Verbinding met ons

Aviation / aanbied

Lugvaart: Slotverligting verorden

gepubliseer

on

Na aanleiding van 'n voorstel van die Kommissie Vanaf Desember 2020 het die Raad die wysiging van die Slotregulasie aangeneem wat lugrederye van die gebruiksvereistes vir die gebruik van lughawes vir die somer-seisoen 2021 vrystel. Die wysiging stel lugdienste in staat om tot die helfte van die lughawe-slots wat hulle toegeken is, terug te gee voor die begin van die seisoen.

Adina Vălean, kommissaris vir vervoer, het gesê: 'Ons verwelkom die finale teks van die wysiging wat dit moontlik maak om die slotreëls beter aan te pas by die verbruikers se vraag na lugreise, mededinging aan te wakker en die weg te stel vir 'n geleidelike terugkeer na normale reëls. Ek verwag dat hierdie inisiatief lugdienste sal aanspoor om lughawekapasiteit doeltreffend te benut, en dat dit uiteindelik tot voordeel van die EU-verbruikers sal wees. "

Die Kommissie het bevoegdhede gedelegeer vir een jaar nadat die wysiging in werking getree het, en kan die reëls dus verleng tot die einde van die somer 2022-seisoen, indien nodig. Die Kommissie kan ook die gebruikssnelheid binne 30-70% aanpas, afhangende van hoe lugverkeersvolumes ontwikkel. Die regshandelinge sal in die komende dae in die EU-tydskrif gepubliseer word en tree in werking die dag na die publikasie daarvan. U sal meer besonderhede vind hier afgelaai word.

Aviation / aanbied

Die Kommissie keur Griekse steun van € 120 miljoen goed om Aegean Airlines te vergoed vir skade wat gely is weens die uitbreking van die koronavirus

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het bevind dat 'n Griekse toekenning van € 120 miljoen aan Aegean Airlines strook met die EU-reëls vir staatssteun. Die maatreël het ten doel om die lugdiens te vergoed vir die verliese wat direk veroorsaak is deur die uitbraak van die koronavirus en die reisbeperkings wat deur Griekeland en ander bestemmingslande ingestel is om die verspreiding van die koronavirus te beperk. Griekeland het die kommissie 'n hulpmaatreël in kennis gestel om Aegean Airlines te vergoed vir die skade wat gely is vanaf 23 Maart 2020 tot 30 Junie 2020 as gevolg van die beheermaatreëls en reisbeperkings wat deur Griekeland en ander bestemmingslande ingestel is om die verspreiding van die koronavirus te beperk. Die steun sal die vorm aanneem van 'n direkte toekenning van € 120 miljoen, wat nie die geskatte skade wat die lugdiens in daardie tydperk aangerig het, oorskry nie.

Die Kommissie beoordeel die maatreël ingevolge artikel 107 (2) (b) van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie (VWEU), wat die Commissie in staat stel om staatssteunmaatreëls wat deur lidlande toegestaan ​​word, goed te keur om spesifieke ondernemings of sektore direk vir skade te vergoed veroorsaak deur uitsonderlike gebeure. Die Kommissie het bevind dat die Griekse maatreël die skade wat Aegean Airlines ly, vergoed wat direk verband hou met die uitbraak van die koronavirus. Dit het ook bevind dat die maatstaf eweredig is, aangesien die hulp nie meer is as wat nodig is om die skade te vergoed nie.

Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die Griekse maatreël vir skadevergoeding strook met die EU-reëls vir staatssteun. Margrethe Vestager, uitvoerende visepresident, met die leiding van die mededingingsbeleid, het gesê: 'Die lugvaartbedryf is een van die sektore wat veral deur die uitbraak van die koronavirus getref is. Hierdie maatreël sal Griekeland in staat stel om Aegean Airlines te vergoed vir die skade wat direk gely is weens die reisbeperkings wat nodig is om die verspreiding van die koronavirus te beperk. Ons werk voort met lidlande om werkbare oplossings te vind om maatskappye in hierdie moeilike tye te ondersteun, in ooreenstemming met die EU-reëls. ”

Die volledige persverklaring is beskikbaar aanlyn.

Lees verder

Aviation / aanbied

Die Kommissie keur Italiaanse steun van € 73 miljoen goed om Alitalia te vergoed vir verdere skade wat gely is weens die uitbreking van die koronavirus

gepubliseer

on

 

Die Europese Kommissie het bevind dat Italiaanse steun van 73.02 miljoen euro ten gunste van Alitalia strook met die EU-reëls vir staatshulp. Hierdie maatreël is daarop gemik om die lugdiens te vergoed vir die skade wat op 19 roetes gely is weens die uitbreking van die koronavirus tussen 16 Junie en 31 Oktober 2020.

Uitvoerende visepresident Margrethe Vestager, met die leiding van die mededingingsbeleid, het gesê: 'Die lugvaartbedryf is steeds een van die sektore wat veral swaar getref word deur die impak van die uitbraak van die koronavirus. Hierdie maatreël stel Italië in staat om verdere vergoeding te bied vir direkte skade wat Alitalia tussen Junie en Oktober 2020 gely het weens die reisbeperkings wat nodig is om die verspreiding van die koronavirus te beperk. Ons werk steeds nou saam met lidlande om te verseker dat nasionale steunmaatreëls op 'n gekoördineerde en effektiewe manier ingestel kan word, in ooreenstemming met die EU-reëls. Terselfdertyd duur ons ondersoeke na alitalia se ondersteuningsmaatreëls voort en is ons in kontak met Italië oor hul planne en die nakoming van die EU-reëls. ”

Alitalia is 'n belangrike netwerklugdiens wat in Italië werk. Met 'n vloot van meer as 95 vliegtuie bedien die maatskappy in 2019 honderde bestemmings regoor die wêreld en vervoer ongeveer 20 miljoen passasiers vanaf sy hoofpunt in Rome en ander Italiaanse lughawens na verskillende internasionale bestemmings.

Die beperkings wat in Italië en in ander bestemmingslande geld om die verspreiding van die koronavirus te beperk, het Alitalia se bedrywighede sterk beïnvloed, veral met betrekking tot internasionale en interkontinentale vlugte. As gevolg hiervan het Alitalia beduidende verliese tot minstens 31 Oktober 2020 gely.

Italië het die Kommissie 'n bykomende hulpmaatreël in kennis gestel om Alitalia te vergoed vir verdere skade wat op 19 spesifieke roetes gely is van 16 Junie 2020 tot 31 Oktober 2020 as gevolg van die noodmaatreëls wat nodig is om die verspreiding van die virus te beperk. Die steun sal die vorm aanneem van 'n direkte toekenning van € 73.02 miljoen, wat ooreenstem met die geraamde skade wat direk aan die lugdiens in daardie tydperk aangerig is, volgens 'n roetevolweg-analise van die 19 in aanmerking komende roetes. Dit volg op die besluit van die Kommissie op 4 September 2020 om dit goed te keur Italiaanse skadevergoedingsmaatreël ten gunste daarvan dat Alitalia die lugdiens vergoed vir die skade wat gely is vanaf 1 Maart 2020 tot 15 Junie 2020 as gevolg van regeringsbeperkings en beperkingsmaatreëls wat deur Italië en ander bestemmingslande getref is om die verspreiding van die koronavirus te beperk.

Die Kommissie beoordeel die maatreël onder Artikel 107 (2) (b) van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie (VWEU), wat die Kommissie in staat stel om staatssteunmaatreëls wat deur lidlande toegestaan ​​is, goed te keur om spesifieke ondernemings of sektore te vergoed vir skade wat direk veroorsaak word deur uitsonderlike gebeure. Die Kommissie is van mening dat die uitbraak van die coronavirus as 'n buitengewone gebeurtenis kwalifiseer, aangesien dit 'n buitengewone, onvoorspelbare gebeurtenis is wat 'n beduidende ekonomiese impak het. As gevolg hiervan is buitengewone ingrypings deur die Mmember-staat ter vergoeding van die skade wat verband hou met die uitbraak geregverdig.

Die Kommissie het bevind dat die Italiaanse maatreël sal vergoed vir skade wat Alitalia gely het en wat direk verband hou met die uitbreking van die koronavirus, aangesien die verlies aan winsgewendheid op die 19 roetes as gevolg van die beheermaatreëls gedurende die betrokke tydperk, beskou kan word as skade wat direk gekoppel is. tot die uitsonderlike voorkoms. Dit het ook bevind dat die maatstaf eweredig is, aangesien die kwantitatiewe analise wat deur Italië ingedien is, die skade wat aan die beheermaatreëls toegeskryf kan word, toepaslik identifiseer, en die vergoeding dus nie oorskry wat nodig is om die skade op daardie roetes te vergoed nie.

Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die bykomende Italiaanse skadevergoedingsmaatreël strook met die EU-reëls vir staatssteun.

agtergrond

Op grond van klagtes wat ontvang is, het die Kommissie op 23 April 2018 'n formele ondersoekprosedure geopen oor lenings van € 900 miljoen wat Italië in 2017 aan Alitalia toegestaan ​​het. Op 28 Februarie 2020 het die Kommissie 'n aparte formele ondersoekprosedure geopen op 'n ekstra lening van € 400 miljoen wat deur Italië toegestaan ​​is in Oktober 2019. Albei ondersoeke duur voort.

Finansiële ondersteuning van EU- of nasionale fondse wat aan gesondheidsdienste of ander openbare dienste toegestaan ​​word om die koronavirussituasie die hoof te bied, val buite die bestek van staatssteunbeheer. Dieselfde geld vir openbare openbare finansiële steun wat direk aan burgers verleen word. Net so val openbare ondersteuningsmaatreëls wat beskikbaar is vir alle maatskappye, soos byvoorbeeld loonsubsidies en opskorting van betalings van korporatiewe belasting op toegevoegde waarde of maatskaplike bydraes, nie onder staatssteunbeheer nie en is die goedkeuring van die Kommissie nie ingevolge die EU-reëls vir staatssteun nodig nie. In al hierdie gevalle kan lidlande onmiddellik optree.

Wanneer reëls vir staatssteun van toepassing is, kan lidlande voldoende steunmaatreëls ontwerp om spesifieke ondernemings of sektore te ondersteun wat ly onder die gevolge van die koronavirus-uitbraak, in ooreenstemming met die bestaande EU-staatssteunraamwerk. Op 13 Maart 2020 het die Kommissie a Kommunikasie oor 'n gekoördineerde ekonomiese reaksie op die COVID-19-uitbraak stel hierdie moontlikhede uiteen.

In hierdie opsig, byvoorbeeld:

  • Lidstate kan spesifieke ondernemings of spesifieke sektore (in die vorm van skemas) vergoed vir die skade wat gely is en direk veroorsaak is deur buitengewone voorvalle, soos dié wat deur die uitbraak van die coronavirus veroorsaak is. Dit word voorsien in artikel 107 (2) (b) VWEU.
  • Staatshulpreëls gebaseer op artikel 107 (3) (c) VWEU stel lidlande in staat om ondernemings te help om likiditeitstekorte te hanteer en dringende reddingshulp nodig te hê.
  • Dit kan aangevul word deur 'n verskeidenheid bykomende maatreëls, soos onder die de minimis-verordening en die Algemene Groepvrystellingsverordening, wat ook onmiddellik deur lidlande ingestel kan word, sonder die betrokkenheid van die Kommissie.

In die geval van besonder ernstige ekonomiese situasies, soos tans deur alle lidlande en die Verenigde Koninkryk gekonfronteer word weens die uitbreking van die koronavirus, kan die EU-reëls vir die staat se steun steun verleen om 'n ernstige versteuring van hul ekonomie te herstel. Dit word voorsien in artikel 107 (3) (b) VWEU van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie.

Op 19 Maart 2020 het die Kommissie 'n tydelike raamwerk vir staatssteun aanvaar wat gebaseer is op artikel 107 (3) (b) VWEU om lidlande in staat te stel om die volle buigsaamheid wat in die reëls van staatssteun voorsien word, te gebruik om die ekonomie te ondersteun in die konteks van die uitbraak van die koronavirus. Die tydelike raamwerk, soos gewysig op 3 April, 8 Mei 2020, 29 Junie en 13 Oktober 2020, maak voorsiening vir die volgende soorte hulp wat deur lidlande verleen kan word: (i) Direkte toelaes, kapitaalinspuitings, selektiewe belastingvoordele en vooruitbetalings; (ii) Staatswaarborge vir lenings wat deur ondernemings aangegaan word; (iii) Gesubsidieerde openbare lenings aan maatskappye, insluitende agtergestelde lenings; (iv) Waarborge vir banke wat Sstate-hulp na die reële ekonomie kanaliseer; (v) Openbare korttermyn-uitvoerkredietversekering; (vi) Ondersteuning vir koronavirus-verwante navorsing en ontwikkeling (O&O); (vii) Ondersteuning vir die konstruksie en opskaling van toetsfasiliteite; (viii) Ondersteuning vir die produksie van produkte wat relevant is om die koronavirus-uitbreking aan te pak; (ix) Gerigte ondersteuning in die vorm van uitstel van belastingbetalings en / of opskorting van sosiale bydraes; (x) Gerigte ondersteuning in die vorm van loonsubsidies vir werknemers; (xi) Gerigte ondersteuning in die vorm van ekwiteits- en / of baster kapitaalinstrumente; (xii) Gerigte ondersteuning vir onbedekte vaste koste van maatskappye.

Die tydelike raamwerk sal tot einde Junie 2021 van krag wees. Aangesien solvenskwessies eers later kan plaasvind namate hierdie krisis ontwikkel, het die Kommissie hierdie periode tot einde September 2021 net vir herkapitaliseringsmaatreëls verleng. Met die oog op om regsekerheid te verseker, sal die Kommissie voor daardie datums beoordeel of dit verleng moet word.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.59188 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf keer enige vertroulikheid kwessies is opgelos. Nuwe publikasies van die staat besluite hulp op die internet en in die Publicatie Blaar is in die genoteerde State Aid Weekly e-News.

Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander stappe wat die Kommissie gedoen het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word.

 

Lees verder

Aviation Strategie vir Europa

Lugvaart: die voorstel van die kommissie oor lughawenslotte bied broodnodige verligting vir die sektor

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n nuwe voorstel aangeneem oor die toekenning van slots wat die belanghebbendes in die lugvaart verleen vir die nodige verligting van die vereistes vir die gebruik van lughawes in die somer 2021. Terwyl lugdienste normaalweg 80% van die slots wat aan hulle toegeken word, moet gebruik om hul volle slotportefeuljes te verseker vir die daaropvolgende skeduleiseisoene, verminder die voorstel hierdie drempel tot 40%. Dit stel ook 'n aantal voorwaardes in wat daarop gemik is om te verseker dat lughawekapasiteit doeltreffend gebruik word sonder om mededinging gedurende die herstelperiode van COVID-19 te benadeel.

Adina Vălean, kommissaris vir vervoer, het gesê: “Met die voorstel van vandag poog ons om 'n balans te vind tussen die noodsaaklikheid om verligting aan lugdienste te bied, wat steeds ly onder die aansienlike afname in lugreise as gevolg van die voortdurende pandemie en die behoefte om mededinging in die mark te handhaaf. , sorg vir 'n doeltreffende bedryf van lughawens, en vermy spookvlugte. Die voorgestelde reëls bied sekerheid vir die somer-seisoen 2021 en verseker dat die Kommissie die nodige slotvrystellings kan moduleer volgens duidelike voorwaardes om te verseker dat hierdie balans gehandhaaf word. ”

As ons na die verkeersvoorspellings vir die somer 2021 kyk, is dit redelik om te verwag dat die verkeersvlakke minstens 50% van die 2019-vlakke sal wees. 'N Drempel van 40% sal dus 'n sekere diensvlak waarborg, terwyl lugdienste steeds 'n buffer kan bied in die gebruik van hul slots. Die voorstel oor toewysing van gleuwe is aan die Europese Parlement en Raad voorgelê vir goedkeuring.

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings