Verbinding met ons

Mening

Olimpiese wapenstilstand en politieke skemas

DEEL:

Gepubliseer

on

'n Paar weke gelede het die Internasionale Vakbondkonfederasie (ITUC) 'n petisie geloods wat gerig is aan dr. Thomas Bach, president van die Internasionale Olimpiese Komitee (IOK). Deur hierdie petisie vra die ondertekenaars die IOK om die beskerming te verseker van almal wat aan die Beijing Winter Olimpiese Spele deelneem en dit bywoon. Deur so op te tree, begaan ITUC twee foute en mens kan selfs twee foute sê, skryf Roland Delcourt.

Die eerste, om in die voetspore te volg van diegene wat die Verenigde State blindelings volg, deur sport te verpolitiseer ten einde die verklaarde begeerte van die Biden-administrasie te bevredig, naamlik om 'n boikot te verkry van die Olimpiese Winterspele wat vanaf 4 Februarie in Beijing gehou word. tot 20 Februarie 2022.

Die tweede, is 'n radikale wending van sy fundamentele doel, volgens sy statute, selfs al lyk ITUC redelik ondoeltreffend om op enige relevante manier op te tree, veral in die Verenigde State, is om die regte en belange van werkers te bevorder en te verdedig d.m.v. internasionale samewerking tussen vakbonde.

In die petisie wat aan die IOK-president gerig is, loods ITUC 'n aanval op die Chinese regering en beskuldig die Chinese Kommunistiese Party van min of geen respek vir internasionale wette en standaarde nie.

Ons sou graag wou hê dat ITUC 'n bietjie van hierdie uitspraak ontwikkel gebaseer op 'n gedeeltelike en persoonlike oordeel meer as op bewese feite.

Om te verbeel dat atlete, ondersteuningswerkers, Olimpiese Spele personeel en ander enige risiko loop tydens die Beijing Olimpiese Spele is die ergste fantasmagoriese visie.

Volgens ITUC is die mense- en arbeidsregtesituasie in China selfs meer beperk sedert die Olimpiese Spele in Beijing in 2008. elders het vir baie, dieselfde as die moordenaars van China vandag, hul strydperd gespan om die Dalai Lama te verdedig. Om hul doel te bereik, het hulle die Olimpiese vlam gesmeer, die Chinese owerhede beswadder, in die naam van die beskerming van die Tibetaanse kultuur.

advertensie

Hierdie agterhoedegevegte het in rook opgegaan toe die CIA sy argiewe oor Tibet en die Dalai Lama gedeklassifiseer het en op 'n ontasbare wyse het die rol wat laasgenoemde tydens die moeilikhede in Tibet gespeel het bekend geword. Intussen, met die sukses van die Chinese Kommunistiese Party se beleid in Tibet, gunstige ontwikkelings in lewenstandaarde, dramatiese toename in lewensverwagting, die skepping van 'n stelsel van onderwys (beide in Tibetaans en Mandaryns), gevolg deur 'n toename in die bevolking, het dit word gesê dat dit vandag nodig is om tot die hoogste graad geïndoktrineer te word om die geringste greintjie objektiwiteit te hê of om 'n dwaas te wees om te waag om van Tibet te praat om China te afkraak.

Diegene wat China skade wil aanrig, vergis hulle ook nie en die aanvalle teen China kry 'n ander gesig en ander teikens word geteiken.

Basies het ITUC vyf kritiek om sy punt te ondersteun. Verwyte wat ons maklik kan opsy skuif.

Onderdrukking en tronkstraf in Hong Kong

Sharan Burrow, ITUC-hoofsekretaris, het gesê: “Jy moet net sien wat in Hong Kong gebeur. In die oë van die wêreld het die Chinese owerhede enige persoon of gemeenskap toegeslaan wat probeer om hul mees basiese regte en vryhede uit te oefen.”

Die aanbieding van die feite, met effens ander woorde, is dié wat Donald Trump, destydse president van die Verenigde State, gemaak het.

Die werklikheid is egter heeltemal anders, hierdie mense wat wanorde en paniek in Hong Kong gesaai het, het ten doel gehad om die beginsel van "een land, twee stelsels" te ondermyn. Hulle uiteindelike doelwit was om 'n "kleurrevolusie" onder buitelandse aanhitsing teweeg te bring.

Kom ons voeg by dat die Hong Kong-polisie by hierdie geleentheid koelheid getoon het en as 'n paradigma vir die Amerikaanse polisie kan dien wat elke dag vir ons onderdrukking en meedoënloosheid toon met 'n kategorie van die Amerikaanse bevolking. Kyk net na hul hoë wangedragtelling.

Intimidasie van LGBT+ gemeenskap

'n Heeltemal belaglike beskuldiging, ek het persoonlik verskeie homoseksuele vriende, en niemand het ooit gekla oor probleme met Chinese owerhede nie. Druk kom soos in enige ander land meer dikwels uit familiekringe.

Ek het ook die geleentheid gehad om 'n transgender dame te ontmoet wat 'n operasie in Beijing gehad het. Tydens 'n reis het sy vir my gesê dat sy nog nooit 'n probleem in China ondervind het nie, behalwe een keer in Xinjiang saam met Chinese Moslems.

Skending van fundamentele regte by die werk, in voorsieningskettings en in die samelewing

Die fundamentele regte van werkers in China word deur die grondwet gewaarborg.

Sedert die hervorming in 1978 begin het, gaan China voort om 'n wetgewende evolusie in arbeidsreg te bevorder om werknemers en werkgewers beter te beskerm. In 2019 het Arbeidsarbitrasiekomitees 'n rekord van 2,381,000 2008 2 sake hanteer, die hoogste getal sedert die Wet op Arbeidsgeskille Bemiddeling en Arbitrasie in XNUMX in werking getree het. Vakbonde en al die organisasies wat onder sy toesig geplaas word, verteenwoordig die belange van werkers en waarborg hul wettige regte. Die mees direkte impak vir maatskappye is dat die ekwivalent van XNUMX% van die totale bedrag aan loonvergoeding aan vakbonde terugbetaal moet word.

Onderdrukking en uitbuiting van etniese minderhede

Gekonfronteer met hierdie beskuldiging, is dit woorde teen woorde behalwe dat objektiewe feite die teendeel bewys. Gunstige ontwikkelings in die lewenstandaard, lewensverwagting, onderwys (beide in plaaslike tale en in Mandaryns), gevolg deur 'n toename in bevolking is alles 'n bewys dat die etniese minderhede, wat 55 tel, nie aan enige onderdrukking onderwerp word nie en nie onderworpe is aan enige uitbuiting.

Stilte en obstruksie rakende die verspreiding van COVID-19

Wat om te dink van 'n vakbondorganisasie, wat die leuens en fopnuus wat deur Donald Trump en sy maat Pompeo versprei is, belaglik herhaal, as ons weet dat voordat dit selfs geïdentifiseer is, die WGO onmiddellik in kennis gestel is van die teenwoordigheid van 'n nuwe virus in China . Boonop is WGO-kundiges verskeie kere genooi en het Wuhan in die eerste maand en verskeie kere daarna besoek.

Hierdie wens van 'n petisie is nie met groot sukses bevredig nie, leiers en senior amptenare van baie lande het hul standpunt uitgespreek dat die Olimpiese Spele nie verpolitiseer moet word nie. Bewys is in die poeding, die Verenigde State, Australië, die Verenigde Koninkryk, Kanada, Litaue, België, Denemarke, Estland en Japan het openlik 'n diplomatieke boikot van die Beijing se Olimpiese Winterspele verklaar, 'n totaal van 9 uit 90 deelnemende lande. Die hartseerste is miskien België wat onder die onverbiddelike fantasie van Samuel Cogolati, 'n lid van die Belgiese Huis van Verteenwoordigers en 'n Groen LP, geflous is om hierdie klug van 'n diplomatieke boikot te aanvaar.

Die CSI deur sy hoofsekretaris, Sharan Burrow, het groot borge JO, GE, Intel, Omega, Panasonic, Samsung, P&G, Toyota, Airbnb, Atos, Bridgestone, Coca-Cola, Allianz, Dow en Visa beywer om hul samewerking met die organisasie van die Beijing 2022 Olimpiese Spele. Alles tevergeefs, aangesien geen maatskappy teruggetrek het nie, maar eerder hul volle nakoming van die Olimpiese Winterspele gesertifiseer het.

Laat ons nie vergeet dat alle deelnemende lande, behalwe vir Australië, die Verenigde State, Indië en Japan, die Olimpiese wapenstilstand ingestem en onderteken het nie.
“Diplomatiese boikotte” van die Olimpiese Spele is nie net teenproduktief nie, maar ook skynheilig, die Verenigde State self glo nie regtig daarin nie. As hulle objektief oortuig was van hul beskuldigings, sou hulle besluit het om 'n totale boikot van die Spele te maak deur hul atlete die reg om deel te neem te ontsê.

Die gasskrywer is die Belgiese joernalis Roland Delcourt

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings