowerheid (CMA) het ook 'n ondersoek ingestel na Facebook se aktiwiteite in hierdie gebied. Die Kommissie se mededingingswoordvoerder, Ariana Podesta, het gesê: "Die Kommissie sal poog om nou saam te werk met die UK se mededingings- en markowerheid namate die onafhanklike ondersoeke ontwikkel."

Andrea Coscelli, uitvoerende hoof van die OBA, het gesê: 'Ons is van plan om Facebook se gebruik van data deeglik te ondersoek om te bepaal of die sakepraktyke dit 'n onregverdige voordeel in die sakesektor vir aanlyn afsprake en advertensies bied.

“Enige sodanige voordeel kan dit vir mededingende ondernemings moeiliker maak om suksesvol te wees, insluitend nuwe en kleiner ondernemings, en kan die keuse van die klante verminder.

"Ons sal nou saamwerk met die Europese Kommissie, aangesien ons elkeen hierdie kwessies ondersoek, en ons koördinasie met ander agentskappe voortgaan om hierdie wêreldwye aangeleenthede aan te pak."

Die CMA het beklemtoon hoe die Facebook-aanmelding, wat gebruik kan word om aan te meld by ander webwerwe, programme en dienste met behulp van hul Facebook-aanmeldingsbesonderhede, gebruik kan word om Facebooks eie dienste te bevoordeel. Die CMA beklemtoon ook 'Facebook Dating' - 'n diensprofieldiens wat dit in 2020 in Europa bekendgestel het.

Afgesien van hierdie nuwe ondersoek na Facebook se gebruik van advertensiemarkdata, het die UK se Digital Markets Unit (DMU) begin kyk hoe gedragskodes in die praktyk kan werk om die verhouding tussen digitale platforms en groepe, soos klein ondernemings, te beheer. vertrou op hierdie platforms om potensiële klante te bereik. 

Die DMU werk in 'skaduwee', nie-statutêre vorm, hangende wetgewing wat die volle magte aan hom sal bied. Hiervoor sal die OBA voortgaan met die bevordering van mededinging en die belange van verbruikers in digitale markte, insluitend die handhawing van stappe waar nodig.

Besigheid

Antitrust: Kommissie stuur 'n verklaring van besware aan Apple oor die App Store-reëls vir verskaffers van musiekstroom

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het Apple in kennis gestel van sy voorlopige standpunt dat dit die mededinging in die musiekstroommark verdraai, omdat hy sy dominante posisie vir die verspreiding van programme vir musiekstroom deur middel van sy App Store misbruik. Die Kommissie betwis die verpligte gebruik van Apple se eie in-app-aankoopmeganisme wat opgelê word aan musiekstroom-app-ontwikkelaars om hul programme via Apple's App Store te versprei. Die Kommissie is ook bekommerd dat Apple sekere beperkings toepas op app-ontwikkelaars wat hulle verhinder om iPhone- en iPad-gebruikers in te lig oor alternatiewe, goedkoper aankoopmoontlikhede.

Die verklaring van besware het betrekking op die toepassing van hierdie reëls op alle programme vir musiekstroom, wat meeding met Apple se musiekstroom-app 'Apple Music' in die Europese Ekonomiese Ruimte (EER). Dit volg op 'n klag deur Spotify. Die Kommissie se voorlopige standpunt is dat Apple se reëls die mededinging in die mark vir musiekstroomdienste verdraai deur die koste van mededingende ontwikkelaars van musiekstroomapps te verhoog. Dit lei weer tot hoër pryse vir verbruikers vir hul inskrywings vir musiekinligting op iOS-toestelle. Daarbenewens word Apple die tussenganger vir alle IAP-transaksies en neem hy die faktuurverhouding oor, sowel as verwante kommunikasie vir mededingers. As dit bevestig word, sou hierdie gedrag inbreuk maak op artikel 102 van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie (VWEU) wat die misbruik van 'n dominante markposisie verbied. Die stuur van 'n verklaring van besware laat die uitslag van 'n ondersoek nie vooruit nie.

Margrethe Vestager, uitvoerende vise-president, met die hoof van die mededingingsbeleid, het gesê: 'App-winkels speel 'n sentrale rol in die hedendaagse digitale ekonomie. Ons kan nou inkopies doen, toegang tot nuus, musiek of films via programme kry in plaas van webwerwe te besoek. Ons voorlopige bevinding is dat Apple via die App Store 'n poortwagter is vir gebruikers van iPhones en iPads. Met Apple Music ding Apple ook mee met musiekverskaffers. Deur streng reëls in die App Store vas te stel wat mededingende musiekstroomdienste benadeel, ontneem Apple gebruikers goedkoper keuses vir musiekstroom en verdraai dit die kompetisie. Dit word gedoen deur hoë kommissiegeld op elke transaksie in die App Store vir mededingers te hef en hulle te verbied om hul klante in te lig oor alternatiewe intekeningopsies. ” 'N Volledige persverklaring is beskikbaar aanlyn.

Lees verder

Kompetisie

Vestager beskuldig Apple daarvan dat hulle sy rol as hekwag in die mark vir musiekstroming misbruik het

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie beskuldig Apple daarvan dat hulle hul posisie as hekwag in die musiekstroommark misbruik.

In sy 'verklaring van besware' sê die Kommissie dat ontwikkelaars van musiekstroom-app's wat Apple-toestelgebruikers (iPhone, iPad) wil bereik, die Apple Store moet gebruik en 'n kommissieheffing van 30% op alle intekeninge hef. Hulle is ook verplig om Apple se 'anti-stuurbepalings' te volg, wat ontwikkelaars beperk om verbruikers in te lig oor alternatiewe aankoopmoontlikhede buite programme. 

Uitvoerende vise-president, Margrethe Vestager, in beheer van die mededingingsbeleid, het gesê: 'Ons voorlopige bevinding is dat Apple 'n poortwagter is vir gebruikers van iPhones en iPads via die App Store. Met Apple Music ding Apple ook mee met musiekstroomverskaffers. Deur streng reëls in die App Store vas te stel wat mededingende musiekstroomdienste benadeel, ontneem Apple gebruikers goedkoper keuses vir musiekstroom en verdraai dit die kompetisie. Dit word gedoen deur hoë kommissiegelde op elke transaksie in die App Store vir mededingers te hef en hulle te verbied om hul klante in te lig oor alternatiewe intekeningopsies. ”

Markus Ferber, parlementslid van die Europese Volksparty oor ekonomiese aangeleenthede, verwelkom die ontwikkeling: 'Daar is altyd 'n groot risiko van misbruik vir 'n platformoperateur soos Apple om voorkeur te gee aan sy eie dienste op sy platform in vergelyking met mededingende dienste. 

“Apple gebruik sy App Store al 'n rukkie om sy mededingers op die spel te hou deur kontroversiële bepalings en buitensporige fooie te gebruik. Deur gebruik te maak van hierdie mededingingsbeperkende praktyke, verhoed hekwagters soos Apple in die eerste plek ware mededinging. '

Lank uitstaande

Ferber noem die optrede van die Kommissie ook lankal: 'Dit het jare geduur voordat die EU-mededingingsowerhede hul saak regruk. Apple se mededingers moes intussen die treffer pak. Ons moet dringend oorgaan van die handhawing van mededinging agteraf na die voorkoming van misbruik in die mark. Die wet op digitale markte kan in hierdie opsig 'n kragtige instrument wees. ”

Lees verder

Breëband

Tyd vir die #EuropeanUnion om langdurige # geslagsgapings te sluit

gepubliseer

on

Die Europese Unie het onlangs sy Europese Vaardigheidsagenda bekendgestel, 'n ambisieuse skema om die arbeidsmag van die blok op te gradeer en te herwin. Die reg op lewenslange leer, vasgelê in die Europese pilaar van sosiale regte, het in die nasleep van die koronavirus-pandemie nuwe belang gekry. Soos Nicolas Schmit, die kommissaris vir werk en sosiale regte, verduidelik: “Die vaardigheid van ons personeel is een van ons belangrikste reaksies op die herstel, en om mense die kans te bied om die vaardighede te bou wat hulle nodig het, is die sleutel tot voorbereiding op die groen en digitale oorgange ”.

Inderdaad, hoewel die Europese blok gereeld opslae gemaak het vir sy omgewingsinisiatiewe - veral die middelpunt van die Von der Leyen-kommissie, die Europese Green Deal - is dit moontlik dat digitalisering effens langs die pad kan val. Volgens een skatting benut Europa slegs 12% van sy digitale potensiaal. Om hierdie verwaarloosde gebied te benut, moet die EU eers aandag gee aan die digitale ongelykhede in die blok se 27 lidlande wat aangespreek word.

Die 2020 Digital Economy and Society Index (DESI), 'n jaarlikse saamgestelde assessering wat die digitale prestasie en mededingendheid van Europa saamvat, bevestig hierdie bewering. Die jongste DESI-verslag, wat in Junie uitgereik is, illustreer die wanbalanse wat die EU in die gesig gestaar het van 'n digitale digitale lapwerk. Die sterk verdeeldheid wat deur DESI se data geopenbaar word - verdeeldheid tussen een lidstaat en die volgende, tussen landelike en stedelike gebiede, tussen klein en groot ondernemings of tussen mans en vroue - maak dit baie duidelik dat sommige dele van die EU voorbereid is op die volgende generasie van tegnologie, is ander beduidend agter.

'N gapende digitale skeiding?

DESI evalueer vyf hoofkomponente van digitalisering - konnektiwiteit, menslike kapitaal, die gebruik van internetdienste, die integrasie van digitale tegnologie deur ondernemings en die beskikbaarheid van digitale openbare dienste. In hierdie vyf kategorieë word 'n duidelike skeuring geopen tussen die lande wat die beste presteer en die lande onderaan die punt. Finland, Malta, Ierland en Nederland presteer as sterpresteerders met uiters gevorderde digitale ekonomieë, terwyl Italië, Roemenië, Griekeland en Bulgarye baie grond moet uitmaak.

Hierdie geheelbeeld van 'n groter gaping in terme van digitalisering word bevestig deur die gedetailleerde afdelings van die verslag oor elk van hierdie vyf kategorieë. Aspekte soos breëbanddekking, internetsnelheid en toegangsvermoë van die volgende generasie, byvoorbeeld, is almal van kritieke belang vir persoonlike en professionele digitale gebruik - tog kom dele van Europa in hierdie gebiede kort.

Wild uiteenlopende toegang tot breëband

Breëbanddekking in landelike gebiede bly 'n besondere uitdaging — 10% van huishoudings in die landelike gebiede in Europa word steeds nie deur enige vaste netwerk gedek nie, terwyl 41% van landelike huise nie deur die volgende generasie toegangstegnologie gedek word nie. Dit is dus nie verbasend dat aansienlik minder Europeërs wat in landelike gebiede woon, die basiese digitale vaardighede het wat hulle benodig nie, vergeleke met hul landgenote in groter stede en dorpe.

Alhoewel hierdie verbindingsgapings in landelike gebiede kommerwekkend is, veral gegewe hoe belangrik digitale oplossings soos presisieboerdery sal wees om die Europese landbousektor meer volhoubaar te maak, is die probleme nie beperk tot landelike gebiede nie. Die EU het ten doel gestel dat ten minste 50% van die huishoudings teen die einde van 100 ultra vinnige breëband-abonnemente (2020 Mbps of vinniger) moet hê. Volgens die DESI-indeks van 2020 is die EU egter baie minder as die punt: slegs 26 % van Europese huishoudings het ingeteken op sulke vinnige breëbanddienste. Dit is 'n probleem met die gebruik eerder as met infrastruktuur - 66.5% van die Europese huishoudings word gedek deur 'n netwerk wat minstens 100 Mbps breëband kan lewer.

Weereens is daar 'n radikale divergensie tussen die voorlopers en die agterstande in die digitale kontinent van die vasteland. In Swede het meer as 60% van huishoudings ingeteken op ultra vinnige breëband — terwyl minder as 10% van huishoudings in Griekeland, Ciprus en Kroasië so vinnig diens doen.

KMO's val agter

'N Soortgelyke verhaal teister die klein en medium ondernemings van Europa (KMO's), wat 99% van alle ondernemings in die EU verteenwoordig. Slegs 17% van hierdie ondernemings gebruik wolkdienste en slegs 12% gebruik groot data-ontleding. Met so 'n lae aannemingskoers vir hierdie belangrike digitale instrumente, loop die Europese KMO's die risiko om nie net agter te bly by maatskappye in ander lande nie - 74% van die KMO's in Singapoer, byvoorbeeld, het wolkrekenaars geïdentifiseer as een van die beleggings met die mees meetbare impak op hul besigheid - maar verloor veld teen groter EU-ondernemings.

Groter ondernemings verdwyn KMO's oorweldigend oor hul integrasie van digitale tegnologie - ongeveer 38.5% van die groot ondernemings pluk al die vrugte van gevorderde wolkdienste, terwyl 32.7% vertrou op groot data-ontleding. Aangesien MKB as die ruggraat van die Europese ekonomie beskou word, is dit onmoontlik om 'n suksesvolle digitale oorgang in Europa voor te stel sonder dat kleiner ondernemings die pas verhoog.

Digitale skeiding tussen burgers

Alhoewel Europa daarin slaag om hierdie gapings in digitale infrastruktuur te sluit, beteken dit weinig
sonder die menslike kapitaal om dit te rugsteun. Sowat 61% van die Europeërs het ten minste basiese digitale vaardighede, hoewel hierdie syfer in sommige lidlande kommerwekkend laag daal - in Bulgarye, byvoorbeeld, het slegs 31% van die burgers selfs die mees basiese sagtewarevaardighede.

Die EU sukkel nog steeds om sy burgers toe te rus met bogenoemde basiese vaardighede wat al hoe meer 'n voorvereiste word vir 'n wye verskeidenheid werksrolle. Tans besit slegs 33% van die Europeërs meer gevorderde digitale vaardighede. Inligtings- en kommunikasietegnologie-spesialiste (IKT) vorm intussen 'n skamele 3.4% van die totale arbeidsmag van die EU - en slegs 1 uit 6 is vroue. Verbasend genoeg het dit probleme geskep vir KMO's wat sukkel om hierdie uiters gevraagde spesialiste te werf. Sowat 80% van die ondernemings in Roemenië en Tsjeggië het probleme gerapporteer om poste te vul vir IKT-spesialiste, 'n probleem wat die lande se digitale transformasies ongetwyfeld sal vertraag.

In die jongste DESI-verslag word die uiterste ongelykhede uiteengesit wat die digitale toekoms van Europa sal stuit totdat dit aangespreek word. Die Europese vaardigheidsagenda en ander programme wat bedoel is om die EU voor te berei op die digitale ontwikkeling daarvan, is welkome stappe in die regte rigting, maar Europese beleidmakers moet 'n omvattende skema opstel om die hele blok op dreef te bring. Hulle het ook die perfekte geleentheid om dit te doen - die herstelfonds van € 750 miljard wat voorgestel word om die Europese blok weer op die been te bring ná die pandemie in die coronavirus. Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie, het reeds benadruk dat hierdie ongekende belegging bepalings vir die digitalisering van Europa moet insluit: die DESI-verslag het duidelik gemaak watter digitale leemtes eers aangespreek moet word.

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

advertensie

Neigings