Verbinding met ons

Aviation Strategie vir Europa

Lugvaart: EU en ASEAN sluit die wêreld se eerste lugvervoer-ooreenkoms ter wêreld

gepubliseer

on

Die Europese Unie en die Vereniging van Suidoos-Asiatiese Nasies (ASEAN) het onderhandelinge oor die ASEAN-EU-omvattende lugvervoersooreenkoms (AE CATA) gesluit. Dit is die wêreld se eerste lugvervoer-ooreenkoms tussen blok en blok, wat die konnektiwiteit en ekonomiese ontwikkeling onder die 37 lidlande van ASEAN en die EU sal bevorder. Ingevolge die ooreenkoms kan lugrederye van die EU tot 14 weeklikse passasiersdienste en enige aantal vragdienste vlieg via en buite enige ASEAN-land, en andersom. 

Adina Vălean, kommissaris vir vervoer, het gesê: 'Die sluiting van hierdie allereerste' blok-tot-blok'-lugvervoer-ooreenkoms is 'n belangrike mylpaal in die EU se eksterne lugvaartbeleid. Dit bied noodsaaklike waarborge vir billike mededinging vir ons Europese lugdienste en industrie, terwyl dit die wederkerige vooruitsigte vir handel en belegging in sommige van die wêreld se mees dinamiese markte versterk. Dit is belangrik dat hierdie nuwe ooreenkoms ons ook 'n stewige platform bied om voort te gaan met die bevordering van die hoë standaarde rakende veiligheid, veiligheid, lugverkeersbestuur, omgewing en sosiale aangeleenthede. Ek is dankbaar vir die konstruktiewe benadering van alle betrokkenes wat hierdie historiese ooreenkoms moontlik gemaak het. ” 

Die ooreenkoms sal help om lugverbindings tussen ASEAN-lande en Europa te herbou, wat weens die COVID-19-pandemie skerp afgeneem het, en nuwe groeigeleenthede vir die lugvaartbedryf in albei streke sal bied. Albei partye het hul voorneme uitgespreek om gereelde gesprekke en noue koördinasie te handhaaf om onderbrekings aan lugdienste wat deur die pandemie veroorsaak is, tot die minimum te beperk. ASEAN en die EU sal die AE CATA nou voorlê vir wettige skrop ter voorbereiding op 'n later datum. 'N Gesamentlike verklaring oor die sluiting van die ASEAN-EU-omvattende lugvervoersooreenkoms (AE CATA) is gepubliseer hier afgelaai word

Aviation Strategie vir Europa

Die Kommissie keur die Ierse hulpskema van € 26 miljoen goed om lughawe-operateurs te vergoed in die konteks van die uitbraak van die coronavirus

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-reëls vir staatssteun 'n Ierse hulpskema van € 26 miljoen goedgekeur om lughaweoperateurs te vergoed vir die verliese wat veroorsaak is deur die uitbraak van die koronavirus en die reisbeperkings wat deur Ierland ingestel is om die verspreiding van die koronavirus te beperk. Die hulp bestaan ​​uit drie maatreëls: (i) 'n skadevergoedingsmaatreël; (ii) 'n hulpmaatreël om die lughawebedryf tot 'n maksimum van € 1.8 miljoen per begunstigde te ondersteun; en (iii) 'n hulpmaatreël ter ondersteuning van die onbedekte vaste koste van hierdie maatskappye.

Die hulp sal die vorm aanneem van direkte toelaes. In geval van ondersteuning vir die onbedekte vaste koste, kan hulp ook verleen word in die vorm van waarborge en lenings. Die skadevergoedingsmaatreël sal oop wees vir operateurs van Ierse lughawens wat in 1 meer as 2019 miljoen passasiers hanteer het. Onder hierdie maatreël kan hierdie operateurs vergoed word vir die netto verliese wat gely is gedurende die periode tussen 1 April en 30 Junie 2020 as gevolg van die beperkende maatreëls wat deur die Ierse owerhede ingestel is om die verspreiding van koronavirus te beperk.

Die Kommissie het die eerste maatreël ingevolge artikel beoordeel 107 (2) (b) van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie en bevind dat dit vergoeding sal bied vir skade wat direk verband hou met die uitbraak van die koronavirus. Dit het ook bevind dat die maatstaf eweredig is, aangesien die vergoeding nie meer is as wat nodig is om die skade te vergoed nie. Wat die ander twee maatreëls betref, het die Kommissie bevind dat dit strook met die voorwaardes soos uiteengesit in die staatssteun Tydelike raamwerk. In die besonder sal die steun (i) nie later nie as 31 Desember 2021 verleen word en (ii) nie meer as € 1.8 miljoen per begunstigde kragtens die tweede maatreël is nie en sal dit nie meer as € 10 miljoen per begunstigde ingevolge die derde maatreël wees nie.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat albei maatreëls nodig, toepaslik en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat op te los, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike raamwerk. Op grond hiervan het die Kommissie die drie maatreëls ingevolge die EU-reëls vir staatssteun goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander stappe wat deur die Kommissie gedoen word om die ekonomiese impak van die koronavirus-pandemie aan te spreek, kan gevind word haare. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.59709 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

Lees verder

Aviation Strategie vir Europa

Lugvaart: die voorstel van die kommissie oor lughawenslotte bied broodnodige verligting vir die sektor

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n nuwe voorstel aangeneem oor die toekenning van slots wat die belanghebbendes in die lugvaart verleen vir die nodige verligting van die vereistes vir die gebruik van lughawes in die somer 2021. Terwyl lugdienste normaalweg 80% van die slots wat aan hulle toegeken word, moet gebruik om hul volle slotportefeuljes te verseker vir die daaropvolgende skeduleiseisoene, verminder die voorstel hierdie drempel tot 40%. Dit stel ook 'n aantal voorwaardes in wat daarop gemik is om te verseker dat lughawekapasiteit doeltreffend gebruik word sonder om mededinging gedurende die herstelperiode van COVID-19 te benadeel.

Adina Vălean, kommissaris vir vervoer, het gesê: “Met die voorstel van vandag poog ons om 'n balans te vind tussen die noodsaaklikheid om verligting aan lugdienste te bied, wat steeds ly onder die aansienlike afname in lugreise as gevolg van die voortdurende pandemie en die behoefte om mededinging in die mark te handhaaf. , sorg vir 'n doeltreffende bedryf van lughawens, en vermy spookvlugte. Die voorgestelde reëls bied sekerheid vir die somer-seisoen 2021 en verseker dat die Kommissie die nodige slotvrystellings kan moduleer volgens duidelike voorwaardes om te verseker dat hierdie balans gehandhaaf word. ”

As ons na die verkeersvoorspellings vir die somer 2021 kyk, is dit redelik om te verwag dat die verkeersvlakke minstens 50% van die 2019-vlakke sal wees. 'N Drempel van 40% sal dus 'n sekere diensvlak waarborg, terwyl lugdienste steeds 'n buffer kan bied in die gebruik van hul slots. Die voorstel oor toewysing van gleuwe is aan die Europese Parlement en Raad voorgelê vir goedkeuring.

Lees verder

Aviation Strategie vir Europa

Boeing-subsidiesaak: die Wêreldhandelsorganisasie bevestig die reg van die EU om vergelding te neem teen $ 4 miljard Amerikaanse invoer

gepubliseer

on

Die Wêreldhandelsorganisasie (WHO) het die EU toegelaat om tariewe tot $ 4 miljard se invoer vanaf die VSA te verhoog as 'n teenmaatreël vir onwettige insinkings aan die Amerikaanse vliegtuigvervaardiger, Boeing. Die besluit bou voort op die WTO se vroeëre bevindinge wat erkenning gee aan die Amerikaanse subsidies aan Boeing as onwettig onder die WTO-wetgewing.

'N Ekonomie wat werk vir mense Uitvoerende vise-president en kommissaris vir handel, Valdis Dombrovskis (uitgebeeld) het gesê: “Hierdie langverwagte besluit stel die Europese Unie in staat om tariewe te hef op Amerikaanse produkte wat Europa binnekom. Ek sal dit verkies om dit nie te doen nie - addisionele pligte is nie in die ekonomiese belang van enige kant nie, veral omdat ons daarna streef om van die COVID-19-resessie te herstel. Ek het met my Amerikaanse eweknie, ambassadeur Lighthizer, in gesprek getree, en ek hoop dat die VSA die tariewe wat verlede jaar op die EU-uitvoer opgelê is, sal laat vaar. Dit sal 'n positiewe momentum oplewer, sowel ekonomies as polities, en sal ons help om 'n gemeenskaplike grondslag op ander sleutelgebiede te vind. Die EU sal voortgaan om hierdie uitkoms kragtig na te streef. As dit nie gebeur nie, sal ons gedwing word om ons regte uit te oefen en soortgelyke tariewe in te stel. Terwyl ons ten volle voorbereid is op hierdie moontlikheid, sal ons dit onwillig doen. ”

In Oktober verlede jaar, na 'n soortgelyke WTO-besluit in 'n parallelle saak oor Airbus-subsidies, het die VSA vergeldingspligte opgelê wat die uitvoer van die EU ter waarde van $ 7.5 miljard raak. Hierdie pligte bestaan ​​vandag nog, ondanks die beslissende stappe wat Frankryk en Spanje in Julie vanjaar geneem het om Duitsland en die Verenigde Koninkryk te volg om te verseker dat hulle volledig voldoen aan 'n vroeëre WTO-besluit oor subsidies aan Airbus.

Onder die huidige ekonomiese omstandighede is dit in die wedersydse belang van die EU en die VSA om skadelike tariewe te staak wat ons industriële en landbousektor onnodig belas.

Die EU het spesifieke voorstelle gemaak om 'n onderhandelde uitkoms te bereik vir die langdurige twis-Atlantiese burgerlike vliegtuiggeskille, die langste in die geskiedenis van die WHO. Dit bly oop om met die VSA saam te werk om 'n regverdige en gebalanseerde skikking te bewerkstellig, asook oor toekomstige dissiplines vir subsidies in die burgerlike vliegtuigsektor.

Terwyl hulle met die VSA in gesprek tree, neem die Europese Kommissie ook gepaste stappe en betrek die EU-lidlande sodat hy sy vergeldingsregte kan gebruik as daar geen vooruitsig is om die geskil tot 'n voordelige oplossing te bring nie. Hierdie gebeurlikheidsbeplanning sluit die finalisering van die lys produkte in wat onder EU-tariewe onderhewig sal wees.

agtergrond

In Maart 2019 het die appèlliggaam, die hoogste WTO-instansie, bevestig dat die VSA nie die nodige stappe gedoen het om aan die WTO-reëls oor subsidies te voldoen nie, ondanks die vorige uitsprake. In plaas daarvan het hy sy onwettige ondersteuning van sy vliegtuigvervaardiger Boeing voortgesit tot nadeel van Airbus, die Europese lugvaartbedryf en sy talle werkers. Die appèlliggaam lui in sy uitspraak:

  • Bevestig dat die belastingprogram van die staat Washington steeds 'n sentrale deel van die S. onwettige subsidiëring van Boeing is;
  • het bevind dat 'n aantal lopende instrumente, insluitend sekere NASA- en Amerikaanse departement van verdedigingskontrakte, subsidies uitmaak wat Airbus ekonomiese skade kan berokken, en;
  • het bevestig dat Boeing steeds voordeel trek uit 'n onwettige Amerikaanse belastingtoegewing wat uitvoer ondersteun (die Foreign Sales Corporation en die uitsluiting van buitelandse territoriale inkomste).

Die besluit wat die reg van die EU om vergelding te bevestig, spruit direk uit die vorige besluit.

In 'n parallelle saak op Airbus het die WTO die Verenigde State in Oktober 2019 toegelaat om teenmaatreëls teen Europese uitvoer ter waarde van tot $ 7.5 miljard te neem. Hierdie toekenning was gebaseer op 'n beslissing van die appèlliggaam van 2018 waarin bevind is dat die EU en sy lidlande nie die vorige uitsprake van die WHO ten opsigte van die terugbetaalbare lanseringsbelegging vir die A350- en A380-programme volledig nagekom het nie. Die VSA het hierdie addisionele tariewe op 18 Oktober 2019 ingestel. Die betrokke EU-lidlande het intussen alle nodige stappe gedoen om die volledige nakoming daarvan te verseker.

Meer inligting

WTO-appèlliggaam uitspraak lewer oor Amerikaanse subsidies aan Boeing

Openbare konsultasie oor die voorlopige lys van produkte in die Boeing-saak

Voorlopige lys van produkte

Die geskiedenis van die Boeing-saak

Geskiedenis van die Airbus-saak

 

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

advertensie

Neigings