Verbinding met ons

Aviation Strategie vir Europa

Enkel Europese lug: parlementslede gereed om met onderhandelinge te begin

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese lugruimbestuur moet aangepas word om vlugroetes te optimaliseer, vertragings op vlugte te verminder en CO2-uitstoot te verminder, het die vervoer- en toerismekomitee gesê. TRAN.

Die onderhandelingsmandaat oor die hervorming van die reëls vir die Single European Sky, wat Donderdag deur die Vervoer- en Toerismekomitee met 39 stemme teen sewe en twee onthoudings aanvaar is, stel maniere voor om die bestuur van die Europese lugruim te moderniseer om vlugvertragings te verminder, vlugroetes te optimaliseer , besnoei koste en CO2-uitstoot in die lugvaart sektor.

Stroomlyn die Europese lugruimbestuur

advertensie

Parlementslede van die vervoerkomitee wil die fragmentering van die Europese lugruimbestuur verminder en vlugroetes optimaliseer, dws meer direkte vlugte hê. Hulle ondersteun die vaartbelyning van die Europese lugruimbestuurstelsel deur onafhanklike nasionale toesighoudende owerhede (NSA's) op te stel, wat verantwoordelik is vir die uitreiking van lugnavigasiediensverskaffers en lughawene wat ekonomiese lisensies het om te funksioneer, asook die implementering van prestasieplanne vir lugruimbestuur, wat deur die nuwe Prestasiebeoordelingsliggaam, wat onder die vaandel van die EU-lugvaartagentskap vir veiligheid (EASA) werk.

Die reëls vir die uitbreiding van die mandaat van EASA is met 38 stemme teen 7 en 3 onthoudings aanvaar. Die komitee het ook daarvoor gestem om 'n mandaat te gee vir die aanvang van inter-institusionele gesprekke met 41 stemreg teen 5 en 2 onthoudings.

Groener vlugte

advertensie

Parlementslede in die vervoer- en toerismekomitee benadruk dat die Europese lugruim die Green Deal moet volg en moet bydra tot die doel van klimaatneutraliteit, met 'n vermindering van tot 10% in die klimaat-uitstoot

Die kommissie sal die EU-prestasiedoelwitte vir kapasiteit, kostedoeltreffendheid, klimaatsverandering en beskerming van die omgewing vir lugnavigasiedienste aanvaar, sê EP-lede. Hulle stel ook voor dat die heffings wat lugruimgebruikers (lugdienste of private vliegtuigoperateurs) hef vir die verskaffing van lugnavigasiedienste hulle moet aanmoedig om meer omgewingsvriendelik te wees, byvoorbeeld deur alternatiewe tegnieke vir skoon aandrywing te bevorder.

Maak die mark oop

Aangesien EP-lede meer mededinging tussen lugverkeerbeheerders wil hê, stel hulle voor dat een of 'n groep lidlande lugverkeersdiensverskaffers moet kies deur 'n mededingende tender, tensy dit koste-ondoeltreffendheid, bedryfs-, klimaat- of omgewingsverlies of minderwaardig tot gevolg sal hê. werksomstandighede. Dieselfde logika sou geld as u ander lugnavigasiedienste kies, soos kommunikasie-, meteorologiese of lugvaartinligtingsdienste.

Aanhalings van rapporteurs

EP rapporteur Marian-Jean Marinescu (EPP, RO) het gesê: “Europa se huidige lugruimargitektuur is volgens nasionale grense gebou. Hierdie lugvaartnasionalisme beteken langer vlugte, meer vertragings, ekstra koste vir passasiers, hoër emissies en meer besoedeling. Met 'n egte Europese lugruim en 'n verenigde Europese lugbestuurstelsel, sou ons 'n nuwe lugruimargitektuur skep wat nie op grense gebaseer is nie, maar op doeltreffendheid. Ongelukkig berus die standpunt wat onlangs deur die Raad aanvaar is op nasionale bekommernisse. Daarom doen ons 'n beroep op die lidstaten om hoog te vlieg, sodat ons uiteindelik die probleme van koste, fragmentasie en emissies wat die Europese lugvaart teister, kan aanspreek ”.

Die rapporteur oor die EASA-reëls, Bogusław Liberadzki (S&D, PL), het bygevoeg: “Ons is van mening dat die Single European Sky vinnig geïmplementeer moet word om meer algemene Europese standaarde en prosedures tussen lidlande te bring. Na die COVID-19-krisis is ons gereed om ekonomiese en omgewingsdoeltreffendheid in Europese lugvaart te bevorder. ”

Volgende stappe

Hierdie stemming oor die Single European Sky-reëls vorm die opdatering van die onderhandelingsposisie van die parlement wat in 2014 aangeneem is en bevestig daarom dat die parlementslede bereid is om binnekort inter-institusionele gesprekke met die EU-raad te begin. Die onderhandelinge oor die EU-lugvaartveiligheidsagentskap (EASA) sal na verwagting parallel begin nadat die uitslag van die stemming oor die komitee in die plenêre vergadering aangekondig is, moontlik gedurende die sitting van Junie II of Julie.

Meer inligting

Aviation Strategie vir Europa

Enkel Europese lugruim: die vermindering van emissies en die vermindering van vertragings

gepubliseer

on

Parlementslede wil die lugruimbestuur van die EU moderniseer om dit doeltreffender en groener te maak, Samelewing.

Die opdatering van die Single European Sky-reëls moet die lugvaartbedryf help om doeltreffender te word, om korter vlugte deur meer direkte roetes te verseker en sodoende kweekhuisgasvrystellings te verlaag, sê parlementslede.

Die Single European Sky-inisiatief is in 1999 van stapel gestuur, in 'n tydperk gekenmerk deur 'n groot toename in vlugte en toenemende vertragings wat die behoefte aan beter koördinasie beklemtoon het.

advertensie

Parlementslede wil hê dat die reëls hervorm moet word om die lugruim van die EU minder gefragmenteerd te maak en die bestuur van lugverkeer te verbeter. Dit sal die veiligheid en doeltreffendheid verhoog, die koste verlaag en die omgewing bevoordeel.

Tans kan lugdienste dalk nie direk na die landingspunt vlieg nie. Hulle wil dalk vermy om oor lande met hoër aanklagte te vlieg, militêre sones te vermy of 'n langer roete te neem om die weer te vermy. Dit kan langer vlugte en meer emissies beteken. Fragmentasie kan ook vertragings veroorsaak as gevolg van minder as optimale koördinasie.

Parlementslede sê dat die lugruimbestuursreëls verder moet ontwikkel en aangepas moet word vir die nuwe markte digitale omgewing en die Europese Green Deal. Hulle beywer hulle vir nuwe reëls wat sal help om 'n vermindering van kweekhuisgasse tot 10% te verminder deur langer roetes te vermy en skoner tegnologieë te bevorder.

advertensie

Hulle wil ook die Europese lugruim meer mededingend maak en die keuse van lugverkeersdiensverskaffers en ander lugnavigasiedienste soos kommunikasie en weerkundige dienste ondersteun deur mededingende tenders.

agtergrond

Huidige reëls vir die Europese lugruim dateer uit 2009. Die Europese Kommissie het 'n hersiening in 2013 voorgestel wat in 2014 deur die Parlement aanvaar is. Na die versuim van die Raad om tot 'n ooreenkoms te kom, het die Kommissie 'n opgradering voorgestel in ooreenstemming met die Europese Groen Deal in 2020.

Op 17 Junie 2021 het die parlement se vervoer - en toerismekomitee hul onderhandelingsmandaat oor die Hervorming van die enkele Europese lugruim en hul standpunt oor aanvaar die uitbreiding van die mandaat van die agentskap van die Europese Unie vir lugvaartveiligheid om as prestasiebeoordelingsliggaam op te tree. Nadat laasgenoemde pos tydens die plenêre sessie in Julie aangekondig is, is die parlementslede gereed vir onderhandelinge met die Raad.

Vind meer uit 

Lees verder

Aviation Strategie vir Europa

Die Kommissie vra vir eenvoudige oplossings vir verbruikers wat vergoeding soek vir gekanselleerde vlugte

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie en verbruikersowerhede doen 'n beroep op lugdienste om hul hantering van vlugkansellasies te verbeter. Die Kommissie en nasionale verbruikersowerhede het lugrederye versoek om te verbeter hoe hulle kansellasies hanteer in die konteks van die COVID-19-pandemie. 

Lugdiens wat in die EU werk, word versoek om hul praktyke te verbeter met behulp van 'n lys metings gesamentlik opgestel deur die Kommissie en die verbruikersbeskermingsgroep, CPC-netwerk. Die inisiatief is 'n reaksie op die groot aantal klagtes van verbruikers wat ontvang is deur diegene wat hul regte vir lugpassasiers probeer uitoefen, en is gebaseer op die resultate van 'n opname wat vroeër vanjaar van stapel gestuur is om data in te samel oor die hantering van klagtes deur 16 groot lugdienste. Die ontleding van die antwoorde wat gegee is, het 'n aantal kwessies beklemtoon, insluitend sommige lugdienste wat die reg op vergoeding in geld minder prominent voorstel as ander opsies soos herleiding of bewysbewyse, en impliseer dat terugbetaling 'n daad van goeie wil is, eerder as 'n wettige verpligting.

Justisie-kommissaris Didier Reynders het gesê: “Ons het baie klagtes van verbruikers ontvang, maar ons het ook nou saamgewerk met lugdienste om te verstaan ​​waar daar tekorte is en waarom. Lugrederye moet die regte van verbruikers respekteer wanneer vlugte gekanselleer word. Vandag vra ons eenvoudige oplossings om verbruikers sekerheid te gee na 'n tydperk van uiterste woelinge. ' 

Die EU-kommissaris vir vervoer, Adina Vălean, het gesê: 'Ons beoordeel tans die regulatoriese opsies om die beskerming van passasiers te versterk. Ons sal voortgaan om met nasionale owerhede saam te werk om die regte van passasiers goed te laat kommunikeer, te implementeer en toe te pas. Passasiers moet 'n regte keuse hê tussen koopbewyse en terugbetalings.

"Die meeste onderneemde lugdienste het passasiers ook nie binne die tydperk van sewe dae wat deur die EU-wetgewing bepaal word, terugbetaal nie. Hulle moet optree om te verseker dat hierdie vertraging vir alle nuwe besprekings gerespekteer word - of dit nou direk of deur 'n tussenganger gekoop word - en om vinnig te absorbeer die agterstand van hangende vergoedings, uiterlik op 1 September 2021. "

advertensie

Die Europese verbruikersorganisasie (BEUC) het gesê: "Dit is byna 'n jaar en 'n half sedert COVID19 begin het, en baie lugdienste oortree steeds die verbruikerswetgewing."

advertensie

Lees verder

Aviation Strategie vir Europa

Lugvaart sektor verwelkom die opgedateerde EASA-ECDC Protokol vir veiligheid in die lugvaartveiligheid

gepubliseer

on

Toonaangewende lugvaartverenigingsverwelkom die nuutste agentskap van die Europese Unie vir lugvaartveiligheid (EASA) en die Europese sentrum vir voorkoming en bestryding van siektes (ECDC) COVID-19 Protokol vir veiligheid in die lugvaart, wat erkenning gee aan die positiewe epidemiologiese ontwikkelinge in Europa en die lae risiko vir virusoordrag tydens lugreise, as deel van die opgedateerde maatreëls om die reis veilig te hou vir die passasiers hierdie somer. Vir die eerste keer ooit ondersteun die protokol die gebruik van snelle antigeentoetse, veral vir passasiers wat van hoërisikogebiede reis - en word ook gevra vir die harmonisering van die maatreëls in Europa.

Dit volg op die goedkeuring van die jongste aanbevelings van die Raad wat die herstart van reise binne die EU en derde lande met die EU se Digital COVID Certificate (DCC) -stelsel verlede week goedgekeur het. Lidlande moet nou die DCC-stelsel teen 1 Julie implementeer. EU-lande het voor die sperdatum hul nasionale sertifikaatstelsels aan die EU-poort gekoppel.

Die opgedateerde protokol weerspieël die aanbeveling van die Raad vanaf 10 Junie 2021 met die voorstel: 'Mense wat ten volle teen COVID-19 ingeënt is of wat die afgelope 180 dae van die siekte herstel het, moet nie aan toetsing of kwarantyn onderwerp word nie, tensy hulle van 'n siekte kom gebied met 'n baie hoë risiko of waar 'n variëteit van kommer sirkuleer. Vir reis vanaf sulke bestemmings kan die vereiste vir 'n negatiewe toets oorweeg word. Dit kan 'n vinnige antigeenopsporingstoets (RADT) wees wat nie meer as 48 uur voor aankoms geneem is nie, of 'n PCR-toets nie meer as 72 uur voor aankoms nie. '

In 'n gesamentlike verklaring sê die ses verenigings: 'Die beskerming van die volksgesondheid, insluitende die van ons personeel en ons passasiers, is steeds die belangrikste prioriteit in die lugvaart gedurende hierdie pandemie. Na suksesvolle inentingsprogramme regoor Europa en 'n verbeterde epidemiologiese vooruitsig, is hierdie opgedateerde riglyne baie tydig en sal dit help om 'n vlotte en veilige passasiersreis te verseker. Ons vertrou daarop dat die EU-lidlande nou hul rol gaan speel en die bestaande maatreëls dienooreenkomstig sal bywerk, sodat die passasiers weet watter verwagting daar is. Dit is van uiterse belang om die vertroue van passasiers te herstel en om ons sektor se herstel te help. ”

Die verenigings verwelkom verder die volgende opdaterings van die protokol:

  • Buigsaamheid ten opsigte van die vereiste vir voortgesette fisiese afstand op lughawens, gegewe dat slegs passasiers wat volledig ingeënt, teruggevind of getoets is, sal reis. Dit sal help om bedryfsuitdagings wat die vorige fisieke distansiemaatreëls opgelewer het, te verlig. Beide lughawens en vliegtuie is steeds uiters veilige omgewings.
  • Vanuit 'n gesondheidsveiligheidsperspektief, verifiëring van die DCC kan die beste buite die vertrek gereël word.
  • Toetse, waar nodig, moet voor 'n vlug uitgevoer word eerder as met aankoms of tydens vervoer;
  • Dokumentkontrole moet beperk word tot een enkele tjek voordat u reis. Herhaalde tjeks, bv. Ook by aankoms, dien baie min mediese doeleindes en kan lei tot onnodige toustaan.

Europa het nou al die hulpmiddels: die DCC, 'n digitale vorm vir passasiersopsporing (dPLF) en Raad se aanbevelings oor internasionale en binne-EU-reis om hierdie somer 'n veilige en vlotte heropening van lugreise te verseker. Namate die inentingsyfers toeneem en die epidemiologiese situasie verder verbeter, verwag die ses verenigings dat die laaste voorkomende maatreëls verder moet afgeskaal of verwyder word, soos toepaslik, in ooreenstemming met die vermindering van die algehele risikovlak.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings