Verbinding met ons

Besigheid

Navorsing en wetenskaplike innovasie noodsaaklik vir ekonomiese herstel in Europa

gepubliseer

on

Die volgende EU-begroting 2021-2027 sal die weg baan vir sterk EU-steun vir die navorsings-, innovasie- en wetenskaplike sektore - uiters belangrik in die lewering van ekonomiese herstel in Europa, skryf David Harmon.

Die Europese Parlement gaan op 23 November volgende stem oor die bepalings van die hersiene EU-begrotingsraamwerk vir die periode 2021-2027.

Van nou af word 94 miljard euro opsy gesit om Horizon Europe, nextGenerationEU en Digital Europe te finansier. Dit is belangrike EU-inisiatiewe wat sal verseker dat die EU op die voorgrond bly met die ontwikkeling van nuwe digitale tegnologieë. Dit is nou belangriker as ooit tevore. Digitale transformasie is 'n belangrike rol in die ontwikkeling van tegniese sleutelvertikale nywerhede en toekomstige slimroosters in Europa.

En Europa het die kundigheid om sy belangrikste beleidsdoelwitte onder hierdie belangrike EU-vlagskipprogramme te bereik en dit op 'n omgewingsvaste manier te doen.

Die uiteinde is dat ons nou in die 5G-era leef. Dit beteken dat nuwe produkte soos hoëdefinisie-video en selfbestuurvoertuie 'n werklikheid in die alledaagse lewe gaan word. 5G dryf hierdie proses van IKT-innovasie aan. Maar EU-lidlande moet wel saamwerk om 5G 'n sukses te maak om Europa ekonomies te ontwikkel en om breër maatskaplike behoeftes omvattend aan te spreek.

IKT-standaarde moet gestruktureerd en onderling gekoppel wees. Regerings moet toesien dat spektrumbeleide op so 'n manier bestuur word dat selfbestuurde motors naatloos oor grense heen kan ry.

Beleid op EU-vlak wat uitmuntendheid in wetenskap bevorder deur middel van die Europese Navorsingsraad en via die Europese Innovasieraad, verseker nou dat hoogs innoverende IKT-produkte suksesvol die EU-mark betree.

Maar die openbare en private sektor moet steeds nou saamwerk in die lewering van EU-beleidsdoelstellings wat die navorsings-, innovasie- en wetenskaplike sektore volledig insluit en integreer.

Reeds onder Horizon Europe word 'n aantal openbare-private vennootskappe ingestel wat die ontwikkeling van belangrike digitale tegnologieë en slim netwerke en dienste sal dek. Die innovasieproses werk op sy beste as die private, openbare, opvoedkundige en navorsingsgemeenskappe saamwerk en saamwerk om gemeenskaplike beleidsdoelstellings te bereik.

In selfs 'n breër verband kan die 17 VN-volhoubare ontwikkelingsdoelwitte bereik word deur wetenskaplikes en navorsers regoor die wêreld wat aan gemeenskaplike projekte deelneem.

Europa speel sterk by die Horizon Europe-program.

Europa is die tuiste van van die beste sagteware-ontwikkelaars ter wêreld. Meer as 'n kwart van alle wêreldwye [e-pos beskerm] word in Europa uitgevoer.

Horizon Europe en sy voorgangerprogram Horizon 2020 word erken as toonaangewende wêreldwye navorsingsinisiatiewe. Maar die industrie moet op die been kom as Horizon Europe 'n sukses gaan wees.

Horizon Europe moet en sal die proses van innovasie ondersteun.

Dit is die sleutel as tradisionele bedrywe soos die energie-, vervoer- en gesondheids- en vervaardigingsektor geskik sal wees vir die digitale era.

Internasionale samewerking en samewerking kan en sal die implementering van die strategiese outonome beleidsdoelstellings van die EU ondersteun.

Ons leef deur 'n digitale rewolusie. Ons moet almal saamwerk om van hierdie revolusie 'n positiewe sukses vir almal te maak, en dit sluit die oorbrugging van die digitale kloof in.

David Harmon, direkteur vir EU-regeringsake by Huawei Technologies

David Harmon is direkteur van EU-regeringsake by Huawei Technologies

Noudat Europa op die punt staan ​​om die bepalings van die nuwe EU-begroting 20210—2027 te verseker, kan belangstellendes voorberei op die eerste oproep vir voorstelle onder Horizon Europe. Die publikasie van sulke oproepe sal binne die eerste kwartaal van 2021 plaasvind. Vooruitgang op die gebied van KI, big data, wolkrekenaar en hoëprestasie-rekenaars sal almal 'n belangrike rol speel om nuwe innoverende IKT-produkte en -dienste op die mark te bring. Ons het vanjaar eerstehands gesien die baie positiewe rol wat nuwe tegnologieë kan speel in die ondersteuning van hoëspoed-aanlynplatforms en in die verbetering van verbindings vir besighede, vriende en gesinne.

Beleidsraamwerke sal natuurlik ingestel moet word om voorsiening te maak vir die ontwikkelende tegnologieë wat aan die gang is. Die burgerlike samelewing, die industrie, die onderwys- en navorsersektor moet ten volle betrokke wees by die ontwikkeling van hierdie wetgewende padkaart.

Ons ken die uitdagings wat vir ons voorlê. Laat ons dus almal hierdie uitdagings aktief aanpak in 'n gees van vasberadenheid, vriendskap en internasionale samewerking.

David Harmon is direkteur van EU-regeringsake by Huawei Technologies en hy was 'n voormalige lid van die kabinet van die Europese kommissaris vir navorsing, innovasie en wetenskap gedurende die periode 2010-2014.

digitale ekonomie

Nuwe EU-reëls: Digitalisering om toegang tot regspleging te verbeter

gepubliseer

on

Grensoverschrijdende videokonferensies en veiliger en makliker uitruil van dokumente: leer hoe nuwe EU-reëls vir die digitalisering van geregtigheid mense en ondernemings sal bevoordeel. Op 23 November het die parlement twee voorstelle aangeneem wat daarop gemik is modernisering van regstelsels in die EU, wat sal help om vertragings te verminder, regsekerheid te verhoog en toegang tot die regter goedkoper en makliker te maak.

Nuwe regulasies sal verskeie digitale oplossings vir die versameling van bewyse en die verskaffing van dokumente implementeer met die doel om samewerking tussen nasionale howe in verskillende EU-lande doeltreffender te maak.

Die onderskrywing van kommunikasietegnologieë op afstand sal koste verlaag en bewyse vinniger neem. Om byvoorbeeld iemand in 'n grensoverschrijdende proses te hoor, kan videokonferensies gebruik word in plaas daarvan om fisiese teenwoordigheid te benodig.

'N Gedesentraliseerde IT-stelsel wat nasionale stelsels bymekaarbring, sal ingestel word sodat dokumente vinniger en veiliger elektronies uitgeruil kan word. Die nuwe reëls bevat bykomende bepalings om data en privaatheid te beskerm wanneer dokumente versend word en bewyse geneem word.

Die regulasies help om prosedures te vereenvoudig en regsekerheid aan mense en ondernemings te bied, wat hulle sal aanmoedig om by internasionale transaksies betrokke te raak, wat nie net die demokrasie versterk nie, maar ook die interne mark van die EU.

Die twee voorstelle werk bestaande EU-regulasies oor die verskaffing van dokumente en bewyse in om sodoende te verseker dat dit moderne digitale oplossings is.

Hulle is deel van die EU se pogings om regstelsels te digitaliseer. Terwyl digitale oplossings in sommige lande reeds doeltreffend geblyk het, vind grensregtelike geregtelike prosedures steeds meestal op papier plaas. Die EU beoog om die samewerking op EU-vlak te verbeter om mense en besighede te help en die vermoë van wetstoepassing te behou mense effektief te beskerm.

Die COVID-19 krisis het baie probleme vir die regstelsel geskep: daar was vertragings met persoonlike verhore en van die oorhandiging van geregtelike dokumente; onvermoë om persoonlike regshulp te bekom; en die verstryking van sperdatums as gevolg van vertragings. Terselfdertyd maak die toenemende aantal insolvensiesake en afdankings weens die pandemie die howe se werk nog meer kritiek.

Die voorstelle tree in werking 20 dae na die publikasie daarvan in die EU-amptelike tydskrif.

Lees verder

Besigheid

Die Kommissie stel maatreëls voor om die deel van data te bevorder en Europese dataruimtes te ondersteun

gepubliseer

on

Vandag (25 November) bied die Kommissie die Wet op Gegevensbestuur aan, die eerste wat gelewer kan word onder die datastrategie wat in Februarie aanvaar is. Die verordening sal die deel van data regdeur die EU en tussen sektore vergemaklik om welvaart vir die samelewing te skep, die beheer en vertroue van beide burgers en ondernemings ten opsigte van hul data te verhoog, en 'n alternatiewe Europese model bied vir die hantering van data vir groot tegnologiese platforms.

Die hoeveelheid data wat deur openbare liggame, besighede en burgers gegenereer word, groei voortdurend. Daar word verwag dat dit tussen 2018 en 2025 met vyf sal vermenigvuldig. Hierdie nuwe reëls sal dit moontlik maak om hierdie data te benut en sal die weg baan vir sektorale Europese dataruimtes tot voordeel van die samelewing, burgers en ondernemings. In die datastrategie van die Kommissie van Februarie vanjaar is nege sulke ruimtes voorgestel, wat wissel van nywerheid tot energie, en van gesondheid tot die Europese Green Deal. Hulle sal byvoorbeeld bydra tot die groen oorgang deur die bestuur van energieverbruik te verbeter, die lewering van gepersonaliseerde medisyne 'n werklikheid te maak en toegang tot openbare dienste te vergemaklik.

Volg die perskonferensie deur uitvoerende vise-president Vestager en kommissaris Breton voort EbS.

Meer inligting is aanlyn beskikbaar

Lees verder

Bank

COVID-19 onthul die tekortkominge van 'n papiergebaseerde handelstelsel

gepubliseer

on

Volgens 'n onlangse verslag deur die International Chamber of Commerce, aangesien COVID-19 die tekortkominge van 'n papiergebaseerde handelsstelsel onthul, is finansiële instellings besig om maniere te vind om handel te laat sirkuleer. Dit verklaar dat die probleem waarmee ons vandag te kampe het, gesetel is in die hardste kwesbaarheid van die handel: papier. Papier is die achilleshiel van die finansiële sektor. Die ontwrigting sou altyd plaasvind, die enigste vraag was wanneer, skryf Colin Stevens.

Voorlopige ICC-data toon dat finansiële instellings reeds voel dat hulle geraak word. Meer as 60% van die respondente op die onlangse COVID-19-aanvulling tot die handelsopname verwag dat hul handelsvloei in 20 met minstens 2020% sal daal.

Die pandemie lei of vererger uitdagings vir die handelsfinansieringsproses. Om die praktiese aspekte van handelsfinansiering in 'n COVID-19-omgewing te bekamp, ​​het baie banke aangedui dat hulle hul eie maatreëls tref om interne reëls vir oorspronklike dokumentasie te verslap. Slegs 29% van die respondente rapporteer egter dat hul plaaslike reguleerders steun verleen het om deurlopende handel te help vergemaklik.

Dit is 'n kritieke tyd vir die opgradering van infrastruktuur en verhoogde deursigtigheid, en hoewel die pandemie baie negatiewe gevolge veroorsaak, is dit 'n potensiële positiewe impak dat dit aan die bedryf duidelik gemaak het dat daar wel veranderinge aangebring moet word om prosesse te optimaliseer en die algehele verbetering te verbeter. funksionering van internasionale handel, handelsfinansiering en geldbeweging.

Ali Amirliravi, die uitvoerende hoof van LGR Global van Switserland en stigter van Silk Road Coin, het verduidelik hoe sy firma oplossings vir hierdie probleme gevind het.

'Ek dink dit kom daarop neer dat nuwe tegnologieë op slim maniere geïntegreer word. Neem my maatskappy, byvoorbeeld, LGR Global, wat geldbeweging betref, is ons gefokus op drie dinge: spoed, koste en deursigtigheid. Om hierdie probleme aan te spreek, lei ons met tegnologie en gebruik ons ​​dinge soos blockchain, digitale geldeenhede en algemene digitalisering om die bestaande metodieke te optimaliseer.

Ali Amirliravi, die uitvoerende hoof van LGR Global van Switserland en stigter van Silk Road Coin,

Ali Amirliravi, die uitvoerende hoof van LGR Global van Switserland en stigter van Silk Road Coin

'Dit is baie duidelik die impak wat nuwe tegnologieë kan hê op dinge soos spoed en deursigtigheid, maar as ek sê, is dit belangrik om die tegnologieë op 'n slim manier te integreer, wat belangrik is, want jy moet altyd jou kliënt in gedagte hou - die laaste ding wat ons wil doen wil doen, is om 'n stelsel in te stel wat ons gebruikers eintlik verwar en sy of haar werk ingewikkelder maak. Die oplossing vir hierdie probleme word aan die een kant gevind in nuwe tegnologie, maar aan die ander kant gaan dit oor die skep van 'n gebruikerservaring wat Dit is maklik om te gebruik en interaksie met dit te hê, en kan soomloos in die bestaande stelsels geïntegreer word. Dit is 'n bietjie balans tussen tegnologie en gebruikerservaring, dit is waar die oplossing geskep gaan word.

"Wat die breër onderwerp van finansiering in die voorsieningsketting betref, is die behoefte aan verbeterde digitalisering en outomatisering van die prosesse en meganismes wat deur die hele lewenssiklus bestaan. In die handelsbedryf met veel kommoditeite is daar soveel verskillende belanghebbendes. tussengangers, banke, ens. en elkeen van hulle het hul eie manier om dit te doen - daar is 'n algemene gebrek aan standaardisering, veral in die Silk Road Area. Die gebrek aan standaardisering lei tot verwarring in die nakoming van vereistes, handelsdokumente, briewe van krediet, ensovoorts, en dit beteken vertragings en verhoogde koste vir alle partye. Verder het ons die groot probleem van bedrog, wat u moet verwag as u so 'n verskil in die kwaliteit van prosesse en verslagdoening het. weer om tegnologie te gebruik en soveel as moontlik van hierdie prosesse te digitaliseer en outomatiseer - dit moet die doel wees om menslike foute uit die vergelyking te haal.

'En hier is die baie opwindende ding om digitalisering en standaardisering in die voorsieningskettingfinansiering te bring: dit sal nie net sake vir die ondernemings self baie eenvoudiger maak nie, hierdie verhoogde deursigtigheid en optimalisering sal ook die ondernemings baie aantrekliker maak vir buite beleggers. Dit is 'n wen-wen vir almal wat hier betrokke is. ”

Hoe glo Amirliravi dat hierdie nuwe stelsels in bestaande infrastruktuur geïntegreer kan word?

'Dit is regtig 'n belangrike vraag, en daar is baie tyd aan LGR Global gewy. Ons het besef dat u 'n uitstekende tegnologiese oplossing kan hê, maar as dit ingewikkeldheid of verwarring vir u kliënte skep, sal u uiteindelik meer probleme veroorsaak as wat u oplos.

In die handelsfinansierings- en geldbewegingsbedryf beteken dit dat nuwe oplossings in staat moet wees om direk by bestaande kliëntestelsels in te skakel - met behulp van API's is dit alles moontlik. Dit gaan daaroor om die gaping tussen tradisionele finansies en fintech te oorbrug en te sorg dat die voordele van digitalisering met 'n soomlose gebruikerservaring gepaard gaan.

Die ekostelsel vir handelsfinansiering het 'n aantal verskillende belanghebbendes, elk met hul eie stelsels. Wat ons regtig nodig het, is 'n end-tot-end oplossing wat deursigtigheid en spoed in hierdie prosesse bied, maar steeds kan skakel met die nalatenskap en bankstelsels waarop die bedryf staatmaak. Dit is dan wanneer u werklike veranderinge sal sien aanbring. ”

Waar is die wêreldwye brandpunte vir verandering en geleenthede? Ali Amirliravi sê dat sy maatskappy, LGR Global, om 'n paar hoofredes op die Silk Road Area fokus - tussen Europa, Sentraal-Asië en China:

'Eerstens, dit is 'n gebied van ongelooflike groei. As ons byvoorbeeld na China kyk, het hulle die afgelope jaar die BBP-groei van meer as 6% gehandhaaf, en sentraal-Asiatiese ekonomieë plaas soortgelyke getalle, indien nie hoër nie. Hierdie soort groei beteken verhoogde handel, groter buitelandse eienaarskap en filiaalontwikkeling. Dit is 'n gebied waar u regtig die kans kan sien om baie outomatisering en standaardisering in die prosesse binne die voorsieningskettings te bring. Daar word baie geld rondgeskuif en nuwe handelsvennootskappe word deurgaans gemaak, maar daar is ook baie pynpunte in die bedryf.

Die tweede rede het te make met die realiteit van wisselvalligheid in die gebied. As ons sê Silk Road Area-lande, dan praat ons oor 68 lande, elk met hul eie geldeenhede en die geïndividualiseerde waardeskommelings wat as 'n neweproduk daarvan voorkom. Oorgrenshandel op hierdie gebied beteken dat die maatskappye en belanghebbendes wat aan die finansiële kant deelneem, allerlei probleme moet hanteer wat valuta-uitruil betref.

En hier is waar die bankvertragings wat in die tradisionele stelsel gebeur, 'n negatiewe uitwerking het op sake in die gebied: omdat sommige van hierdie geldeenhede baie wisselvallig is, kan dit so wees dat die transaksie teen die tyd Die werklike waarde wat oorgedra word, sal uiteindelik aansienlik anders wees as wat aanvanklik ooreengekom is. Dit veroorsaak allerhande hoofpyne as daar rekening gehou word met alle kante, en dit is 'n probleem wat ek direk gedurende my tyd in die bedryf hanteer het. ”

Amirliravi glo dat wat ons tans sien, 'n bedryf is wat gereed is vir verandering. Selfs met die pandemie groei maatskappye en ekonomieë, en daar word nou meer gedruk na digitale, outomatiese oplossings as ooit tevore. Die volume grensoverschrijdende transaksies groei nou al jare lank met 6%, en net die internasionale betalingsbedryf is 200 miljard dollar werd.

Nommers soos die toon die impakpotensiaal aan wat optimalisering in hierdie ruimte kan hê.

Onderwerpe soos koste, deursigtigheid, spoed, buigsaamheid en digitalisering is tans in die bedryf, en namate aanbiedings en verskaffingskettings steeds meer waardevol en kompleks word, sal die eise aan infrastruktuur ook toeneem. Dit is regtig nie 'n vraag van 'as' nie, dit is 'n vraag van 'wanneer' - die bedryf staan ​​tans op 'n kruispunt: dit is duidelik dat nuwe tegnologieë die prosesse sal stroomlyn en optimaliseer, maar partye wag op 'n veilige en betroubare oplossing. genoeg om gereelde, groot volume transaksies te hanteer, en soepel genoeg om aan te pas by die komplekse transaksiestrukture wat binne handelsfinansiering bestaan. '

Amirliravi en sy kollegas van LGR Global sien 'n opwindende toekoms vir die b2b-geldbewegings- en handelsfinansieringsbedryf.

'Ek dink iets wat ons gaan sien, is die impak van opkomende tegnologieë op die bedryf', het hy gesê. 'Dinge soos blockchain-infrastruktuur en digitale geldeenhede sal gebruik word om meer deursigtigheid en vinniger transaksies te gee. Daar word ook digitale geldeenhede van die sentrale bank wat deur die regering uitgereik word, geskep, en dit gaan ook 'n interessante impak hê op die grensbeweging van geld.

"Ons kyk na hoe digitale slim kontrakte in handelsfinansiering gebruik kan word om nuwe outomatiese kredietbriewe te skep, en dit word regtig interessant as u die IoT-tegnologie gebruik. Ons stelsel kan transaksies en betalings outomaties veroorsaak op grond van inkomende datastrome. Dit beteken byvoorbeeld dat ons 'n slim kontrak kan opstel vir 'n kredietbrief wat outomaties betaling vrystel sodra 'n skeepsvraghouer of 'n skeepvaartuig 'n sekere plek bereik. Of 'n eenvoudiger voorbeeld: betalings kan een keer per stel nakomingsdokumente word geverifieer en na die stelsel gelaai. Outomatisering is so 'n groot neiging - ons gaan sien dat al hoe meer tradisionele prosesse onderbreek word.

"Data gaan 'n groot rol speel in die vorming van die toekoms van die voorsieningskettingfinansiering. In die huidige stelsel word baie data opgespoor, en die gebrek aan standaardisering beïnvloed regtig die algehele data-insamelingsgeleenthede. opgelos is, sou 'n end-to-end digitale handelsfinansieringsplatform groot datastelle kon genereer wat gebruik kan word om allerhande teoretiese modelle en insigte in die bedryf te skep. Natuurlik beteken die kwaliteit en sensitiwiteit van hierdie data dat databestuur en sekuriteit sal ongelooflik belangrik wees vir die bedryf van môre.

"Die toekoms vir die geldbewegings- en handelsfinansieringsbedryf is vir my blink. Ons betree die nuwe digitale era, en dit gaan allerlei nuwe sakegeleenthede beteken, veral vir die ondernemings wat die volgende generasie tegnologieë omarm."

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings