Verbinding met ons

België

Eerste president van die 80ste verjaardag van #Kazakhstan Nursultan Nazarbayev en sy rol in internasionale betrekkinge

gepubliseer

on

Aigul Kuspan, die ambassadeur van Kazakhstan in die koninkryk van België en hoof van die missie van die Republiek Kazakstan by die Europese Unie, kyk na die lewe en prestasies van die eerste president Nursultan Nazarbayev van Kazakstan.

Aigul Kuspan, die ambassadeur van Kazakstan

Ambassadeur Kuspan

6 Julie 2020 was die 80ste verjaardag van die eerste president van die Republiek van Kazakstan - Elbasy Nursultan Nazarbayev. Die opkoms van my land van net 'n deel van die Sowjetunie tot 'n betroubare vennoot in internasionale betrekkinge - insluitende die EU en België - is 'n verhaal van 'n leierskapsukses waarvoor Eerste president toegeken moet word. Hy moes 'n land bou, 'n leër oprig, ons eie polisie, ons interne lewe, alles van paaie tot die grondwet. Elbasy moes van Kazakse mense van 180 grade verander, van totalitêre regime na demokrasie, van staatseiendom na privaatbesit.


Kazakstan in internasionale betrekkinge

Die eerste president van Kazakhstan Nursultan Nazarbayev het in 1991 'n historiese besluit geneem om afstand te doen van die wêreld se vierde grootste arsenaal, waardeur Kazakstan en die hele Sentraal-Asiatiese streek vry van kernwapens kan word. Vanweë sy sterk begeerte om die wêreld 'n vreedsame plek vir ons almal te maak, word hy erken as 'n uitstaande staatsman in Kazakstan en oor die hele wêreld.

Proaktiewe diplomasie het een van die belangrikste instrumente geword om die soewereiniteit en veiligheid van Kazakstan te verseker en om die nasionale belange van die land konsekwent te bevorder. Gebaseer op die beginsels van multi-vektorsamewerking en pragmatisme, het Nursultan Nazarbayev konstruktiewe verhoudings met ons naaste bure China, Rusland, Sentraal-Asiatiese lande en die res van die wêreld gevestig.

Vanuit 'n Europese en internasionale perspektief is die erfenis van die Eerste President ewe indrukwekkend: Nursultan Nazarbayev het sy lewe beywer vir 'n bydrae tot die streeks- en internasionale vrede, stabiliteit en dialoog. Met sy Europese eweknieë het hy die grondslae vir die landmerk EU-Kazakhstan Enhanced Partnership and Cooperation Agreement (EPCA) opgerig. Hy het talle internasionale integrasie- en dialoogprosesse van stapel gestuur, waaronder Astana-vredesgesprekke oor Sirië, die resolusie van die VN se Algemene Vergadering, waarin hy gevra het vir 'n internasionale dag teen kerntoetse, die konferensie vir interaksie en vertrouensbou-maatreëls in Asië (CICA), die Shanghai Cooperation Organisation ( SCO), en Samewerkingsraad van Turkse Spreekstate (Turkse Raad).

Nursultan Nazarbayev by die VN-Veiligheidsraad, 2018

Die voorsitterskap van Kazakstan in die Organisasie vir Veiligheid en Samewerking in Europa (OVSE) in 2010 en die VN-Veiligheidsraad in Januarie 2018 (wat die agenda vorm vir veiligheidskwessies vir die hele wêreld) het getoon dat die pad wat deur Nursultan gekies is, sukses en lewensvatbaarheid het Nazarbayev in die internasionale arena.

OVSE-beraad in Nur-Sultan, 2010

Betrekkinge tussen Kazakstan en die EU

Kazakstan is 'n belangrike en betroubare vennoot vir die Europese Unie. Met sy Europese eweknieë het Eerste President die grondslag gelê vir die kenmerkende EU-Kazakhstan Verbeterde Vennootskaps- en Samewerkingsooreenkoms (EPCA) wat op 1 Maart 2020 in werking getree het. Die ooreenkoms is die begin van 'n splinternuwe fase van die Kazakse en Europese betrekkinge. en bied wye geleenthede om op lang termyn volskaalse samewerking op te bou. Ek is vol vertroue dat die effektiewe implementering van die ooreenkoms ons in staat sal stel om handel te diversifiseer, ekonomiese bande uit te brei, beleggings en nuwe tegnologieë te lok. Die belangrikheid van samewerking word ook weerspieël in die handels- en beleggingsverhouding. Die EU is die belangrikste handelsvennoot van Kazakstan, wat 40% van die buitelandse handel verteenwoordig. Dit is ook die belangrikste buitelandse belegger in my land, wat 48% van die totale (bruto) direkte buitelandse belegging uitmaak.

Nursultan Nazarbayev en Donald Tusk

Bilaterale betrekkinge tussen België en Kazakstan

Omdat ek as ambassadeur in die Koninkryk België geakkrediteer is, is ek bly dat die verhouding tussen Kazakstan en België sedert die onafhanklikheid van my land voortdurend versterk is. Op 31 Desember 1991 het die Koninkryk België die staatssoewereiniteit van die Republiek van Kazakstan amptelik erken. Die stigting van die bilaterale betrekkinge is begin met 'n amptelike besoek van president Nazarbayev in België in 1993, waar hy met koning Boudewijn I en premier Jean-Luc Dehaene vergader het.

Nursultan Nazarbayev het Brussel agt keer besoek, meesal in 2018. Kulturele uitruilings het tussen België en Kazakstan plaasgevind buite besoeke op hoë vlak. In 2017 vier ons lande hul 25ste bestaansjaar van die bilaterale verhouding. Daar was ook verskeie besoeke op die hoë vlak van die Belgiese kant aan Kazakstan. Eerste besoek in 1998 van premier Jean-Luc Dehaene, asook twee besoeke van kroonprins en koning van België Philippe in 2002, 2009 en 2010. Interparlementêre betrekkinge ontwikkel positief as 'n effektiewe instrument om politieke dialoog te versterk.

Vergadering met koning Philippe

'N Sterk diplomatieke verhouding het voortdurend ontwikkel deur die onderlinge voordelige handelsverhouding te ondersteun. Die ekonomiese uitruilings tussen België en Kazakstan het ook sedert 1992 aansienlik toegeneem met prioriteitsareas van samewerking in energie, gesondheidsorg, landbousektore, tussen hawens en nuwe tegnologieë. In 2019 het die hoeveelheid kommersiële uitruilings tot meer as € 636 miljoen gestyg. Op 1 Mei 2020 is 75 ondernemings met Belgiese bates in Kazakstan geregistreer. Die volume Belgiese beleggings in die Kazakse ekonomie het gedurende die periode 7.2 tot 2005 € 2019 miljard beloop.

 Amptelike ontvangs in die Egmontpaleis

Die nalatenskap van die eerste president

Die eerste president Nursultan Nazarbayev het my land gelei van 1990 tot 2019. In die vroeë negentigerjare het Elbasy die land gelei tydens die finansiële krisis wat die hele post-Sowjet-gebied geraak het. Verdere uitdagings het gewag toe die Eerste President die 1990-Asiatiese krisis in 1997 en die Russiese finansiële krisis van 1998 moes hanteer, wat die ontwikkeling van ons land beïnvloed het. In antwoord daarop het Elbasy 'n reeks ekonomiese hervormings geïmplementeer om die nodige groei in die ekonomie te verseker. Gedurende hierdie tyd het Nursultan Nazarbayev toesig gehou oor die privatisering van die olie-industrie en die nodige investering uit Europa, die Verenigde State, China en ander lande gebring.

As gevolg van historiese omstandighede het Kazakstan etnies diverse lande geword. Die Eerste President het die gelyke regte van alle mense in Kazakstan verseker, ongeag etniese en godsdienstige affiliasies as 'n riglyn vir die staatsbeleid. Dit was een van die voorste hervormings wat gelei het tot die voortgesette politieke stabiliteit en vrede in die binnelandse beleid. Tydens verdere ekonomiese hervormings en modernisering het maatskaplike welsyn in die land toegeneem en 'n groeiende middelklas ontstaan. Nog belangriker, die verskuiwing van die hoofstad van Almaty na Nur-Sultan as 'n nuwe administratiewe en politieke sentrum van Kazakstan, het tot die verdere ekonomiese ontwikkeling van die hele land gelei.

Een van die belangrikste uitdagings wat Nursultan Nazarbayev vir die land uiteengesit het, was die strategie van Kazakhstan in 2050. Die doel van hierdie program is om Kazakstan in een van die 30 mees ontwikkelde lande ter wêreld te bevorder. Dit het die volgende fase van modernisering van die ekonomie en die burgerlike samelewing van Kazakstan van stapel gestuur. Hierdie program het gelei tot die implementering van vyf institusionele hervormings sowel as die Nasie se 100 konkrete stappe-plan om die ekonomie en staatsinstellings te moderniseer. Die vermoë van die Eerste President om konstruktiewe internasionale en diplomatieke betrekkinge te ontwikkel, was 'n leidende faktor in die land se ontwikkeling en het gelei tot 'n stroom van miljarde euro se belegging in Kazakstan. Intussen het my land by die top 50 mededingende ekonomieë van die wêreld aangesluit.

'N Hoogtepunt van die nalatenskap van die Eerste President was sy besluit om nie 'n kernstaat na te jaag nie. Hierdie belofte is gesteun deur die grootste terrein vir kerntoetse ter wêreld in Semipalatinsk te sluit, sowel as deur die kernwapenprogram van Kazakhstan heeltemal te laat vaar. Elbasy was ook een van die leiers wat die integrasieprosesse in Eurasië bevorder. Hierdie integrasie het gelei tot die Eurasiese Ekonomiese Unie, wat gegroei het tot 'n groot vereniging van lidlande wat vrye vloei van goedere, dienste, arbeid en kapitaal verseker het, en Kazakstan en sy bure bevoordeel het.

In 2015 het die eerste president Nursultan Nazarbayev aangekondig dat die verkiesing sy laaste is en dat “sodra institusionele hervormings en ekonomiese diversifikasie bereik is; die land moet 'n grondwetlike hervorming ondergaan wat die oordrag van mag van die president na die parlement en die regering behels."

Die nuwe leierskap het voortgegaan uit sy posisie in 2019, onmiddellik vervang deur Kassym-Jomart Tokayev, en het voortgegaan om in die eerste president se gees van ekonomiese ontwikkeling en konstruktiewe internasionale samewerking te werk.

Soos president Tokayev in sy onlangse artikel genoem het: “Slegs 'n regte politikus, wys en vooruitskouend, kan sy eie weg kies, tussen twee dele van die wêreld - Europa en Asië, twee beskawings - Wes- en Oostelikes - twee stelsels - totalitêr en demokraties. Met al hierdie komponente kon Elbasy 'n nuwe staat vorm wat Asiatiese tradisies en Westerse innovasies kombineer. Vandag ken die hele wêreld ons land as 'n vredeliewende deursigtige staat wat aktief deelneem aan die integrasieprosesse. '

Besoek aan België vir die 12de ASEM-beraad, 2018

België

Die Kommissie keur Belgiese maatreëls van € 23 miljoen goed om produksie van koronavirus-relevante produkte te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het twee Belgiese maatreëls, vir 'n totaal van € 23 miljoen, goedgekeur om die produksie van produkte wat relevant is vir die uitbraak van die koronavirus in die Walloniese streek te ondersteun. Albei maatreëls is goedgekeur onder die Staatshulp Tydelike raamwerk. Die eerste skema (SA.60414), met 'n geraamde begroting van € 20 miljoen, sal oop wees vir ondernemings wat koronavirus-relevante produkte produseer en aktief is in alle sektore, behalwe die landbou-, vissery- en akwakultuur- en finansiële sektore. Ingevolge die skema sal openbare steun die vorm aanneem van direkte toelaes wat tot 50% van die beleggingskoste dek.

Die tweede maatstaf (SA.60198) bestaan ​​uit 'n beleggingshulp van € 3.5 miljoen, in die vorm van 'n direkte toekenning, aan die Universiteit van Luik, wat ten doel het om die produksie van koronavirus-verwante diagnostiese instrumente en die nodige grondstowwe te ondersteun. . Die direkte toelae dek 80% van die beleggingskoste. Die Kommissie het bevind dat die maatreëls strook met die voorwaardes van die Tydelike Raamwerk.

In die besonder sal (i) die steun slegs tot 80% van die in aanmerking komende beleggingskoste dek wat nodig is om produksievermoë te skep om koronavirus-relevante produkte te vervaardig; (ii) slegs beleggingsprojekte wat vanaf 1 Februarie 2020 begin het, kom in aanmerking en (iii) in aanmerking komende beleggingsprojekte moet binne ses maande na die verlening van die beleggingshulp voltooi word. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die twee maatreëls nodig, toepaslik en in verhouding is om die openbare gesondheidskrisis te bestry, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (c) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die Tydelike Raamwerk.

Op grond hiervan het die Kommissie die maatreëls ingevolge die EU-reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat deur die Kommissie geneem is om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluite sal beskikbaar gestel word onder die saaknommers SA.60198 en SA.60414 in die staatshulpregister op die Kommissie se kompetisie-webwerf.

Lees verder

België

Die Britse geskiedenis van die Britse legioen in Brussel is ontbloot

gepubliseer

on

Het u geweet dat ongeveer 6,000 2 Britse dienspligtiges met Belgiese vroue getrou het en hulle na WWXNUMX hier gevestig het? Of dat prinses Margaret se geskeide minnaar Peter Townsend sonder seremonie na Brussel gepak is om 'n skandaal te vermy? As sulke dinge vir u nuut is, sal fassinerende nuwe navorsing deur Dennis Abbott, 'n Britse expat, in België, reg in u straat wees, skryf Martin Banke.

In wat iets van 'n arbeid van liefde was, het Dennis, 'n voormalige toonaangewende joernalis (op die foto hieronder, toe hy in 2003 diens gedoen het as reservis by Operasie TELIC Irak, waar hy verbonde was aan die 7de Pantserbrigade en die 19de Gemeganiseerde Brigade) verdiep in die ryk en gevarieerde geskiedenis van die Royal British Legion om die RBL's 100 te merkth herdenking later vanjaar.

Die resultaat is 'n wonderlike kroniek van die liefdadigheidsorganisasie wat vir baie jare van onskatbare waarde gelewer het om mans en vroue, veterane en hul gesinne te dien.

Die dryfveer vir die projek was 'n versoek van die Royal British Legion HQ vir takke om die 100-jarige bestaan ​​van die RBL in 2021 te vier deur hul verhaal te vertel.

Die Brusselse tak van die RBL self is in 99 2021 jaar oud.

Die geskiedenis het Dennis net meer as vier maande geneem om na te vors en te skryf en, soos hy dadelik erken: 'Dit was nie so maklik nie.'

Hy het gesê: “Die nuusbrief in Brussel (bekend as The Wipers Times) was 'n ryk bron van inligting, maar strek eers terug na 2008.

"Daar is notules van komiteevergaderings van 1985 tot 1995, maar met baie leemtes."

Een van sy beste inligtingsbronne tot 1970 was die Belgiese koerant Le Soir.

"Ek kon deur die digitale argiewe by die National Library of Belgium (KBR) soek na verhale oor die tak."

Dennis is voorheen 'n joernalis by Die Son en Die Daily Mirror in die Verenigde Koninkryk en voormalige redakteur van Europese Voice in Brussel.

Hy het tydens sy navorsing baie interessante inligtingstukke ontdek wat verband hou met die RBL.

Die toekomstige Edward VIII (wat na sy abdikasie die hertog van Windsor geword het) en veldmaarskalk Earl Haig (wat die Britse Legioen help stig het) het die tak in Brussel in 1 besoek.

Dennis sê ook dat aanhangers van die Crown Netflix-reekse kan deur die geskiedenis van die RBL ontdek wat geword het van prinses Margaret se geskeide liefhebber, groepkaptein Peter Townsend, nadat hy sonder seremonie na Brussel gepak is om 'n skandaal aan die begin van die regering van koningin Elizabeth II te vermy.

Lesers kan ook leer oor die geheime agente wat Brussel na WW2 hul basis gemaak het - veral luitenant-kolonel George Starr DSO MC en kaptein Norman Dewhurst MC.

Dennis het gesê: “Die vyftigerjare was ongetwyfeld die mees glansryke periode in die takgeskiedenis met filmpremières, konserte en danse.

'Maar die geskiedenis handel meestal oor die gewone militêre militante uit die Tweede Wêreldoorlog wat hulle in Brussel gevestig het nadat hulle met Belgiese meisies getrou het. Die Daily Express gereken dat daar 6,000 2 sulke huwelike na die Tweede Wêreldoorlog was!

Hy het gesê: ”Peter Townsend het 'n reeks artikels geskryf vir Le Soir oor 'n 18-maand solo-wêreldtoer wat hy in sy Land-Rover onderneem het nadat hy by die RAF uitgetree het. My raaiskoot is dat dit sy manier was om sy verbrokkeling met prinses Margaret te hanteer. Sy was die eerste persoon wat hy gaan sien het nadat sy na Brussel teruggekeer het.

'Uiteindelik is hy getroud met 'n 19-jarige Belgiese erfgenaam wat baie op Margaret gelyk het. Die geskiedenis bevat videomateriaal van hoe hulle hul betrokkenheid aankondig. ”

Hierdie week het hy byvoorbeeld die 94-jarige Claire Whitfield ontmoet, een van die 6,000 XNUMX Belgiese meisies wat met Britse dienspligtiges getrou het.

Claire, toe 18, ontmoet haar toekomstige man RAF Flight Sgt Stanley Whitfield in September 1944 na die bevryding van Brussel. 'Dit was liefde met die eerste oogopslag,' onthou sy. Stanley het haar gereeld na die 21-klub en RAF-klub gedans (op die foto, hooffoto). Hulle is in Brussel getroud.

Die geskiedenis is hierdie week aan die nasionale hoofkwartier van die Royal British Legion in Londen voorgelê as deel van hul eeufeesargief.

Die volledige RBL-geskiedenis saamgestel deur Dennis is hier beskikbaar.

Lees verder

België

België se daaglikse koronavirusinfeksies daal steeds

gepubliseer

on

Die daaglikse gemiddelde nuwe koronavirusinfeksies in België bly daal, volgens die jongste syfers wat die Sciensano-instituut vir openbare gesondheid publiseer. skryf Jason Spinks, Brussels Times.

Tussen 21 en 27 Desember het gemiddeld 1,789.9 29 nuwe mense die afgelope week positief getoets, wat 'n afname van XNUMX% is in vergelyking met die vorige week.

Die totale aantal bevestigde gevalle in België sedert die begin van die pandemie is 644,242 XNUMX. Die totaal weerspieël alle mense in België wat besmet is, en sluit bevestigde aktiewe gevalle in asook pasiënte wat sedertdien herstel het of as gevolg van die virus gesterf het.

Die afgelope twee weke is 262.8 infeksies per 100,000 6 inwoners bevestig, wat 'n afname van XNUMX% is in vergelyking met die twee weke tevore.

Tussen 24 en 30 Desember is gemiddeld 154.3 pasiënte in die hospitaal opgeneem, wat 15% minder is as die vorige week.

In totaal is 2,338 koronaviruspasiënte tans in die hospitaal, of 85 minder as gister. Van alle pasiënte is 496 in intensiewe sorg, wat 14 minder is as gister. Altesaam 264 pasiënte is in 'n ventilator - tien minder as gister.

Van 21 tot 27 Desember het gemiddeld 74 sterftes per dag plaasgevind, wat 'n afname van 20.7% was in vergelyking met die vorige week.

Die totale aantal sterftes in die land sedert die begin van die pandemie is tans 19,441 XNUMX.

Sedert die aanvang van die pandemie is altesaam 6,900,875 29,512.9 7.1 toetse uitgevoer. Van die toetse is die afgelope week gemiddeld XNUMX XNUMX per dag geneem, met 'n positiwiteitskoers van XNUMX%. Dit beteken dat een uit die veertien mense wat getoets word, 'n positiewe uitslag kry.

Die persentasie het met 0.5% afgeneem, tesame met 'n afname van 24% in die toetsing.

Die reproduksietempo bly uiteindelik op 0.92, wat beteken dat 'n persoon wat met koronavirus besmet is, gemiddeld minder as een ander persoon besmet.

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings