Verbinding met ons

EU

Parlementslede keur die nuwe sosiale fonds goed om jong mense en die agtergeblewenes te ondersteun

gepubliseer

on

Op Dinsdag (8 Junie) het die parlement sy laaste groen lig gegee aan die belangrikste instrument van die EU om in die volgende sewe jaar in mense te belê en ongelykhede aan te pak, PLENARYRE SESSIE EMPL.

Die Europese Sosiale Fonds +, met 'n totale begroting van € 88 miljard, sal 'n belangrike rol speel in die implementering van die aksieplan vir die Europese pilaar van sosiale regte en om die sosio-ekonomiese gevolge van die pandemie teë te werk.

Belegging in kinders en jeugdiges

Tydens die onderhandelinge het die parlement meer ambisieuse finansiering gekry om te belê in jeugwerke en die bekamping van kinderarmoede, en spreek twee groepe mense aan wat veral deur die krisis getref is.

Lidlande met 'n hoër persentasie as jong EU-gemiddelde jong mense tussen 2017 en 2019 wat nie werk, opleiding of opleiding (NEET) het nie, moet minstens 12.5% van hul ESF + -bronne bestee om hulle te help om hul vaardighede te verbeter of 'n werk van goeie gehalte te vind. Ander lidlande moet ook hulpbronne daaraan wy, verkieslik deur die versterkte jeugwaarborgskemas in te stel.

Op 'n soortgelyke basis moet lidlande wat tussen 2017 en 2019 'n bogemiddelde persentasie kinders van die EU gehad het wat die risiko van armoede of sosiale uitsluiting het, minstens 5% van hul programmeerhulpbronne belê om kinders se gelyke toegang tot kindersorg, onderwys, gesondheidsorg en ordentlike behuising. Alle lidlande is verplig om te belê in die bestryding van kinderarmoede.

“Ons het vandag 'n gebalanseerde teks aangeneem en die parlement se prioriteite verseker. Die ESF + is die belangrikste instrument van die EU om 'n meer sosiale en inklusiewe Europese Unie te bou. Dit is des te belangriker gegewe die gevolge van die COVID-19-pandemie en sal 'n belangrike rol in die herstel speel. Die parlement sal nou die doeltreffende gebruik van die ESF + in die hele EU noukeurig monitor, ”het gesê David Casa (EPP, MT).

Ondersteuning van mense wat dit die nodigste het

Ten minste 'n kwart van die fondse sal op initiatief van die Parlement gewy word aan maatreëls wat gelyke geleenthede vir minderbevoorregte groepe bevorder, insluitende gemarginaliseerde gemeenskappe soos Roma en onderdane van derde lande, om hindernisse op die arbeidsmark te verminder, diskriminasie aan te pak en gesondheidsongelykhede die hoof te bied. .

Onder die ander fondse is die huidige Fonds vir Europese hulp aan die armstes (FEAD) in die nuwe ESF + geïntegreer. Ingevolge die nuwe reëls sal alle lidlande minstens 3% van hul fondse moet spandeer op voedsel en basiese materiële hulp om die vorme van uiterste armoede aan te spreek wat die meeste bydra tot sosiale uitsluiting.

Volgende stappe

Na goedkeuring van die Parlement tree die verordening in werking op die twintigste dag na die publikasie daarvan in die Amptelike Tydskrif. Die stremming vir indiensneming en sosiale innovasie sal terugwerkend van toepassing wees.

agtergrond

Die nuwe Europese Sosiale Fonds +, ter waarde van € 87,995 miljard in 2018-pryse, integreer die voormalige Europese Sosiale Fonds, die Jeug Employment Initiative (YEI), die Fonds vir Europese hulp aan die armstes (FEAD) en die EU-program vir indiensneming en sosiale innovasie (EaSI) in een fonds.

Meer inligting

EU

NextGenerationEU: herstel- en veerkragtigheidsplan van € 93 miljoen in lyn met Luxemburg

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het vandag (18 Junie) 'n positiewe beoordeling van die herstel- en veerkragtigheidsplan van Luxemburg aangeneem. Dit is 'n belangrike stap in die rigting van die EU-uitbetaling van € 93 miljoen aan toekennings onder die Recovery and Resilience Facility (RRF). Hierdie finansiering sal die implementering van die beleggings- en hervormingsmaatreëls ondersteun wat in Luxemburg se herstel- en veerkragtigheidsplan uiteengesit word. Dit sal die pogings van Luxemburg ondersteun om sterker uit die COVID-19-pandemie te kom.

Die RRF - die kern van NextGenerationEU - bied tot € 672.5 miljard (in huidige pryse) om beleggings en hervormings in die hele EU te ondersteun. Die Luxemburgse plan vorm deel van 'n ongekende gekoördineerde EU-reaksie op die COVID-19-krisis, om gemeenskaplike Europese uitdagings aan te spreek deur die groen en digitale oorgange te aanvaar, om die ekonomiese en sosiale veerkragtigheid en die samehang van die interne mark te versterk.

Ursula von der Leyen, president van die kommissie, het gesê: “Vandag het die Europese Kommissie besluit om sy groen lig te gee aan die herstel- en veerkragtigheidsplan van Luxemburg. Die plan lê sterk klem op maatreëls wat sal help om die groen oorgang te verseker, wat Luxemburg se verbintenis tot die skep van 'n meer volhoubare toekoms toon. Ek is trots daarop dat NextGenerationEU 'n belangrike rol sal speel in die ondersteuning van hierdie pogings. ”

Die Kommissie het Luxemburg se plan beoordeel op grond van die kriteria uiteengesit in die RRF-verordening. Die beoordeling van die Kommissie het veral besin of die beleggings en hervormings soos uiteengesit in die Luxemburgse plan die groen en digitale oorgange ondersteun; daartoe by te dra om die uitdagings wat in die Europese semester geïdentifiseer is effektief aan te spreek en die groeipotensiaal daarvan, werkskepping en ekonomiese en sosiale veerkragtigheid te versterk.

Die beveiliging van die groen en digitale oorgang van Luxemburg  

Volgens die Commissie se beoordeling word in Luxemburg se plan 61% van die totale uitgawes toegewys aan maatreëls wat klimaatdoelstellings ondersteun. Dit sluit maatreëls in om hernubare energie aan 'n behuisingsprojek in Neischmelz te lewer, 'n ondersteuningskema vir die gebruik van laaipunte vir elektriese voertuie, en die 'Naturpakt'-skema wat munisipaliteite aanmoedig om die natuurlike omgewing en biodiversiteit te beskerm.

Die Kommissie bevind dat Luxemburg se plan 32% van die totale uitgawes bestee aan maatreëls wat die digitale oorgang ondersteun. Dit sluit beleggings in die digitalisering van openbare dienste en prosedures in; digitalisering van projekte vir gesondheidsorg, soos 'n aanlyn-oplossing vir gesondheidsorgkontroles op afstand; en die oprigting van 'n laboratorium vir die toets van ultraveilige kommunikasieverbindings gebaseer op kwantumtegnologie. Daarbenewens sal beleggings in geteikende opleidingsprogramme werksoekers en werkers op kortstondige werkskemas van digitale vaardighede voorsien.

Versterking van die ekonomiese en sosiale weerstand van Luxemburg

Die Kommissie is van mening dat die plan van Luxemburg na verwagting daartoe sal bydra om alle of 'n belangrike deel van uitdagings wat in die betrokke landspesifieke aanbevelings (MVO's) geïdentifiseer word, effektief aan te spreek. Dit dra spesifiek by tot die aanspreek van MVO's op arbeidsmarkbeleid deur die aanpassing van vaardigheidsversoenings en die verbetering van die indiensneming van ouer werkers. Dit dra ook by tot die verhoging van die veerkragtigheid van die gesondheidsorgstelsel, die verhoging van beskikbare behuising, die groen en digitale oorgange en die toepassing van die raamwerk teen geldwassery.

Die plan verteenwoordig 'n omvattende en voldoende gebalanseerde reaksie op die ekonomiese en sosiale situasie van Luxemburg en dra sodoende behoorlik by tot al ses pilare van die RRF-verordening.

Ondersteuning van vlagskip-beleggings- en hervormingsprojekte

Luxemburg se plan stel projekte voor in vyf Europese vlagskipgebiede. Dit is spesifieke beleggingsprojekte wat handel oor kwessies wat algemeen is vir alle lidstaten in gebiede wat werk skep en groei en wat nodig is vir die groen en digitale oorgange. Luxemburg het byvoorbeeld maatreëls voorgestel wat daarop gemik is om die doeltreffendheid en doeltreffendheid van openbare administrasiedienste deur verbeterde digitalisering te verhoog.

'N Ekonomie wat vir mense werk Uitvoerende vise-president, Valdis Dombrovskis, het gesê:' Baie geluk aan Luxemburg vir die ontwerp van 'n herstelplan waarvan die fokus op die groen en digitale oorgang veel verder gaan as die minimum vereistes. Dit sal 'n belangrike bydrae lewer tot die herstel van Luxemburg uit die krisis, en 'n beter toekoms vir sy jongmense beloof deur te belê in digitale vaardigheidsprogramme, opleiding vir werksoekers en werkloses, asook om die aanbod van bekostigbare en volhoubare behuising te verhoog. Hierdie beleggings sal die ekonomie van Luxemburg geskik maak vir die volgende generasie. Dit is ook goed om Luxemburg se planne te sien om in hernubare energie te belê en sy openbare dienste verder te digitaliseer - albei gebiede met potensiële ekonomiese groei. ”

Die beoordeling bevind ook dat geen van die maatreëls wat in die plan opgeneem word die omgewing aansienlik benadeel nie, in ooreenstemming met die vereistes in die RRF-regulasie.

Die beheerstelsels wat deur Luxemburg ingestel is, word as voldoende beskou om die finansiële belange van die Unie te beskerm. Die plan bevat voldoende besonderhede oor hoe nasionale owerhede gevalle van botsing van belange, korrupsie en bedrog met betrekking tot die gebruik van fondse sal voorkom, opspoor en regstel.

Die kommissaris van die ekonomie, Paolo Gentiloni, het gesê: “Hoewel die finansiële bydrae relatief beperk is, is die herstel- en veerkragtigheidsplan van Luxemburg reg om verbeterings op 'n aantal gebiede te lewer. Veral positief is die sterk fokus op die ondersteuning van die Grand Duchy se klimaatoorgang, met belangrike maatreëls om die gebruik van elektriese voertuie aan te moedig en energie-doeltreffendheid in geboue te verhoog. Burgers sal ook voordeel trek uit die strewe om digitale openbare dienste te bevorder en bekostigbare behuising te bied. Laastens verwelkom ek die feit dat die plan belangrike stappe bevat om die raamwerk teen geldwassery en die toepassing daarvan verder te versterk. '

Volgende stappe

Die Kommissie het vandag 'n voorstel aangeneem vir 'n Raad se uitvoeringsbesluit om 93 miljoen euro aan subsidies aan Luxemburg te gee onder die RRF. Die Raad het nou gewoonlik vier weke tyd om die voorstel van die Kommissie aan te neem.

Die goedkeuring van die plan deur die Raad sal voorsiening maak vir die uitbetaling van € 12 miljoen aan Luxemburg as voorfinansiering. Dit verteenwoordig 13% van die totale toegekende bedrag vir Luxemburg.

Die Kommissie sal verdere uitbetalings magtig op grond van die bevredigende vervulling van die mylpale en teikens soos uiteengesit in die Raad se uitvoeringsbesluit, wat die vordering met die implementering van die beleggings en hervormings weerspieël. 

Meer inligting

Vrae en antwoorde: die Europese Kommissie onderskryf die Luxemburgse herstel- en veerkragtigheidsplan van € 93 miljoen

Herstel- en veerkragtigheidsfasiliteit: vrae en antwoorde

Feiteblad oor die herstel- en veerkragtigheidsplan van Luxemburg

Voorstel vir 'n uitvoeringsbesluit van die Raad oor die goedkeuring van die beoordeling van die herstel- en veerkragtigheidsplan vir Luxemburg

Aanhangsel by die voorstel vir 'n Raad se uitvoeringsbesluit oor die goedkeuring van die beoordeling van die herstel- en veerkragtigheidsplan vir Luxemburg

Werkdokument van personeel wat die voorstel vir 'n uitvoeringsbesluit van die Raad vergesel

Herstel- en veerkragtigheidsfasiliteit

Regulering van herstel- en veerkragtigheidsfasiliteite

Lees verder

Verdediging

Wat aanlyn ekstremisme betref, is Big Tech steeds ons grootste probleem

gepubliseer

on

Die afgelope twee maande het wetgewers in die Verenigde Koninkryk en Europa 'n aantal hoofvakke ingestel nuwe rekeninge wat daarop gemik is om die kwaadwillige rol wat Big Tech speel in die verspreiding van ekstremistiese en terroriste-inhoud aanlyn te beperk. skryf Counter Extremism Uitvoerende Direkteur-projek David Ibsen.

In hierdie nuwe wetgewende klimaat begin sosiale media-reuse soos Facebook, Twitter en YouTube, wat jare lank selfvoldaan is, indien nie doelbewus nalatig nie, om hul platforms te polisieer, onder druk kom. Dit is nie verbasend dat hul laat pogings om regerings te paai deur selfregulerende inisiatiewe soos Digital Trust and Safety Partnership, reeds plek maak vir die soeke na sondebokke nie.

Die afgelope tyd, Big Tech advokate het die idee begin bevorder dat ekstremistiese en terroriste-inhoud aanlyn 'n probleem bly slegs vir kleiner sosiale media-webwerwe en alternatiewe geïnkripteerde platforms. Alhoewel die aanpak van ekstremisme en terrorisme op kleiner en alternatiewe terreine beslis die moeite werd is om vooruit te gaan, is die algehele vertelling hier meer as 'n bietjie gerieflik vir Silicon Valley en is gebrekkig in 'n aantal belangrike opsigte.

Die verspreiding van ekstremiste en terroriste-materiaal bly 'n groot probleem vir Big Tech. In die eerste plek is ons nog nie naby die beloofde land van 'n algemene sosiale media-omgewing wat vry is van ekstremistiese boodskappe nie. 'N Studie oor mediaverantwoordelikheid, wat in Februarie vanjaar gepubliseer is, is ver van Big Tech wat die leiding gee in inhoudsmodering, en bevind dat Facebook, Twitter en YouTube besig is om te word aansienlik oortref deur kleiner platforms in hul pogings om skadelike poste uit te skakel.

In dieselfde maand ontdek CEP-navorsers 'n uitgebreide kas van ISIS-inhoud op Facebook, insluitend teregstellings, vermanings om gewelddade te pleeg en beeldmateriaal te bestry, wat deur moderators heeltemal geïgnoreer is.

Hierdie week, met die aantal antisemitiese geweld wat in die VSA en Europa toeneem, het CEP weer geïdentifiseer eksplisiete neo-Nazi-inhoud op talle hoofstroomplatforms, insluitend YouTube, Instagram en Twitter, wat deur Facebook besit word.

Tweedens, selfs in 'n denkbeeldige toekoms waar ekstremistiese kommunikasie hoofsaaklik deur middel van gedesentraliseerde platforms plaasvind, sou ekstremistiese groepe steeds afhanklik wees van een of ander vorm van verbinding met hoofstroomafsetpunte om hul ideologiese ondersteuningsbasis te laat groei en nuwe lede te werf.

Elke verhaal van radikalisering begin êrens en die regulering van Big Tech is die grootste stap wat ons moontlik kan neem om te voorkom dat gewone burgers deur ekstremistiese hasegate getrek word.

En hoewel gevaarlike en haatlike inhoud vryer kan vloei op ongemodereerde webwerwe, wil ekstremiste en terroriste steeds toegang hê tot groot, hoofstroom platforms. Die byna alomteenwoordige aard van Facebook, Twitter, YouTube en ander bied ekstremiste die vermoë om breër gehore te bereik — om soveel moontlik mense te laat skrik of te werf. Byvoorbeeld, die moordenaar van Christchurch, Brenton Tarrant, wat sy gruweldade op Facebook Live regstreeks begin stroom het, het sy aanvalvideo gehad weer opgelaai meer as 1.5 miljoen keer.

Of dit nou jihadiste op soek na 'n wêreldwye kalifaat of neo-Nazi's probeer om 'n rasoorlog te begin, is die doel van terrorisme vandag om aandag te trek, eendersdenkendes te inspireer en samelewings tot die grootste mate te destabiliseer.

Vir hierdie doel kan die versterkende effekte van groot sosiale mediakanale eenvoudig nie onderskat word nie. Dit is een ding vir 'n ekstremis om met 'n klein groepie ideologiese groepe op 'n onduidelike geïnkripteerde netwerk te kommunikeer. Dit is iets heeltemal anders vir hulle om hul propaganda met honderde miljoene mense op Facebook, Twitter of YouTube te deel.

Dit is geen oordrewe om te sê dat die voorkoming van laasgenoemde deur effektiewe regulering van Big Tech sou help om moderne terrorisme fundamenteel aan te pak nie en om te voorkom dat ekstremiste en terroriste 'n hoofstroomgehoor kry.

Die toenemende desentralisering van aanlynekstremisme is 'n belangrike saak waarvoor wetgewers moet te doen kry, maar elkeen wat dit aan die orde stel om die belangrikheid van die regulering van Big Tech te probeer verdoesel, het eenvoudig nie die belang van die publiek nie.

David Ibsen dien as uitvoerende direkteur vir die Counter Extremism Project (CEP), wat werk om die groeiende bedreiging van ekstremistiese ideologie te bestry, veral deur die misbruik van ekstremiste van finansiële, sake- en kommunikasienetwerke. CEP gebruik die nuutste kommunikasie- en tegnologiese instrumente om ekstremistiese ideologie en werwing aanlyn te identifiseer en teë te werk.

Lees verder

Demokratiese Republiek van die Kongo

EU verhoog toegang tot elektrisiteit in die Virunga-gebied in die Demokratiese Republiek van die Kongo

gepubliseer

on

Die Kommissie het 'n bykomende € 20 miljoen aangekondig om 'n nuwe kragsentrale in Rwanguba te finansier, wat 'n verdere 15 Megawatt elektrisiteit sal lewer. Die vinnige reaksie van die Europese Unie op die dringende omgewingskrisis in die Demokratiese Republiek van die Kongo het gehelp om tot 96% van die kraglyne en 35% van die waterpype wat in Goma beskadig is weens die uitbarsting van die vulkaan Nyiragongo op 22 Mei, te herstel. . Dit het 'n halfmiljoen mense toegang tot drinkwater gegee en in twee belangrike hospitale elektrisiteit gehad.

Praat oor die Europese Ontwikkeling Dae paneel oor Virunga, Jutta Urpilainen, kommissaris vir internasionale vennootskappe, het gesê: “Toegang tot elektrisiteit red lewens en is van kardinale belang vir ekonomiese en menslike ontwikkeling in hierdie kwesbare streek. Dit is waarom die Europese Unie vinnig gereageer het om die bevolking te ondersteun wat deur die onlangse vulkaanuitbarsting Nyiragongo geraak is. Met hierdie addisionele € 20 miljoen sal ons die aanbod verhoog, meer huishoudings en skole bied en geleenthede bied vir volhoubare groei. ”

Die EU ondersteun die oprigting van waterkragstasies en verspreidingsnetwerke rondom die Nasionale Park van Virunga, wat reeds in 70% van Goma se elektrisiteitsbehoeftes voorsien. Kragonderbrekings is lewensgevaarlik vir die plaaslike bevolking, want dit lei tot watertekorte, die verspreiding van siektes soos cholera, verhoogde ongelykhede en armoede.

agtergrond

Die Virunga Nasionale Park is 'n UNESCO-wêrelderfenisgebied. Die EU is sy langste en belangrikste skenker wat die Nasionale Park sedert 1988 ondersteun.

Sedert 2014 ondersteun die EU voortgesette aksies met 'n totaal van € 112 miljoen aan toelaes. Die EU se finansiële bydraes ondersteun die daaglikse werking van die park, inklusiewe groei en inisiatiewe vir volhoubare ontwikkeling in die gebied, die hidro-elektrifisering van Noord-Kivu en die ontwikkeling van volhoubare landboupraktyke. Hierdie aktiwiteite het daartoe bygedra dat 2,500 4,200 direkte werkgeleenthede geskep is, 15,000 XNUMX werkgeleenthede in verbonde klein en medium ondernemings (KMO's) en XNUMX XNUMX indirekte werksgeleenthede in waardekettings.

In Desember 2020 het die Europese Unie, omgewingsbewaarder en Oscar-bekroonde akteur Leonardo DiCaprio en Re: wild (voormalige Global Wildlife Conservation) het 'n inisiatief geloods om die Virunga Nasionale Park te beskerm in die Demokratiese Republiek van die Kongo. Hierdie soort inisiatief illustreer die verbintenis van die EU om die EU se Green Deal regoor die wêreld te lewer, in samewerking met sleutelspelers soos Re: wild wie se missie is om die diversiteit van die lewe op aarde te bewaar.

Die EU se geïntegreerde benadering verbind natuurbewaring met ekonomiese ontwikkeling, terwyl die lewenstandaard van plaaslike bevolking verbeter word. Dit dra by tot die voorkoming van stropery en ondersteun volhoubare bosbestuur, insluitend pogings om onwettige houtkap en ontbossing te bekamp. Virunga Nasionale Park is reeds bekend as die mees biodiverse beskermde gebied in Afrika, veral met sy wilde berggorillas. Parallel daaraan belê die EU in waardekettings soos sjokolade, koffie, chia-sade, papaja-ensieme vir die kosmetiese industrie, en sorg dat hulpbronne klein gemeenskapsgebaseerde plase en koöperasies bereik, terwyl dit inklusiewe groei en volhoubare ontwikkeling bevorder.

Meer inligting

Persverklaring: Die EU, Leonardo DiCaprio en Global Wildlife Conservation werk saam om biodiversiteit te beskerm

Die Europese Green Deal en internasionale vennootskappe

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

advertensie

Neigings